FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Pitarrr82

#20026 Re: FC Barcelona

Post by Pitarrr82 »

skenderija04 wrote:
Pitarrr82 wrote:Da ne bude zabune, nije to nista drugo nego sto recimo Messi ima u Barsi ako se ne varam 250 m. EUR itd.

Negdje se to napravi da odbijes ludjake s novcem a negdje neko i iskesira lovu kao eto Bayern za njega, mislim da i Reus ima negdje oko 35m. EUR klauzulu...
Tacno. U Spaniji su se platiile tri velike klauzule u zadnjih 20 godina. Figo,Mijatovic i Rivaldo. Klauzule sluze kao zastita. Ipak, ova od 37 miliona mi se cini stvarno niskom s obzirom na potencijal igraca.

Sigurno da jeste ako se on dalje dobro razvije, s druge strane Bayern je to, ne bi bio prvi koji nije uspio tamo...

U Spaniji su klauzule vec astronomske, Kediri u Realu je cini mi se oko 150mEUR :-)
skenderija04

#20027 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Uprava Barcelone jutros u Minhenu :D Freixa, Moix i Rosell

Image
omar little

#20028 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

jel' danas bajram, da cestitam :D, ili ono pada na 1.5.? :D
sumirprimus

#20029 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

IGRA, ne igra... Tito Vilanova o Messiju će odlučiti uoči utakmice, mediji ne znaju pouzdano u kakvom je stanju njegovo bedro
isusove muke :D
DonVito

#20030 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

skenderija04 wrote:Uprava Barcelone jutros u Minhenu :D Freixa, Moix i Rosell

Image
Ovaj u bordo majci :lol: pazi i šal.. odkad su pitari u upravi Barse.
skenderija04

#20031 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

" Tito Vilanova razmislja da stavi Abidala od prve minute umjesto Bartre"

"Messi ce poceti utakmicu iako niko sa 100%-tnom sigurnoscu moze reci u kakvom je fizickom stanju"

Izvor TV3
ioannes

#20032 Re: FC Barcelona

Post by ioannes »

Pitarrr82 wrote:Da ne bude zabune, nije to nista drugo nego sto recimo Messi ima u Barsi ako se ne varam 250 m. EUR itd.

Negdje se to napravi da odbijes ludjake s novcem a negdje neko i iskesira lovu kao eto Bayern za njega, mislim da i Reus ima negdje oko 35m. EUR klauzulu...
ima jedna vazna stvar kod toga....
igrac mora imati i volju otici u taj klub koji placa odstetu za njega
moze neko platiti i 300 mil. za Messija ali ako on nece iz Barce,onda je sve dzaba
BHF_Manijak

#20033 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

@Skenderija, shvatam sta pitas, iako se nisi meni obratio! :mrgreen: Za razliku od španske lige, gdje su ove klauzule obavezne, u njemačkoj to nije slučaj. Zavisi od igraca do igraca i sta potpisuju, ali nije uobicajno da se stavljaju fiksne klauzule u ugovore. Kazem opet, zavisi od slucaja do slucaja.
HB_BHF

#20034 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Nisam baš siguran je li Abidal dobra opcija. Čovjek nakon godinu i po' dana neigranja vraća se u ovako važan meč i to na neprirodnu poziciju. Ako Bayern krene taktički na skok igru, Bartra bi bio bolje rješenje.
S druge strane, Tito (možda) zna šta radi. Vjerovatno se nada da će Bayern igrati i dalje svoju igru, preko krila. U tom slučaju veliki problemi bi nastali ako bi Alba otišao previše naprijed (što nije rijetkost), Abidal bi mogao pokrivati njegovo mjesto po boku.
Ali opet ne znam... Nadam se da je Tito sinoć sanjao dobitnu kombinaciju :D
LSD

#20035 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

E ovo veceras ce biti prva utakmica (nakon dobrih 5-6 godina) gdje Barcu ne smatram uopšte favoritom, niti joj dajem velike šanse za prolaz.
Ovaj Bayern gazi brutalno i nemilosrdno, obraju rekorde, sa drugim timom se iživljavaju u gostima sa po 5-6 golova 'ladno i šta reci na to sve :?
Ne znam, nek' je Titu sa srecom veceras....trebat ce mu.
skenderija04

#20036 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:@Skenderija, shvatam sta pitas, iako se nisi meni obratio! :mrgreen: Za razliku od španske lige, gdje su ove klauzule obavezne, u njemačkoj to nije slučaj. Zavisi od igraca do igraca i sta potpisuju, ali nije uobicajno da se stavljaju fiksne klauzule u ugovore. Kazem opet, zavisi od slucaja do slucaja.
Pa cekam tvoj nastup citavo jutro/prijepodne, zbog vanredne situaije u Njemakom fudbalu :D Upravo sam na to mislio. Znaci od slucaja do slucaja. Pa mozda je i pametno. U Spaniji ne sluze nicemu,osim u par navrata kada su placene. U prinipu u Primeri se ugovori prave na pet godina i ako klub hoce da proda odbija se 20% po godini osim naravno, kada je situaija da se igrac revalorizuje .Tada trguju jer su klauzule nerealne. Sokiralo me ovo danas. Ne toliko radi same kupovine vec timing. Jeben do bola. Kome je ovo trebalo bas danas? Moze li se ovoo porediti da npr. Real Madrid danas objavi da je platio klauzulu za Iniestu? Pitam zbog odnosa Bayern/BVB po snazi i ekonomskoj moci dvije institucije.
fixer

#20037 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Barca ce iznenaditi koliko ce ovo lako rijesiti.
skenderija04

#20038 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Nisam baš siguran je li Abidal dobra opcija. Čovjek nakon godinu i po' dana neigranja vraća se u ovako važan meč i to na neprirodnu poziciju. Ako Bayern krene taktički na skok igru, Bartra bi bio bolje rješenje.
S druge strane, Tito (možda) zna šta radi. Vjerovatno se nada da će Bayern igrati i dalje svoju igru, preko krila. U tom slučaju veliki problemi bi nastali ako bi Alba otišao previše naprijed (što nije rijetkost), Abidal bi mogao pokrivati njegovo mjesto po boku.
Dirnuo si jedan od kljuceva utakmice. Ako Alba bude gore znaci da ce i njihov morati da se vraca u odbranu. Ko nametne svoj stil i ritam ostvarice rezultat.
LSD

#20039 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Image
Navodno pocetni sastav za veceras.

Xavi:"Za koga će Guardiola navijati? Cule kao on nema drugog izbora nego navijati za Barcu. Uprkos činjenici da je njegova budućnost u Bayernu.
Image

Šta ga Xavi zavali :lol: :lol:
vinnie_jones

#20040 Re: FC Barcelona

Post by vinnie_jones »

Biće gutavo ako MinKen povede...
HB_BHF

#20041 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

skenderija04 wrote:
HB_BHF wrote:Nisam baš siguran je li Abidal dobra opcija. Čovjek nakon godinu i po' dana neigranja vraća se u ovako važan meč i to na neprirodnu poziciju. Ako Bayern krene taktički na skok igru, Bartra bi bio bolje rješenje.
Dirnuo si jedan od kljuceva utakmice. Ako Alba bude gore znaci da ce i njihov morati da se vraca u odbranu. Ko nametne svoj stil i ritam ostvarice rezultat.
U pravu si... Barca samo mora raditi ono u čemu je najbolja, tj. držati loptu. Ne brine me puno realizacija u napadu koliko me brine pogrešan pass. Nakon toga, svaka kontra je zeznuta.
5 0 5

#20042 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

HB_BHF wrote: U pravu si... Barca samo mora raditi ono u čemu je najbolja, tj. držati loptu. Ne brine me puno realizacija u napadu koliko me brine pogrešan pass. Nakon toga, svaka kontra je zeznuta.
ma bice sve okej.
Katamaran_Sa

#20043 Re: FC Barcelona

Post by Katamaran_Sa »

505sCrtom wrote:
HB_BHF wrote: U pravu si... Barca samo mora raditi ono u čemu je najbolja, tj. držati loptu. Ne brine me puno realizacija u napadu koliko me brine pogrešan pass. Nakon toga, svaka kontra je zeznuta.
ma bice sve okej.
Drug mi je otisao na tekmu, sretnik je dobio karte i otisao :evil: :evil: :evil: :evil:
skenderija04

#20044 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

505sCrtom wrote:
ma bice sve okej.
Danas je lako da lakse ne moze. Barcelona, vec prezaljena idu u AA da ih bace krvozednim lavovima iz Minhena :D A oni samo sute i 15 dana odmaraju i pripremaju ovu tekmu. Busquets 100% spreman, Messi ce igrati, uz Piquea ce igrati jebeni STOPER ma ko god bio, Xavi odmoran i zdrav, Pedro nije igrao 15 dana i zglob mu je ok, cak i Alexis izgleda bolje nego prije mjesec dana. Ja cu veceras biti miran i uzivacu u tekmi. Sezona je vec sada dobra nakon svih problema na koje je ekipa naisla. Niko nema pravo da trazi jos jednu ligu sampiona. Ovi momci su vec sad dio historije. Ipak , zasto ne jos jedna kantica :D :D :D :D . Barca mozda nije bolja od ostala tri polufinalista ali nije vala ni gora. Ove sezone je odigrana samo jedna utakmica za pamcenje.Zasto ne jos dvije ili tri. Krizni period je iza nas, bilo je odmora a u dvije tekme sve je moguce. Takodje,@Omar little je prognozirao da ce Villa zabiti tako da :tooo: Bice ovo dobro
BHF_Manijak

#20045 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

skenderija04 wrote: Pa cekam tvoj nastup citavo jutro/prijepodne, zbog vanredne situaije u Njemakom fudbalu :D Upravo sam na to mislio. Znaci od slucaja do slucaja. Pa mozda je i pametno. U Spaniji ne sluze nicemu,osim u par navrata kada su placene. U prinipu u Primeri se ugovori prave na pet godina i ako klub hoce da proda odbija se 20% po godini osim naravno, kada je situaija da se igrac revalorizuje .Tada trguju jer su klauzule nerealne. Sokiralo me ovo danas. Ne toliko radi same kupovine vec timing. Jeben do bola. Kome je ovo trebalo bas danas? Moze li se ovoo porediti da npr. Real Madrid danas objavi da je platio klauzulu za Iniestu? Pitam zbog odnosa Bayern/BVB po snazi i ekonomskoj moci dvije institucije.
Iskreno ne svidja mi se nikako ovo sto rade. Prvo dovodjenjem Pepa, pa prije toga Martineza a evo sad i Goetzea. Tacno je da je Bayern uvijek tezio oslabiti konkurenciju u BL-u maksimalno, medjutim sad idu na tu kartu sto igra Real npr. da u tim dovode sto skuplje i sto atraktivnije igrace, imena. Pravi primjer mi je za to Martinez, kojeg su bez neke prevelike potrebe, iskesirali 40mil eura, sto je susta suprotnost od Bayernove politike.
Evo sad i Mario. Gdje da igra? Na tim pozicijama su odlicno pokriveni. Muller, mlad perspektivan, odlican. Ribery, ne bas mlad, ali u zivotnoj formi. Robben, tu i tamo, vjerovatno ce ga prodati. Shaqiri, doveden kao zamjena prvoj dvojici. Kroos igra "desetku", i gdje se sad tu uklapa Goetze?

Halalite sto vam remetim temu, ali eto, nekako je sad indirektno vezano i za tekmu Bayern - Barca.
Partijaner

#20046 Re: FC Barcelona

Post by Partijaner »

Robben, Kroos i Muller, prvoj dvojici dajem najvise sanse da odu.
Gotze po meni moze vise napraviti naprijed nego li Kroos, bice tu i cistka sljedece sezone, krenuvsi od odbrane pa nadalje.
kisni indijanac

#20047 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

je l' to ne postoji tema bayern ? :?
skenderija04

#20048 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@Bhf Manijak

Bayern je danas tema i ovdje i u cijelom svijetu. Pratim sta se desava oko Bayerna i stice se utisak da mjenjaju politiku i da hoce da grade imidz na drugim osnovima. Cini mi se da su skontali da im je Njemacka ovog trnutka mala i da traze svjetsku projekciju. Meni su Njemacki klubovi bili samo Njemacki. Bayern hoce vise. Bayern ce za koju godinu biti svjetski brand a Bundesliga ce uz to samo ojacati.
tendzera

#20049 Re: FC Barcelona

Post by tendzera »

kisni indijanac wrote:je l' to ne postoji tema bayern ? :?
Stipu ljude,dosli su u miru. :oops: :D
skenderija04

#20050 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tendzera wrote:
kisni indijanac wrote:je l' to ne postoji tema bayern ? :?
Stipu ljude,dosli su u miru. :oops: :D
Bas to. Dva sata pred utakmicu pricas sa simpatizerima "protivnickog " kluba u miru i postovanju. A danas je Bayern najzanimljivija tema u citavom fudbalskom svijetu. A i Barcelona igra protiv njih...
Post Reply