skenderija04 wrote: Pa cekam tvoj nastup citavo jutro/prijepodne, zbog vanredne situaije u Njemakom fudbalu

Upravo sam na to mislio. Znaci od slucaja do slucaja. Pa mozda je i pametno. U Spaniji ne sluze nicemu,osim u par navrata kada su placene. U prinipu u Primeri se ugovori prave na pet godina i ako klub hoce da proda odbija se 20% po godini osim naravno, kada je situaija da se igrac revalorizuje .Tada trguju jer su klauzule nerealne. Sokiralo me ovo danas. Ne toliko radi same kupovine vec timing. Jeben do bola. Kome je ovo trebalo bas danas? Moze li se ovoo porediti da npr. Real Madrid danas objavi da je platio klauzulu za Iniestu? Pitam zbog odnosa Bayern/BVB po snazi i ekonomskoj moci dvije institucije.
Iskreno ne svidja mi se nikako ovo sto rade. Prvo dovodjenjem Pepa, pa prije toga Martineza a evo sad i Goetzea. Tacno je da je Bayern uvijek tezio oslabiti konkurenciju u BL-u maksimalno, medjutim sad idu na tu kartu sto igra Real npr. da u tim dovode sto skuplje i sto atraktivnije igrace, imena. Pravi primjer mi je za to Martinez, kojeg su bez neke prevelike potrebe, iskesirali 40mil eura, sto je susta suprotnost od Bayernove politike.
Evo sad i Mario. Gdje da igra? Na tim pozicijama su odlicno pokriveni. Muller, mlad perspektivan, odlican. Ribery, ne bas mlad, ali u zivotnoj formi. Robben, tu i tamo, vjerovatno ce ga prodati. Shaqiri, doveden kao zamjena prvoj dvojici. Kroos igra "desetku", i gdje se sad tu uklapa Goetze?
Halalite sto vam remetim temu, ali eto, nekako je sad indirektno vezano i za tekmu Bayern - Barca.