SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
thekupus

#20026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

Bila kod mene u razredu jedna, plavuša, prava bomba
Hendrix

#20027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hendrix »

hrasno38 wrote:
liaar wrote: Ma nije ovdje više ni fazon ko je kriv a ko nije, ovdje je fazon što je igrom loše sreće autom upravljao Semir Efendić, a ne neki random lik. Da nije vozio Semir, ne bi se ovolika halabuka podigla oko ove smrti.
I sta je tu cudno?? On je javna licnost i kada je u fokusu onda kada je njemu u interesu onda treba biti i u fokusu kada mu nije u interesu. I to je tako svugdje u svijetu.
Upravo ovo, jarane ako hoces da budes gazda, javna licnost, covjek koji upravlja budzetima i zivotima ljudi...onda moras i prihvatit da sve sto uradis se stavlja pod fokus 1000x vise nego kod obicne fukare. Nije da opravdavam preseravanje ljudi koje prelazi granice ali to sve dolazi s poslom javne licnosti jarane, pogledaj malo USA...jedan Tweet te dijeli od otkaza i javnog ponizenja.

Ali ne, kod nas ne smijes nista protiv direktora, politicara i javnih licnosti jer zaboga i oni su ljudi, ne smiju se oni dirat. Slikaj i objavljuj kad se pojave na crvenom tepihu i prijemima ali ni slucajno nesto protiv njih.
Logovan

#20028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Ma ovo se otelo kontroli skroz. Svako malo neka dojava. :roll: Nije ovo normalno.
insaneinthebrain

#20029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

Treba ovu djecurliju odvesti na neko bojno polje i baciti im par bombi. Nek vide kako je to. Nisu odrasla u ratu pa ne znaju jadnici. Kad im je postala zanimacija dojavljivati iste po skolama :zzzz:
xoklix

#20030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by xoklix »

Kad su kod nas dojavili to je opšte veselje bilo :lol: :mrgreen:
uglavnomja

#20031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Hendrix wrote:
Upravo ovo, jarane ako hoces da budes gazda, javna licnost, covjek koji upravlja budzetima i zivotima ljudi...onda moras i prihvatit da sve sto uradis se stavlja pod fokus 1000x vise nego kod obicne fukare. Nije da opravdavam preseravanje ljudi koje prelazi granice ali to sve dolazi s poslom javne licnosti jarane, pogledaj malo USA...jedan Tweet te dijeli od otkaza i javnog ponizenja.

Ali ne, kod nas ne smijes nista protiv direktora, politicara i javnih licnosti jer zaboga i oni su ljudi, ne smiju se oni dirat. Slikaj i objavljuj kad se pojave na crvenom tepihu i prijemima ali ni slucajno nesto protiv njih.

jedno je biti u fokusu, a drugo biti automatski kriv ili prav zbog funkcije, zavisno od polazne tacke
Thorgerson

#20032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Tercius wrote:Ne razumijem nuznu odbranu pucajuci jednom u zrak drugi put u tlo...jesu li imali nozeve pistolje ova dva, jesu li ga bacili na tlo pa ga tukli sipkama pajserima bokserima, jel dozivao pomoc, je li bio u mogucnosti da zove policiju, kakvo mu je zlo prijetilo da bi opravdalo ova dva pucnja medju masom ljudi? Ja nesto mislim da je ovaj doktor olako shvatio to oruzje sto nosi i njegovu svrhu i da ce ga sud rebnuti za ovo...mislim da se razumijemo odmah da li zasluzuju da im se puca u glavu-zasluzuju, ali s druge strane moj doktore lijepi ko vam daje za pravo da ugrozavate zivote mase ljudi s djecom samo zato sto vi ne znate kada i pod kojim uslovima mozete korisitit to oruzje.
Bas tako.

Ja citam komentare i ne vjerujem, puna podrska doktoru jer je u najprometnijoj ulici ispalio dva jebena metka bez ikakvog pretjeranog razloga. :roll:

Vidimo da se metak odbio i pogodio drugog "napadaca". Sta da se umjesto jednog od ovih firuauna odbio u necije dijete i spucao ga posred cela? U necija kolica? Kakva bi onda bila prica?

Pucati iz pistolja u najprometnijoj ulici u drzavi moras imati bas debeo, ali BAS DEBEO razlog. Nuzna odbrana...od cega jbt? I ako je prigovarao, sta ima koji qrac prigovarati i pametovati. Postoji POLICIJA ciji je to posao. Nazovi i pusti ljude neka to rjesavaju. Pa nije ovo divlji zapad jbt.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#20033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Tomahawk11
Globalni moderator

#20034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Pismeni već krenuli :mrgreen:
Druga gimnazija, Zubotehnička, Srednja elektrotehnička :oops:
uglavnomja

#20035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Logovan wrote:
Ma ovo se otelo kontroli skroz. Svako malo neka dojava. :roll: Nije ovo normalno.

ko se sjeca zenske sto je nazvala da je bomba na aerodromu, prije par godina :D

otis'o joj momak bez nje, nesto je bilo izmedju njih dvoje ... ne sjecam se detalja, u svakom slucaju od ljubomore nazvala da on ne otputuje :izet:

zna li ko sta je bilo s njom?
Logovan

#20036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Evo opet dojava. :facepalm: Treba poduzeti nešto povodom ovog problema.
O'zone
Globalni moderator

#20037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Logovan wrote:Evo opet dojava. :facepalm: Treba poduzeti nešto povodom ovog problema.
Svakako. Cijenu KDZ pregleda fakturisat roditeljima
Hendrix

#20038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hendrix »

uglavnomja wrote:
jedno je biti u fokusu, a drugo biti automatski kriv ili prav zbog funkcije, zavisno od polazne tacke
Kad si javna licnost nije, jednostavno ljudi te mrze ili vole, svjejedno, to je dio posla i slave. Uostalom protivnici jedva cekaju ovako nesto da jos vise napumpaju stvar...ali poenta je, ako hoces da budes javna faca i klinac...moras prihvatiti posljedice toga, jbg.
Thorgerson

#20039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

uglavnomja wrote:
Hendrix wrote:

Pa ne kontam, ovako je svudgdje u svijetu kada poznata ili javna licnost napravi sranje.
49% odmah osude, 49% pristalica brani, 2% objektivno razmisljaju. To je tako, narod voli da neko "mocan" padne na da tako kazem na nivo obicnog covjeka.

Tako i ovdje. I ovi SDA botovi cine samo kontrauslugu covjeku. Jer ja kad procitam onog Zahiragica, pozli mi odmah. Et mi ne znamo da se ovo svakome moze desiti, pa red ajeta, pa kuknjava.

Vozaci citaju mobitele, pjesaci hodaju ko zombiji i mene cudi da nema vise pregazenih ljudi.

p.s. Je li u kaznu za koristenje mobitela ulazi i tipkanje po mobitelu ili samo ako pricas na isti? Jer u zadnje vrijeme mi se desava da ispred mene konj stoji, iako je kolona krenula, te nakon nekog vremena konjina krene i ja predjem u drugu traku i vidim kako konj fino po mobitelu cacka, da ne propusti sta bitno tih 20-30 minuta voznje. E takvi su opasniji od onih koji pricaju na mobitel. Oni koji kucaju poruke dok voze i slicno.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Thorgerson wrote:
p.s. Je li u kaznu za koristenje mobitela ulazi i tipkanje po mobitelu ili samo ako pricas na isti? Jer u zadnje vrijeme mi se desava da ispred mene konj stoji, iako je kolona krenula, te nakon nekog vremena konjina krene i ja predjem u drugu traku i vidim kako konj fino po mobitelu cacka, da ne propusti sta bitno tih 20-30 minuta voznje. E takvi su opasniji od onih koji pricaju na mobitel. Oni koji kucaju poruke dok voze i slicno.
mislim da se odnosi na upotrebu mobitela,znaci cim drzis u ruci ode stoja...samo sto to slabo ko kaznjava,svaki treci debil drka po mobitelu u voznji...
karanana

#20041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

hoce li policija provjeriti da li je tipkao ili razgovarao u trenutku udara?
Naslovnica

#20042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Thorgerson wrote:
Tercius wrote:Ne razumijem nuznu odbranu pucajuci jednom u zrak drugi put u tlo...jesu li imali nozeve pistolje ova dva, jesu li ga bacili na tlo pa ga tukli sipkama pajserima bokserima, jel dozivao pomoc, je li bio u mogucnosti da zove policiju, kakvo mu je zlo prijetilo da bi opravdalo ova dva pucnja medju masom ljudi? Ja nesto mislim da je ovaj doktor olako shvatio to oruzje sto nosi i njegovu svrhu i da ce ga sud rebnuti za ovo...mislim da se razumijemo odmah da li zasluzuju da im se puca u glavu-zasluzuju, ali s druge strane moj doktore lijepi ko vam daje za pravo da ugrozavate zivote mase ljudi s djecom samo zato sto vi ne znate kada i pod kojim uslovima mozete korisitit to oruzje.
Bas tako.

Ja citam komentare i ne vjerujem, puna podrska doktoru jer je u najprometnijoj ulici ispalio dva jebena metka bez ikakvog pretjeranog razloga. :roll:

Vidimo da se metak odbio i pogodio drugog "napadaca". Sta da se umjesto jednog od ovih firuauna odbio u necije dijete i spucao ga posred cela? U necija kolica? Kakva bi onda bila prica?

Pucati iz pistolja u najprometnijoj ulici u drzavi moras imati bas debeo, ali BAS DEBEO razlog. Nuzna odbrana...od cega jbt? I ako je prigovarao, sta ima koji qrac prigovarati i pametovati. Postoji POLICIJA ciji je to posao. Nazovi i pusti ljude neka to rjesavaju. Pa nije ovo divlji zapad jbt.
Evo čitam i ja šta vi pišete, pa ne mogu ni ja da vjerujem...
Čovjek očito nije Brus Li, niti je u cvijetu mladosti.
Koliko je bilo ovih debila, negdje sam pročitao da nisu bila samo dvojica, nego, da ne lažem, šestorica?
Pitate da li su ovi što su ga napali imali pištolje? Možda i jesu, a možda i nisu. Bitnije mi je da su doveli normalnog čovjeka u poziciju da puca.
Šta je trebalo, da ga bace na tlo i tuku šipkama, pajserima, bokserima, pa da onda puca u zrak u znak upozorenja?
Otkud znate da nije dozivao pomoć, da nije zvao policiju?! Trebao je zamoliti firaune da samo sačekaju sa napadom dok on ne pozove policiju? :lol:
Trebao je pustiti da ga namaraju, a da ne priprijeti oružjem?! :-) Trebao je čekati da neko od njih izvadi pištolj i uperi ga u njega, pa tek onda da reaguje?!
Ja nešto mislim da je doktor imao razlog da nosi oružje, u cilju lične samoodbrane od klošara kojih se nakotilo Sarajevo da se ne može disati. Nema veze, neka odgovara ako je prekršio zakon. I ja bih isto uradio.
Što se tiče ugrožavanja mase ljudi, čovjek je prvo pucao u zrak, kao upozorenje. Potom je pucao ko zna gdje, možda opet u zrak, možda čak i u tijelo nekog od ovoh firaunskih klošara, ko zna da li su se već bili pokoškali ili ne.
Čuj ima POLICIJA, nazovi i pusti ljude neka to rješavaju?!?!?! HA HA HA :lol: :lol: :lol:
Napali čovjeka, a on kaže da nazove policiju i da oni to rješavaju?!
I da, jeste, ovo je itekako Divlji Zapad. Ja ne znam gdje vi živite i u kojim krugovima se krećete, ali ja, kao normalan građanin, osjećam da je u Sarajevu itekako vlada zakon Divljeg Zapada. Eto, pa i ti debili koji su napali doktora su poznati po svom kriminalu, sve se zna, i šta?! Kako normalan čovjek, koji ne zna ni borilačke vještine, niti je 2 sa 2, da se odbrani od ovoga?! Pozivajući policiju dok ga pljačkaju i bodu nožem?!?!
Thorgerson

#20043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Naslovnica wrote:Otkud znate da nije dozivao pomoć, da nije zvao policiju?! Trebao je zamoliti firaune da samo sačekaju sa napadom dok on ne pozove policiju? :lol:
Trebao je pustiti da ga namaraju, a da ne priprijeti oružjem?! :-) Trebao je čekati da neko od njih izvadi pištolj i uperi ga u njega, pa tek onda da reaguje?!
Ja nešto mislim da je doktor imao razlog da nosi oružje, u cilju lične samoodbrane od klošara kojih se nakotilo Sarajevo da se ne može disati. Nema veze, neka odgovara ako je prekršio zakon. I ja bih isto uradio.
Što se tiče ugrožavanja mase ljudi, čovjek je prvo pucao u zrak, kao upozorenje. Potom je pucao ko zna gdje, možda opet u zrak, možda čak i u tijelo nekog od ovoh firaunskih klošara, ko zna da li su se već bili pokoškali ili ne.
Čuj ima POLICIJA, nazovi i pusti ljude neka to rješavaju?!?!?! HA HA HA :lol: :lol: :lol:
I da, jeste, ovo je itekako Divlji Zapad. Ja ne znam gdje vi živite i u kojim krugovima se krećete, ali ja, kao normalan građanin, osjećam da je u Sarajevu itekako vlada zakon Divljeg Zapada. Eto, pa i ti debili koji su napali doktora su poznati po svom kriminalu, sve se zna, i šta?! Kako normalan čovjek, koji ne zna ni borilačke vještine, niti je 2 sa 2, da se odbrani od ovoga?! Pozivajući policiju dok ga pljačkaju i bodu nožem?!?!
Prvo procitaj sta je njegov advokat izjavio.

Razlog (koji je on naveo) zasto ga je njih 6 pocelo pratiti jeste taj jer im je on prigovorio dok su prosili?! Dakle, ako mu je smetalo sto prose - trebao je zvati policiju. Za tu situaciju sam napisao da ih je trebao zvati. Citaj. Nisu napadali djevojke, prosili su, jesu bili navalentni. Postoje organi koji se tim trebaju baviti i svi ih placamo. Da je zvao policiju 100% bi dosli i otjerali bi ih. Zasto ovo govorim - jer sam sam nekoliko puta zvao policiju i svaki put su reagovali. I nije mi palo na pamet da se ja pravim pametan i hodam okolo i tjeram prosjake.

Druga stvar, nisu ga bili dotakli prije pucnjave. To je njegov advokat izjavio, dakle nikakvi nozevi, sipke, samo su ga pratili. Stoga, nemoj izmisljati.

Nemoj me pogresno shvatiti, meni bi najdraze bilo isto tako ove klosare poredati i po metak u celo, ali shvati da se radi o veoma prometnoj ulici i ovo se nije desavalo u 3 ujutro.

Dakle, isto tako kako se metak odbio u nogu od jednog od ovih klosara, mogao je zavrsiti u necijim kolicima na bebinom celu. Kakva bi onda tvoja prica bila?

Cuj pucao u zrak. Halo bolan, pa zamisli sad da svi nosamo pistolje i pucamo cim nam neko malo zaprijeti. Jednostavno - on nije bio u zivotnoj opasnosti. Po prici koju je predstavio advokat.

Dakle, od BBI do Forina su se koskali, gurkali, psovali...dok ovome nije prekipilo. Da su ga htjeli tuci i prebiti, njih 6 su mogli od BBI do Forina 15 ljudi prebit na mrtvo ime, a ne 56 godisnjeg covjeka. :-)
Kad je stigao do Forina, ovoj dvojici su se pridružili i njihov otac, te još tri osobe. Znači, njih šest je sad napadalo na njega. On je pokušao pobjeći od njih u obližnju prodavnicu, ali su ljudi od straha zaključali jer su vidjeli da se nešto dešava. On im je tada rekao da ga puste na miru i upozorio ih da ima pištolj, a jedan od njih mu je rekao: "Šta je p...., pucaj!"- kaže Pizović, te dodaje da su i pored toga što ih je upozoravao i govorio im da ga puste na miru, oni i dalje nasrtali na njega.
Naslovnica

#20044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Thorgerson wrote:
Naslovnica wrote:Otkud znate da nije dozivao pomoć, da nije zvao policiju?! Trebao je zamoliti firaune da samo sačekaju sa napadom dok on ne pozove policiju? :lol:
Prvo procitaj sta je njegov advokat izjavio.

Razlog (koji je on naveo) zasto ga je njih 6 pocelo pratiti jeste taj jer im je on prigovorio dok su prosili?! Dakle, ako mu je smetalo sto prose - trebao je zvati policiju. Za tu situaciju sam napisao da ih je trebao zvati. Citaj. Nisu napadali djevojke, prosili su, jesu bili navalentni. Postoje organi koji se tim trebaju baviti i svi ih placamo. Da je zvao policiju 100% bi dosli i otjerali bi ih. Zasto ovo govorim - jer sam sam nekoliko puta zvao policiju i svaki put su reagovali. I nije mi palo na pamet da se ja pravim pametan i hodam okolo i tjeram prosjake.

Druga stvar, nisu ga bili dotakli prije pucnjave. To je njegov advokat izjavio, dakle nikakvi nozevi, sipke, samo su ga pratili. Stoga, nemoj izmisljati.

Nemoj me pogresno shvatiti, meni bi najdraze bilo isto tako ove klosare poredati i po metak u celo, ali shvati da se radi o veoma prometnoj ulici i ovo se nije desavalo u 3 ujutro.

Dakle, isto tako kako se metak odbio u nogu od jednog od ovih klosara, mogao je zavrsiti u necijim kolicima na bebinom celu. Kakva bi onda tvoja prica bila?

Cuj pucao u zrak. Halo bolan, pa zamisli sad da svi nosamo pistolje i pucamo cim nam neko malo zaprijeti. Jednostavno - on nije bio u zivotnoj opasnosti. Po prici koju je predstavio advokat.

Dakle, od BBI do Forina su se koskali, gurkali, psovali...dok ovome nije prekipilo. Da su ga htjeli tuci i prebiti, njih 6 su mogli od BBI do Forina 15 ljudi prebit na mrtvo ime, a ne 56 godisnjeg covjeka. :-)
Kad je stigao do Forina, ovoj dvojici su se pridružili i njihov otac, te još tri osobe. Znači, njih šest je sad napadalo na njega. On je pokušao pobjeći od njih u obližnju prodavnicu, ali su ljudi od straha zaključali jer su vidjeli da se nešto dešava. On im je tada rekao da ga puste na miru i upozorio ih da ima pištolj, a jedan od njih mu je rekao: "Šta je p...., pucaj!"- kaže Pizović, te dodaje da su i pored toga što ih je upozoravao i govorio im da ga puste na miru, oni i dalje nasrtali na njega.
Ništa ja ne izmišljam...
Nisam razumio o kojoj si situaciji govorio, mislio sam na trenutak napada, a ne na razloge napada.
Znači, oni ga pratili od BBI do Forina onako? I on izvadio pištolj i pucao u zrak onako?
I da, upravo zamišljam situaciju kada bi svi nosali pištolje i kada bi svi znali da onaj drugi ima pištolj i da je spreman upotrijebiti ga u slučaju samoodbrane.
Siguran sam da bi u tom slučaju Sarajevo bilo mnogo mirnije i sigurnije mjesto nego što je sada, kada te 6 firauna može u glavnoj ulici nalemati da se niko ne počeše i da još izvučeš deblji kraj zato što pokušavaš da se odbraniš! I da još dobijeđ đonom u glavu ispred stanice policije, upravo od tih napadača.
Da, slažem se, opasno je koristiti oružje na takvim mjestima, ali ako mogu da biram da li treba da ga koristim u svrhu samoodbrane ili da pustim da me klošari proburaze na sred ulice, radije ću ga koristiti. Po cijenu sankcija.
drug_profi

#20045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

i to nas sve dovodi do zakljucka da je za sve krivo pravosudje koje ne haje za klosare jer oni maltretiraju samo sitnu raju. Ovi su svi sigurno poznati policiji a i dalje se osjecaju nedodirljivim.
Zato svaki gradjanin koji nije obdaren sa 120 kila i 190 cm osjeca potrebu da ima zastitu u vidu oruzja.
Uvijek je vazilo bolje ja njega neg on mene. Pa makar i murija poslije.
Thorgerson

#20046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Naslovnica wrote: Ništa ja ne izmišljam...
Nisam razumio o kojoj si situaciji govorio, mislio sam na trenutak napada, a ne na razloge napada.
Znači, oni ga pratili od BBI do Forina onako? I on izvadio pištolj i pucao u zrak onako?
I da, upravo zamišljam situaciju kada bi svi nosali pištolje i kada bi svi znali da onaj drugi ima pištolj i da je spreman upotrijebiti ga u slučaju samoodbrane.
Siguran sam da bi u tom slučaju Sarajevo bilo mnogo mirnije i sigurnije mjesto nego što je sada, kada te 6 firauna može u glavnoj ulici nalemati da se niko ne počeše i da još izvučeš deblji kraj zato što pokušavaš da se odbraniš! I da još dobijeđ đonom u glavu ispred stanice policije, upravo od tih napadača.
Da, slažem se, opasno je koristiti oružje na takvim mjestima, ali ako mogu da biram da li treba da ga koristim u svrhu samoodbrane ili da pustim da me klošari proburaze na sred ulice, radije ću ga koristiti. Po cijenu sankcija.
Aha, bas zato je Amerika jedna od najsigurnijih zemalja. Rokne te neko i eto...kaze pa ja mislio da si i ti imao pistolj. Il dijete kupi na trafici 15kg metaka i tri puske i ode izreseta pola skole.

Divno.

Zaboravljas i dalje da slusamo i pricamo o najboljoj verziji price ODBRANE. Dakle, uopste nismo culi drugu stranu, niti znamo sta se desilo. Zasto bih ja vjerovao na rijec advokatu odbrane? Jos nigdje lik nije napisao da je neko udarao njegovog klijenta.

Ti mene i dalje ne shvatas. Mene boli qrac za ove firaune, boli me neka stvar i za ovog sto su napali. Ja ne zelim da mene pogodi zalutali metak. A doticni je upravo to uradio pucao je, pa sta bude bude - da bi spasio svoju guzicu od pokoje sljive. Pa koji qrac prigovaras, ako se bojis za zivot i nosas pistolj...

Misilm i ta prica sva smrdi, ali eto...6 krvozednih roma iz cista mira napali 56-og gospodina...
splinter

#20047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Thorgerson wrote:
Bas tako.

E jbg. Postoji? Mislim formalno postoji u pravu si. Al nećeš sa njih oslonit ako ti je život ugrožen.
Logovan

#20048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Na policiju se ne možemo osloniti. Čast pojedincima, nisu svi isti, ali jednostavno policija nam je dno dna.
uglavnomja

#20049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

drugi profil wrote:i to nas sve dovodi do zakljucka da je za sve krivo pravosudje koje ne haje za klosare jer oni maltretiraju samo sitnu raju. Ovi su svi sigurno poznati policiji a i dalje se osjecaju nedodirljivim.
Zato svaki gradjanin koji nije obdaren sa 120 kila i 190 cm osjeca potrebu da ima zastitu u vidu oruzja.
Uvijek je vazilo bolje ja njega neg on mene. Pa makar i murija poslije.

zakon o maloljetnicima daje svaku mogucnost za kriminal bez posljedica ... :roll:

stoka to dobro zna
JThomas

#20050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

tačno tako - institucije puštaju klošare da terorišu raju. namjerno puštaju.

a što se efendića tiče...

mrtva glava - saslušan i pušten bez prijedloga za pritvor. portalima koji za pola sata jave kad se kucnu kod mene pod prozorom, ni tablica ne otpadne - trebalo puno radno vrijeme, i to tek kad je avaz probio led iz političkih razloga. odmah insinuacija da je dedo gluh, i opis mjesta koji asocira na obližnju, višestruko širu saobraćajnicu od one gdje je nesreća zaista bilo. i forumski izvori da mu je porodica nastradalog isto veče halalila :mrgreen:

e šta još treba, šta još hoćete? da ne bude ni saslušan? dotle ipak još niste došli sa uspostavom "pravne" države, iako su napori i pomaci svakodnevni. zna naše društvo osuditi prije suda, svakako. znaju se i institucije ponašati kao da je neko a priori kriv, a mediji naročito. ali ovo je isti samo obratan proces, oglašavanje nevinim prije suda. ovo iznad nije pretpostavka nevinosti, nego je aktivna odbrana.
Post Reply