Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20001 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to drugo je u pitanju ..
-
zdruzdjo
#20002 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
beni-bu-man wrote: Pa sta je s tom djecom, jel u pitanju skola za djecu sa hendikepom, pa roditelji dolaze aVtima il su roditelji hendikepirani
Eh evo da ti odgovorim ja, jer ja upravo idem po svoje djete. od skole do kuce ima ravno 950 metara pjeske. u tih 950 metara ima dva pjesacka prelaza bez semafora od kojih su oba ispred kruznog toka. na ta oba pjesacka, ja koji imam malo vise godina sam par puta kao pjesak poginuo. bukvalno. znamo svi kakva je situacija u kruznim tokovima I znamo svi kako se postuju pravila stoga ne lazimo se. Opasni su. e da ja ne bih radjao mecku dok se djete ne vrati iz skole meni je lakse ili sjesti u auto I odvesti djete do skole ili prosetati sa njom. Sasvim svejedno. I jos kao slag na tortu putem do skole prolazi pored jednog siblja u kojem obitavaju lutalice. Jednom je I meni bila gutava situacija tu. jos vecim belajom iz mahale niko od djece ne ide u istu smjenu kao moje djete pa da bi mogli zajedno.
starije djete je pocelo ici samo u skolu kad sam vidio da je malkice lucidniji I zna cjeniti sebe I ocjeniti situaciju. (mada eto na drugoj temi ima tekst moj o tome)
Uglavnom ne znam imas li djecu. Ako nemas, ako bog da imati ces jednom I znati ces. Ako imas onda te je bog nagradio time sto ti je skola vjerovatno blizu Ili je put do skole skroz siguran od nesavjesnih vozaca pa nemas pojma sa cim se susrecu drugi ljudi pa ne razumijes.
- Sodom1
#20003 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Opravdano druze zdruljo ti si uvjek bio korektan
- basicm
#20004 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako je zdruzdjo.
- kokuz_sa
#20005 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jest ako ides iz Sa..Throttle wrote:Kakva odmaralista, pola sata voznje
Al ako dolazis iz Tarcina
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#20006 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sasim opravdano ali ako ti svojim cekanjem ne blokiras cestu na 15-20 min dok se sve rascisti. Ova situacija koju pominjemo bitanga i ja je cirkus, 30 metara dalje ima ogromni parking od jednog marketa ali jok problem je prosetati tih 30ak metara pa papak stane na sred ceste pa ti cekaj dok se rascistizdruzdjo wrote:beni-bu-man wrote: Pa sta je s tom djecom, jel u pitanju skola za djecu sa hendikepom, pa roditelji dolaze aVtima il su roditelji hendikepirani
Eh evo da ti odgovorim ja, jer ja upravo idem po svoje djete. od skole do kuce ima ravno 950 metara pjeske. u tih 950 metara ima dva pjesacka prelaza bez semafora od kojih su oba ispred kruznog toka. na ta oba pjesacka, ja koji imam malo vise godina sam par puta kao pjesak poginuo. bukvalno. znamo svi kakva je situacija u kruznim tokovima I znamo svi kako se postuju pravila stoga ne lazimo se. Opasni su. e da ja ne bih radjao mecku dok se djete ne vrati iz skole meni je lakse ili sjesti u auto I odvesti djete do skole ili prosetati sa njom. Sasvim svejedno. I jos kao slag na tortu putem do skole prolazi pored jednog siblja u kojem obitavaju lutalice. Jednom je I meni bila gutava situacija tu. jos vecim belajom iz mahale niko od djece ne ide u istu smjenu kao moje djete pa da bi mogli zajedno.
starije djete je pocelo ici samo u skolu kad sam vidio da je malkice lucidniji I zna cjeniti sebe I ocjeniti situaciju. (mada eto na drugoj temi ima tekst moj o tome)
Uglavnom ne znam imas li djecu. Ako nemas, ako bog da imati ces jednom I znati ces. Ako imas onda te je bog nagradio time sto ti je skola vjerovatno blizu Ili je put do skole skroz siguran od nesavjesnih vozaca pa nemas pojma sa cim se susrecu drugi ljudi pa ne razumijes.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#20007 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
setanje je za piĆke 
- Dope_Man
#20008 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Poenta je da odmaralista ima sasvim dovoljno. Od Sarajeva do Zenice je jedno ako se ne varam, malo prije Kaknja u smjeru prema Zenici, malo iza Visokog benzinska u suprotnom smjeru. I mimo toga jos 4 izlaza sa AP-a ako se ne varam. Dakle na dionici koja se predje za 30tak minuta normalne voznje u prosjeku svako 5-6 minuta se nailazi na mjesto gdje se moze izaci sa autoputa i obaviti sta god se mora obaviti, a cemu mjesto nije na AP. Dakle nema izgovora za stajanje na APu osim ako je kvar automobila ili neki ozbiljniji zdravstveni problem i nesto slicno.zdruzdjo wrote:Dope_Man wrote:Ma rekoh to sarkasticno, zato i napisah da je zahebano preci 300 km do Zenice bez odmora. Svakako ima dovoljno odmaralista u stvarnosti, ali navikao nas covjek stati kraj puta gdje god mu volja, ne hebe ni 5% sto je autoput malo drugacija vrsta ceste od magistrale i lokalnih puteva.Throttle wrote:Kakva odmaralista, pola sata voznje
Burazere hajde iskreno ovako. na auto-putu od doboja do banja luke imas cca 72 kilometra. I na toj dionici je napravljeno odmaraliste tj parking. ne znam ova zadnja dionica da li ima jos ali znam sigurno da ima jedno. Nije uopste vazno koliko je kilometara u pitanju, vazno je da ima infrastrukturu koja mora da prati jedan auto-put. recimo ja imam problem sa mokracnim kanalima. mogao bih doktorsku disertaciju napisati na temu wc po benzinskim pumpama u sarajevu. nerijetko mi se desi da moram negdje stati da se ispraznim. kad idem auto-putem to je horror. jednom sam morao stati u zaustavnoj jer vise nije moglo. I cesto vidjam istu situaciju na tom djelu.
e zato nemojte kriviti vozace sto krse zakon nego projektanta sto nije predvidio mjesto za stajanje.
Cak I po srbiji prije beograda nema puno mjesta. Do duse ima pumpi na svakom koraku.
- beni-bu-man
#20009 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pazi kud hodas ne valja forumat i hodatizdruzdjo wrote:beni-bu-man wrote: Pa sta je s tom djecom, jel u pitanju skola za djecu sa hendikepom, pa roditelji dolaze aVtima il su roditelji hendikepirani
Svakako u pravu si, moj post se odnosio na roditelje s mentalnim poremecajem koji blokiraju saobracaj i jebu sav normalan narod
- Bakir1
#20011 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jutros je bilo "pravnika" u lijevoj, spavaca....
ali rascero sam to ja
ali rascero sam to ja
- amar1994
#20012 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
plavi megane sa punim rezervoarom? 
- Bakir1
#20013 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nije vala, bilo ih je raznih, nove makinje, brane boje lijeve, ali ne bude im svejedno kada vide "stern" u retrovizoru kako dise sa 8 cilindara 
- amar1994
#20014 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
boje se da ih ne usisa

- Bakir1
#20015 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kickdown i manja
ja ne blicam, uredno upalim zmigavac i cekam, ako se ne pomaknu kada imaju za to priliku onda se ibrete kako frizider moze ici kao i njihova makinja
ja ne blicam, uredno upalim zmigavac i cekam, ako se ne pomaknu kada imaju za to priliku onda se ibrete kako frizider moze ici kao i njihova makinja
- basicm
#20016 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas se strava razljeva 
- Travnički Noćni Šetač
#20017 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo sam morao lajkati...shandrprcSA wrote:
- Bakir1
#20018 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zavrseno, potrosio 50 litara za 100 kilometara i vratio autobasicm wrote:Danas se strava razljeva
- amar1994
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#20020 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nema vise vani e500T w211 5.5 ispod 12000€
poskupili
poskupili
- Bakir1
#20021 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to je moj auto snova, ono za kuce, na more 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#20022 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
prije 2 godine trazio, i vrtili se oko 8-9, bukvalno da biraš
sad nema ni za lijeka
čekat onda w212 da se pojavi kakav dobar sa istim motorm
sad nema ni za lijeka
čekat onda w212 da se pojavi kakav dobar sa istim motorm
- Travnički Noćni Šetač
#20023 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja pomalo opet ediTujem i tako... ima par kritičnih situacija i slično...
- Optimus09
#20024 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako vrijeme prolazi,Bosancima puna linija sve manje znaci.
Ne znam sta je ljudima u glavi pa se ponasaju kao da je cijela cesta njihova
Moram sto prije nabaviti kameru
Ne znam sta je ljudima u glavi pa se ponasaju kao da je cijela cesta njihova
Moram sto prije nabaviti kameru
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12