Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
stajeba wrote: ↑25/11/2023 12:38
Poštovanje, da priupitam da li će Telemah dizati brzine antenskog interneta sa 8mbps na više?
Jer, Bh telekom je digao pakete za duplo u jednoj kući imam taj njihov net i digli su na 20mbps za isti novac, sad mi je isplativije da i u drugu kucu stavim bh telekom, ali evo se čekam nebi li i telemah napravio sličan potez. Volio bih znati informaciju da znam dal da mjenjam. Znaci Telemah mi savršeno radi nemam ništa protiv da me ne shvatite pogrešno.
Pozdrav @stajeba,
U ovom trenutku ne raspolažemo informacijama da li će doći do povećanja internet brzina putem MMDS internet pristupa. Ukoliko dođe do izmjene brzina u okviru paketa koji sadrže MMDS internet pristup, o tome ćemo obavijestiti naše korisnike putem službenih kanala informisanja korisnika. Hvala Vam na razumijevanju.
TMovac wrote: ↑25/11/2023 13:20
Poštovani @Telemach , da li je povećana brzina uploada na giga mrezi na 1000 / 100 ili je još uvijek brzina ( Download / upload ) 1000 / 50 ? Unaprijed hvala na odgovoru
Pozdrav @TMovac,
Internet brzina uz dokup Giga dodatka na postojeći EON Premium Trio paket u ovom trenutku iznosi do 1000/50 Mbps. Cijena dokupa Giga dodatka na postojeći EON Premium Trio paket iznosi 80,00 KM na mjesečnoj osnovi. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
muki_muky wrote: ↑25/11/2023 13:39
Sta vam je sa iOS aplikacijom? Crasha svaki put kad se odabere “Televizija” na dnu, sve ostalo radi.
isto i kod mene
Pozdrav @muki_muky i @xPaco1337,
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Vaše zapažanje ćemo proslijediti kolegama na provjeru. Nakon što dobijemo više informacija od strane kolega, o ishodu ćemo Vas obavijestiti na ovaj način. Molimo za samo malo strpljenja i razumijevanja.
Kako da Telemach EON čunga lunga box osposobim kada mi ponudi aktivacijski kod? Gdje da ga kucam?
Genijalci su dali formulu samo na SK 4K koji trza na TV aplikaciji pa pokusavam da osposobim djubre od EON boxa. Uopste mi nije jasno sto trazi ponovo aktivaciju kada je koristen prije par mjeseci.
Kada odem na svoj profil, vidim EON OTT BOX i mogu sam oda ga restartujem. Ima opcija da unesem neki novi PIN i to je to.
Nikakve aktivacije za box nema ( bar s tvoje strane), taj kod je za smart tv app.
Ako je ipak potrebna aktivacija , to ti moraju oni odradi iz centrale , ti ne možeš .
Essenger wrote: ↑26/11/2023 11:48
Kako da Telemach EON čunga lunga box osposobim kada mi ponudi aktivacijski kod? Gdje da ga kucam?
Genijalci su dali formulu samo na SK 4K koji trza na TV aplikaciji pa pokusavam da osposobim djubre od EON boxa. Uopste mi nije jasno sto trazi ponovo aktivaciju kada je koristen prije par mjeseci.
Kada odem na svoj profil, vidim EON OTT BOX i mogu sam oda ga restartujem. Ima opcija da unesem neki novi PIN i to je to.
Hvala.
Pozdrav @Essenger,
Potrebno je da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili aktivaciju EON box uređaja. EON box uređaj se deaktivira nakon dužeg perioda nekorištenja kao mjera prevencije zloupotrebe istog. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
xPaco1337 wrote: ↑26/11/2023 17:07
Gdje se gasi ovaj screen saver ? Poceo mi od nedavno svako malo izlaziti
Pozdrav @xPaco1337,
Navedenu funkcionalnost ćete deaktivirati na sljedeći način. Potrebno je da pristupite postavkama EON TV aplikacije, a zatim odaberete opciju Uređaj -> Čuvar ekrana i postavite na opciju Nikad, te također opciju Režim uštede energije postavite na Isključi. Navedena funkcionalnost je implementirana radi očuvanja ekrana OLED TV uređaja. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Poštovani @Telemach šta se dešava sa internetom na području Kiseljaka? Prvo mi je download / upload pao na 20/0.18 mps ( koristim Premium paket ). Pokušao sam restartovati ruter, ali nakon toga ruter se konstantno sam restartuje. Pokusao sam ga isključiti nekoliko minuta iz struje, ali nije pomoglo.
Pozdrav
Kakva je fora sa TM telefonijom koju prikljucih.
Svi koji imaju fiksni prikljucak BHT mene mogu nazvati, ali ja ne mogu njih
Je li do mene, ili do konekcije ?
heat wrote: ↑26/11/2023 21:05
Pozdrav
Jel ti telefon ukljucen u ruter? Mora imati internet konekciju da bi mogao zvati.
TMovac wrote: ↑26/11/2023 21:01
Poštovani @Telemach šta se dešava sa internetom na području Kiseljaka? Prvo mi je download / upload pao na 20/0.18 mps ( koristim Premium paket ). Pokušao sam restartovati ruter, ali nakon toga ruter se konstantno sam restartuje. Pokusao sam ga isključiti nekoliko minuta iz struje, ali nije pomoglo.
Pozdrav @TMovac,
Trenutno na području Kiseljaka nisu zabilježeni grupni prekidi servisa ili radovi na mreži. Ukoliko je poteškoća i dalje prisutna, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljne provjere.
heat wrote: ↑26/11/2023 21:05
Pozdrav
Pozdrav @heat,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kako bi kolege izvršili detaljne provjere i dostavile Vam povratne informacije.
TMovac wrote: ↑26/11/2023 21:01
Pozdrav @TMovac,
Trenutno na području Kiseljaka nisu zabilježeni grupni prekidi servisa ili radovi na mreži. Ukoliko je poteškoća i dalje prisutna, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke kako bismo izvršili detaljne provjere.
TMovac wrote: ↑27/11/2023 12:53
bili su jutros vasi serviseri i rijesen je kvar.
Pozdrav @TMovac,
Hvala Vam na povratnim informacijama. Drago nam je da je poteškoća uspješno otklonjena, te da više ne postoje odstupanja u radu internet usluge. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
vec drugi put u 2 dana mi se desava da kada upalim eon aplikaciju na tv, da se ponasa kao da je tek instalirana, pa treba da unesem onaj kod. Kada odem na mojtelemach tamo piše ta je uređaj registrovan, tako da ga moram skinuti da bih ponovo unio kod. Medjutim to mogu uraditi jednom mjesecno. Jel se jos nekome nesto slicno desava?
veliki_ah wrote: ↑27/11/2023 13:26
vec drugi put u 2 dana mi se desava da kada upalim eon aplikaciju na tv, da se ponasa kao da je tek instalirana, pa treba da unesem onaj kod. Kada odem na mojtelemach tamo piše ta je uređaj registrovan, tako da ga moram skinuti da bih ponovo unio kod. Medjutim to mogu uraditi jednom mjesecno. Jel se jos nekome nesto slicno desava?
Pozdrav @veliki_ah,
Zamolit ćemo Vas da provjerite da li na TV uređaju posjedujete aplikaciju za automatsko ili manuelno brisanje cache memorije, s obzirom da takve aplikacije mogu da obrišu spašene podatke EON Smart TV aplikacije. Čekamo na Vaše povratne informacije.
veliki_ah wrote: ↑27/11/2023 13:26
Pozdrav @veliki_ah,
Zamolit ćemo Vas da provjerite da li na TV uređaju posjedujete aplikaciju za automatsko ili manuelno brisanje cache memorije, s obzirom da takve aplikacije mogu da obrišu spašene podatke EON Smart TV aplikacije. Čekamo na Vaše povratne informacije.
provjericu danas, ali mi je nelogicno da to bude 2 puta zaredom u 2 dana, a da se nije desilo ni jednom u godinu dana. Svakako provjerim pa javim.
veliki_ah wrote: ↑27/11/2023 15:15
provjericu danas, ali mi je nelogicno da to bude 2 puta zaredom u 2 dana, a da se nije desilo ni jednom u godinu dana. Svakako provjerim pa javim.
Pozdrav @veliki_ah,
Čekamo na Vaše povratne informacije. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Kako i gdje da provjerim račune za Total TV?
Prebačen je ugovor na mene u poslovnici prije 2i po mjeseca nikad računa nisam dobio.
Naglašeno je da mi treba papirni račun.