Meni to lici na nedostatak osjecaja za ispravno i pogresno, ali ako ti kazes da je to dobro...archi_a wrote: Srbi se ne okreću kad te jednom podrže, njihov mentalitet nije kako vjetar puše.
Republika Turska
- seln
#20001 Re: Republika Turska
-
Hafis
#20003 Re: Republika Turska
Bravo Archi
To se zove etnička raščlamba neprijatelja
Nadam se da smo na pomolu tvoje prve knjige.
Da ti sugeriram naslov - Mein kramp(a)
-
archi_a
#20004 Re: Republika Turska
Dosta mi je krampe. Znaš, ja ti kopam po cijeli dan, jer to mi je zanat.Hafis wrote:Bravo ArchiTo se zove etnička raščlamba neprijatelja
Last edited by archi_a on 16/08/2018 16:42, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
archi_a
#20006 Re: Republika Turska
Pa logično. Zna se da su turci dosta toga ostavili srbiji.
zato bi ih tamo trebali više voliti nego mi u Bosni i Hercegovini. Ne znam što se "žeste" bezveze i što se svete, odnosno što im krv izbije na oči kad se pomenu dahije. 
-
Hafis
#20007 Re: Republika Turska
Mi se ovdje zajebajemo, a amanetlija Bosne vodi presudnu bitku s din-dušmanima.
Zna li itko kako trenutno stojimo s lirom u odnosu na mrski dolar?
-
archi_a
#20008 Re: Republika Turska
Ultra moČni intelekt, podvlači crtu i okreće na zaHebanciju.
-
Hafis
#20009 Re: Republika Turska
Dobro i kažeš Archi.archi_a wrote:
Nastavi ti slobodno gdje si stao...i što veliš, zajebani ti Srbi?
- Nadzornik
#20010 Re: Republika Turska
Ti znas sta mi Srbi volimo ili ne....Kikibombona wrote:
Ne vole Srbi ni Tursku, naravno. Otomani su im nabili komplekse.
Medjutim, Ameriku mrze 100 puta vise. Turska je daleko i nije ama bas nikakva prijetnja Srbima niti ce biti u blizoj i daljoj buducnosti. To je historija.
Amerika je pokidala krila srpskom nacionalizmu. Njih mrze najvise. Nadaju se da ce Rusi ili Kinezi preuzeti globalnu dominaciju. S tim u vezi, Srbi pozdravljaju tursko priblizavanje Rusiji. Njima odgovara da su Rusi sto jaci a Amerikanci sto slabiji.
Ako turski otpor Americi eskalira, misljenja sam da ce Tajipova popularnost u Srbiji rasti. Vec drkaju na Iran i Kasima Sulejmanija. Mozda u Turskoj prepoznaju viteza koji se bori protiv oholih Amerikanaca i 'unipolarnog' svijeta.
Drzi se ti tvojih Kurda i teme a Srbe ostavi na miru.
-
archi_a
#20011 Re: Republika Turska
Sry, bio na kafici sa kolegama nakon krampanja.Hafis wrote:Dobro i kažeš Archi.archi_a wrote:
Jer...... srbija! Jer....... Ironija! Ne zajebaJi da nisi skontao? Ipak si ultra moČni intelekt.
- Sanjarko
#20012 Re: Republika Turska
Od jacanja Rusije i Turske nema nista. One ce dalje demografski da slabe. A Kurdi trebaju da izbiju kao Turci po snazi kao narod i drzava ako ih neko podrzi a hoce mozda. Dok Amerika ce samo jacati demografski, jos ako to bude pratila i ekonomija pih ostaju broj 1 ali moguce je da ce to mjesto morati da dijele sa Kinezima jer je tesko predvidjeti koliko ce Kina da jaca.
Zato ovi ratovi se i vode. Interes starih sila iako po meni nisu one stare ni dan danas.
I ja ko i Kiki podrzavam da svaki narod dobije svoju drzavu, naravno ako je vecina jer samo tako moze i da ostvari drzavu i da je vodi itd., i ako ne radi agresiju. Ako nisu agresori naravno.
A ovo u vezi Jazida itd., i Isila itd., ko zna ko je sve umijesan u stvaranje svega toga. Ima tu vise frakcija i svako svoje podrzava. Fakticki placenicka vojska za ciscenje terena od nepozeljnih. Po meni. Ali ja uvijek kazem da nikad ne tvrdim da sam upravu.
Zato ovi ratovi se i vode. Interes starih sila iako po meni nisu one stare ni dan danas.
I ja ko i Kiki podrzavam da svaki narod dobije svoju drzavu, naravno ako je vecina jer samo tako moze i da ostvari drzavu i da je vodi itd., i ako ne radi agresiju. Ako nisu agresori naravno.
A ovo u vezi Jazida itd., i Isila itd., ko zna ko je sve umijesan u stvaranje svega toga. Ima tu vise frakcija i svako svoje podrzava. Fakticki placenicka vojska za ciscenje terena od nepozeljnih. Po meni. Ali ja uvijek kazem da nikad ne tvrdim da sam upravu.
- Fudo Bosna
#20013 Re: Republika Turska
Lako se tebi zezat...archi_a wrote:Sry, bio na kafici sa kolegama nakon krampanja.Hafis wrote:Dobro i kažeš Archi.archi_a wrote:
Jer...... srbija! Jer....... Ironija! Ne zajebaJi da nisi skontao? Ipak si ultra moČni intelekt.
Erdo i sa carinama i bez i Trump sa simpatijama svijeta i bez, opstadose i nemere im vas Balkan ni USA ni Turskoj , ni pera odbit...(Ponajmanje Kolindica, Vucko, Dodo ili Covke)...
A ovi sto imase sne/velikodrzavne projekte pa dozivjese da im Pampers dzeneral serucka u Agu, a pobratim iz UZP a im u ocaju, salio "praljkovacu", e njima druze nije do zagrebancije, mogu samo malo svratiti na forum, i topic o Turskoj, i tjesit se da ce zakuhat se ,medju NATO velesilama, USA i Turskoj, pa da im i to , hudim, tu zluradost, oduzmemo, mojne ba ....
-
Bodkin
#20014 Re: Republika Turska
Kazu katar uletio i upumpao milijarde da stabilizira liru. Sve ok. Slomio sultan cioniste. A to kolika ce rupa u budzetu biti i koliko ce firmi potonuti koje kupuju u stranim valutama cemo vidjeti kasnije. I sitnice tipa sva uvozna potrosacka roba.Hafis wrote:Mi se ovdje zajebajemo, a amanetlija Bosne vodi presudnu bitku s din-dušmanima.
Ps. Skoro sam vidio da je bitcoin stabilniji od tirske lire. Politicki i ekononski mag sultan
-
Bodkin
#20015 Re: Republika Turska
Sultan jak kao zemljaFudo Bosna wrote:
Lako se tebi zezat...![]()
Erdo i sa carinama i bez i Trump sa simpatijama svijeta i bez, opstadose i nemere im vas Balkan ni USA ni Turskoj , ni pera odbit...(Ponajmanje Kolindica, Vucko, Dodo ili Covke)...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#20016 Re: Republika Turska
usa disciplinira tursku
-
Bodkin
#20017 Re: Republika Turska
Jel neko vec rekao kako turska nema duga i da ih boli kurko 
- video
#20018 Re: Republika Turska
Hafis wrote:(a jezik je kao što svi znamo temeljna odrednica nekog naroda),
jes, jes - Suljo i Stojan se slazu sa tobom
-
muzicar_iz_parka
#20019 Re: Republika Turska
Kad će biti ritualno spaljivanje Iphone-a?
- dječak sa šibicama
#20020 Re: Republika Turska
https://twitter.com/mutludc/status/1029915723785752576
nije spaljivanje ali je cepiranje
udri ga mehmede
nije spaljivanje ali je cepiranje
udri ga mehmede
- Bosanac sa dna kace
#20021 Re: Republika Turska
odavnojapin_mutapi wrote:usa disciplinira tursku
a price da je to urota protiv turskog naroda su teske bajke....
- Bosanac sa dna kace
#20022 Re: Republika Turska
Da i ovdi upitam:
kako naplatite lovu iz Turske nakon sto im je Paypal ukinut?
Ima li iko iskustva sa Skrillom?
kako naplatite lovu iz Turske nakon sto im je Paypal ukinut?
Ima li iko iskustva sa Skrillom?
- XXS
#20023 Re: Republika Turska
Veliki sultan sad glaba mali, narandjasti cevap 
- Kikibombona
#20024 Re: Republika Turska
Vi Srbi ste vazda na ruskoj strani. Ni ti nisi izuzetak.Nadzornik wrote:Ti znas sta mi Srbi volimo ili ne....Kikibombona wrote:
Ne vole Srbi ni Tursku, naravno. Otomani su im nabili komplekse.
Medjutim, Ameriku mrze 100 puta vise. Turska je daleko i nije ama bas nikakva prijetnja Srbima niti ce biti u blizoj i daljoj buducnosti. To je historija.
Amerika je pokidala krila srpskom nacionalizmu. Njih mrze najvise. Nadaju se da ce Rusi ili Kinezi preuzeti globalnu dominaciju. S tim u vezi, Srbi pozdravljaju tursko priblizavanje Rusiji. Njima odgovara da su Rusi sto jaci a Amerikanci sto slabiji.
Ako turski otpor Americi eskalira, misljenja sam da ce Tajipova popularnost u Srbiji rasti. Vec drkaju na Iran i Kasima Sulejmanija. Mozda u Turskoj prepoznaju viteza koji se bori protiv oholih Amerikanaca i 'unipolarnog' svijeta.
Drzi se ti tvojih Kurda i teme a Srbe ostavi na miru.
-
muzicar_iz_parka
#20025 Re: Republika Turska
Nije se pametno sa Amerikom kačiti.
Ni EU koja je ekonomski pojam sile za Tursku se ne usuđuje ići u konfrotaciju sa USA, dok gdin Erdogan misli da je neka sila.
Ova zajebancija jedino dobro ide Rusima na ruku, jer su USA i Turska veoma bitni faktori u Siriji, koji podržavaju antivladine snage ili recimo seperatiste kada se radi o kurdskim grupacijama.
Ni EU koja je ekonomski pojam sile za Tursku se ne usuđuje ići u konfrotaciju sa USA, dok gdin Erdogan misli da je neka sila.
Ova zajebancija jedino dobro ide Rusima na ruku, jer su USA i Turska veoma bitni faktori u Siriji, koji podržavaju antivladine snage ili recimo seperatiste kada se radi o kurdskim grupacijama.