Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- emigrazione
#20001 Re: Sarajevski derbi
Pojma ti nemas, levata vam iskljucili i svi stali na gol hahaha...
- Fuzzy Dunlop
#20002 Re: Sarajevski derbi
Za stolice: lako je tuđim krcem gloginje mlatiti. Neće oni plaćati. A mangupluk bacati baklje među djecu (mahom dijaspora).. 
Igra ništa, odron mrtvi. Ja sam gledao nas, i mislio sam da će te nas pojesti. A vi ništa. Bolji za tog igrača više i to je to. Realno bili ste bolji, ali valja dati gol...
Igra ništa, odron mrtvi. Ja sam gledao nas, i mislio sam da će te nas pojesti. A vi ništa. Bolji za tog igrača više i to je to. Realno bili ste bolji, ali valja dati gol...
-
kB27
#20003 Re: Sarajevski derbi
Sve razumijem, znam da postoje glupi ljudi kojim je uspjeh u životu izvaliti stolicu i zapaliti je.
Ali, ovim putem se želim sjetiti najmilijih onim 'navijačima' koji su bakljama gađali publiku gdje su pretežno ljudi sa djecom i žene/djevojke na sjevernoj tribini. To moj um ne može pojmiti.
Ali, ovim putem se želim sjetiti najmilijih onim 'navijačima' koji su bakljama gađali publiku gdje su pretežno ljudi sa djecom i žene/djevojke na sjevernoj tribini. To moj um ne može pojmiti.
- simonese
#20004 Re: Sarajevski derbi
to ova ekipa profesora,pisaca i umjetnika iz Drezdena trazila neku domacu performansuDaryl Dixon wrote:http://www.avaz.ba/clanak/247411/haos-u ... ljeznicaraTrpanje wrote:Kazu upali Manijaci u Guinnes pub haus zivi su napravili.... ako neka zna vise nek napise..ali izgleda da su sve zivo satrali
-
Samprotivsviju
#20005 Re: Sarajevski derbi
Kao navijac sarajeva slazem se dobrim dijelom sa tobom, ali isto tako treba spomenuti derbi na Kosevu 2015....kad su sa juga bacali baklje medju ljude i djecu na istokukB27 wrote:Sve razumijem, znam da postoje glupi ljudi kojim je uspjeh u životu izvaliti stolicu i zapaliti je.
Ne opravdavam ni jedno ni drugo, ali nije prvi put da se desava
-
Nadzorna_ploca
#20006 Re: Sarajevski derbi
TM se nisu čuli nakon one frke na jugu. Ima ljudi nema tona.
Last edited by Nadzorna_ploca on 24/07/2016 11:29, edited 1 time in total.
-
ibizza
#20007 Re: Sarajevski derbi
Lete baklje redovno na AFH sa Zapada koji dobiju komsije, prema lozi i onom dijelu iznad VIP loze, takodjer i tamo sjede djeca, djevojke, stariji ljudi.Samprotivsviju wrote:Kao navijac sarajeva slazem se dobrim dijelom sa tobom, ali isto tako treba spomenuti derbi na Kosevu 2015....kad su sa juga bacali baklje medju ljude i djecu na istokukB27 wrote:Sve razumijem, znam da postoje glupi ljudi kojim je uspjeh u životu izvaliti stolicu i zapaliti je.
Ne opravdavam ni jedno ni drugo, ali nije prvi put da se desava
Sve u svemu, krkani ko god da to radi. Treba im dozivotno zabraniti pristup utakmicama.
- Logovan
#20008 Re: Sarajevski derbi
Kao prvo, vidio sam da se ganjaju po jugu. Jesu li podgrupe ili ne, nebitno, sramota je udariti na svog druga sa tribine.Trpanje wrote:Logovan je imao dvogled na sjeveru i vidio da se udaraju podgrupe 20 na 20 hahahahaha vidi indijanac odi sad do ta tvoja mangupcica sto cupaju stolice (jao jesam lud iscupo sam stolicu) i razvalio http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160724009 ... i pitaj kako su se sinoc proveli u guinnes pubu....izgleda da vise zuba ima nego stakla po podu.
http://www.avaz.ba/clanak/247411/haos-u ... ljeznicara
sa ovim pitarcicem na prvoj slici maskirnig sorcica sto je cupo stolicu se meo pod...a bilo je sto su molili i izvinjavali se....opasni huligani nema sta cupaju stolice i bacaju baklje...a muda nigdje sinoc...
Kao drugo, ne znam što mi pišeš oko počupanih stolica, kad to ne odobravam.
Kao treće, jesi li to učestvovao u tuči u gradu pa znaš ko je koga mlatio huligančiću?
Kao četvrto, ja koliko znam od ovih naših muda su se pokazala kada su vam pali neki bitni transovi.
Kao peto, kraj rasprave oko ovoga, ne bih više da ne odemo daleko.
-
north
#20009 Re: Sarajevski derbi
Trpanje poznatiji kao vodja TM 88 iza tastature drzi lekciju oko nereda...djecak sve zna pored tastature prico mu drug od druga ciji je rodjak tamo bio...treb napomenuti da nastsvlja da briljira nakon nepoznavanja fudbalske materije...sada se blamira sa ultra scenom koju prati iza tastature..treba mu se smijati..
-
ibizza
#20010 Re: Sarajevski derbi
Manijaci su se culi do crvenog kartona-to je 30.ta minuta. Poslije toga, tisina, muk. Od 30.-te minute, Horde se vise cuju, ne navija se skoro nikako nanana-vec najvise ona ja te *ebem Zeljeznicare... Totalni MUK na tribinama nastaje kad je bio prekid , poslije nase bakljade.tutku wrote:Ne bih bas rekao da je na jugu sutnja, prije da su se pitari culi iz zdenke par puta sa svojim prepoznatljivim nanana. Sto se tice navijanja, jug krcat moglo je i bolje se navijanje, ali daleko da su se pitari culi, provjereno kako znaju - ima slike nema tona (vec podosta derbija je tako). Sto se tice tuce, nije nikakav sukob podgrupa, ako se potuku dva tipa i sve se rijesi u 20sek onda nemoj ni spominjati ako ne znas.Logovan wrote:I tako opet 1:1 uz losu igru i jednih i drugih. Standardno.Prvo mrtvo, drugo poluvrijene sa nase strane solidno odigrano. Pritisak je bio k'o u vodovodu
ali dzaba. Napadalo se, ali nismo imali srece, a i igraci su trebali imati vise samopouzdanja. Kone u drugom nidje veze.
Saric, Hodzic, Ametovic su fino odigrali. Novakovic i Balic su me iznenadili igrom, Rustem i Radovac solidni.
Nisam ocekivao ovakvo unistavanje tribine od nasih. Pretpostavio sam da bi mogla koja stolica biti otkinuta, ali ono je bilo dno dna. Pola stolica zavrsilo van tribine, razvaljen veliki dio ograde. Osim ovih budalastina, navijanje je bilo ok. Oduzeti trans. [emoji106]
Na jugu sutnja nekakva.Valjda kako im je pao trans, pa se nisu mogli nikako dozvati sebi.
A bilo je neke bjezanije.
Nikad necu skontati ove podgrupe kad se potuku na tribini. Napasti navijaca koji navija za isti klub je fakat dno dna. Vani pa se tucite.
Sto se tice tekme, derbi ko derbi, fudbal tanak, zeljo s igracem manje izdrzao u drugom poluvremenu i uzeo bod. Sarajevu ako ode benko i(li) duljevic, prognoziram im 4/5. mjesto na tabeli. Sto se tice Zeljinih igraca - Ugljesa, Lendric, Stevo i donekle Talijan dobro odigrali, a Bevab, Bekric - klupa pod hitno
- Logovan
#20011 Re: Sarajevski derbi
Ja znam da ih nisam čuo kada smo loše navijali, pa čak i kada je belaj nastao, nisam ih čuo. Nekako im je atmosfera bila skroz mrtva.tutku wrote: Ne bih bas rekao da je na jugu sutnja, prije da su se pitari culi iz zdenke par puta sa svojim prepoznatljivim nanana. Sto se tice navijanja, jug krcat moglo je i bolje se navijanje, ali daleko da su se pitari culi, provjereno kako znaju - ima slike nema tona (vec podosta derbija je tako). Sto se tice tuce, nije nikakav sukob podgrupa, ako se potuku dva tipa i sve se rijesi u 20sek onda nemoj ni spominjati ako ne znas.
Ma podgrupe ili ne (većina tuča dolazi iz podgrupa, pa sam ih zato spomenuo), fakat nebitno, glupo je udariti na druga sa tribine.
-
Nadzorna_ploca
#20012 Re: Sarajevski derbi
Pokušava decko kao opravdati taj trans što je pao. Mogu misliti sta bi pisao da su oni nesto hordama skinuli. Uglavnom, nema predaje jer mi vas mrzimo a vi nešto jebete. 
-
Dr Baltazar
#20013 Re: Sarajevski derbi
Ja sam kao hordaš sticajem okolnosti (karta se nije mogla nabaviti, na kraju dao onom securityu da me pusti unutra) bio na Željinom sjeveru i jug se čuo jednom ili dvaput u 90 minuta. Horde navijale skoro 90 minuta. Ako su prošli derbi manijaci bili bolji, ovaj put su horde objasnile neke stvari.
- omega369
#20014 Re: Sarajevski derbi
Nikada posteniji crveni nije dosudjen u PLBiH, a trebali ste jos jedan dobiti. Bilo je jos laktova i cistih udaraca, ne sjecam se utakmice da sam ih vidio vise. Jedino mozda orasje - zrinjski dvije i nekelakilaka wrote:isplatila se 10-to dnevna kuknjava malenih na sudijsku organizaciju i to je rezultiralo sudjenjem valjica - sjeme mu se zatrlo. jedva docekao da dadne crveni i drektno utice na rezultat derbija. pogan.
Inace, Bevab je nova zvijezda bh. fudbala, definitivno
Last edited by omega369 on 24/07/2016 12:21, edited 1 time in total.
-
1946--1987
#20015 Re: Sarajevski derbi
korektno je sudio ognjen, treba biti iskren.
nego, koji je trans pao ?
jel onaj sto je visio u varaderu cijeli dan

jel onaj sto je visio u varaderu cijeli dan
-
kike-tike
#20016 Re: Sarajevski derbi
Ma vala i horde su tanke bile, na sjeveru sam bio i fakat nisu nesto glasni bili, u par navrata samo. Mada glupa prica kako god.
-
Samprotivsviju
#20017 Re: Sarajevski derbi
Joj i taj Varadero1946--1987 wrote:korektno je sudio ognjen, treba biti iskren.
jel onaj sto je visio u varaderu cijeli dan![]()
![]()
![]()
![]()
- Pryda
#20018 Re: Sarajevski derbi
Sad sam konacno gol vidio........ sta reci, jebo ti golmana kojem se iz peterca glavom zabije.... nevjerovatno neka me muka uhvatila fuj
-
Samprotivsviju
#20019 Re: Sarajevski derbi
Kosoric je dobro bio u problemima sa Ahmetovicem, samo sto ovaj nije dobijao puno upotrevljive lopte 
- shbc
#20020 Re: Sarajevski derbi
Mi losi, vi jos gori. Otprilike stanje na terenu. Bez obzira na igraca manje, vasi ne znaju sta ce sa loptom kada je kod njih.
Sto se tribina tice. Magaraca na obje strane. Tuca na jugu (dvadesetak ljudi sigurno je ucestvovalo u incidentu, fino se vidjelo, nemojte se praviti ludi) - sramota. Ponasanje ovih nasih - jos gore.
Stolice ocistite jednom majke vam. Guzica me jos boli od sjedenja na naslonjacu.
Sto se tribina tice. Magaraca na obje strane. Tuca na jugu (dvadesetak ljudi sigurno je ucestvovalo u incidentu, fino se vidjelo, nemojte se praviti ludi) - sramota. Ponasanje ovih nasih - jos gore.
Stolice ocistite jednom majke vam. Guzica me jos boli od sjedenja na naslonjacu.
- agnostic_front
#20021 Re: Sarajevski derbi
DS taman pripremio plate za sjever, sad mora da nadoknadi štetu...
-
Nadzorna_ploca
#20022 Re: Sarajevski derbi
Da samo znas sa kojim si ushicenjem gledao Horde..
- Daryl Dixon
#20023 Re: Sarajevski derbi
ma nisu godinu dana vratili renomirana marksistička djela kolegama sa phD studija, a disertacija je bila u pitanju pa je na kraju eskaliralo jbgsimonese wrote:to ova ekipa profesora,pisaca i umjetnika iz Drezdena trazila neku domacu performansuDaryl Dixon wrote:http://www.avaz.ba/clanak/247411/haos-u ... ljeznicaraTrpanje wrote:Kazu upali Manijaci u Guinnes pub haus zivi su napravili.... ako neka zna vise nek napise..ali izgleda da su sve zivo satrali
- agnostic_front
#20024 Re: Sarajevski derbi
Da, posebno kada su pjevali "uprava napolje"Nadzorna_ploca wrote:Da samo znas sa kojim si ushicenjem gledao Horde..
-
nema me tamo
#20025 Re: Sarajevski derbi
Đe zastava?Trpanje wrote:Logovan je imao dvogled na sjeveru i vidio da se udaraju podgrupe 20 na 20 hahahahaha vidi indijanac odi sad do ta tvoja mangupcica sto cupaju stolice (jao jesam lud iscupo sam stolicu) i razvalio http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160724009 ... i pitaj kako su se sinoc proveli u guinnes pubu....izgleda da vise zuba ima nego stakla po podu.
http://www.avaz.ba/clanak/247411/haos-u ... ljeznicara
sa ovim pitarcicem na prvoj slici maskirnig sorcica sto je cupo stolicu se meo pod...a bilo je sto su molili i izvinjavali se....opasni huligani nema sta cupaju stolice i bacaju baklje...a muda nigdje sinoc...