Ukrajina
- Challenger__
#20001 Re: Ukrajina
Picijeva i ona druga mapa:

- GAU8
#20002 Re: Ukrajina
Nisam mislio na samu naciju, mada je i ona haman u qrcu... vec sam mislio na vanjsku, citaj globalnu politiku.Bodkin wrote:nosara wrote:Ako si ti normalan, ima ih koji nisu... Ne previse, ali ima ih...GAU8 wrote:
A mi kao ovo ne znamo, pa ko je uopste ovdje rekao da "voli" ameriku, sta kenjate i lazete...
Ja volim ameriku, sta je problem? Volim nacin razmisljanja i filozofiju. Vise nego ruske piljare i kriminalce. Mentalitet slican nasem. Jel to govori nesto
Ne mozes reci da je OK, taman da se na glavu nasadis!
- Challenger__
#20003 Re: Ukrajina
Jbt, nacionalizam je fakat stanje ludila.

Jadna životinja.

Jadna životinja.
- GAU8
#20004 Re: Ukrajina
Na sta aludiras pod "jadna", sto mora da vuce teret (sto moraju manje vise svi teretni konji na svijetu), ili sto su mu "uljepsali" kopita (za sta jednog konja zaboli ona stvar)?Challenger__ wrote:Jbt, nacionalizam je fakat stanje ludila.
Jadna životinja.
- Challenger__
#20005 Re: Ukrajina
Da nema farbe iza, pomislio bih da se ovi drugi zajebavaju.
-
dječak sa šibicama
#20006 Re: Ukrajina
Zarobljeni ukrajinski tenkovi u Starobeshevu, juzno od Donjecka i Ilovajska.
nekakav pobunjenicki bataljon Leshi kod Luganska zarobio ukrajinski tenk, ima i unistene tehnike.
- GAU8
#20007 Re: Ukrajina
prati li iko bilans unistene oklopne tehnike do sada??
Chelli???
Chelli???
- Challenger__
#20008 Re: Ukrajina
Objavio je dječak neki dan.GAU8 wrote:prati li iko bilans unistene oklopne tehnike do sada??
Chelli???
-
romeomoraprezivjeti
#20009 Re: Ukrajina
E hebote,sta sve cojek ovdje moze procitati. Ispadose Rusi k'o meHlem u poredjenju sa zapadnjacima,a npr. u Afganistanu ljudi unistili gotovo citavu floru i faunu.
-
dječak sa šibicama
#20010 Re: Ukrajina
To je neko drugi onda, ja nisam, jer nemam pojma o tim brojevimaChallenger__ wrote:Objavio je dječak neki dan.GAU8 wrote:prati li iko bilans unistene oklopne tehnike do sada??
Chelli???
Ko ce znati, toliko toga ima. Vjerovatno niko ni ne broji, osim "skladistara" ukrajinske armije ali oni podatke ionako ne smiju iznijeti
- Challenger__
#20011 Re: Ukrajina
Sorry, neko je naljepio, ili sam vidio kod Sakera, jebaji ga.
_____
Čitam neke političke analize i samo mogu da vam kažem ovo je otišlo predaleko... Zna li ko gdje ima dobrih električnih grijalica (radijator na ulje, sa ventilatorom) u SA ili okolini?
_____
Čitam neke političke analize i samo mogu da vam kažem ovo je otišlo predaleko... Zna li ko gdje ima dobrih električnih grijalica (radijator na ulje, sa ventilatorom) u SA ili okolini?
- GAU8
#20012 Re: Ukrajina
Ja sam vazdaK govorio da su Rusi u najmanju ruku ISTI ko Amerikanci, ali naravno proporcionalno njihovom uticaju...romeomoraprezivjeti wrote:E hebote,sta sve cojek ovdje moze procitati. Ispadose Rusi k'o meHlem u poredjenju sa zapadnjacima,a npr. u Afganistanu ljudi unistili gotovo citavu floru i faunu.
Sta su flore, a tek faune Amerikanci unistili...
Dakle, "niste" floru i faunu i jedni i drugi, da se ne lazemo...
Jedni dok "oslobadjaju" a drugi dok "okupiraju"
Moj je stav da trebamo gledati svoja posla, i svoj interes. Nekima to ne temi ne ide od ruke.
tako ona dobijes efekat meHlema
Last edited by GAU8 on 31/08/2014 22:22, edited 1 time in total.
- Challenger__
#20013 Re: Ukrajina
Joj tebe, pa ovo je forum, nije MIP.Moj je stav da trebamo gledati svoja posla, i svoj interes. Nekima to ne temi ne ide od ruke.
Svašta.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#20014 Re: Ukrajina
Samo fukara države lokalno ratuju izmeđuse i use.
Afrika, Arapi, Rusi, Mi,...
- mirsek
#20015 Re: Ukrajina
Bolje kupi kamin, 4-5 metara drva i ako si u stanu turnes cijev u zid.Challenger__ wrote:Sorry, neko je naljepio, ili sam vidio kod Sakera, jebaji ga.
_____
- Challenger__
#20016 Re: Ukrajina
A povjerenik lopov, pokrao bi sva drva iz podruma.Bolje kupi kamin, 4-5 metara drva i ako si u stanu turnes cijev u zid.
Neka, hvala.
- Renta
#20017 Re: Odg: Ukrajina
Challenger__ wrote:Joj tebe, pa ovo je forum, nije MIP.Moj je stav da trebamo gledati svoja posla, i svoj interes. Nekima to ne temi ne ide od ruke.
Svašta.
NHF GAU8.
Last edited by Renta on 31/08/2014 22:29, edited 2 times in total.
- General War
#20018 Re: Ukrajina
Nerma sanse, kod komunjara prvo stradaju facenosara wrote:Vidi mu se na faci da je komunjara...Challenger__ wrote:![]()
Mala sugestija.
Kada postavljaš ovakav opsežan tekst na engleskom, napravi kratku najavu, tipa "Paul Crraig Roberts, akonomista, kolumnista član Reganove administracije tvrdi da je priča o ulasku 1000 ruskih vojnika laž. Dakle, najznačajniju tezu iz članka, kratak citat i link za čitav tekst. U protivnom rizikuješ da ostaneš nepročitan.
Russian reporter attacked and beaten after reporting Russian Soliders killed in Ukraine...Fascism is alive and on the march in Russia.
Lev
Shlosberg, a newspaper publisher who represents the liberal opposition
Yabloko party in the regional assembly in the northwestern city of
Pskov, says he was attacked near his home.
ugust 30, 2014
A Russian politician says he has
been badly beaten after publicizing the funerals of two soldiers who may
have died while fighting in Ukraine.
Lev Shlosberg, a newspaper publisher who represents the liberal
opposition Yabloko party in the regional assembly in the northwestern
city of Pskov, said he was attacked late on August 29 near his home.
"They attacked me from behind, I did not see any of them," Shlosberg told media from his hospital ward on August 30.
Shlosberg's paper published the investigation into the funerals of two Pskov-based paratroopers last week.
The report added to a trail of evidence suggesting that Russian
soldiers have been killed in eastern Ukraine, contradicting denials by
Moscow that it is lending military support to separatist rebels there.

-
dječak sa šibicama
#20019 Re: Ukrajina
Dok pametni "brane domovinu" 1000 kilometara daleko, mislis reci?Hame_ wrote:Samo fukara države lokalno ratuju izmeđuse i use.
Pa nece ni njihovo do zore, to svakako.
Nego, ukiji su se zajebali ulazeci u ovo, previse su vjerovali kaubojima, uspjeli su sto do sada nije niko: imaju i Kozake i Cecene protiv sebe. To ti je ko da te Supermen samara a Betmen ti lomi noge.
Istina, tesko zabu u vodu utjerati, Ceceni i Kozaci jedva cekali nekakav rat, da se raspojasaju, oni samo ratovati znaju. Mislim naravno na ove umjerene Cecene, oni radikalni izgubljeni slucajevi su po Siriji, njih sve ceka neki DRON.
- General War
#20020 Re: Odg: Ukrajina
Pa krenulo mu bratiju, pa se smirio..cekaj kad malo zagusti opetRenta wrote:Challenger__ wrote:Joj tebe, pa ovo je forum, nije MIP.Moj je stav da trebamo gledati svoja posla, i svoj interes. Nekima to ne temi ne ide od ruke.
Svašta.Ajde, ova je duhovita.
NHF
-
romeomoraprezivjeti
#20021 Re: Ukrajina
Ovdje citajuci komentare,mozes samo saznati koliko su pobunjenici unistili ukrajinske tehnike,niko ne spominje pobunjenike i njihove gubitke?! Sibicar stalno bombarduje klipovima u kojima pobunjenici setkaju oko unistene tehnike ukr.armije,a ne sjeti se postaviti od " njegove" strane. Risto Djogo foruma,matere mi.
-
dječak sa šibicama
#20022 Re: Ukrajina
Pa to ces ti, sta se ceka?romeomoraprezivjeti wrote:Ovdje citajuci komentare,mozes samo saznati koliko su pobunjenici unistili ukrajinske tehnike,niko ne spominje pobunjenike i njihove gubitke?! Sibicar stalno bombarduje klipovima u kojima pobunjenici setkaju oko unistene tehnike ukr.armije,a ne sjeti se postaviti od " njegove" strane. Risto Djogo foruma,matere mi.
Sigurno imas spremne snimke ogromnih gubitaka novoruske armije, bujrum.
- mirsek
#20023 Re: Ukrajina
Vala sa slikom i tekstom na istoj si fulio cijeli fudbal, blago receno.General War wrote:Nerma sanse, kod komunjara prvo stradaju facenosara wrote:Vidi mu se na faci da je komunjara...Challenger__ wrote:![]()
Mala sugestija.
Kada postavljaš ovakav opsežan tekst na engleskom, napravi kratku najavu, tipa "Paul Crraig Roberts, akonomista, kolumnista član Reganove administracije tvrdi da je priča o ulasku 1000 ruskih vojnika laž. Dakle, najznačajniju tezu iz članka, kratak citat i link za čitav tekst. U protivnom rizikuješ da ostaneš nepročitan.![]()
Russian reporter attacked and beaten after reporting Russian Soliders killed in Ukraine...Fascism is alive and on the march in Russia.
Lev
Shlosberg, a newspaper publisher who represents the liberal opposition
Yabloko party in the regional assembly in the northwestern city of
Pskov, says he was attacked near his home.
ugust 30, 2014
A Russian politician says he has
been badly beaten after publicizing the funerals of two soldiers who may
have died while fighting in Ukraine.
Lev Shlosberg, a newspaper publisher who represents the liberal
opposition Yabloko party in the regional assembly in the northwestern
city of Pskov, said he was attacked late on August 29 near his home.
"They attacked me from behind, I did not see any of them," Shlosberg told media from his hospital ward on August 30.
Shlosberg's paper published the investigation into the funerals of two Pskov-based paratroopers last week.
The report added to a trail of evidence suggesting that Russian
soldiers have been killed in eastern Ukraine, contradicting denials by
Moscow that it is lending military support to separatist rebels there.
- reis1
#20024 Re: Ukrajina
Jep.GAU8 wrote: Moj je stav da trebamo gledati svoja posla, i svoj interes. Nekima to ne temi ne ide od ruke.
tako ona dobijes efekat meHlema
Sto vise rata u Ukrajini, to manje gasa u Europi. Sto manje gasa u Europi, to vise struje potrebno. Long live TE Kakanj i TE Tuzla, kao i ove nove koje se hoce gradit! War is business!
Uostalom, mozda i ovaj porast rusofobie u NATO-u malo zakvaci i bratiju komsije, tamam da se regionu malo priprijeti, umjesto mrkve sipkica po guzi. Mozda i BiH osvane preko noci u NATO.
- Challenger__
#20025 Re: Ukrajina
Inače, prvi sam iznio taj stav: malima nema druge nego gledati svoja posla. A ako krenu mobilisati među NATO članicama, organizovati biznis transfera dezertera preko Une i Save. Rentu udomiti na Bistriku, kod franjevaca.