Pa kad si pametan objasni strućnjak sta znaci fotka koju si postavio, i iz kojeg sve smjera smijes uraditi sto navodis i odgovorio si sam sebi!tempuser wrote: ↑01/01/2021 18:02Znači po tebi zakon dozvoljava da kreneš u prestrojavanje na isprekidanoj, a manevar možeš završiti preko pune?!?!?!!?![]()
![]()
![]()
Onda je po tebi ovdje dzvoljeno preticnje, zapošneš preko pune, pa gdje završiš... ?!?!?![]()
![]()
![]()
Kakvih sve vdje stručnjaka nema, sunce ti žarko, a krenoo tako uvjereno s tvrdnjama!?!?!?![]()
![]()
![]()
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kabal1337
#20001 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
NediM17
#20002 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja kol'ko vidim ove 2 crtice ne sluze ni za qrac, s obje strane ceste puna linija, pa sad il' su crtice il' su pune linije bezveze povucene, ovako nema smisla.
-
tempuser
#20003 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Objasniću ti čim ti meni odgovoriš na pitanje:kabal1337 wrote: ↑01/01/2021 18:30Pa kad si pametan objasni strućnjak sta znaci fotka koju si postavio, i iz kojeg sve smjera smijes uraditi sto navodis i odgovorio si sam sebi!tempuser wrote: ↑01/01/2021 18:02Znači po tebi zakon dozvoljava da kreneš u prestrojavanje na isprekidanoj, a manevar možeš završiti preko pune?!?!?!!?![]()
![]()
![]()
Onda je po tebi ovdje dzvoljeno preticnje, zapošneš preko pune, pa gdje završiš... ?!?!?![]()
![]()
![]()
Kakvih sve vdje stručnjaka nema, sunce ti žarko, a krenoo tako uvjereno s tvrdnjama!?!?!?![]()
![]()
![]()
Po tebi ovdje dzvoljeno preticnje, manevar započneš preko isprekidane i završiš preko pune?!?
Jednostavno pitanje, inteligentaj čovjek koji znao saobr. propise će jednostavno i bez suvišne palamudologije odgovoriti.
Dakle...
- hopi
#20004 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pa dozvoljeno je ovdje preticait, ako radnju možeš početi i zavšriti u tih metar-dva 
- kabal1337
#20005 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja nisam pricao o preticanju to si ti ubacio. Tako da obasjni.tempuser wrote: ↑01/01/2021 18:42Objasniću ti čim ti meni odgovoriš na pitanje:kabal1337 wrote: ↑01/01/2021 18:30Pa kad si pametan objasni strućnjak sta znaci fotka koju si postavio, i iz kojeg sve smjera smijes uraditi sto navodis i odgovorio si sam sebi!tempuser wrote: ↑01/01/2021 18:02
Znači po tebi zakon dozvoljava da kreneš u prestrojavanje na isprekidanoj, a manevar možeš završiti preko pune?!?!?!!?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Po tebi ovdje dzvoljeno preticnje, manevar započneš preko isprekidane i završiš preko pune?!?
Jednostavno pitanje, inteligentaj čovjek koji znao saobr. propise će jednostavno i bez suvišne palamudologije odgovoriti.
Dakle...
-
tempuser
#20006 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovo sam postavio da mi stručnjak odgovori smije li se ovdje započeti preticanje. Kadar je uzak pa se ne vidi Imaš na sporedni put s desne strane, a služe da možeš presjeći punu liniju radi uključenja/isključenja.
Evo ti identična situacija, lokaciju možda i prepoznaješ, skretanje za Hutovo Blato u Klepcima poslije Čapljine (preko puta servis Kuštro)

- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#20007 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovdje samo fali Respo, aka "hoćemo na kafu"

-
tempuser
#20008 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa ako je za prestrojavanje dovoljno da samo započneš manevar preko isprekidane, a završiti preko pune, onda isto pravilo važi i za preticanje, osim ako ne tvrdiš da puna linija u kružnom toku i kod prestrojavanja ima drugačiju funkciju od pune linije na magistralnoj cesti??!?!kabal1337 wrote: ↑01/01/2021 18:47Ja nisam pricao o preticanju to si ti ubacio. Tako da obasjni.tempuser wrote: ↑01/01/2021 18:42Objasniću ti čim ti meni odgovoriš na pitanje:
Dakle...
Last edited by tempuser on 01/01/2021 19:21, edited 1 time in total.
-
tempuser
#20009 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Po ovome je dovoljno samo započeti prestrojavanje preko isprekidane pa gdje završiš, Respi su se pričinjavali znakovi autoputa u Zmaja od Bosne, dobro ovdje nema 100 mrtvih dnevno kakvi se stručnjaci javljaju!
Last edited by tempuser on 01/01/2021 19:20, edited 1 time in total.
-
tempuser
- kabal1337
#20011 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Covjece ti vadis iz konteksta, formulises necije recenice kako zelis i kako tebi odgovaraju. Ocito da imas neki poremecaj. Pa sam si rekao da je dozvoljeno i sada pricas cas i protiv sebe. Linija nije puna i putnicko vozilo moze izvrsiti svoju radnju prestrojavanja bez problema. Prestrojavanje i preticanje nisu iste radnje!tempuser wrote: ↑01/01/2021 19:17 ]
Pa ako je za prestrojavanje dovoljno da samo započneš manevar preko isprekidane, a završiti preko pune, onda isto pravilo važi i za preticanje, osim ako ne tvrdiš da puna linija u kružnom toku i kod prestrojavanja ima drugačiju funkciju od pune linije na magistralnoj cesti??!?!
-
tempuser
#20012 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne vadim is konteksta jer svi mogu da čitaju pta pišeš. Da te citiram:kabal1337 wrote: ↑01/01/2021 19:30Covjece ti vadis iz konteksta, formulises necije recenice kako zelis i kako tebi odgovaraju. Ocito da imas neki poremecaj. Pa sam si rekao da je dozvoljeno i sada pricas cas i protiv sebe. Linija nije puna i putnicko vozilo moze izvrsiti svoju radnju prestrojavanja bez problema. Prestrojavanje i preticanje nisu iste radnje!tempuser wrote: ↑01/01/2021 19:17 ]
Pa ako je za prestrojavanje dovoljno da samo započneš manevar preko isprekidane, a završiti preko pune, onda isto pravilo važi i za preticanje, osim ako ne tvrdiš da puna linija u kružnom toku i kod prestrojavanja ima drugačiju funkciju od pune linije na magistralnoj cesti??!?!
"Moze se prestrojit jer postoji isprekidana gdje ne krsi. Svoju radnju je zapoceo na isprekidanoj zbog gabarita vozila".
Preticanje i prestrojavanje nisu ista radnja, ali isprekidana i puna linija u oba slučaja jesu isti znakovi. Osim ako ne tvrdiš da isprekidana i puna u kružnom roku imaju drugačije značenje od one na magistralnom putu, po ovome kako ti tumačiš zakon onda je i za preticanje dovoljno samo započeti radnju na isprekidanoj!
Objasni svojim riječima, kako se putnički auto prosječne dužine 3,5-4m bez problema može prestrojiti na isprekidanoj liniji dužine 2m?!?!?!
-
preludezalude
#20013 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja cu samo jednu... Precizno receno, puna linija ne znaci zabranu preticanja ili zabranu prestrojavanja. Puna linija znaci zabranu prelaska te linije iz bilo kojeg razloga kao i voznju po liniji.
Svjedoci smo svakodnevnih skretanja vozaca sa npr glavnog puta u neku sporednu ulicu preko pune linije, a to je prekrsaj.
Svjedoci smo svakodnevnih skretanja vozaca sa npr glavnog puta u neku sporednu ulicu preko pune linije, a to je prekrsaj.
-
preludezalude
#20014 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja sam jednom ma magistralnom putu malo zasjekao krivinu, tocak presao punu liniju sa mooooozda 30-ak cm. Nigdje vozila, preglednost dobra. Ali zaustavi me policija zbog toga. Dzabe je bila moja prica da nije bilo opasnosti, da nisam preticao i sl. Presao sam tockom punu liniju i to je kazna.
- kabal1337
#20015 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Opet on ja nisam rekao za preticanje vec za prestrojavanje. Objasni stotine dnevnih slucajeva skretanje slepera, trolejbusa. U tom kruznom toku trolejbus zauzme obje trake.tempuser wrote: ↑01/01/2021 19:57Ne vadim is konteksta jer svi mogu da čitaju pta pišeš. Da te citiram:kabal1337 wrote: ↑01/01/2021 19:30Covjece ti vadis iz konteksta, formulises necije recenice kako zelis i kako tebi odgovaraju. Ocito da imas neki poremecaj. Pa sam si rekao da je dozvoljeno i sada pricas cas i protiv sebe. Linija nije puna i putnicko vozilo moze izvrsiti svoju radnju prestrojavanja bez problema. Prestrojavanje i preticanje nisu iste radnje!tempuser wrote: ↑01/01/2021 19:17 ]
"Moze se prestrojit jer postoji isprekidana gdje ne krsi. Svoju radnju je zapoceo na isprekidanoj zbog gabarita vozila".
Preticanje i prestrojavanje nisu ista radnja, ali isprekidana i puna linija u oba slučaja jesu isti znakovi. Osim ako ne tvrdiš da isprekidana i puna u kružnom roku imaju drugačije značenje od one na magistralnom putu, po ovome kako ti tumačiš zakon onda je i za preticanje dovoljno samo započeti radnju na isprekidanoj!
Objasni svojim riječima, kako se putnički auto prosječne dužine 3,5-4m bez problema može prestrojiti na isprekidanoj liniji dužine 2m?!?!?!
Ti si rekao da je dozboljeno prestrojavanje, sad pricas da to nije moguce. De dogovori se, to ti znas koja je duzina? Kada si mjerio i cime?
- kabal1337
#20016 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Malo zasjeko, malo peglo krivinu hehepreludezalude wrote: ↑01/01/2021 20:18 Ja sam jednom ma magistralnom putu malo zasjekao krivinu, tocak presao punu liniju sa mooooozda 30-ak cm. Nigdje vozila, preglednost dobra. Ali zaustavi me policija zbog toga. Dzabe je bila moja prica da nije bilo opasnosti, da nisam preticao i sl. Presao sam tockom punu liniju i to je kazna.
-
tempuser
#20017 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja te opet pitam, da li puna i isprekidana linija imaju isto značenje u kružnom toku i na magistralnom putu? Ako imaju onda ono što važi za prestrojavanje važi i za preticanje. Vrlo jednostavno pitanje...kabal1337 wrote: ↑01/01/2021 20:23Opet on ja nisam rekao za preticanje vec za prestrojavanje. Objasni stotine dnevnih slucajeva skretanje slepera, trolejbusa. U tom kruznom toku trolejbus zauzme obje trake.tempuser wrote: ↑01/01/2021 19:57Ne vadim is konteksta jer svi mogu da čitaju pta pišeš. Da te citiram:kabal1337 wrote: ↑01/01/2021 19:30
Covjece ti vadis iz konteksta, formulises necije recenice kako zelis i kako tebi odgovaraju. Ocito da imas neki poremecaj. Pa sam si rekao da je dozvoljeno i sada pricas cas i protiv sebe. Linija nije puna i putnicko vozilo moze izvrsiti svoju radnju prestrojavanja bez problema. Prestrojavanje i preticanje nisu iste radnje!
Ti si rekao da je dozboljeno prestrojavanje, sad pricas da to nije moguce. De dogovori se, to ti znas koja je duzina? Kada si mjerio i cime?
Stotone šlepera i trolejbusa zauzimaju obje trake jer su biloqurci koji krate putanju i krše propise jer im je tako lakše, a ne zato što to zakon dozvoljava. Stotine taksista dnevno ne daju žmigavac i ne vežu se, da li je to po zakonu? Stotine vozača dnevno sjeku krivie, da li je to po zakonu?!?!
Šta je on našao kao argument sunce ti žarko!
Pročitaj ponovo, ja sam napisao, čak i nacrtao, kako bi tu teorerski bilo moguće da se propisno prestroji
-
tempuser
#20018 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja se na tom mjestu ne bih hehekao, jer to isto rade stotone šlepera i trojejbusa kroz kružni tok.kabal1337 wrote: ↑01/01/2021 20:28Malo zasjeko, malo peglo krivinu hehepreludezalude wrote: ↑01/01/2021 20:18 Ja sam jednom ma magistralnom putu malo zasjekao krivinu, tocak presao punu liniju sa mooooozda 30-ak cm. Nigdje vozila, preglednost dobra. Ali zaustavi me policija zbog toga. Dzabe je bila moja prica da nije bilo opasnosti, da nisam preticao i sl. Presao sam tockom punu liniju i to je kazna.
- kabal1337
#20019 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Super uzmi ti trolejbus ili sleper i ukljuci se na onaj kruzni tok.
- Logovan
#20020 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mogu misliti kako je onima koji tek uče pravila u vezi kružnih tokova dok čitaju ovu temu. 
-
noviclan
#20021 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I koliko je bilo ispisano kaznepreludezalude wrote: ↑01/01/2021 20:18 Ja sam jednom ma magistralnom putu malo zasjekao krivinu, tocak presao punu liniju sa mooooozda 30-ak cm. Nigdje vozila, preglednost dobra. Ali zaustavi me policija zbog toga. Dzabe je bila moja prica da nije bilo opasnosti, da nisam preticao i sl. Presao sam tockom punu liniju i to je kazna.
-
tempuser
#20022 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nikakav problem, ali zašto bih kad sam ili najjači na cesti ili me vlast blakonaklono gleda jer sam vozač gradskog prevoza? Lakše mi je presječi!
Nego, još uvijek čema da mi odgovoriš, imaju li puna i isprekidana isto značenje u kružnom toku i na magustralnoj cesti?
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
-
Juka Jebach
#20024 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako se nevaram sleperi i tako ta duga vozila i smiju presjeci ali jedino ako nikoga ne ugrozvaju. Ispravite me ako grijesim.
-
tempuser
#20025 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Upravo tako, zato i povlačim paralelu, jer ako smiješ jahati punu u kružnom toku, kako neki tvrde, onda smiješ i na preticanju ili sječenju krivine.preludezalude wrote: ↑01/01/2021 20:13 Ja cu samo jednu... Precizno receno, puna linija ne znaci zabranu preticanja ili zabranu prestrojavanja. Puna linija znaci zabranu prelaska te linije iz bilo kojeg razloga kao i voznju po liniji.