Demokratska fronta Željko Komšić
- It_is_a_Leclerc
#20001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima li bilo ko među novinarima cojones da pita Čovića na osnovu čega traži jednu srpsku poziciju u Vladi FBiH ?! DF ima 100 % veći legitimitet srpskog naroda u FBiH, te daleko veći broj glasova građana, pa i onih srpske nacionalnosti.
- jao_situacije
#20002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve si mi rekao. CHP, ne treba dalje..notsure wrote:Samo lično iskustvo i razgovor s Turcima. U Istanbulu, dok je ono malo preostale srednje klase protestovalo u Gezi parku.jao_situacije wrote:Erdoan uništio srednju klasu ? Postoji li neki referentan, a relevantan, podatak kao dokaz za tu tvoju tvrdnju ?
Dok su mediji izvještavali o "huliganima" i "stranim plaćenicima", lično sam se uvjerio ko su i kakvi oni što su se bunili.
Dok se na Taksimu okupljala urbana raja, dotle su autobusi dovlačili seljake na skupove podrške sultanu Erdoganu.
Isto kao što naši zeleni isprazne sela kad su skupovi SDA.
Nisam jedini to primijetio:
http://thepointmag.com/2013/politics/after-gezi-park
http://www.wsj.com/articles/SB100014241 ... 2700348086
http://www.hurriyetdailynews.com/defaul ... 2011-03-02
![]()
-
putokaz1
#20003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odličan rezultat demokratske fronte na prijevremenim izborima za načelnika živinica,njihov kandidat dobio čak 2,5% glasova.
-
StupskaBitanga
#20004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To kod nas ne postojiIt_is_a_Leclerc wrote:Ima li bilo ko među novinarima cojones da pita Čovića na osnovu čega traži jednu srpsku poziciju u Vladi FBiH ?! DF ima 100 % veći legitimitet srpskog naroda u FBiH, te daleko veći broj glasova građana, pa i onih srpske nacionalnosti.
- dustaban
#20005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta mu Covic radi... masakrira ga!
Ali nista me ne cudi. Sve je to samo osveta za onu nepotrebnu egzibiciju sa hrvatskim clanom predsjednistva.
Moramo konacno shvatiti jednu stvar: zaista postoje "pravi" i "nepravi" Srbi, Hrvati, Bosnjaci... Za mene su ovi "nepravi" normalni ljudi, dakle ono sto zovemo gradjani, nenacionalisti.
I kao jedan od takvih ja cu se svim sredstvima boriti za pravo "nepravih" Srba, Hrvata, Bosnjaka...
Ali isto tako borit cu se i za prava "pravih" S, H, B...
Nikad necu odobriti sovinistima da po nacionalnom kljucu odredjuju pilote, ljekare, eksperte... ali shvatite konacno jednom, postoje radna mjesta na kojima je jedina kvalifikacija - biti "pravi" S, H, B...
Jedno od takvih mjesta je clan predsjednistva i zato ja nikad necu odobriti sto je "nepravi Hrvat" Komsic zauzimao tu poziciju.
Covic mu sad to vraca sa kamatama...
Ali nista me ne cudi. Sve je to samo osveta za onu nepotrebnu egzibiciju sa hrvatskim clanom predsjednistva.
Moramo konacno shvatiti jednu stvar: zaista postoje "pravi" i "nepravi" Srbi, Hrvati, Bosnjaci... Za mene su ovi "nepravi" normalni ljudi, dakle ono sto zovemo gradjani, nenacionalisti.
I kao jedan od takvih ja cu se svim sredstvima boriti za pravo "nepravih" Srba, Hrvata, Bosnjaka...
Ali isto tako borit cu se i za prava "pravih" S, H, B...
Nikad necu odobriti sovinistima da po nacionalnom kljucu odredjuju pilote, ljekare, eksperte... ali shvatite konacno jednom, postoje radna mjesta na kojima je jedina kvalifikacija - biti "pravi" S, H, B...
Jedno od takvih mjesta je clan predsjednistva i zato ja nikad necu odobriti sto je "nepravi Hrvat" Komsic zauzimao tu poziciju.
Covic mu sad to vraca sa kamatama...
- Mister Yes
#20006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vee-jay wrote:jebo ovo, ako HDZ dobija ministarka mjesta kao da vec postoji treci entitet onda se taj moze komotno i napraviti.
HDZ nije lud da pravi treći entitet. Prijetiti hoće ali napravit nikada. Ovako kontrolišu cijelu Federaciju i imaju trećinu na nivou BiH. Sa trećim bi kontrolisali dio Federacije a ne cijelu. Nisu blesavi.vee-jay wrote:Pa koji ce im vrag treci entitet ako ovako drzi citavu BiH u saci.
- Dr. Kuca
#20007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nesposobnost nije dobrota i furanje fazona. Miget obicni.batara wrote:Ovog covjeka ne kontam, al fakatTolike glasove mu narod dao, a njega pisani hdz skenja i otme mu ono sto pripada nama u vijecu ministara(Mislim na gradjansko pucanstvo)... I sad kad je Lijanu to proslo za rukom, napada i na federalnu vladu hoce 5hrvatskih pozicija + jedno srpsko.
Zeljko, pusti nas vise tog tvog pragmatizima i tolerancije, dok ti furas neki svoj fazon Lijan se razuzdo hoce i ono sto mu ne pripada (sa nekih 200hiljada i kusur glasova)... a koliko znam, DF ga je izdominiro na izborima.
Ako vec ne mores da se izbori sa Lijanom, idi onda u opoziciju. Ovo fakat ne mogu vise da gledam, da jebena manjina preovladava nad vecinom.
-
zagor 19
#20008 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dr. Kuca wrote:Nesposobnost nije dobrota i furanje fazona. Miget obicni.batara wrote:Ovog covjeka ne kontam, al fakatTolike glasove mu narod dao, a njega pisani hdz skenja i otme mu ono sto pripada nama u vijecu ministara(Mislim na gradjansko pucanstvo)... I sad kad je Lijanu to proslo za rukom, napada i na federalnu vladu hoce 5hrvatskih pozicija + jedno srpsko.
Zeljko, pusti nas vise tog tvog pragmatizima i tolerancije, dok ti furas neki svoj fazon Lijan se razuzdo hoce i ono sto mu ne pripada (sa nekih 200hiljada i kusur glasova)... a koliko znam, DF ga je izdominiro na izborima.
Ako vec ne mores da se izbori sa Lijanom, idi onda u opoziciju. Ovo fakat ne mogu vise da gledam, da jebena manjina preovladava nad vecinom.
Uh, kako parlamo ingliš
- vee-jay
#20009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja cu jos preci na tvoju stranu: nek im dadnu treciMister Yes wrote:vee-jay wrote:jebo ovo, ako HDZ dobija ministarka mjesta kao da vec postoji treci entitet onda se taj moze komotno i napraviti.HDZ nije lud da pravi treći entitet. Prijetiti hoće ali napravit nikada. Ovako kontrolišu cijelu Federaciju i imaju trećinu na nivou BiH. Sa trećim bi kontrolisali dio Federacije a ne cijelu. Nisu blesavi.vee-jay wrote:Pa koji ce im vrag treci entitet ako ovako drzi citavu BiH u saci.
- Mister Yes
#20010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stranke iz Sarajeva će uskoro zaista htjeti treći. Ali neće znati kako da to svojim biračima objasne.vee-jay wrote:Ja cu jos preci na tvoju stranu: nek im dadnu treciMister Yes wrote:vee-jay wrote:jebo ovo, ako HDZ dobija ministarka mjesta kao da vec postoji treci entitet onda se taj moze komotno i napraviti.HDZ nije lud da pravi treći entitet. Prijetiti hoće ali napravit nikada. Ovako kontrolišu cijelu Federaciju i imaju trećinu na nivou BiH. Sa trećim bi kontrolisali dio Federacije a ne cijelu. Nisu blesavi.vee-jay wrote:Pa koji ce im vrag treci entitet ako ovako drzi citavu BiH u saci.
A kada bi HDZ zaista dobio takvu ponudu onda bi oni (HDZ) htjeli da takvu ponudu odbiju. Ali ni oni neće znati kako da svojim biračima objasne zašto odbijaju.
Ipak HDZ je tu u prednosti jer takve ponude neće ni biti upravo zato što SDA i društvo nemaju načina da to ponude a da ne budu obješeni za muda u sred Sarajeva. JEDINO ako sa tom idejom dođu iz EU i to postave kao neki uslov ovo ono. Onda će SDA imati opravdanje zašto nudi treći. E onda će HDZ biti na mukama da objasni svojima zašto neće treći
- ultima_palabra
#20011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eno Željko vodi "javnu raspravu o Sutorini"... koja je ovo sve ubleha u pm 
- iPod
#20012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo da se ne zaboravi, eno i DF glasao za povećanje plata u TK.
- lerdi
#20013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje je bilo glasanje?iPod wrote:Samo da se ne zaboravi, eno i DF glasao za povećanje plata u TK.
- iPod
#20014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U skupštini TK. Možda su podržali ovo povećanje plata kako bi "relaksirali odnose"lerdi wrote:Gdje je bilo glasanje?iPod wrote:Samo da se ne zaboravi, eno i DF glasao za povećanje plata u TK.
- lerdi
#20015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad je bilo to glasanje? Zadnja sjednica je bila u petak čini mi se i ne znam da je bilo glasanja o tome.iPod wrote:U skupštini TK. Možda su podržali ovo povećanje plata kako bi "relaksirali odnose"lerdi wrote:Gdje je bilo glasanje?iPod wrote:Samo da se ne zaboravi, eno i DF glasao za povećanje plata u TK.![]()
- dustaban
#20016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisu budale. Ovako biraju koja ce ministarstva, u svom entitetu bi morali uzeti brigu nad svime...vee-jay wrote:jebo ovo, ako HDZ dobija ministarka mjesta kao da vec postoji treci entitet onda se taj moze komotno i napraviti.
-
zagor 19
#20017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
iPod wrote:Samo da se ne zaboravi, eno i DF glasao za povećanje plata u TK.
Ma je li moguće? imaš li neki link za tu vijest, ako nije problem?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#20018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
de ojhanite živi bili
prebrojte kolko je koji narod imao ministarstava u prethodnim mandatima
- iPod
#20019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.avaz.ba/clanak/165551/poslan ... a-20-postozagor 19 wrote:iPod wrote:Samo da se ne zaboravi, eno i DF glasao za povećanje plata u TK.
-
zagor 19
#20020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hvala!!iPod wrote:http://www.avaz.ba/clanak/165551/poslan ... a-20-postozagor 19 wrote:iPod wrote:Samo da se ne zaboravi, eno i DF glasao za povećanje plata u TK.
-
ins
#20021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo glasanje je bilo na Administrativnoj komisiji, a ne u Skupstini TK, tako da zvanično nisu povećane plate. Još.
Ja se nadam da će medijski pritisak uroditi plodom, jer je odluka o povećanju plata upravo u TK sramna
BTW:

Ja se nadam da će medijski pritisak uroditi plodom, jer je odluka o povećanju plata upravo u TK sramna
BTW:
Fuad Hadžimehmedović, predsjednik KO SBB TK, kaže da je njihov predstavnik glasao za odluku o umanjenju, ali da nisu znali kolika je bila prethodna osnovica.
Last edited by ins on 24/02/2015 12:48, edited 1 time in total.
- iPod
#20022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lako je za VM i vladu FBiH, samo nek je Esso u BPK preuzeo resorJoseMujica wrote:de ojhanite živi bili![]()
- iPod
#20023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa i tamo DF ima svog predstavnika koji je aminovao to povećanje.ins wrote:Ovo glasanje je bilo na Administrativnoj komisiji, a ne u Skupstini TK, tako da zvanično nisu povećane plate. Još.
- lerdi
#20024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dakle izmišljaš i lažeš. Nije odluku donijela skupština nego administrativna služba koju čine sve političke partije. Nit se zna ko je kako glaso, osim SBB-ovog za kojeg evo ispada da je glasao za odluku, nit je DF igdje stao iza ove odluke. Što ti to treba? Šta je cilj?iPod wrote:http://www.avaz.ba/clanak/165551/poslan ... a-20-postozagor 19 wrote:iPod wrote:Samo da se ne zaboravi, eno i DF glasao za povećanje plata u TK.
-
ins
#20025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@ipod
Ne ulazim ja u odgovornost DF, vec samo kazem da to nije konacna odluka o povecanju plata vec samo jedna na putu da se plate povecaju...
Ne ulazim ja u odgovornost DF, vec samo kazem da to nije konacna odluka o povecanju plata vec samo jedna na putu da se plate povecaju...