Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bjelave

#2001 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by bjelave »

ultima_palabra wrote:
Zeljo_do_groba wrote::bleee:

Da sam ja scenario pisao, ne bih ga bolje napisao... najljepši trenutak moje mladosti :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=tXzS9rEwPe4

Primali ste vi petarde i u ovom posljeratnom periodu takodjer :D

Btw. ako ti je ovo gore bio jedan od najljepshih trenutak mladosti da li je ovo dole bio jedan od najtraumaticnijih?
Charuga
Globalni moderator

#2002 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Charuga »

Jebeš tu petardu, to je tek što se rat završio i situacija u klubu je bila katastrofalna, pred raspad i gašenje. Meni je bolnija ona četvorka kad se Škoro igrao sa našom odbranom a nisam htio izači dok utakmica nije završena. Draga mi je i ona naša četvorka koju su mi poklonili za rođendan.

Današnji datum nije bitan jer je došla ta titula i jer se u finalu dobio največi rival. Sumnjam da se nešto posebno obilježava kod navijača, jednostavno se ljudi sjete toga. Neke stvari, puno dublje, su rješene na taj dan i sa tom titulom ali nećemo sad o tome ...
bjelave

#2003 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by bjelave »

Charuga wrote:Jebeš tu petardu, to je tek što se rat završio i situacija u klubu je bila katastrofalna, pred raspad i gašenje. Meni je bolnija ona četvorka kad se Škoro igrao sa našom odbranom a nisam htio izači dok utakmica nije završena. Draga mi je i ona naša četvorka koju su mi poklonili za rođendan.

Današnji datum nije bitan jer je došla ta titula i jer se u finalu dobio največi rival. Sumnjam da se nešto posebno obilježava kod navijača, jednostavno se ljudi sjete toga. Neke stvari, puno dublje, su rješene na taj dan i sa tom titulom ali nećemo sad o tome ...
Charuga, bio sam na toj utakmici I priznajem izasao dobro nasekiran. Mislim, da je vi slavite zato sto smo tada bili zestoko jaci od vas I sto je go (u vasoj mrezi) visio cijelu utakmicu. Osim toga, de me bogati podsjeti koliko prije toga niste uzeli nikakvu titulu. Mislim, jedno 30 godina.

Ti je bilo ono kad David potuce Golijata ili kao da mi sutra dobijemo Argentinu.Zamisli koja bi euforija bila.

Ja dos'o kuci poslije tekme sav nasekiran a mati mi veli"Haj neme veze, sevap je zbog Bakira".To je inace moj drug koji navija za anamo one, dobar co'ek ali niko nije savrsen I bez ozbiljne mahane.

Eto i stara zena,moja mati, koja nema veze o nogometu, je znala koliko dugo I tesko patite.
Charuga
Globalni moderator

#2004 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Charuga »

bjelave wrote:Charuga, bio sam na toj utakmici I priznajem izasao dobro nasekiran. Mislim, da je vi slavite zato sto smo tada bili zestoko jaci od vas I sto je go (u vasoj mrezi) visio cijelu utakmicu. Osim toga, de me bogati podsjeti koliko prije toga niste uzeli nikakvu titulu. Mislim, jedno 30 godina.

Ti je bilo ono kad David potuce Golijata ili kao da mi sutra dobijemo Argentinu.Zamisli koja bi euforija bila.

Ja dos'o kuci poslije tekme sav nasekiran a mati mi veli"Haj neme veze, sevap je zbog Bakira".To je inace moj drug koji navija za anamo one, dobar co'ek ali niko nije savrsen I bez ozbiljne mahane.

Eto i stara zena,moja mati, koja nema veze o nogometu, je znala koliko dugo I tesko patite.
Dobro, vi ste je uzeli 20+ godina prije toga pa ne bi bila euforija kao kod nas ... ;-)

Čuj David i Golijat ... :mrgreen:

Kažem ti, nešto skroz drugo je bilo u pitanju ali nije bitno. Normalno da ćemo se radovati prvoj tituli i normalno da je ona slađa kad se osvoji u direktnom duelu sa vama i to u utakmici kad smo bili na koljenima. Ali da je obilježavam i dan danas, nikako nije tačno.
Dino777

#2005 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Dino777 »

plavi ahbabi :)
bjelave

#2006 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by bjelave »

Zeljo_do_groba wrote:A danas ste vi ti koji patite za titulama... Kako se stvari brzo okrenu... Vi ste tada bili kita ko i mi, a sada smo mi sto se trofeja tice daleko ispred vas...
Mi titulu uzesmo neki dan i cisto sumnjam da ce to neko obiljezavati naredne ili za deste godina zato sto je to nama normala.

A vi ste uvijek bili kita, osim sto ste zadnjih 4-5 godina ulovili u ovom nesretnom tranziciskom periodu.

A sad vas opet ceka naredih 30 susnih godina bez titule i pobjeda.... Ti to znas pa si zato nervozan.

Svi vucete traume iz siromasnog djetinjstva obiljizenog porazima i ponizenjima.
bjelave

#2007 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by bjelave »

bjelave wrote:
Zeljo_do_groba wrote:A danas ste vi ti koji patite za titulama... Kako se stvari brzo okrenu... Vi ste tada bili kita ko i mi, a sada smo mi sto se trofeja tice daleko ispred vas...
Mi titulu uzesmo neki dan i cisto sumnjam da ce to neko obiljezavati naredne ili za deste godina zato sto je to nama normala.

A vi ste uvijek bili kita, osim sto ste zadnjih 4-5 godina skorojevicki ulovili u ovom nesretnom tranziciskom periodu.

A sad vas opet ceka naredih 30 susnih godina bez titule i pobjeda.... Ti to znas pa si zato nervozan.

Svi vucete traume iz siromasnog djetinjstva obiljizenog porazima i ponizenjima.
Charuga
Globalni moderator

#2008 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Charuga »

Jah, isto je uzeti prvenstvo i kup ... 8-)
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#2009 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by F&N »

To ti je sindrom manjih klubova i navijaca... isto kao sto u Rimu sad navijaci Lacija ce slaviti i prisjecati se Lulicevog gola decenijama, a Roma ce ici dalje uzimati titule, a ovi ce se boriti za evropa ligu.... :mrgreen:

Tako i nase komsije, sada ce lagano da se bore za 4. mjesto sa Slobodom i Celikom, a mi idemo dalje... i dzaba im sve titule kad su u sustini manji klub, uvijek bili i uvijek bice...
Charuga
Globalni moderator

#2010 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Charuga »

F&N wrote:To ti je sindrom manjih klubova i navijaca... isto kao sto u Rimu sad navijaci Lacija ce slaviti i prisjecati se Lulicevog gola decenijama, a Roma ce ici dalje uzimati titule, a ovi ce se boriti za evropa ligu.... :mrgreen:

Tako i nase komsije, sada ce lagano da se bore za 4. mjesto sa Slobodom i Celikom, a mi idemo dalje... i dzaba im sve titule kad su u sustini manji klub, uvijek bili i uvijek bice...
Aha, sad je to taj sindrom? A to što navijač kluba, za koji i ti navijaš, spominje titule iz bivše Juge nije taj isti sindrom? Interesantno razmišljanje i podjela aršina ... 8-)

Ode priča na pogrešnu stranu, a ja na tu temu ne volim raspravljati jer se uvijek svodi na isto. Dokazivanje ko je jači ... :run:
bjelave

#2011 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by bjelave »

Charuga wrote:Jah, isto je uzeti prvenstvo i kup ... 8-)
Samo ti kazem da mi ne obiljezavamo titule cak ni one gdje smo se bili sa Hajdukom i Zvijezdom a ne s vama.
Ti nama ne rece sto vi obiljezavate, cak i ove sugave FBIH ligaske prije cak i ove kukuruz jedistvene lige.

Ti eto znas ali neces da nam objasnis sto vam je tolko za bremedet ova minimalna pobjeda. Ja mislim da je to sindrom "kad se gladan najede mesa". Prosvjetili ma ako grijesim ili ako nije u pitanju neka tajna.
ultima_palabra

#2012 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ultima_palabra »

F&N wrote:To ti je sindrom manjih klubova i navijaca... isto kao sto u Rimu sad navijaci Lacija ce slaviti i prisjecati se Lulicevog gola decenijama, a Roma ce ici dalje uzimati titule, a ovi ce se boriti za evropa ligu.... :mrgreen:

Kad uzmeš komšijski klub u direktnom okršaju za kantu, to se pamti... misliš da navijači Reala neće pamtiti finale LP protiv Atletica i da će im biti draže nego ijedno drugo?

To je bio najvažniji derbi u istoriji i normalno je da vam je krivo što ste ga izgubili :mrgreen:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#2013 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by F&N »

Charuga wrote:

Aha, sad je to taj sindrom? A to što navijač kluba, za koji i ti navijaš, spominje titule iz bivše Juge nije taj isti sindrom? Interesantno razmišljanje i podjela aršina ... 8-)

Ode priča na pogrešnu stranu, a ja na tu temu ne volim raspravljati jer se uvijek svodi na isto. Dokazivanje ko je jači ... :run:
Ma nisam ti ja nesto za ove rasprave ko je jaci nego nako vala uletih i ja iz dosade :mrgreen:

Vama fkt mnogo znaci ta pobjeda nad nama... toliko mnogo da je se ovako prisjecate... sto automatski znaci da imate i visoko misljenje o nama... sto je i logicno :mrgreen:

Ne dici se Keln u Njemackoj kad pobjedi Frajburga, nego Bajerna, pa tako i vi... kontas :mrgreen:

Doduse moguce da vam je toliko draga jer je ta je pobjedila bila samo neka visha sili i nishta drugo... i sam znash kakva je bila utakmica a i kako je lopta isla u gol... sjecam se ko danas, bio na zapadu, mene i brata stari vodio... ide lopta reko ode pored gola... kad kurva skrenu :mrgreen: :mrgreen:

Ja da sam na vasoj strani, poslije one utakmice ne bih iz dzamije izlazio :lol: :lol: :mrgreen:
bjelave

#2014 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by bjelave »

ultima_palabra wrote:

Kad uzmeš komšijski klub u direktnom okršaju za kantu, to se pamti... misliš da navijači Reala neće pamtiti finale LP protiv Atletica i da će im biti draže nego ijedno drugo?

To je bio najvažniji derbi u istoriji i normalno je da vam je krivo što ste ga izgubili :mrgreen:
Evo ti link pa se educiraj o velikim derbijima koji su se nekad igrali veliki igraci svjetskog glasa. Imali ste cast da vas takvi nekad takvi buse a poslije ste spali na Skoru.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/saraje ... /110123017

To sto ti mislis da svijet pocinje i zavrsava sa Amarom i Gredicem je posljedice sveopce zapustenosti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2015 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Velkoski »

Mora da si bar 1955. godište kada se tako dobro sjećaš šansi sa te utakmice.
jeza u ledja

#2016 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by jeza u ledja »

Charuga wrote:
Dobro, vi ste je uzeli 20+ godina prije toga pa ne bi bila euforija kao kod nas ... ;-)
13 godina.
bjelave

#2017 Re: PL BiH - pripreme, prelazni rok i ostala dešavanja u pau

Post by bjelave »

direktni wrote:
bjelave wrote:S obzirom da se evociraju uspomene da I ja dam mali doprinos.

http://fksinfo.com/velike-utakmice/sara ... 91976/1902

Jedan petak s kojim je Zeljo ispracen u Drugu Ligu-Zapad.
Glupa ti priča. Utakmica je odigrana sredinom jesenjeg dijela sezone i Sarajevo je pobijedilo sasvim zasluženo 5:0. U tekstu koji je postavljen ima grešaka, a jedna od njih je i ta da je Željo imao samo dvije šanse na utakmici. Ja mislim da se još trese prečka Faće Dautbegovića nakon udarca S. Kojovića sa nekih 25 metara udaljenosti na južnoj strani stadiona. Nebitno. Sarajevo je tada bilo bolje i pobijedilo visokim rezultatom.

Željo je u toj sezoni na Grbavici pobijedio Sarajevo sa mizernih 3:0 iako je rezultat po prikazanoj igri mogao biti znatno veći. Sarajevo i Željo su se borili za opstanak, a Sarajevo je zauzelo 16. mjesto sa dva boda više od Napretka iz Kruševca, koji je skupa sa Željom ispao iz Lige.

Odlučujuću utakmicu za opstanak, Željo je izgubio od Čelika golom Mehmeda Buze u posljednjim trenutcima utakmice.

Tako da ta priča da ste nas vi ispratili u drugu ligu je besmislena, podla i svojstvena onim navijačima Sarajeva, koji nasjedaju na spinovane informacije. Liga je brojala 18 klubova i dva su ispadala. U drugoj polovini osamdesetih, Sarajevo je jedne sezone zauzelo 17. mjesto i nije ispalo. To je npr. činjenica o kojoj bi se moglo raspravljati.
Cuj pobijedili sasvim "zasluzeno" a rezultat bio 5 ; 0 :D

Da rezimiramo- Mi smo vas te godine ocepili sa petardom a sljedece setone ste se natcjecali u Drugoj Ligi-Zapad i "gradski" derbi igrali sa Famosom ukoliko se ne varam. Moze biti i sa "Saobracajcem" iz Svrakinog, nisam siguran.

Jer ja kao pitar bas i nemam nekog iskustva, niti znam mnogo, o tim nizeligaskim natjecanjima.

To su neumitne cinjenice a sve ostalo su gubitnicka naklapanja, odnosno kanticarsko kmecanje...
bjelave

#2018 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by bjelave »

direktni wrote:
Velkoski wrote:Mora da si bar 1955. godište kada se tako dobro sjećaš šansi sa te utakmice.
Mlađi sam :lol: :lol: :lol:, al fakat mi je u sjećanju ostao šut S. Kojovića malo sa desne strane prema jugu. Svi su je već vidjeli u golu. Ono baš projektil, a lopta se odbila od siline udarca van 16 metara.

Navijači su tada bili izmješani, a najvatreniji navijači Sarajeva su bili smješteni na zapadu ispod one betonske strehe, a Željini na sjeveroistoku. Utakmica se igrala na starom Koševu, prije renoviranja. Na stepenicima tribina su bile letve (kao klupe u parkovima).

Ova tekma iz 1982. godine je na naovom Koševu. Štampano je više karata (a jedan od tapkaroša sam bio i ja). Nisam mogao ući sa kartom, pa sam morao preskočiti ogradu na zapadu (znaš ono lopovska). Nakon toga je raja provalila kapije i svi su ušli na stadion. :thumbup:
Ja sam bio na obadvije te tekme a s posebnim zadovoljstvom se sjecam prve a i bogami i druge.

Ne sjecam se te Kojoviceve precke ali se sjecam Cuze Dupovca koji vas je unistio.

I jeste igralo se na starom stadionu i navijaci kospicara su na kraju iz muke trcali pocasni krug kroz kanal oko stadiona, to je moglo na starom stadionu a mi smo im skandirali "Famose tamose".

I ja sam malo sam mladji od 1955 godista, bio sam maksum a na tu tekmu vodio me stariji buraz.
bjelave

#2019 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by bjelave »

Ok, profesore obje, kao i obadvije tekme, smo vas naguzili . I mislim da se tu slazemo bez obzira na sitna ali sustinsk nebitna lingvisticka razlilazenja.

Jest, Zlatko Dupovac, zvani Vinjak. Zvali su ga jos i Cuza, ne znam zasto. I jest, bila je prica da je tu tekmu bio mrtav p'jan.

I iskreno i ne pamtim kad je bila ova jedna sezone o kojoj si iskopirao ovaj text. Ipak sam je mladji od 1955 generacije :D

Usput, ako ja pocnem kopirati tekstove o zeljinim visegodisnjim nizeligaskim uspjesima trebat ce mi narednih 50-60 strana tako da predlazem da se fokusiramo na sustinu.
bjelave

#2020 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by bjelave »

direktni wrote:
bjelave wrote:Ok, profesore obje, kao i obadvije tekme, smo vas naguzili . I mislim da se tu slazemo bez obzira na sitna ali sustinsk nebitna lingvisticka razlilazenja.

Jest, Zlatko Dupovac, zvani Vinjak. Zvali su ga jos i Cuza, ne znam zasto. I jest, bila je prica da je tu tekmu bio mrtav p'jan.

I iskreno i ne pamtim kad je bila ova jedna sezone o kojoj si iskopirao ovaj text. Ipak sam je mladji od 1955 generacije :D

Usput, ako ja pocnem kopirati tekstove o zeljinim visegodisnjim nizeligaskim uspjesima trebat ce mi narednih 50-60 strana tako da predlazem da se fokusiramo na sustinu.
Suština je bitna :D Ipak je Željo najtrofejniji i najveći klub u Državi uzimajući u obzir sve relevantne parametre (titule i evropske uspjehe).

*Saobraćajac - zar nije Sloboda iz Š.S.

Relevantni parametri su vrlo relativni jerbo se mogu redati i vako i nako. I da ne ulazimo u tu pricu bez kraja i konca.

Ono sto je indikativno i sto vrlo dobro simbolizira stanje duha satro"najtrofejnijeg i najveceg kluba" u drzavi (jesi li uracunao tu i ove titule iz Druge lige Zapad, pika li se i to?) to sto slave i obiljezavaju 1 : 0 protiv nas vec sesnaestu godinu zaredom.Tako je pocela ova bas ne pretjerano konstruktivna rasprava jutros.

Meni to bas ne svjedoci o nekom pobjednickom mentalitetu vec upravo suprotno. Rijec je o dubokim traumama i generalnom nedostaku bilo kakvog samopouzdanja sto je valjda i normalno kad se sagleda ta "slavna" proslost, depresivna sadasnjost i krajnje neizvjesna buducnost.
ultima_palabra

#2021 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ultima_palabra »

bjelave wrote:
ultima_palabra wrote: Kad uzmeš komšijski klub u direktnom okršaju za kantu, to se pamti... misliš da navijači Reala neće pamtiti finale LP protiv Atletica i da će im biti draže nego ijedno drugo?

Evo ti link pa se educiraj o velikim derbijima koji su se nekad igrali veliki igraci svjetskog glasa. Imali ste cast da vas takvi nekad takvi buse a poslije ste spali na Skoru.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/saraje ... /110123017

To sto ti mislis da svijet pocinje i zavrsava sa Amarom i Gredicem je posljedice sveopce zapustenosti.
A to ima kakve veze sa mojim postom? Bilo je kvalitetnijih derbija, važnijih nije.

To što ti misliš o tome što ja mislim, zadrži za sebe... gluposti na forumu ionako ne fali.
Charuga
Globalni moderator

#2022 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Charuga »

jeza u ledja wrote:
Charuga wrote:
13 godina.
Halali, prebacilo me. Godine ... :mrgreen:
PIMP-Meister-2000

#2023 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by PIMP-Meister-2000 »

Zeljo_do_groba wrote:Hahahha, ovaj Bjelave ima ozbiljnih kompleksa...

Covjek mu dokaze, pokaze, ono ko metina i dalje po svom. Bgte sa nama u 5. kolu tada igrali, fino mu covjek napise da su i oni bili 2 boda od ispadanja, zbog koga smo zaista ispali, da smo na Grbavici uzeli 3:0, al mazlum i dalje po svom.

Naravno da se slavi i prisjeca, jer ono je vise od pobjede. Ono je pobjeda nad sarajevskom SDA agenturom, igracima pobjeguljama, pobjeda raje nad udbom, pobjeda nad parama. Ta pobjeda predstavlja Zelju, ta vas je pobjeda unistila, demoralisala, napravila vam trajne dusevne ozljede koje nikad nece izaci iz vaseg organizma. Nije to obicna pobjeda nad gradskim rivalom, to je pobjeda za titulu buraz, u devedesetoj, nije se prije igrao takav play off, prije su to bile obicne ligaske utakmice, a Boga mi i poslije. Sjecat cemo se mi te pobjede i te titule u svim narednim godinama, nije ni vazno sto smo uzeli poslije te jos 5 titula, jer je ta posebna, ta vas je oborila na koljena i dan danas ste na koljenima ispred Zelje...

Zauvijek ce vama ostati peti sesti...
Kao i vama sljedeća imena: ZEKA, MATKO, ŠKORO, SAID a odnedavno i Džadžalo:

Image

NAŠ BOSANSKI YAYA! :kiss:

PS. Ovo gore je samo lista "tlačitelja" nakon agresije, a da ne pričamo o nekim prijašnjim vremenima ali bi išli u off! :mrgreen:
Last edited by PIMP-Meister-2000 on 05/06/2014 20:50, edited 1 time in total.
Šibicar

#2024 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Šibicar »

Ma jašta,inače Željo nikad nije dobio Sarajevo pa se slavi jedna jedina pobjeda od prije 16 godina. :-) Nekadašnji im vodja sam kaže da mu je to najgori trenutak u životu i da mu to nikad neće izaći iz organizma,a neki još uvijekl misle da je to bio samo još jedan derbi u nizu.

Za kraj,udarac u željeznu ploču.

https://www.youtube.com/watch?v=ukYOszTqW6U

:mrgreen:
todd_smith

#2025 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by todd_smith »

wannabe_ultra wrote:obiljezavaju dan a pola ih misli da se frajer zove haris :D

inace, cestitke i od mene na godisnjici :lol:
Nedavno neko njihov rece "Haris Zuban vam zabio gol" :lol: :lol: :lol:
Post Reply