Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#2001 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

A šta misliš koliko ih je ostalo novih posle 3 godine od okončanja proizvodnje i koliko ljudi uopšte želi kupiti nov auto star 3 godine?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2002 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Umjesto da se ovdje komentarisu izgled,tehnicke karakteristike,da se podijele neka saznanja,postave slike,ovdje ljudi se slomise koliko ce Alfa prodati auta. Boli vas neka stvar,vama ni u djep ni iz djepa,svakako Vecina vas bi voljela da propadne da se nasladjujete.
Htjeli priznati ili ne Alfa je postala "premijum",ima top motore,top mjenjace,imat ce hybrida,ima zadnju vucu,imat ce opciono 4x4,ima dijelove sasije od karbona,hauba,krov,gepek,kardan od karbona,ima aktivni ovjes,ima aktivne dijelove karoserije sve zbog boljeg downforce,ima idealan raspored tezine,opet je najljepsa u klasi :D pa ako treba da propadne,propast ce u stilu.
ado-šampion

#2003 Re: Alfa Romeo

Post by ado-šampion »

Realno sve su to pretpostavke i jako velike rijeci bazirane samo na slikama, previse dobro da bi bilo istinito.

Sto se realnosti tice, vrlo lako moze biti da su je nasadili na neku smetljarsku RWD platformu od Chryslera. Fiat nema para, Amerikanci imaju, ali Amerikanci ne daju pare tek tako. Realno rijetko ko suruje s americkom autoindustrijom da ne zavrsi popisan.

To kakvo je auto pokazace prvi testovi.

Sto se mene tice, meni filozofija Alfe odgovara, RWD, vozacko auto i volio bih da prezive. Ako mi nekad u buducnosti budu mogli ponuditi Alfu koja je pouzdana kao BMW za manje para, radujem se tome. :-)
mali_milojica

#2004 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

ado-šampion wrote:Realno sve su to pretpostavke i jako velike rijeci bazirane samo na slikama, previse dobro da bi bilo istinito.

Sto se realnosti tice, vrlo lako moze biti da su je nasadili na neku smetljarsku RWD platformu od Chryslera. Fiat nema para, Amerikanci imaju, ali Amerikanci ne daju pare tek tako. Realno rijetko ko suruje s americkom autoindustrijom da ne zavrsi popisan.

Sto se mene tice, meni filozofija Alfe odgovara, RWD, vozacko auto i volio bih da prezive. Ako mi nekad u buducnosti budu mogli ponuditi Alfu koja je pouzdana kao BMW za manje para, radujem se tome. :-)
Ok,logican odgovor nekoga ko ne prati desavanja u Alfi.
Platforma je nova,modularna,pravljena trenutno samo za Alfu i sve njene buduce modele.
Motori su svi novi.
Novi 2.0 benzin snage od 150-330
Novi 2.9 V6 koji ide u QV,dobinen iz onog koji ide u Ferrari 488GTB samo skracen za dva cil.
Novi full alu 2.2 dizel snage od 135-210,najjaci ce se moci komb sa KERS sistemom,ukupne snage cca 270.
Nove informacije kazu da ce ipak ici 3.0 dizel snage od 250-335.
Novi mjenjaci,rucni. Automatik poznati ZF 8brz i opciono TCT 7brz od Getraga (BMW M3 koristi takav)
Torque Vectoring sistem,neke pametne kocnice ali jos nisam nasao kako trebaju funkcionisati.
Itd itd ima u press naterijalu koji je johntra postavio jos toga.
Ameri placu kukumacu jer su se neki planovi njima pomakli,pa ce novi modeli ili FL postojecih kasniti pola godine do godinu,ne pitaju se nista FIAT je 100% vlasnik
madner

#2005 Re: Alfa Romeo

Post by madner »

Bumo vidjeli, AR puno obeca na pocetku.
530i

#2006 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

ado-šampion wrote:
Pa? Sta to pokazuje? Nisu je proizvodili od 2011? Dobro to objasnjava mizeran broj prodatih vozila prosle i pretprosle godine, ali to je jos veci poraz, znaci toliko im je dobro islo da se nisu uopste trudili da je proizvode od 2011. :-) Jbt, meni je to tesko i povjerovat. :D Doduse, s 10000 prodatih primjeraka sto je bio slucaj 2010. mozda i bolje zaustaviti produkciju. Inace bi bili strajkovi ko kod nas. :D
To pokazuje da se ti bolje držiš svog daihatsua s obzirom koju količinu gluposti pišeš na ovoj temi, a i na drugim temama. Bez uvrede.
madner

#2007 Re: Alfa Romeo

Post by madner »

Ovo brez uvrede je najbolji uvod u uvredu. :D
lavic

#2008 Re: Alfa Romeo

Post by lavic »

ado-šampion wrote:Realno sve su to pretpostavke i jako velike rijeci bazirane samo na slikama, previse dobro da bi bilo istinito.

Potpisujem.
ado-šampion

#2009 Re: Alfa Romeo

Post by ado-šampion »

530i wrote:
ado-šampion wrote:
Pa? Sta to pokazuje? Nisu je proizvodili od 2011? Dobro to objasnjava mizeran broj prodatih vozila prosle i pretprosle godine, ali to je jos veci poraz, znaci toliko im je dobro islo da se nisu uopste trudili da je proizvode od 2011. :-) Jbt, meni je to tesko i povjerovat. :D Doduse, s 10000 prodatih primjeraka sto je bio slucaj 2010. mozda i bolje zaustaviti produkciju. Inace bi bili strajkovi ko kod nas. :D
To pokazuje da se ti bolje držiš svog daihatsua s obzirom koju količinu gluposti pišeš na ovoj temi, a i na drugim temama. Bez uvrede.
Ne kontam kakve veze ima jednu s drugim? Bolje da se drzim auta koje imam, jer pisem gluposti na temi o autima?! :-) Nisi me ni najmanje uvrijedio vjeruj mi. Ovo je slobodna zemlja, svako ima pravo na svoje misljenje. Pa makar bilo i primitivno ispoljeno.
mali_milojica

#2010 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Unutrasnjost
Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2011 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

lavic wrote:

Potpisujem.
E jes ti bmw pouzdano auto,nema sta. :mrgreen:
direstraits0078

#2012 Re: Alfa Romeo

Post by direstraits0078 »

mali_milojica wrote:Unutrasnjost
Image

Odlicno. Bas me interesuje kako je sjediti za upravljacem.
sema911s

#2013 Re: Alfa Romeo

Post by sema911s »

Prikazuju se slike top spec. Verzije a gdje je narodna verzija Ono sto CE se moc kupit,.,
I kada krece u proizvodnju,.,

Milojko po cemu zakljuci da je Alfa premium,
ElRe

#2014 Re: Alfa Romeo

Post by ElRe »

Za razliku od enterijera 159, ovaj enterijer je fenomenalan.
mali_milojica

#2015 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

sema911s wrote:Prikazuju se slike top spec. Verzije a gdje je narodna verzija Ono sto CE se moc kupit,.,

Gdje si ti vidio da sam je nazvao premijumom?
Za mene ne postoji premijum marka.
Sve je to marketing.
sema911s

#2016 Re: Alfa Romeo

Post by sema911s »

mali_milojica wrote:
sema911s wrote:Prikazuju se slike top spec. Verzije a gdje je narodna verzija Ono sto CE se moc kupit,.,

Sve je to marketing.

Postby mali_milojica » 25/06/2015 15:40

Umjesto da se ovdje komentarisu izgled,tehnicke karakteristike,da se podijele neka saznanja,postave slike,ovdje ljudi se slomise koliko ce Alfa prodati auta. Boli vas neka stvar,vama ni u djep ni iz djepa,svakako Vecina vas bi voljela da propadne da se nasladjujete.
Htjeli priznati ili ne Alfa je postala "premijum",ima top motore,top mjenjace,imat ce hybrida,ima zadnju vucu,imat ce opciono 4x4,ima dijelove sasije od karbona,hauba,krov,gepek,kardan od karbona,ima aktivni ovjes,ima aktivne dijelove karoserije sve zbog boljeg downforce,ima idealan raspored tezine,opet je najljepsa u klasi :D pa ako treba da propadne,propast ce u stilu.

jesam pod tabletama al opett ,., sta je to cini premiumom (sto su je ofarbali u crveno, pojacali zvuk motora na youtube, dali u seriskoj opremi automatsku klimu i el podizace il neki HU koji podrzava android,ios, wp,)
koji su to top motori top mjenjaci, koji hybrid,. jel to vidis sve sa slike il sta,. 7

za 159 su prcali da ce rastavit konkurenciju, za mito su rekli da je boziji udar na dosadne njemacke-japanske mini aute, 4c su najavili ko Thorov cekic,.

aktivni ovjes ima i golf, c4,,., dijelovi od karbona su danas pod moranjem jer polako postaje jeftiniji od celika, dilove sasije od karbona ima tata nano. aktivne dijelove sasije imao i rover 75, opet taj raspodjel tezine kada je izvagaju nece bit tako(mada kazu da 50:50 kako mislis nije idealan raspodjel) dal je najljepsa to od oka do oka,., sto je tebi lijepo meni je ruzna,,.

auto je lijepo, samo da li ce biti i lijepo posjedovat il ce se zadrzat tradicije,
mali_milojica

#2017 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

sema911s wrote:
mali_milojica wrote:

Sve je to marketing.

Postby mali_milojica » 25/06/2015 15:40

jesam pod tabletama al opett ,., sta je to cini premiumom (sto su je ofarbali u crveno, pojacali zvuk motora na youtube, dali u seriskoj opremi automatsku klimu i el podizace il neki HU koji podrzava android,ios, wp,)
koji su to top motori top mjenjaci, koji hybrid,. jel to vidis sve sa slike il sta,. 7

za 159 su prcali da ce rastavit konkurenciju, za mito su rekli da je boziji udar na dosadne njemacke-japanske mini aute, 4c su najavili ko Thorov cekic,.

aktivni ovjes ima i golf, c4,,., dijelovi od karbona su danas pod moranjem jer polako postaje jeftiniji od celika, dilove sasije od karbona ima tata nano. aktivne dijelove sasije imao i rover 75, opet taj raspodjel tezine kada je izvagaju nece bit tako(mada kazu da 50:50 kako mislis nije idealan raspodjel) dal je najljepsa to od oka do oka,., sto je tebi lijepo meni je ruzna,,.

auto je lijepo, samo da li ce biti i lijepo posjedovat il ce se zadrzat tradicije,
Znas li sta znace navodni znaci?
Ostalo nemam volje da se nadgovaram. Alfa je svoje rekla :D
MiTo je boziji dar u toj klasi. Da nje nema ,ovaj svijet bi bio ruzan :D
4C ima sto nema cijela njemacka industrija,sasiju kompletnu od carbona. Najbrzi je auto na Ringu sa snagom do 240 konja.
sema911s

#2018 Re: Alfa Romeo

Post by sema911s »

hebes ti navodnike, meni bi bilo drago da uzburkkaju malo auto industriju,, al tesko,., nista novo, previse slici q50/6

nista novo na trzistu
mali_milojica

#2019 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

sema911s wrote:hebes ti navodnike, meni bi bilo drago da uzburkkaju malo auto industriju,, al tesko,., nista novo, previse slici q50/6

nista novo na trzistu
Eto vidis,barem se u necemu slazemo. Meni isto vise lici na Q50 nego na trojku.
:thumbup:
basicm

#2020 Re: Alfa Romeo

Post by basicm »

Normalno da nas ima skeptika po pitanju Alfe, jer sve do sada je pokazivalo da im fali kvalitet. To sto se neki pale na to jer vole tu marku bez presedana je klasicno logika vs emocije. Ovo sve novo sto ima ova Alfa je lijepo, ali ako to bude radilo kako treba. Ako ne, onda slijedi samo kraj. Dobro je Bakir primjetio, prvo se predstavlja top model, sa mnogo konja, jedino sto mi pada na pamet je direktan udar na njemacku trojku, ali ne iz razloga sto mogu, nego sto su ocajni. Ako sve ovo ne isprati kvaliteta i cijena, nema tu srece. Na kraju, Ferrari ima jake motore, ali koliko su izdrzljivi, koliko prelaze bez ozbiljnih zahvata? Takvi motori nisu za svakodnevnu upotrebu.
mali_milojica

#2021 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

basicm wrote:Normalno da nas ima skeptika po pitanju Alfe, jer sve do sada je pokazivalo da im fali kvalitet. To sto se neki pale na to jer vole tu marku bez presedana je klasicno logika vs emocije. Ovo sve novo sto ima ova Alfa je lijepo, ali ako to bude radilo kako treba. Ako ne, onda slijedi samo kraj. Dobro je Bakir primjetio, prvo se predstavlja top model, sa mnogo konja, jedino sto mi pada na pamet je direktan udar na njemacku trojku, ali ne iz razloga sto mogu, nego sto su ocajni. Ako sve ovo ne isprati kvaliteta i cijena, nema tu srece. Na kraju, Ferrari ima jake motore, ali koliko su izdrzljivi, koliko prelaze bez ozbiljnih zahvata? Takvi motori nisu za svakodnevnu upotrebu.
Ja sam jedan od onih koje emocije nose kad je Alfa u pitanju.
Ja sam jedan od onih koji ce voziti taj auto dok postoji,kod mene nema ako bi BMW ili neko drugi nesto ponudio vozio bih njega. BMW je zadnjih 30-ak godina uvijek nudio bolja auta od Alfe,ali ja nj ne zelim,zelim Alfu u svim njenim "nesavrsenostima".
Bas me zanima koliko traje motor na M3 atmosferac koji iz litre daje 100 KS. Ili Audi Biturbo motor koji daje 150. To su sigurno motori za svakodnevnu upotrebu :roll:
Mora biti,Svabo ga pravi :-)
Last edited by mali_milojica on 25/06/2015 23:00, edited 1 time in total.
Nothing

#2022 Re: Alfa Romeo

Post by Nothing »

Zakuhalo se ovdje pravo :-) :-)

btw. Alfa je extra,posebno bijela :D :kiss:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2023 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

Ja samo cekam da emko jos jednom izlozi svoj elaborat na temu alfe. Nekako mi se cini,da mu se ova alfa potajno svidja,i da ce ubrzo imat' poster na zidu u svojoj sobi?! :mrgreen: :mrgreen:
ime123

#2024 Re: Alfa Romeo

Post by ime123 »

mali_milojica wrote:Unutrasnjost
Image
Image

Maltene kopirali su interijer nove R8 i TT-a. Prednjio dio, hauba, svjetla sa Jaguara. Ima tu jos Audia i BMWa. Kao sto rekoh, previse detalja podsjeca na druga auta.
mali_milojica wrote: Ostalo nemam volje da se nadgovaram. Alfa je svoje rekla :D
MiTo je boziji dar u toj klasi. Da nje nema ,ovaj svijet bi bio ruzan :D
4C ima sto nema cijela njemacka industrija,sasiju kompletnu od carbona. Najbrzi je auto na Ringu sa snagom do 240 konja.
Treba biti realan. Nije Alfa jos nista rekla. 4C ima sve to, ali zato ima i cijenu sa kojom se takmici sa puno jacim autima. Malo su preambiciozni, 8C je bio promasaj, zamalo da to bude i 4C. Vidjecemo kako ce se pokazati Giulia.
mali_milojica

#2025 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

4C u DE kosta 50k €.
Toliko kosta Golf R.
Osim crvenog dugmeta na volanu,ja ne zna sta drugo ima slicno u ovom Audiju,ali stvarno ne vidim. Samo mi nemoj reci komande klime,pa slicne je Alfa imala jos 1997 u 156.
Post Reply