Ja u subotu bio u vitezu, kad neka svadba prolazi. Više hrvatskih zastava nego svatovaRob_Atl wrote:Vise navijaca iz bosanskih gradova nego same hrvatske, bio je tamo standardni busovaca, mostar, livno itd
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Pisistratus
#2001 Re: Zeničani
-
Eborg
#2002 Re: Zeničani
Ja neki dan u Zenici kad svadba prolazi. Više saudijskih zastava nego svatova.
Pa ti vidi. Svako u svojim govnima.
- Pisistratus
#2003 Re: Zeničani
Ja za svoje 24 godine u Zenici Saudijske zastave nisam vidio. Turske da i one zelene džamijske, al' Saudijske nisam svega miEborg wrote:Ja neki dan u Zenici kad svadba prolazi. Više saudijskih zastava nego svatova.![]()
-
Kralj Tvrtko I.
#2004 Re: Zeničani
one zelene i jesu saudijske...
- Pisistratus
#2005 Re: Zeničani
Kralj Tvrtko I. wrote:one zelene i jesu saudijske...
Zelene su tačnije otomanske.
-
Eborg
#2006 Re: Zeničani
Ma ona sa mačem bila. Obično budu Turska i/ili SDA zastava. 
Čelikove zastave na svadbama odobravam!
Čelikove zastave na svadbama odobravam!
- Pisistratus
#2007 Re: Zeničani
Da se razumijemo, mene je samo fascinirao broj zastava, a ne i koje su boje ili čije su zastave
Živo mi puca neka stvar ko će kakvu zastavu n a vlastitoj svadbi nosit', ali ih je fakat bilo puno. Ne znam koji je razlog doduše. Hrvatska je zijanila bila tekmu.
-
Djubre_
#2008 Re: Zeničani
Jeb te zastava na svadbi..
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- samo_ti
#2009 Re: Zeničani
Onaj lik sto nosa zastavu po tekmama Hrvatske ne zivi u Ze 
-
Eborg
#2010 Re: Zeničani
Onda ne mislimo na istog.
-
belfy
#2011 Re: Zeničani
mislim da je ovo prvi put da me neko na forumu svrstao u bilo koju stranku. i ja nikada nisam branio ni Husu ni bilo koga drugoga. ja sam uvijek raspravljao o djelima. tvoj problem je sto kreces sa ad hominem napadom, pa bi to da pripises i drugima.Norm wrote:Ooo SDA-ovac pa gdje si ti,branioce lika i djela (H.S. ti je mudo). Nisam pravnik, vise sam orjentisan na tehnicke nauke, a muda imam, i nudim svu svoju pomoc onome ko se usudi...Ipak, ovdje je bitno pravno uobliciti tuzbu a za sto je potrebno znanje i iskustvo u struci...belfy wrote:posto si ovdje, kao, poprilicno ostar... sto ti ne bi bio tak kapacitet/mudo za to?Norm wrote:http://www.zenicablog.com/zenica/crna-h ... 4%87a.html
Jedino rjesenje jeste tuziti Opcinu zbog nepostivanja zakona (O zastiti napustenih zivotinja) kojega su sami donijeli/usvojili...
Ima li iko kapaciteta/muda za to?
I nisam uopste ostar, nego samo realan gradjanin koji voli svoj grad i svoje sugradjane, prvenstveno djecu, za razliku ljubitelja pasa lutalica...koji nas btw, sigurno nece j.e.b.a.t...
Mada ni to vise nije sigurno, obzirom na "musafere" sa markicama i sterilizacijom...
ono sto mene smeta kod tvojeg zadnjeg stava je da bi ti da se neko drugi bori za tvoje ideje, a jos bi to trebao biti neko "s mudima". i tu prestaje tvoj dodir sa tim "realni gradjanin", jer ce "realni gradjanin" smoci ta "muda" i naci pravnika koji ce uobliciti njegovu ideju, a zatim je nastaviti gurati kroz sistem i boriti se za istu. i nisam ja rekao da si ti ostar, nego "kao, ostar" primjeti razliku.
i nemam pojma zasto ovdje pominjes pse lutalice i ljubitelje istih. ako si ciljao na mene fulao si cijeli fudbal. ja sam svoje misljenje o tome davno rekao na temi o istim, a cini mi se cak i na ovoj pomenuo. tako da cak i ovi tvoji napadi na sugovornika nemaju temelja. bilo bi bolje da pitas nekog drugog koliko si "realan gradjanin", jer izgleda da ti ogledalo ne kazuje dovoljno dobro.
- Norm
#2012 Re: Zeničani
Istina da nikada nisi direktno branio H.S. samo se onako zastitnicki postavis prema navedenom, da sad ne trazim po postovima, na svaki moj pomen doticnog gospodina...Ne znam sto li?Norm wrote:Norm wrote:http://www.zenicablog.com/zenica/crna-h ... 4%87a.html
mislim da je ovo prvi put da me neko na forumu svrstao u bilo koju stranku. i ja nikada nisam branio ni Husu ni bilo koga drugoga. ja sam uvijek raspravljao o djelima. tvoj problem je sto kreces sa ad hominem napadom, pa bi to da pripises i drugima.
ono sto mene smeta kod tvojeg zadnjeg stava je da bi ti da se neko drugi bori za tvoje ideje, a jos bi to trebao biti neko "s mudima". i tu prestaje tvoj dodir sa tim "realni gradjanin", jer ce "realni gradjanin" smoci ta "muda" i naci pravnika koji ce uobliciti njegovu ideju, a zatim je nastaviti gurati kroz sistem i boriti se za istu. i nisam ja rekao da si ti ostar, nego "kao, ostar" primjeti razliku.
i nemam pojma zasto ovdje pominjes pse lutalice i ljubitelje istih. ako si ciljao na mene fulao si cijeli fudbal. ja sam svoje misljenje o tome davno rekao na temi o istim, a cini mi se cak i na ovoj pomenuo. tako da cak i ovi tvoji napadi na sugovornika nemaju temelja. bilo bi bolje da pitas nekog drugog koliko si "realan gradjanin", jer izgleda da ti ogledalo ne kazuje dovoljno dobro.
Istina je i da si svaki put branio svako djelo, bilo dobro ili lose, uradjeno ili predlozeno doticnog Gospodina...Ne znam sto li?
U Zenici ima jako pametnih ljudi, ali malo ih ima "muda" pa sam zato spomenuo ista, a ne da se neko bori za "moje" ideje, uostalom ovo nije moja ideja, inicijativa postoji ja samo pokusavam da budem jos jedan od inicijatora za pokretanje iste, jer se, za razliku od mnogih ne nalazim u "halki" i vise volim djecu od kerova, ma kolike donacije oni donosili...
Istina je i da si rekao "kao ostar" kao i da si rekao da sam ja "mudo" sto sam takodje primjetio...
Ovo je podforum za zenicane i Zenicu i tice se sve problematike vezano za MOJ grad, a tu spada i problem, pazi sad, ne napustenih pasa nego pasa lutalica, koji postaju svakim danom sve veci problem u gradu a ne znam kako je kod tebe...
I za kraj, zaista te nisam spomenuo niti prozvao u svome prvom postu, nego si se sam "zakacio", kao ustalom za skoro svaki moj post, u kojem kritikujem Opcinske organe i ti si taj koji je mene "prozvao", a ja ti samo odgovorio...
Sorry ako sam te uvrijedio svrstavanjem u simpatizere/clanove SDA stranke...
-
belfy
#2013 Re: Zeničani
a cuj, potrazi postove. mislim da bi isti mogli promijeniti tvoje misljenje. recimo, jedan sam od prvih koji se pobunio na usranu odluku o promjeni imena bulevara, druga na koju sam reagovao bi bila azil, itd... ako ti ne bude mrsko citaj, ne bih da ovdje pisem o onome sto sam pisao.
s druge strane, apsolutno stojim iza svega sto sam branio kao ideju i projekat i svaki put sam to argumentovao. to sto ti pamtis samo detalje koje zelis da uklopis u neku svoju sliku mojih postova je nesto sasvim drugo. vec ti rekoh da imas problem sa "ad hominem" pristupom.
i nema potrebe da ovdje pravdas ljubav prema djeci, siguran sam da nema niti jedne osobe na forumu koja ce reci da voli kerove vise od djece. ako ima ja bih volio da vidim neki primjer, jer iako sam se nacitao svega na takvo nesto jos nisam naletio.
nadalje, ja takodjer nisam nigdje rekao da si "mudo". nego sam pitao "zasto ti ne bi bio to mudo" koje trazis. dakle ili jako slabo citas ili jako slabo pamtis...ili samo pamtis ono kako zelis da bude. i ovo je, naravno, tvoj grad, ali moras znati da je ovo i moj grad. ja imam pravo na svoje vidjenje istog, bas kao sto i ti imas na svoje. argumenti, i jacina istih, bi trebali biti mjerilo ciji pogled je ispravniji, a ne samo tvoje misljenje. jer...misljenje je kao guzica, svako je ima, samo neka je malo bolja...
i za kraj, mene se ne treba prozivati da bi se javio. javim se na forumu tamo gdje mislim da imam sta reci. ja necu cekati da se moj nick pojavi u raspravi da bi se javio, bas kao ni ti, a jos dalje od toga da ganjam neke tvoje postove. ovo je tema koju pratim i nista vise od toga. od tog broja postova koji imas vjerovatno sam se javio samo na par, ali percepciju koju si stekao trebas sam preispitati zasto je takva.
i ne, nisi me uvrijedio, samo mi je ono bilo prvi put da me neko svrsta negdje, iako sam se dosta javljao i na politici, a tamo etiketiranje ide sad-pa-sad. ko se uvrijedi preko foruma treba preispitati prvo sebe, jer sta bi znacilo nekome procjena njega samog od nekoga ko ga nikada u zivotu nije vidio...
s druge strane, apsolutno stojim iza svega sto sam branio kao ideju i projekat i svaki put sam to argumentovao. to sto ti pamtis samo detalje koje zelis da uklopis u neku svoju sliku mojih postova je nesto sasvim drugo. vec ti rekoh da imas problem sa "ad hominem" pristupom.
i nema potrebe da ovdje pravdas ljubav prema djeci, siguran sam da nema niti jedne osobe na forumu koja ce reci da voli kerove vise od djece. ako ima ja bih volio da vidim neki primjer, jer iako sam se nacitao svega na takvo nesto jos nisam naletio.
nadalje, ja takodjer nisam nigdje rekao da si "mudo". nego sam pitao "zasto ti ne bi bio to mudo" koje trazis. dakle ili jako slabo citas ili jako slabo pamtis...ili samo pamtis ono kako zelis da bude. i ovo je, naravno, tvoj grad, ali moras znati da je ovo i moj grad. ja imam pravo na svoje vidjenje istog, bas kao sto i ti imas na svoje. argumenti, i jacina istih, bi trebali biti mjerilo ciji pogled je ispravniji, a ne samo tvoje misljenje. jer...misljenje je kao guzica, svako je ima, samo neka je malo bolja...
i za kraj, mene se ne treba prozivati da bi se javio. javim se na forumu tamo gdje mislim da imam sta reci. ja necu cekati da se moj nick pojavi u raspravi da bi se javio, bas kao ni ti, a jos dalje od toga da ganjam neke tvoje postove. ovo je tema koju pratim i nista vise od toga. od tog broja postova koji imas vjerovatno sam se javio samo na par, ali percepciju koju si stekao trebas sam preispitati zasto je takva.
i ne, nisi me uvrijedio, samo mi je ono bilo prvi put da me neko svrsta negdje, iako sam se dosta javljao i na politici, a tamo etiketiranje ide sad-pa-sad. ko se uvrijedi preko foruma treba preispitati prvo sebe, jer sta bi znacilo nekome procjena njega samog od nekoga ko ga nikada u zivotu nije vidio...
- jasko_ba
#2014 Re: Zeničani
Zastave na svadbama su nevidjena glupost, al ovo sto pricas je nigdje veze. Bilo je par puta , ali zastave bosne (nova ili ljiljani), a te zelene muslimanske kako vec, nikad.Eborg wrote:Ja neki dan u Zenici kad svadba prolazi. Više saudijskih zastava nego svatova.![]()
Na drugoj strani, dodji malo u zepce pa vidi ljepote. 9/10 na svadbi su zastave Republike Hrvatske (a ne one "zastave hrvatskog naroda u BiH").
Sorry na off-u, al mrzim izjednacavanja, cak i na ovako glupim stvarima
-
Eborg
#2015 Re: Zeničani
I sta sad? Ja ti samo kazem da Zenica kao bastion SDA/dzamijskog laznog morala nije imuna na te stvari.
- Warashii
#2016 Re: Zeničani
Kako bolan jasko nije bilo?jasko_ba wrote: Zastave na svadbama su nevidjena glupost, al ovo sto pricas je nigdje veze. Bilo je par puta , ali zastave bosne (nova ili ljiljani), a te zelene muslimanske kako vec, nikad.
Na drugoj strani, dodji malo u zepce pa vidi ljepote. 9/10 na svadbi su zastave Republike Hrvatske (a ne one "zastave hrvatskog naroda u BiH").
Sorry na off-u, al mrzim izjednacavanja, cak i na ovako glupim stvarima
Stoji to za Zepce i slicno al nije puno bolja situacija ni kod nas. Nije bas taj omjer ali ima brdo svadbi na kojima je ta zelena zastava ( za koju et ne znamo sta je al ja mislim da ima neke veze sa IZ ) .
Sta bi jbga mi smo takvi volimo prkosit jedni drugima vise neg se hljeba najest.
-
dezurni_ucenik
#2017 Re: Zeničani
Ne znam sta se sada tamo toci,ali znam kad sam isao u gimnaziju da se tocila HBH piva(nesto tako se zvalo) i jes bila domaca .Koliko sam cuo pivnicu je drzao Ahmed Hadzipasic.Eborg wrote:Zašto Gatto drži 1885. godinu na logou?Je li ranije bila tu neka pivnica ili je to godina osnivanja fabrike papira u čijoj se zgradi i nalazi?
BTW, je li istina da oni prave svoju pivu? Nekada sam to čuo no ne sjećam se da sam je ikada pio.
Mala 1.5 km,polovka tocena 2 marke.Drina Light 1.5.Odes u grad sa cvajom,razneses se.To su bili dani
-
Djubre_
#2018 Re: Zeničani
Potpis :ugeek:CVIKERASH wrote:Ne znam sta se sada tamo toci,ali znam kad sam isao u gimnaziju da se tocila HBH piva(nesto tako se zvalo) i jes bila domaca .Koliko sam cuo pivnicu je drzao Ahmed Hadzipasic.Eborg wrote:Zašto Gatto drži 1885. godinu na logou?Je li ranije bila tu neka pivnica ili je to godina osnivanja fabrike papira u čijoj se zgradi i nalazi?
BTW, je li istina da oni prave svoju pivu? Nekada sam to čuo no ne sjećam se da sam je ikada pio.
Mala 1.5 km,polovka tocena 2 marke.Drina Light 1.5.Odes u grad sa cvajom,razneses se.To su bili dani
-
doff
#2019 Re: Zeničani
Ne prave više pivu u Gattu već par godina, toči se sarajevska
- Pisistratus
#2020 Re: Zeničani
Eborg wrote:I sta sad? Ja ti samo kazem da Zenica kao bastion SDA/dzamijskog laznog morala nije imuna na te stvari.
Nije to baš isto. Jedni propovijedaju nacionalizam, svrstavaju se u drugu državu, a drugi pod tim zastavama propovijedaju nekakav vjerski fanatizam. Da je isto oni bi valjda nosili zastave Vatikana il' krstaške simbole nekakve, a ovi naši u Zenici nose otomansku zastavu(ustvari jednu od verzija otomanske zastave) koju smo eto mi u našoj velikoj mudrosti usvojili za obilježje vjerske zajednice. E sad, apsurd je što ovi naši u Zenici pored otomanske(zelene), nose i zastavu s ljiljanima
-
kakavdanakneiskustvu
#2021 Re: Zeničani
http://megavijesti.com/2013/06/14/potra ... -pobjegao/
Potraga za vozačem: U centru Zenice udario dijete i pobjegao!
Nešto prije 13 sati u centru Zenice je kako saznajemo na pješačkom prelazu u Ulici Talića brdo vozač “mopeda” oborio dijete i pobjegao s lica mjesta, iako su na toj raskrsnici postavljene video kamere.
Dijete je odmah prevezeno u Kantonalnu bolnicu kako bi mu se ukazala pomoć i ustanovile povrede.
Policijski službenici tragaju za vozačem.
Nešto prije 13 sati u centru Zenice je kako saznajemo na pješačkom prelazu u Ulici Talića brdo vozač “mopeda” oborio dijete i pobjegao s lica mjesta, iako su na toj raskrsnici postavljene video kamere.
Dijete je odmah prevezeno u Kantonalnu bolnicu kako bi mu se ukazala pomoć i ustanovile povrede.
- Norm
#2022 Re: Zeničani
Covjeku se zurilo, pa da ne zakasni...Ionako bi ga pustili...kakavdanakneiskustvu wrote:http://megavijesti.com/2013/06/14/potra ... -pobjegao/
To vise nije izuzetak, kod nas je to PRAVILO...
-
kakavdanakneiskustvu
#2023 Re: Zeničani
http://7dana.info/?p=13987
Zeničanin bludničio nad osmogodišnjim dječakom
Policija je uhapsila Dragana Budimira (52) iz Zenice zbog sumnje da je bludničio nad 8-godišnjim dječakom. Zločin se navodno desio prije dvadesetak dana na području Zenice, a Budimir je dječaku, koji je romske nacionalnosti, nanio i tjelesne povrede.
Osumnjičeni je ranije kažnjavan zbog zločina silovanja. Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona nakon saslušanja zatražilo je određivanje mjere pritvora – potvrdio nam je portparol ovog tužilaštva, Sanjin Kulenović.
Zeničanin bludničio nad osmogodišnjim dječakom
Policija je uhapsila Dragana Budimira (52) iz Zenice zbog sumnje da je bludničio nad 8-godišnjim dječakom. Zločin se navodno desio prije dvadesetak dana na području Zenice, a Budimir je dječaku, koji je romske nacionalnosti, nanio i tjelesne povrede.
Osumnjičeni je ranije kažnjavan zbog zločina silovanja. Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona nakon saslušanja zatražilo je određivanje mjere pritvora – potvrdio nam je portparol ovog tužilaštva, Sanjin Kulenović.
- Warashii
#2024 Re: Zeničani
MA nasli su oni njeg isti taj dan. Nista, vec ima podeblji dosije na sudu.
Manje vise ujeo vuk magarca, sva sreca da je dijete ok a inace nedo Bog da iko ceka pravdu naseg pravosudja.
Usput, radilo se o malcu mog prijatelja.
Manje vise ujeo vuk magarca, sva sreca da je dijete ok a inace nedo Bog da iko ceka pravdu naseg pravosudja.
-
kakavdanakneiskustvu
#2025 Re: Zeničani
Warashii wrote:MA nasli su oni njeg isti taj dan. Nista, vec ima podeblji dosije na sudu.
čudo ga nisu pustili na slobodu ko i onog tikvića što je ubio biciklistu pa pobjegao