X FACTOR Adria

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
mushkile chibira

#2001 Re: X FACTOR Adria

Post by mushkile chibira »

:run:
Last edited by mushkile chibira on 08/01/2015 12:18, edited 1 time in total.
Partizzanka

#2002 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

jel places odmah u toku tekme ... ili places kuci kad dodjes u svoja cetiri zida???

jedno su emocije, jedno je biti preemotivan a drugo je slamati se a jos nisi ni izgubio utakmicu ...
mislim cure ispale sinoc one njega tjese ... dobro tu je vec plakao od srece ili ono totalni emotivni krah

maid pod hitno da pjeva nesto drugo inace ce mi i on pasti u ocima

tamara meni nista vise ne predstavlja
prevrce ocima, koje jesu lijepe ali jbg na lijepe oci ... jednostavno ... neki fazon koji meni ne lezi
sumirprimus

#2003 Re: X FACTOR Adria

Post by sumirprimus »

Partizzanka wrote:jel places odmah u toku tekme ... ili places kuci kad dodjes u svoja cetiri zida???

jedno su emocije, jedno je biti preemotivan a drugo je slamati se a jos nisi ni izgubio utakmicu ...
mislim cure ispale sinoc one njega tjese ... dobro tu je vec plakao od srece ili ono totalni emotivni krah

maid pod hitno da pjeva nesto drugo inace ce mi i on pasti u ocima

tamara meni nista vise ne predstavlja
prevrce ocima, koje jesu lijepe ali jbg na lijepe oci ... jednostavno ... neki fazon koji meni ne lezi
ma kajem,sto ljudi sto cudi,kad je ko definiro tacan recept za uspjeh..nekom se svidja jedno nekom drugo.. i tako u krug..
da se mene pita kao sto se ne pita,uveo bih prvo dobnu granicu,bar jedno 16 17 g..al eto ljudi rekli moze i ovako,pa ko voli nek izvoli..
i da, kakva crna cetri zida,dotad se koja i popije :lol: :evil:
LEDA

#2004 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

Ja bih zabranila mlađima od 16 učešće u takmičenju. Teško se pubertetlije ,još dugo odvojeni od roditelja,nose s porazima.

Tamo ih dosta dobro pjeva,ali Danijel se VEĆ izdvaja.....samo čijom zaslugom :wink:
Najveće iznenađenje mi je bila Ilma ( glasovno) ,fizički - treba još puuunooo dotjerivanja ,a tamo je upropaste ,što odjećom ,što frizurom :run: I neka uči engleski!!!

Mom uhu vrlo ugodna Vanja - šteta što je u grupi :cry:

Aleksa ,Lukijan i Danijel.....sad već ne znam šta su pjevali.
Harisu je vrijeme da se kući vrati i "izmutira" pa onda da nastavi s pjevanjem.

Maidu ( koji dobro pjeva) pod hitno naći neku pjesmu koja nije Čolina .ako ne zna engleski ,neka se malo pomuči nauči tekst i značenje,mogao bi on to .

Tamara - sve na isti kalup.
Doktori OK......i tako....
Lunetina

#2005 Re: X FACTOR Adria

Post by Lunetina »

Partizzanka wrote:jel places odmah u toku tekme ... ili places kuci kad dodjes u svoja cetiri zida???

Ti nama ovdje dođeš k'o neki ekspert za plakanje koliko si samo vremena utrošila na analizu i postove o temi Harisovog plakanja. :D
Iskreno, i meni je sinoć bilo malo mučno gledati njega jednog naspram njih četiri, i meni se nešto skupilo i mogla sam komotno zaplakati. Zato i jesam protiv grupa. Jedan na jedan, najpoštenije!!! Mislim da plakanje i nema baš puno veze s godinama, plaču i plakaće i mnogo, mnogo stariji od njega, samo pričekajte... Mada, na kraju mi je ipak fer ispalo da su odlučili glasovi publike, kakvi god oni bili, slagali se mi ili ne (neko reče da se 'izvukao' na sada već famozno plakanje).

I da dodam, na kraju, glasovno ima slabijih kandidata od Harisa, budimo realni...
magi87

#2006 Re: X FACTOR Adria

Post by magi87 »

slazem se za dobnu granicu. mislim da je za nase prilike 16 godina ok. u x factor usa, bile su dvije djevojcice ilminog uzrasta, carly rose sonenclar i rachel crow. carly je bila runner-up, i evo ni na mapi je nema. rachel glumi u nickelodeon teenage programima. hocu reci, da za ilmu u ovom trenutku, pobjeda ne bi znacila skoro nista, tj. ne bi iz nje nista mogla izvuc. na balkanu pjevaci zive iskljucivo od nastupa, a ne od prodaje cd-ova tako da, opet kazem, mislim da su roditelji puno tu pogrijesili. trebali su sacekat jos jedno 3 godine. nije zdravo stavljat dijete pod toliki pritisak, i izlagat je konstantnom stresu.
najgore sto joj se moze desit je da pobjedi sad, i da kroz 2 mjeseca padne u zaborav.

favoriti su mi : maid, danijel, aleksandra. maid je bas za balkana, danijel je full package, a aleksandra, po meni, ima i glascinu i nevjerovatno vlada scenom. samo treba s njom poradit na izgovoru engleskog, grimase je vec smanjila. pored toga cura je jako skromna i pozitivna, i cini mi se da je ona najpotcjenjeniji takmicar. tamara mi je tako sva fejk od prvog live-a. sinoc mi je bila predosadna. sto se tice grupa, stalno mi upada u oci kako svaku pjesmu pojedinci otpjevaju, a ostali u ulozi bekvokala - nije to fer! lukijan mi je bio odlican u live 3, a sinoc i ne bas. aleksa sigurno u top 5 ulazi, jos ako doktori ispadnu, svi glasovi curica past ce na njega :)
Partizzanka

#2007 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

ne ogu danijelove socijale ako ne uspije u ovome propade mu zivot
klixo

#2008 Re: X FACTOR Adria

Post by klixo »

Kakvi đilkoši prate ovaj šou tacno ga treba prekinuti :-)
mushkile chibira

#2009 Re: X FACTOR Adria

Last edited by mushkile chibira on 08/01/2015 12:18, edited 1 time in total.
LEDA

#2010 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

Partizzanka wrote:ne ogu danijelove socijale ako ne uspije u ovome propade mu zivot
Ni ja ne mogu Daniela -ni s lukom ni bez luka :lol:
LEDA

#2011 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

klixo wrote:Kakvi đilkoši prate ovaj šou tacno ga treba prekinuti :-)
A što tako nama @ klixo :cry:
Partizzanka

#2012 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

ma joj ni sa kajmakom ga ne mogu ba!

:)
LEDA

#2013 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

Partizzanka wrote:ma joj ni sa kajmakom ga ne mogu ba!

:)
:lol: :lol: :lol:
ja to spram Alekse osjećam :wink:
mushkile chibira

#2014 Re: X FACTOR Adria

Last edited by mushkile chibira on 08/01/2015 12:19, edited 1 time in total.
klixo

#2015 Re: X FACTOR Adria

Post by klixo »

LEDA wrote:
klixo wrote:Kakvi đilkoši prate ovaj šou tacno ga treba prekinuti :-)
A što tako nama @ klixo :cry:
Ja bih da ostanem na ovome ili svako ima svoje ukuse :mrgreen:
Nekad me izritira "strucnost" pojedinih forumaša :oops:
shalla

#2016 Re: X FACTOR Adria

Post by shalla »

Jebo majku ja ne mogu da vjerujem da ovdje neko komentariše ponašanje 13-godišnjakinje i 14-godišnjaka :shock: :-)
Pa imate li imalo samokritike, možete li se sjetiti sebe sa 13-14 (možda neki od vas i nemaju više), kakvi ste to vi bili nego najpametniji na svijetu, plačke i sl... Badžo i svastika imaju sina od 11 godina, kad nekad sjedim sa njim pa pričamo ili se nešto igramo skontam pa ljudi dragi on je još malo dijete u nekim stvarima. E tako i Haris i Ilma, pa ja fakat ne znam koji vam je qratz sa nekim komentarima...

Btw, sad problem što je dijete plakalo jel? Pogledajte američke/engleske x-factore, plaču i oni dosta stariji, ne znam u čemu je problem. Kad je sudija odsvirao kraj u Litvaniji plakao sam 10 minuta a 35 mi godina, jesam li i ja peško ili mekušac?
Neke ovdje pročitane stvari mi se gade, ali fakat :roll:
LEDA

#2017 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

@klixo
niko od nas ( mislim na partizanku i sebe) ne reče da je muzički stručnjak.
ja imam uho ,glas zaboravi :) ,ali me živcira to prozirno forsiranje Danijela ......
BTW davno ja napisah da ovdje dođem da malo pametujem :lol:
Not My Idea

#2018 Re: X FACTOR Adria

Post by Not My Idea »

Nije meni problem sto je plakao, plakat ce i ovi dosta stariji, sigurno.
Meni je problem to sto- ako zelis da se prema tebi ophodimo kao prema starijem, onda guraj to do kraja. A ne kad uzme prevelik zalogaj tipa MJ, onda - eto znas, jos si ti djecak, sve 5.
Tako da, ili pjevaj Justin Bibera il se prestani vadit na godine.
Partizzanka

#2019 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

Not My Idea wrote:Nije meni problem sto je plakao, plakat ce i ovi dosta stariji, sigurno.
Meni je problem to sto- ako zelis da se prema tebi ophodimo kao prema starijem, onda guraj to do kraja. A ne kad uzme prevelik zalogaj tipa MJ, onda - eto znas, jos si ti djecak, sve 5.
Tako da, ili pjevaj Justin Bibera il se prestani vadit na godine.
e to!
ili jesi ili nisi lav!

nema ono kada ti dobor ide ti si superman, kada te potkaci nesto places kao zadnji jad i bijeda!

mushkile... mozda imas pravo ... ali ja u njemu vise vidim socijalu

p.s
naucih citirati ali samo ako je neko odmah prije mene hahaha
VenomousV

#2020 Re: X FACTOR Adria

Post by VenomousV »

hajmo malo o ziriju :D

emina mi straaaasno ide na zivce, sa facama, komentarima bla bla
ono sto cijenim kod nje je to sto je uvijek 100% iza svog kandidata i vidi se da im zeli sve najbolje

zeljko je dobro sinoc rekao za harisa da mu se ne svidja sto je zaplakao jer time se kupuje publika, tacno ali razumijem malog :roll: fino dijete, sta ce...

kiki je u ziriju padobranac, nit' smrdi nit' mirise :roll:

kristina mi je i dalje najdrazi clan zirija ali me zna ponekad izivcirati... mislim da se ona bas bas trudi da svojim grupama nadje nesto sto im pristaje

e da, moram lukijana prokomentarisati. davno je trebao ispasti, jedino mu je valjao sve moje zore nastup :roll: a ono sinoc je bilo puno fula samo takvih, ne znam gdje su muda (da se tako izrazim) ziriju da im kaze iskreno, nego sve cile mile, divno krasno :-)
Partizzanka

#2021 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

ziri je samo onoj jadnoj aleksandri (koja je btw izmislila x faktor za njih sviju) imao muda reci sta misli, cak i kad je misljenje bilo pogresno

nikome jos nisu rekli nista konkretno
osim sto se "izvinjavam se ali se ja ne slazem sa kolegom" njima je vazno da se prepucavaju

emina, upravo to gura svoje ona bi sinoc da je mogla izasla sa harisom da pjeva
zeljko, ok je konkretan ne sere previse okolo
kiki, promasaj, u svakom smislu. sokirala bih se da on smisli nesto i sam kaze a da to i ima smisla
kristina, iritantna do bola, ufurala se da je u x factor usa i da mora da prati sve sto ovi rade i prepirke i sve wtf smiri dozivljaj zeno
LEDA

#2022 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

Kad sve saberem i oduzmem :izet: niko mi se ne sviđa ( mislim na članove žirija) .Emina i Kiki su mi nekako..............limitirani ( da ne kažem neki "teži" izraz). :lol:

Mislim da bi članovi žirija trebali biti nemilosrdno iskteni i puno kritičniji.
I da, 5.live a učesnici se ( uglavnom) malo ili nikako ne kreću po sceni. Do sada bi već trebali imati u nogama i zahtjevniju koreografiju. Gledam X factor USA i GB , tamo se puno više 2driblaju" takmičari.
matic.ivan

#2023 Re: X FACTOR Adria

Post by matic.ivan »

Ilma najbolja!
Clover

#2024 Re: X FACTOR Adria

Post by Clover »

Meni je ovaj live bio dosad najbolji.

Maid odličan, mada bih voljela da pjeva nešto sem Čole, ali s druge strane, očigledno je našao svoj fazon, i to mu dobro ide i logično je da ne želi da mijenja.
Haris ništa posebno, iskreno, ne bi mi bilo žao da je i ispao sinoć.
Ilma jest razvalila sinoć, ali meni je i dalje smor.
Doktori su mi bili dobri, a i volim ovu pjesmu :D
Aleksandra mi se i dalje sve više i više sviđa, i sinoć mi je super bila, daleko bolje nego prošli put.
Joj Aleksa. Voljela bih da što prije ispadne.
Daniel - moj favorit :D Odličan.
Lukijan uvijek zvuči kao da se dere. Kad on pjeva, jedva čekam da prođe njegov nastup da vidim ko nastupa sljedeći.
Tamara mi je ok, ali samo toliko.
4U - Žao mi je što su ispale, nisu mi loše bile.

:D
fini dečko

#2025 Re: X FACTOR Adria

Post by fini dečko »

LEDA wrote:Kad sve saberem i oduzmem :izet: niko mi se ne sviđa ( mislim na članove žirija) .Emina i Kiki su mi nekako..............limitirani ( da ne kažem neki "teži" izraz). :lol:

Mislim da bi članovi žirija trebali biti nemilosrdno iskteni i puno kritičniji.
I da, 5.live a učesnici se ( uglavnom) malo ili nikako ne kreću po sceni. Do sada bi već trebali imati u nogama i zahtjevniju koreografiju. Gledam X factor USA i GB , tamo se puno više 2driblaju" takmičari.
Ja nekako imam osječaj da je žiri dobio instrukcije od produkcije da pokušaju biti kao neutralni, da ne "kasape" kandidate već da kao publika odluči pobjednika. Ali isto tako nekorektno spram ostalih favorizuju Pitomca, da su prema njemu kao i prema ostalim, ne bi se već pričalo da će on odnijeti pobjedu, što neće donijeti neku zaradu onome ko će sve to isfinansirati (ako će album biti na jezicima sa ovih prostora).
Da prokomentarišem sve učesnike, ne sa stanovišta X factora (pobjednik se zna), već sa eventualno daljnje karijere:
Maid - po mom skromnom sudu najbolji muški vokal na ovom takmičenju, kako Kristina reče u ovom žanru je VRH. Na našim prostorima je to najslušaniji žanr i stara garda silazi sa scene, a od mlađih niko mu nije ni di koljena. Da imam novca uložio bih u njega i brzo bi mi se vratilo uloženo.
Ilma - Jedina dilema je, je li trebalo da sačeka da završi školu, fakultet, da se uda rodi djecu odgoji ih i tamo 41. godini se počne baviti ovim poslom ili je uradila pravi korak pa se prijavila na takmičenje ove godine. Ja sam za ovu drugu opciju, kakvo čekanje i dobne granice, pa ona je klasa za sve učesnike, samo pravilno raditi s njom (ne sumnjam da će Aka od nje napraviti zvijezdu) i ona će biti zvijezda od Triglava do Đevđelije, i za nju vrijedi kao i za Maida da imam love uložio bih u nju.
Haris - Toliko drame oko suza pa za ne povjerovati, pa šta neka plaće to znači da želi to. Znači Džeko, Mire pi.ckice zato što nisu čekali da dođu kući pa da plaću da ih niko ne vidi!? Došlo ti da plaćeš, pa plaće ne smeta mi. Ako je problem što neko tumaći suze kao socijala za publiku, pa šta reći za Pitomca i njegovu socijalu smajilikojipovraća. Ovaj šou mu je dobra reklama za nastavak karijere, pobrao je simpatije u Srbiji, sa svojim šarmom i vokalnim sposobnostima, koje Emina još nije iskoristila. Po meni bolji je od Alekse i Doktora, od ostalih teško...
Doktori - Njima je najteže, na silu spojeni i sad kao nešto bi trebali napravit, a jesu, o njima se priča, Kristina je to dobro ukomponovala, mada Armin nosi 50%, ako ne i više tereta ove ekipe. Imaju bazu glasača među suricama, za razliku od 4U, oni me ne nerviraju. Mislim da će Armin nešto napraviti, ostali teško.
Aleksa - meni jako dosadan, ne dotiće me, ali eto ima curica koje glasaju kako Emina kaže za "najljepši osmijeh X factora".
Lukijan - Ima nešto u tom dečku, na momente dobar, na momente "u vražiju mater". On će zaraditi hljeba u ovom poslu, kompletan je, komponuje, aranžira, pjeva, čuče se za njega.
Aleksandra - Problem su joj pjesme sa našeg govornog područja (ali ni blizu koliko su problem Pitomcu), ali ono što radi na Engleskom radi kako valja, kako neko reće najpotcjenjeniji takmičar, ima mjesta na našem muzičkom nebu.
Tamara - Da imam baš puno para u nju bi uložio, ali bi se ovdje za nju znalo samo zato što se preziva na "ić". Odveo bih je u Amriku i vratio uloženo. Ima nešto u njoj, ali malo ko to ovdje želi, nije za koncertnih arena, već za klubova. Iskreno ni ja je ne bih slušao i otišao na njene svirke, ali se može unovčiti. Na zapadu.

Toliko od mene, a da ostade još Pitomac - gre'ota što će on pobijediti, u njega ne bih uložio ni prebijene, mene ne dotiće, svaki put isto, za 10 godina će se o njemu pričati, a to je onaj što je pobijedio kada je Maid nastupao, jer će Hećimović imati iza sebe regionalnu karijeru, a Pitomac će imati snimljen album kao nagrada za prvo mjesto i u nastavku će se tražiti, ali nikada od njega zvijezde.

I još nešto, prijatelj mi reće da je on za to da svi takmičari otpjevaju istu pjesmu, pa tako iz svih žanrova, da bi to bilo najrealnije, pa neznam šta vi mislite o tome...? Onako ne izgleda loše, pa bi vidjeli kako bi Maid otpjevao ono sinoć što je Lukijan probao, tek tada bi vidjeli koliko je Ivanović bio ne dobar...
Uh što se natipka...
Post Reply