GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kokuz_sa

#2001 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

SuperMIX wrote:
kokuz_sa wrote:preduzeće GRAS hitno potražuje 100 radnika za poslove čišćenja snijega. Svi vi koji ste u mogićnosti i želite pomoći da se naš grad što prije vrati u normalno stanje, javite se na adresu Srđana Aleksića 1-Remiza. Kontakt osoba je Evelina, teh. sekretarica GRASA a tel. je 234-954. Svi angažirani bit će adekvatno plaćeni.
CISO tim Sarajevo

kolika li je dnevnica
Sad zvao. Kaze samo preko zavoda. Zavod posalje kandidate, obave razgovor i potpise se ugovor na odredjeno? U prijevodu preseravanje. Nista od ovoga
meni rekose da ce ministarstvo odluci koliko ce im dati para za ciscenje..uglavnom kad njima bude plata kao bit ce i ovim koji budu cistili ali ne zna se ni sta ni koliko
mrtva kokoš

#2002 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

SuperMIX wrote: Sad zvao. Kaze samo preko zavoda. Zavod posalje kandidate, obave razgovor i potpise se ugovor na odredjeno? U prijevodu preseravanje. Nista od ovoga
kakve su sanse sa fakultetom ??! jbm ti zivot ovo sve nenormalno :lol: :lol: :lol:
Last edited by mrtva kokoš on 06/02/2012 12:17, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#2004 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitarrr82 »

šime.sparina wrote:
Pitarrr82 wrote:
wannabe_ultra wrote:gdje su one mrcine od revizora sad kad treba ocistiti, najlakse je djevojku neku izmaltretirat zbog karte.Uhljupi neradnicki

Tu se slazem, ne samo revizori nego i svi ostali jer svi znamo da GRAS ima viska radnika ali po ovome njima jos treba ljudske snage...
kako ti mislis da oni iz sandzaka mogu doci na pos`o po ovakvom kijametu, bolje ti je pomozi da se ocisti pruga da oni mogu normalno obavljati svoj pos`o kad se vrate...

I to sto kazes :lol: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#2005 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

neki wrote:I gdje je sad onih 1000 radnika grasa sto su i zvanicno visak + 200ak vozaca koji zbog nefunkcionisanja tramvajskog i autobuskog saobracaja ne rade? Zasto ne izadju i ne ciste prugu?
Odgovor se naravno zna... leze u krevetu i cekaju da legne plata za januar..
I regres! Sve je njih trebalo dovesti na posao i pod policijskom pratnjom i to jo prekjuće a ne preko medija da direktor moli da se radnici jave u firmu ja autoriteta i g..na.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2006 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ladyblue18 »

Jah, hajmo gledati koliko ce nam ko platiti ako malo pocistimo, umjesto da ako mozemo zagrnemo rukave pa pomognemo da sto prije dobijemo redovan prevoz.
Bosanska logika. :D
SuperMIX

#2007 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by SuperMIX »

ladyblue18 wrote:Jah, hajmo gledati koliko ce nam ko platiti ako malo pocistimo, umjesto da ako mozemo zagrnemo rukave pa pomognemo da sto prije dobijemo redovan prevoz.
idi cisti ali nemoj se onda zaliti ako te kojim slucajem neki od zohara pocne maltretirati ukoliko nemas kartu ili ukoliko je slucajno zaboravis.
mrtva kokoš

#2008 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

ladyblue18 wrote:Jah, hajmo gledati koliko ce nam ko platiti ako malo pocistimo, umjesto da ako mozemo zagrnemo rukave pa pomognemo da sto prije dobijemo redovan prevoz.
ma nije lady to stvar i ja mislim da bi svi koji mogu a zive blizu pruge trebali pomoci ali onda vidis da firma od 2000 radnika potrazuje dodatnih 100 radnika za ciscenje 23 km trase ...

pa skontaj sama 2000 radnika X 20 metara (ovo i dijete moze ocistiti za sat) = 40 km

a evo nek ih je pola u sandzaku ostalo 1000 x 20m = 20 km

a nama prugu cisti turski bataljon, ko je ovdje lud :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2009 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ladyblue18 »

SuperMIX wrote: idi cisti ali nemoj se onda zaliti ako te kojim slucajem neki od zohara pocne maltretirati ukoliko nemas kartu ili ukoliko je slucajno zaboravis.
Ne vozam se gradskim prevozom tako da me nema ko maltetirati.

Ali hajde, neko ce cekati sve na gotovo od ulaza da mu se ocisti pa do grada, a neko ce i sam malo pomoci. Tako je to.

@shime-slazem se ja sve, ali samo kazem da u nekoj drugoj drzavi na ovom svijetu svi bi se digli i pomogli, ali samo kod nas jok.
neki

#2010 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by neki »

ladyblue18 wrote:
SuperMIX wrote: idi cisti ali nemoj se onda zaliti ako te kojim slucajem neki od zohara pocne maltretirati ukoliko nemas kartu ili ukoliko je slucajno zaboravis.
Ne vozam se gradskim prevozom tako da me nema ko maltetirati.

Ali hajde, neko ce cekati sve na gotovo od ulaza da mu se ocisti pa do grada, a neko ce i sam malo pomoci. Tako je to.

@shime-slazem se ja sve, ali samo kazem da u nekoj drugoj drzavi na ovom svijetu svi bi se digli i pomogli, ali samo kod nas jok.
da ali bi u toj nekoj drzavi na svijetu prvo sami radnici te firme izasli na ulicu da rade i dali primjer i drugima, a ova stoka kod nas izlazi na ulicu samo kad treba traziti nezaradjeni regres i povecanje plate
dzeno123

#2011 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dzeno123 »

Evo taman posla za one koje su tehnoloski visak u grasu, koliko ih ono ima, 500 do 600?
iceman2010

#2012 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by iceman2010 »

avlami97 wrote:GRAS treba ukinuti i to pod hitno. To je najveće zlo ovog grada. Ološ bjelosvjetska sa mafijom iz Vlade KS ponižava ovaj narod. FUJ. Tramvaji nerade treći dan. Nije čista pruga.

Malo ću se poigrati matematikom. Baščaršija - Ilidža = 10 km. GRAS ima oko 2000 radnika. Svaki radnik da očisti 5 metara tramvajske pruge to je 10 km. Taj dio od 5 metara se može očistiti za maksimalno 2 sata i to uz pivu i roštilj. Znači cijela dionica se može očistiti za dva sata i to laganini, ali to lopovi iz GRASa ne žele, ali mi znaju redovno uzeti lovu za kupon.

Još jednom FUJ. Bagra nesposobna lopovska.
Slazem se, samo nije 10 km. Ima i drugi smjer :-D Ako uzmemo da ih zbog raznoraznih razloga samo 1000 moze ucestvovati u akcija ciscenja to dodje na po 20m koje je spomenuo kolega forumas par postova ranije. A valja napraviti i raspored. Dok bi se dogovorili ko ce cistiti kojih 20m trebalo bi mjesec dana :lol:

Ko bi rekao da cemo se na temi o GRAS-u baviti matematikom.
The Realist

#2013 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Meni smeta što traže pomoć, ali istovremeno bi sve naplaćivali, tjerali budžetske korisnike da moraju imati te karte, propuštaju vožnje, ne misle si smanjiti plate, traže regres, ima ih višak i samo bi ih zatjerao za to traženje pomoći.

Ali ne mogu se složiti za ovo izračunavanje. Autobusi dobro voze danas, vjerujem da neki rade na sanaciji vozila, neko mora biti na telefonima (daju stvarno fino informacije, što mi se do sada nije dešavalo), znači dio radnika mora obavljati druge poslove.

Također dosta radnika je žena, a nema smisla da one čiste, kako god da ga okrenemo.

I onda ostaje još jedan problem, a to je što oni kažu da nije problem skloniti sa pruge, nego ne znaju gdje ga skloniti i to je tačno.

Ja ih stvarno ne volim, pljačkaju nas kao malo ko, čim zapne, traže pomoć, ali će držati sami grad u blokadi do kada im treba, no ovdje se ne mogu samo oni kriviti.
The Realist

#2014 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Ja ga nemam ni kada je vani 20 stepeni, lagani vjetar, nema kiše....., znači idealni uslovi za njih.
Morales

#2015 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Morales »

Interesantno na ovom videu gdje se ciste sine, ovaj direktor GRAS-a lagano ruke u dzepove i kulira...fuj jebem ti malograđanstinu :x :x
hypko_nurko

#2016 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hypko_nurko »

&feature=mfu_channel&list=UL

&feature=g-u-u&context=G28a6033FUAAAAAAABAA
cappy_tempo

#2017 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

jebavaju nas kad stignu,2000 ljudi imaju i opet imaju obraza zvati gradjane da im ciste sine pa da opet mogu strajkovati. Dobili pare od kantona i opet nemaju goriva.

Sad gledam ciste sine da bi sutra tramvaj radio,a kako ce ljudi ulaziti i izlaziti bas me zanima jer stanicu niko dotako nije nego snijeg sa sina bacaju na stanicu.
nuki_cika

#2018 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nuki_cika »

Ne zna se ko su veci debili-ovi iz RADA ili iz grasa?Evo konkretno,od stupa prema bojniku put je sasvim dobro očišcen,ali nedovoljno siroko očišcen(otprilike traka ipo je očišćena)i dva mala auta se mogu mimoići.Međutim autobis ne može.Pa jel tim ljudima palo napamet da tom cestom prolazi i autobus i da traku treba očistiti do kraja kako bi se gradski prevoz normalno odvijao? :-)
Sad ljudi trebaju čekati 7 dana da se snijeg otopi da bi oni uspostavili autobusku liniju?Vjerujem da ovo nije jedini primjer-imaju li oni uopće na umu da građani svako jutro na -12 moraju ići na posao, :x
roki

#2019 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by roki »

Pa tako je svaka ulica.A zaš li kako su Kranjčevićevu očistili,ulicu koja vodi do Vojne bolnice ili ti ga Abdulah Nakaš:od autobuske stanice je očistili tako da se jedva dva auta mimoiđu,a iz pravca grada je nisu ni očistili.
poznanik

#2020 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by poznanik »

Gdje je spisak ulica u kojima je zabranjen saobraćaj za motorna vozila iza 17 sati?
Mr. Brightside

#2021 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Mr. Brightside »

poznanik wrote:Gdje je spisak ulica u kojima je zabranjen saobraćaj za motorna vozila iza 17 sati?
u mojoj ladici
lajkujMe

#2022 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by lajkujMe »

cappy_tempo wrote:jebavaju nas kad stignu,2000 ljudi imaju i opet imaju obraza zvati gradjane da im ciste sine pa da opet mogu strajkovati. Dobili pare od kantona i opet nemaju goriva.

Sad gledam ciste sine da bi sutra tramvaj radio,a kako ce ljudi ulaziti i izlaziti bas me zanima jer stanicu niko dotako nije nego snijeg sa sina bacaju na stanicu.

primjetio sam i to nanosi od 2 metra na stanicama nema teorije da se na stanicama moze ulaziti.
maximilijana

#2023 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by maximilijana »

jutros se ulazilo u komercijalu na sva vrata al danas se vracam s posla uredno lik staje otvara prva (a HAOOOS) i naplacuje karte..kako ih nije stid...ne bi me cudilo da sutra u onom pretrpanom busu mjesto tramvaja sto ide..vidim revizore..
GTR R34

#2024 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by GTR R34 »

Danas sam morao platiti kartu u komercijali,uz njihovo obrazlozenje kao to je vazilo samo jucer.Majke im ga se sjetim, pa mogli su obavjestiti javnost o tome da ce se danas normalno placati karte! Hinje mrtve pa hoce da ovako klepe para jer je ljudima mrsko pjesaciti,ili su bolesni ili sl pa moraju platiti kartu. Pored toga sandzacka g... su jako lijena.Imaju pomoc kontigenata EUFORA i jos traze pomoc gradjana.Kako ih nije stid!!!! I jos nesto jebo ih njihovo ciscenje kad pored sina ima 2 metra nanosa od lopata.Kako misle da ce tramvaji prolaziti i razmisljaju li malo o tome kako ce biti kad se snijeg pocne topiti i padati jos vise po sinama.

Zao mi je sto dijelim ovaj grad sa SOSONIMA !
Haris033

#2025 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Haris033 »

1402 wrote:Zao mi je sto dijelim ovaj grad sa SOSONIMA !
Kud ti SOSONI nisu ostavili "ovaj"grad, pa da ti najbliži komsija bude Batko monstrum i xy njemu slični! Mislim da bi onda bio "zadovoljan"!!! :dance:
Post Reply