Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

campa_xxx

#2001 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by campa_xxx »

arzuhal wrote:Ako se baš desi da se mi sa žabarima budemo borili za prvo mjesto u Parizu, nikakve strepnje nema - oni će nama zabit dva gola rukom...
Otkad su Talijani sa nama u grupi? :mrgreen:
todd_smith

#2002 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by todd_smith »

campa_xxx wrote:
bELMIN_666 wrote:Btw jeste li vidjeli kako Bjelorusi ispostovase nasu himnu :thumbup: ,a vidjet ce te papanluka utorak.
A da ne pricamo o onom vatrometu :thumbup:

"Nakon Argentine, Engleske i Francuske, vatromet i u čast BiH !
To je jedan vid poštovanja prema protivniku, koji je bio bolji i kojeg cijenimo. Do sada smo gledali samo tri vatrometa, ovo je četvrti, ispričao je jedan Bjelorus "

Ljude ako nista drugo na kraju treba ispratiti aplauzom...
treba im barem petradu baciti...na terenu :skoljka: :mrgreen: :lol:

Ali fkt, svaka im cast, ne sjecam se da je duze vrijeme jedna drzava/tim/publika onako neciju himnu pozdravila :thumbup:
Baudelaire

#2003 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Može biti i zbog tog što su oni dugo bili pod represijom SSSR-a ( a ni sad nisu slobodni ), a što smo mi imali krvavi rat nakon proglašenja nezavisnosti od Jugoslavije. Možda ljudi to vide isto, i cijene našu istrajnost u borbi za slobodu.

Elem, mene su jako pozitivno iznenadili, jako fin rival. I tehnički nisu taraba kao što sam očekivao, solidno kombinuju, vidi se doduše da su u grču igrali.
arzuhal

#2004 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by arzuhal »

campa_xxx wrote:
arzuhal wrote:Ako se baš desi da se mi sa žabarima budemo borili za prvo mjesto u Parizu, nikakve strepnje nema - oni će nama zabit dva gola rukom...
I ovi ih tamane, pusti ti to :mrgreen:
arzuhal

#2005 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by arzuhal »

todd_smith wrote: Ali fkt, svaka im cast, ne sjecam se da je duze vrijeme jedna drzava/tim/publika onako neciju himnu pozdravila :thumbup:
I ja sam ostao zbunjen svime...Da nam je u baražu dobit kako Srbiju, da se malo presaberemo :D Ako dobace komšije do baraža, rutavo je :lol:
quasar

#2006 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

Za vrijeme SFRJ nicija himna nije zvizdana, jer se to smatralo niskim, nesportskim, itd.
Ljudi u toj zemlji su bili vaspitani da postuju prave vrijednosti. Moze neko povlaciti paralele izmedju SFRJ i Lukasenka, ali u principu socijalisticki moral njeguje prave vrijednosti, a ne nakaradne americke.
Kako se sva Evropa "amerikanizira" tako je cool pljuvati po tudjem i ponasati se bahato bas kao i Uncle Sam, jer je mnogo lakse biti nevaspitani medzed, nego fini sportista koji postuje protivnika.
IMHO (ovo je moj stav i ne prozivajte me).
Jelde sto ne mogu Amera... :-)
Sasvim_Obican

#2007 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

Pitanje je dana kada će UEFA i FIFA početi drakonski kažnjavati sramno živždanje na himne zemalja čije reprezentacije nastupaju. To je najbolesniji i najmučniji oblik ispoljavanja elementarne nekulture i pomanjkanja kućnog odgoja kojim se, kao , želi pokazati koliko mrzimo protivnike. Hrak pljuc !
-danTe-

#2008 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by -danTe- »

campa_xxx wrote:
i mene zbuni :mrgreen:
Baudelaire

#2009 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Sasvim_Obican wrote:Pitanje je dana kada će UEFA i FIFA početi drakonski kažnjavati sramno živždanje na himne zemalja čije reprezentacije nastupaju. To je najbolesniji i najmučniji oblik ispoljavanja elementarne nekulture i pomanjkanja kućnog odgoja kojim se, kao , želi pokazati koliko mrzimo protivnike. Hrak pljuc !
To je meni jedan vid rasizma, ili je možda preciznije nacional-šovinizma. Nek svako ko zviždi pođe od sebe i od tog da li bi se on osjećao manje vrijednim ili poniženim da mu zvižde himnu, pa nek onda počne zviždati ako je vrijedno. Doduše, i ja pričam fantazije, jer ti ljudi nemaju normalan mentalni sklop. Cilj je pljunuti tuđe što bolje.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2010 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by anthraxQ »

Sasvim_Obican wrote:Pitanje je dana kada će UEFA i FIFA početi drakonski kažnjavati sramno živždanje na himne zemalja čije reprezentacije nastupaju. To je najbolesniji i najmučniji oblik ispoljavanja elementarne nekulture i pomanjkanja kućnog odgoja kojim se, kao , želi pokazati koliko mrzimo protivnike. Hrak pljuc !
kad sam pogledao video na youtube kako su nam albanci izviždali himnu :angry: u Tirani, promjenio sam mišljenje uopće o toj državi i narodu generalno, a možete samo jednom pogađati kakvo je sada mišljenje..

eto koliko taj potez može uticati na sliku vani kod ljudi.
campa_xxx

#2011 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by campa_xxx »

quasar wrote:Za vrijeme SFRJ nicija himna nije zvizdana, jer se to smatralo niskim, nesportskim, itd.
Ljudi u toj zemlji su bili vaspitani da postuju prave vrijednosti. Moze neko povlaciti paralele izmedju SFRJ i Lukasenka, ali u principu socijalisticki moral njeguje prave vrijednosti, a ne nakaradne americke.
Kako se sva Evropa "amerikanizira" tako je cool pljuvati po tudjem i ponasati se bahato bas kao i Uncle Sam, jer je mnogo lakse biti nevaspitani medzed, nego fini sportista koji postuje protivnika.
Joj ne mogu ih ni ja vala :lol: :mrgreen:
Korisničkoime

#2012 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Korisničkoime »

Mene opet hvataju muke zbog ove nam desne strane, je li se to samo meni čini ili mi imamo ozbiljan problem i u buduće na toj desnoj strani (ako Ibričić ne "procvate" uskoro). Evo sad ako se Mujdža vrati a nadam se da hoće riješili smo desnog beka, lijevog s Papcem imamo, lijevo imamo i Lulića i Salihovića s tim da Lulić može uskočit i na lijevog beka a Salihović za centralnog veznog. Neka zamjena za Mujdžu bi trebala ako ne daj Bože bude imao veće povrede ali za desnu strano crno vidim. Pjanić kao i Misimović su ofenzivni vezni iskreno ne leži ni jednom ta desna strana. Neko spomenu Medunjanina opet igrače bacamo kao grah po terenu, prošlu smo to radili s Lulićem sad s Medunjaninom. Medunjanin ne igra desno nije ni fer od momka očekivat da će odigrati svaku poziciju na koju se baci jednako dobro ili uopšte dobro. Tako da ne znam ali nešto kontam ne samo za ovu s Bjelorusijom nego i za buduće utakmice do kraja kvalifikacija.
Richard Wagner

#2013 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Richard Wagner »

Ja predlažem Čomora.
lord blackadder

#2014 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by lord blackadder »

arzuhal wrote:
todd_smith wrote: Ali fkt, svaka im cast, ne sjecam se da je duze vrijeme jedna drzava/tim/publika onako neciju himnu pozdravila :thumbup:
I ja sam ostao zbunjen svime...Da nam je u baražu dobit kako Srbiju, da se malo presaberemo :D Ako dobace komšije do baraža, rutavo je :lol:
Srbija ce vjerovatno biti u istom bubnju gdje i mi - kao nenosilac.

Sto se mene tice, u barazu mogu svi osim Turaka. Ni Cesi. Pustite to kako su nikad gori. Tako smo i protiv Rumuna mislili. Ko god ima iole tehike, zna se - izbjeci.
BHanibal

#2015 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

Baudelaire wrote:
udrch wrote:
bELMIN_666 wrote:Btw jeste li vidjeli kako Bjelorusi ispostovase nasu himnu :thumbup: ,a vidjet ce te papanluka utorak.
Mislim da neće biti problema, ispoštovaćemo i mi njih..rijetko je bilo problema sa tim..
Rijetko? Ja ne znam jednu reprezentaciju da se može pohvaliti da joj nismo himnu izviždali. Možda jedino Turska, mada nisam siguran, pretpostavljam da su izviždani na Bilinom polju u prošlim kvalifikacijama.

Nismo Turcima zvizdali na himnu ali kasnije je brujilo turcine napusi se .....!

Nama bjelorusi vatromet napravili jer smo ih posteno pobijedili a kod nas kad dodju jedva zivu glavu ce da izvuku!!!
Richard Wagner

#2016 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Richard Wagner »

Ukrašćemo im i bubanj.
Korisničkoime

#2017 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Korisničkoime »

ali u principu socijalisticki moral njeguje prave vrijednosti
Da jednu i jedinu pravu vrijednost milicijski pendrek. :D :D :D
Nema to veze s državnim uređenjem, SAD-om, ovim ili onim već jednostavno s opštom kulturom. Ne treba nam država ili uređenje govorit da ne bacamo smeće gdje stignemo, da stanemo u red kad se nešto čeka, da ne jebemo se po spisku kad su djeca u blizini i sto drugi stvari nismo maloumni znamo mi to i sami samo smo nekulturni.
Zaista se nadam da ćemo se pokazati u Zenici u najboljem izdanju i da ćemo makar himnu ispoštovati kao što su oni našu.
jeza u ledja

#2018 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by jeza u ledja »

-danTe- wrote:
campa_xxx wrote:
i mene zbuni :mrgreen:
U ostatku svijeta zabari su Francuzi. :wink:

quasar wrote:Za vrijeme SFRJ nicija himna nije zvizdana, jer se to smatralo niskim, nesportskim, itd.
Nisam vecu glupost dugo procitao. :-)

Od kad se to u Americi zvizdi tudja himna? I ne samo u Americi, gdje se to na Zapadu zvizdi tudja himna? U tome prednjacimo samo mi Balkanci. Nema to veze "sa nakaradnim americkim vrijednostima", vec iskljucivo sa nama i nasim vrijednostima, odnosno nedostakom istih.
Last edited by jeza u ledja on 04/09/2011 00:39, edited 1 time in total.
Baudelaire

#2019 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Nadam se i ja, ali mi iskustvo govori da se džaba nadam :D
lord blackadder

#2020 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by lord blackadder »

Korisničkoime wrote:. Pjanić kao i Misimović su ofenzivni vezni iskreno ne leži ni jednom ta desna strana. Neko spomenu Medunjanina opet igrače bacamo kao grah po terenu, prošlu smo to radili s Lulićem sad s Medunjaninom. Medunjanin ne igra desno nije ni fer od momka očekivat da će odigrati svaku poziciju na koju se baci jednako dobro ili uopšte dobro.
This.

Svi poletili sa 'Lulica lijevo, Mujdza se vraca na desnog beka, a Misimovic umjesto Pjanica'. Kao da se taj Misimovic vraca na prirodnu poziciju playa, a ne ne krilo. Najsporiji covjek da igra krilo? Ovi trkaci ga krpe i sakrivaju njegove mane dok je play, a na krilu mu ne moze niko pomoci.

Jeste, ovo bi znacilo da mislim da Medunjanina ne treba zrtvovat, gurajuci ga na Pjaninu poziciju, da bi se Miske uguzio na playa.

Sto se tice brzih igraca kod nas, to je vec hronican problem. Vladavic je bio posljedji, a navodno i ovaj Zec posjeduje izvjesnu brzinu. (ali mu fali dosta toga) Potencijalni drugi napadac, takodjer ne postoji na radaru.

Rahim obavezno nek sad cisti kartone. Covjek me odusevljava; a bas je nedavno dosao na rijec, koliko jos moze izdrazati itd. Lik je jucer odrzao seminar 'uloga zadnjeg veznog na oba kraja terena - efikasno i efektno'.
todd_smith

#2021 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by todd_smith »

...
Last edited by todd_smith on 04/09/2011 00:43, edited 1 time in total.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2022 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by anthraxQ »

šteta što smo već igrali sa Albanijom u Ze...

sad bih ponio trubu i deset ovaca da im mekeću cijelu utakmicu i na himnu i na igru...

kako su oni našu izviždali kao da smo im dušmani najžešći!
BHanibal

#2023 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

Otkad su Talijani sa nama u grupi? :mrgreen:[/quote]

i mene zbuni :mrgreen:[/quote]

pomijesao je galske pijetlove i zabare!!!

ocigledno da je bilo namjere da kaze PIJETLOVI
Baudelaire

#2024 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Kakve su prilike da Zec odigra krilo, ako već Lulić ode na lijevog beka? Lakše će se Zec sa svojom brzinom tu snaći nego Pjanić, a o Misketu da i ne govorrimo.

I mi smo njihovu, i jebali im mater pekarsku, tako da nemaš pravo prigovarati.
anthraxQ wrote:šteta što smo već igrali sa Albanijom u Ze...

sad bih ponio trubu i deset ovaca da im mekeću cijelu utakmicu i na himnu i na igru...

kako su oni našu izviždali kao da smo im dušmani najžešći!
todd_smith

#2025 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by todd_smith »

..edit: pogresna tema :oops:
Locked