Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
smaja_

#2001 Re: Komitet za normalizaciju

Post by smaja_ »

@BHF_Manijak, LSD, ostali ...

Vaš je problem što za ove kritike upućene "komitetu za kanalizaciju" gledate kroz prizmu osima, kao atak na nešto "vaše"...
On je funkcioner saveza i kao takvog ga treba gledati.

Dakle ovdje nije priča Hadžibegić->Sarajevo, niti osim->željezničar ovdje je priča u kurčevom/maćehinskom odnosu
"komiteta za kanalizaciju" prema ovoj jadnoj ligi.

Sezona/liga žrtva kompromisa "komiteta za kanalizaciju" i entitetskih centara, lobija, struja u savezu/državi, mešetara...
Sezona u startu osuđena na slične scenarije, nepravilnosti, doslovice da kolo nije prošlo a da nije bilo kontroverzi, sudijskih krađa, bodova za zelenim stolom... (na prvu što se mogu sjetiti)

-Čelik se žalio na suđenje u prvoj utakmici protiv Veleža u mostaru.
-Zvijezda se žalila u nekoliko navrata (između ostalog na utakmicu sa željezničarom)
-zrinjski se (opravdano) žalio na suđenje u utakmicama sa željezničarom, te borcem
-U dva kola utakmice završene za zelenim stolom, te jedna Kupa Bih
-Sarajevo grubo oštećeno u utakmicama u trebinju dva ponštena gola, te jedan protiv lištice.
-lištica naočigled kompletne javnosti pokrala Čelik.

U samo 12 odigranih kola !!!
Jel' neko odgovarao ? Jel' neko kažnjen ?
Nije !

Stvari su se dolaskom komiteta zaista i promijenile, samo što je sada duplo gore...

A mediji/javnost šuti očigledno pod utiskom igara/uspjeha reprezentacije a ligu ko jebe...

Jedino za šta su "sposobni" je naći "alternativu" kako pobjeći od problema, nauštrb navijača/fudbala, regularnosti lige, probleme fašističkih orgijanja su "riješili" tako što su kompletnoj ligi zabranili gostovanja... Apsurd !
Jedino za šta su sposobni...
Kao i pucati kompromis za kompromisom.

A vama čini se ovako odgovara, čim sa odobravanjem gledate na postojeće stanje...
ultima_palabra

#2002 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

leo karan wrote:bilo kako bilo, poslije derbija 2009. na grbavici i ove predstave:

hordama je onemoguceno da to ponove evo vec dvije godine.
indikativo zar ne.

nikad nisam ni pomislio da je to djelo ivice osima, za mene je on istinska legenda i ponosam sam sto mogu reci da sam rodjen u gradu u kojem je i on rodjen.
mislim da se on u komitetu ne bavi ovim stvarima, vec da je to vise sila prilika i da je sam komitet zatecen ovom trenutnom situacijom u zemlji, iznenadjen i nespreman da odgovori na sve to. a prvenstevno je tu postavljen zbog reprezentacije.
to sto se na sjeveru koseva proziva komitet, po meni je normalno. skrece se paznja i vrsi pritisak na njih. sto da ne. isto se radilo i dok je bivsa garnitura bila u savezu

ne znam zasto se zeljovci osjecaju prozvanim kad se parola uputi komitetu?
mozda zato sto bi opet morali ispasti papci i dziberi kao prosli put (khaj price)
da bi sprijecili navijanje hordi na grbavici.
ovako ispada da je komitet odradio prljavi posao za njih, pa nece jos jednom moralno posrnuti.
al dzaba im, ono seljakanje papcica djelaludina i glavate spodobe od prosle godine se ne zaboravlja
Jao, svi se boje strašnih Hordi nakon tog derbija u kojem su prekucali ligu, zadali zadaće :-) Što je najgore, neki inače ok forumaši furaju ovu priču... shvatite da se svijet ne okreće oko vas :!: Lakše će vam biti kad vas zadesi neuspjeh ili nepravda, kad skontate da niste bogomdani niti preodređeni za nešto :roll:

Ne mogu da vjerujem da ima ljudi starijih od 15 godina koji misle da Žujo, Đelo, Amar, Ivica i ko je već sve uključen u ovu priču, mjesecima sjede i smišljaju kako će onemogućiti 2000 hordaša da dođu na Grbavicu :-) Mislim vidio sam slučajeva da neko sebe precjenjuje, ali ovo je smiješno... pa Žujo bi mater svoju prodao za 30 maraka, a ne za 30.000 koje bi mu donio dolazak HZ na Grbavicu.

Pretpostavljam da su i Lešinari i Ultrasi uključeni u zavjeru, uletili su u teren da bi spriječili Horde da ponove spektakl na Grbavici... možda je i UEFA uključena, suspendovali su savez da bi mogli imenovati Osima koji će spriječiti dolazak argentinskog navijanja u Evropu, čega se Platini najviše pribojava :-)

Kad se već gađamo klipovima... nakon ovoga sam počeo razmišljati da je bolje da nema gostujućih navijača na derbiju uopšte :roll:

EDIT: Bas kao sto rekoh. Klip izbrisan.
necko_hz

#2003 Re: Komitet za normalizaciju

Post by necko_hz »

smaja_ wrote:@BHF_Manijak, LSD, ostali ...

Vaš je problem što za ove kritike upućene "komitetu za kanalizaciju" gledate kroz prizmu osima, kao atak na nešto "vaše"...
On je funkcioner saveza i kao takvog ga treba gledati.

Dakle ovdje nije priča Hadžibegić->Sarajevo, niti osim->željezničar ovdje je priča u kurčevom/maćehinskom odnosu
"komiteta za kanalizaciju" prema ovoj jadnoj ligi.

Sezona/liga žrtva kompromisa "komiteta za kanalizaciju" i entitetskih centara, lobija, struja u savezu/državi, mešetara...
Sezona u startu osuđena na slične scenarije, nepravilnosti, doslovice da kolo nije prošlo a da nije bilo kontroverzi, sudijskih krađa, bodova za zelenim stolom... (na prvu što se mogu sjetiti)

-Čelik se žalio na suđenje u prvoj utakmici protiv Veleža u mostaru.
-Zvijezda se žalila u nekoliko navrata (između ostalog na utakmicu sa željezničarom)
-zrinjski se (opravdano) žalio na suđenje u utakmicama sa željezničarom, te borcem
-U dva kola utakmice završene za zelenim stolom, te jedna Kupa Bih
-Sarajevo grubo oštećeno u utakmicama u trebinju dva ponštena gola, te jedan protiv lištice.
-lištica naočigled kompletne javnosti pokrala Čelik.

U samo 12 odigranih kola !!!
Jel' neko odgovarao ? Jel' neko kažnjen ?
Nije !

Stvari su se dolaskom komiteta zaista i promijenile, samo što je sada duplo gore...

A mediji/javnost šuti očigledno pod utiskom igara/uspjeha reprezentacije a ligu ko jebe...

Jedino za šta su "sposobni" je naći "alternativu" kako pobjeći od problema, nauštrb navijača/fudbala, regularnosti lige, probleme fašističkih orgijanja su "riješili" tako što su kompletnoj ligi zabranili gostovanja... Apsurd !
Jedino za šta su sposobni...
Kao i pucati kompromis za kompromisom.

A vama čini se ovako odgovara, čim sa odobravanjem gledate na postojeće stanje...
To je to ! :thumbup:
ibizza

#2004 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ibizza »

ultima_palabra wrote:
leo karan wrote:bilo kako bilo, poslije derbija 2009. na grbavici i ove predstave:

indikativo zar ne.

nikad nisam ni pomislio da je to djelo ivice osima, za mene je on istinska legenda i ponosam sam sto mogu reci da sam rodjen u gradu u kojem je i on rodjen.
mislim da se on u komitetu ne bavi ovim stvarima, vec da je to vise sila prilika i da je sam komitet zatecen ovom trenutnom situacijom u zemlji, iznenadjen i nespreman da odgovori na sve to. a prvenstevno je tu postavljen zbog reprezentacije.
to sto se na sjeveru koseva proziva komitet, po meni je normalno. skrece se paznja i vrsi pritisak na njih. sto da ne. isto se radilo i dok je bivsa garnitura bila u savezu

mozda zato sto bi opet morali ispasti papci i dziberi kao prosli put (khaj price)
ovako ispada da je komitet odradio prljavi posao za njih, pa nece jos jednom moralno posrnuti.
al dzaba im, ono seljakanje papcica djelaludina i glavate spodobe od prosle godine se ne zaboravlja
Jao, svi se boje strašnih Hordi nakon tog derbija u kojem su prekucali ligu, zadali zadaće :-) Što je najgore, neki inače ok forumaši furaju ovu priču... shvatite da se svijet ne okreće oko vas :!: Lakše će vam biti kad vas zadesi neuspjeh ili nepravda, kad skontate da niste bogomdani niti preodređeni za nešto :roll:

Ne mogu da vjerujem da ima ljudi starijih od 15 godina koji misle da Žujo, Đelo, Amar, Ivica i ko je već sve uključen u ovu priču, mjesecima sjede i smišljaju kako će onemogućiti 2000 hordaša da dođu na Grbavicu :-) Mislim vidio sam slučajeva da neko sebe precjenjuje, ali ovo je smiješno... pa Žujo bi mater svoju prodao za 30 maraka, a ne za 30.000 koje bi mu donio dolazak HZ na Grbavicu.

Pretpostavljam da su i Lešinari i Ultrasi uključeni u zavjeru, uletili su u teren da bi spriječili Horde da ponove spektakl na Grbavici... možda je i UEFA uključena, suspendovali su savez da bi mogli imenovati Osima koji će spriječiti dolazak argentinskog navijanja u Evropu, čega se Platini najviše pribojava :-)

Kad se već gađamo klipovima... nakon ovoga sam počeo razmišljati da je bolje da nema gostujućih navijača na derbiju uopšte :roll:
Ovaj klip pokazuje kako se navija,a to sto je ubacerno nekoliko baklji,to je sve normnalna stvar :D
BHF_Manijak

#2005 Re: Komitet za normalizaciju

Post by BHF_Manijak »

@Smaja, ne, ja ne branim komitet kao komitet, jebe mi se za njim pravo da ti kazem, ja branim lik i djelo Ivice Osima, kojeg sve cesce prozivaju na sjevernoj tribini stadiona Kosevo!!! Ne trebas ici na sjever da to cujes i procitas, pogledaj samo ovdje 90% postova navijaca Sarajeva, te slagirani, te smrtovnica mu viri iz djepa, te zajebavanje Amara za govornu manu sto covjek ne moze izgovorit slovo R, a pola sjevera vam krezavo, mislim smijesno, jednostavno debilni postovi u najmanju ruku, i onda ti neko dodje i pocne pricati kako je derbi izgubii sjaj, kako nema vise normalnih momaka za razogovor i slicno, pa s kim da se razgovara, diskutuj, prica?! Za mene je svaki lik prekrizen i neozbiljan sagovornik ko Ivicu nazove slagiranim, sta ti imas vise pricati s takvim moronom?! A da ne pricam o orgijanju sjeverne tribine i pjesmi "mama ti je kurva, tata slagiran", mislim halo?! FGR ovo ono??? Na Grbavici se nikad nije kolektivno orgijalo protiv nekog od legendi FKS, al' neka, vi ste ionako "korak ispred nas"! :oops: Ima ovdje fakat par momak koji su za primjer normalnog, gradskog ponasanja i kulture dijaloga a vasi su, Bodeler, Shalla, North, pa i Semir, ostatk ima zestok jezik mrznje u svom vokabularu, da ti se zgadi...
I na kraju, ako vec necete Komitet i u njemu ove ljude, sta bi vi to ponovo zeljeli, Ilju, Sulju, ili da mozda vi napravite listu ljudi koji bi sacinjavali neko nadlezno tijelo?! :roll:
kokuz_sa

#2006 Re: Komitet za normalizaciju

Post by kokuz_sa »

BHF_Manijak wrote:@Smaja, ne, ja ne branim komitet kao komitet, jebe mi se za njim pravo da ti kazem, ja branim lik i djelo Ivice Osima, kojeg sve cesce prozivaju na sjevernoj tribini stadiona Kosevo!!! Ne trebas ici na sjever da to cujes i procitas, pogledaj samo ovdje 90% postova navijaca Sarajeva, te slagirani, te smrtovnica mu viri iz djepa, te zajebavanje Amara za govornu manu sto covjek ne moze izgovorit slovo R, a pola sjevera vam krezavo, mislim smijesno, jednostavno debilni postovi u najmanju ruku, i onda ti neko dodje i pocne pricati kako je derbi izgubii sjaj, kako nema vise normalnih momaka za razogovor i slicno, pa s kim da se razgovara, diskutuj, prica?! Za mene je svaki lik prekrizen i neozbiljan sagovornik ko Ivicu nazove slagiranim, sta ti imas vise pricati s takvim moronom?! A da ne pricam o orgijanju sjeverne tribine i pjesmi "mama ti je kurva, tata slagiran", mislim halo?! FGR ovo ono??? Na Grbavici se nikad nije kolektivno orgijalo protiv nekog od legendi FKS, al' neka, vi ste ionako "korak ispred nas"! :oops: Ima ovdje fakat par momak koji su za primjer normalnog, gradskog ponasanja i kulture dijaloga a vasi su, Bodeler, Shalla, North, pa i Semir, ostatk ima zestok jezik mrznje u svom vokabularu, da ti se zgadi...
I na kraju, ako vec necete Komitet i u njemu ove ljude, sta bi vi to ponovo zeljeli, Ilju, Sulju, ili da mozda vi napravite listu ljudi koji bi sacinjavali neko nadlezno tijelo?! :roll:
koga lazes sebe ili nas? :oops:
upaljac01

#2007 Re: Komitet za normalizaciju

Post by upaljac01 »

ultima_palabra wrote:

indikativo zar ne.

najgore od svega sto oni istinski vjeruju u to, sa svojom pricom nekad podsjecaju na neke sektase kojima je mozak ispran a paradoks u tome svemu je sto ce za 5 dana svi kolektivno navijat za BiH protiv portugala i nijednog trenutka ako odemo na prvenstvo nece spomenut da je komitet velikim djelom zasluzen za to
BHF_Manijak

#2008 Re: Komitet za normalizaciju

Post by BHF_Manijak »

Imam i ja bolan havera pitara, ne sekiraj se, niko ovdje ne zivi u izolaciji, i jedni i durgi imaju havere sa suprotne strane, tako da imam informacije, samo da pitam jel vas stid jucerasnjeg drugog poluvremena i navijanja u njemu?! :wink:
Sto se boldiranog dijela tice, ja se ne sjecam nikakvog kolektivnog NAVIJANJA i sklapanja "pjesmica" uvredljivog sadrzaja! :wink:
odsutraopetultra

#2009 Re: Komitet za normalizaciju

Post by odsutraopetultra »

BHF_Manijak wrote:Imam i ja bolan havera pitara, ne sekiraj se, niko ovdje ne zivi u izolaciji, i jedni i durgi imaju havere sa suprotne strane, tako da imam informacije, samo da pitam jel vas stid jucerasnjeg drugog poluvremena i navijanja u njemu?! :wink:
Sto se boldiranog dijela tice, ja se ne sjecam nikakvog kolektivnog NAVIJANJA i sklapanja "pjesmica" uvredljivog sadrzaja! :wink:
kojeg dijela tacno ?
BHF_Manijak

#2010 Re: Komitet za normalizaciju

Post by BHF_Manijak »

Pjevanja protiv Osima i jednog i drugog, vrijedjanja sve sto ima veze sa FKŽ itd...
smaja_

#2011 Re: Komitet za normalizaciju

Post by smaja_ »

BHF_Manijak wrote:@Smaja, ne, ja ne branim komitet kao komitet, jebe mi se za njim pravo da ti kazem, ja branim lik i djelo Ivice Osima
To je to...
Jebiga ilji, sulji, čeki su za "djela" skidane glave... Licemjerno zar ne ?

BHF_Manijak wrote: te zajebavanje Amara za govornu manu sto covjek ne moze izgovorit slovo R
Veća mu je mana sav onaj fakinluk iskazan prošle godine.
BHF_Manijak wrote: onda ti neko dodje i pocne pricati kako je derbi izgubii sjaj
Onog trenutka kad ga je gore pomenuti pomnožio s' nulom, i sveo u kontekst kafane.
BHF_Manijak wrote: a pola sjevera vam krezavo
Kaže čovjek koji besjedi o vrijeđanju...
BHF_Manijak wrote: Na Grbavici se nikad nije kolektivno orgijalo protiv nekog od legendi FKS, al' neka
A pri tome ne govori istinu...
BHF_Manijak wrote: I na kraju, ako vec necete Komitet i u njemu ove ljude, sta bi vi to ponovo zeljeli, Ilju, Sulju, ili da mozda vi napravite listu ljudi koji bi sacinjavali neko nadlezno tijelo?! :roll:
I na kraju, ni ovi nam nisu ništa dobrog donijeli (a iskreno sam se nadao da hoće) tako da me savršeno boli neka stvar nama je isto...
Last edited by smaja_ on 30/10/2011 14:22, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#2012 Re: Komitet za normalizaciju

Post by BHF_Manijak »

Ja sto nam Ivica steli, mene je fakt vise stid, ja sam zato da se povucemo iz lige jer ovo nema smisla, tako na ocigledno dozvoljava da igramo i sa po 13-14 igraca, dodjeluje nam penale, crvene protivnicima dijeli, strasno! :( :roll:
JThomas

#2013 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JThomas »

onaj ko misli da bi nešto drukčije bilo da je, ne znam, sami zijad blekić na čelu komiteta taj nema više od 11 godina.

politika NIJE sjahala, to je sad jasnije nego ikad, sve je i dalje organizovano po principu 1+1+1, gdje najmanje dva sabirka ne žele dobro ovoj državi i ovoj ligi. ko misli da je zabrana gostovanja momenat željo protiv sarajeva, u najmanju je ruku naivan, da ne kažem šta ružnije.
Charuga
Globalni moderator

#2014 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Charuga »

@BHF_Manijak
@upaljac01
@odsutraopetultra
@glade

Image
Baudelaire

#2015 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Baudelaire »

JThomas wrote:onaj ko misli da bi nešto drukčije bilo da je, ne znam, sami zijad blekić na čelu komiteta taj nema više od 11 godina.

politika NIJE sjahala, to je sad jasnije nego ikad, sve je i dalje organizovano po principu 1+1+1, gdje najmanje dva sabirka ne žele dobro ovoj državi i ovoj ligi. ko misli da je zabrana gostovanja momenat željo protiv sarajeva, u najmanju je ruku naivan, da ne kažem šta ružnije.
Mislim da je ovdje sadržan sav smisao ovih događanja. Već ko zna koji put pogađaš srž.
veljaca

#2016 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

Baudelaire wrote:
JThomas wrote:onaj ko misli da bi nešto drukčije bilo da je, ne znam, sami zijad blekić na čelu komiteta taj nema više od 11 godina.

Mislim da je ovdje sadržan sav smisao ovih događanja. Već ko zna koji put pogađaš srž.
:thumbup:

Ja sam ovo rekao davno - samo sto me neki napadose kao da sam drzavni neprijatelj No1 ....
Baltazar_khan

#2017 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Baltazar_khan »

Sarajevo, 31.10.2011.
U cilju zaštite ustavnosti, digniteta, ugleda i renomea FK Sarajevo, Upravni odbor FK Sarajevo daje,
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
FK Sarajevo u vezi odluke Komiteta za normalizaciju F/NS BiH
o zabrani navijačima FK Sarajevo da prisustvuju derbiju FK Ţeljezničar-FK Sarajevo
Posljednja odluka Komiteta za normalizaciju F/NS BiH da se ne dozvoli navijačima FK Sarajevo organizovan, a u suštini obzirom na karakter odluke i svaki drugi, dolazak na gradski derbi sa FK Željezničar koji treba biti odigran dana 05.11.2011. godine, predstavlja sve drugo nego normalnu odluku, u meritumu odluka je diskiriminatorna i neustavna!
Nije u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine jednoj grupi građana grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine koji navijaju za FK Sarajevo i nose bordo obilježja svog Kluba zabraniti dolazak na utakmicu kao javnu manifestaciju radi podrške svom Klubu a drugoj grupi građana grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine to dozvoliti.
Radi se o presumpciji krivice i tako ovo postupanje Komiteta za normalizaciju je nelegitimno i nelegalno, odnodno nema uporište niti u jednom pravnom aktu ove Države.
Ne vjerujemo da je ovakav slučaj sportske diskriminacije igdje zabilježen i institucije koje su nadležne za praćenje ustavnosti pod hitno bi morale reagovati u ovom slučaju masovnog kršenja ustavnih prava jedne kategorije građana.
FK Sarajevo duže vremena upozorava na različite nepravilnosti i anomalije u našem fudbalu.
U našem zadnjem saopćenju izdatog nakog utakmice odigrane dana 24.09.2011.g. sa Širokim brijegom, jasno smo ukazali na postojanje dirigovanog nacionalnog huliganizma!
Ova odluka Komiteta za normalizaciju je neanalitična i površna, Komitet nije ušao u suštinu problema i neće da prihvati činjenicu da su huliganski prekidi utakmica rezultat nacionalno ostrašćenih umova instrumentalizirani za najniže političke potrebe.
U slučaju fudbalskog derbija između dva kluba iz Sarajeva (ujedno i dva najveća kluba u BiH) to jednostavno nije slučaj niti ta vrsta jasno uočene opasnosti postoji.
Radi se o građanima grada Sarajeva, prijateljima, komšijama, rođacima, koji vole svoj grad, žive za njega samo se dva puta godišnje po 90 minuta podijele u bordo i plave tabore i navijaju za klub koji vole.
Nakon svakog derbija zajedno odu na kafu uz osebujno sarajevsko „nadmudrivanje i analiziranje utakmice“!
Ako Komitet to nije prepoznao onda je pitanje pod čiji su uticaj pali članovi Komiteta i čiji će cilj ovom neustavnom zabranom biti ostvaren.
Ili da ogolimo do kraja ovu situaciju, misle li zaista članovi Komiteta da će doći do incidenata kada budu igrali Zrinjski i Široki brijeg ili Borac i Rudar iz Prijedora!
Ne treba biti naivan niti nas to može zavarati, nešto drugo je cilj i ima isključivo političke konotacije!
Ukoliko Komitet u narednom periodu do gradskog derbija ne promijeni odluku, Uprava i menadţment FK Sarajevo neće otići da prisustvuju derbiju na Grbavici jer imamo običaj da zajednički, kao grupa prisustvujemo utakmicama našeg Kluba te nosimo obilježja FK Sarajevo u kom slučaju bi pali pod sankcije Komiteta za normalizaciju stanja u fudbalu u BiH.
Bez naših navijača gradski derbi je upropašten, minoriziran i sveden na palančke utakmice te bez prisustva navijača FK Sarajevo koji nas vjerno prate po BiH i Europi i naše prisustvo je suvišno.
UPRAVNI ODBOR FK SARAJEVO
Sarajevo, dana 31.10.2011. godine
Acheron

#2018 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Acheron »

Ovi se nicim izazvani provaljuju.
elSaik

#2019 Re: Komitet za normalizaciju

Post by elSaik »

Preglupo saopštenje.
Corola

#2020 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Corola »

Acheron wrote:Ovi se nicim izazvani provaljuju.
Grdne rane i tako sve dok se Hasim ne okrene na drugu stranu pa pocne brstiti.
@elSaik kako ocekujes pametno saopstenje na preglupu odluku.To ni kod medvjedica nema.
veljaca

#2021 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

Saopstenje i nije lose, samo ima jednu mahanu:

Bilo bi puno bolje da su se osvrnuli na SVE navijace a ne samo na svoje, kao i na suspenziju za sve utakmice a ne na JEDNU ..... Time je ovo saopstenje izgubilo na argumentu neovisnosti i nepristrasnosti ....

Da su to uradili - ja bih prvi rekao - potez za 10 i pohvalu ....

Ovako - samo sopstvenicki interesi i sve dok je tako - tesko ce se nesto postici ....

Da su sa ovakvim saopstenjem ( zajednickim ) izasli svi prvoligasi - efekat bi bio puno veci .... A realno svi su manje vise osteceni ..... ( ako treba moze se i elaborirati i o broju utakmica na kojima su pojedini osteceni ) .....

Po meni FK Zeljeznicar je ostecen na vecem broju utakmica i ja bih ocekivao ovakvo saopstenje prije od njih .....
Baltazar_khan

#2022 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Baltazar_khan »

pa što je preglupo sopštenje? zar nije fakat odluka komiteta diskriminatorska prema navijačima sarajeva? jedam grad, dva kluba, dva brata krenu na utakmicu, jedan navija za sarajevo drugi za želju. jednom je dopušten ulazak na stadionu sa plavim šalom, drugom nije dopušten ulazak sa bordo šalom. u ovom slučaju komitet krši ljudska prava.
ja još jednom napominjem, ne pada mi na pamet da dolazim na utakmicu u "civilu". pa nisam ratni zločinac pa da se krijem i kamufliram?
veljaca

#2023 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

Ja nisam rekao da je preglupo - a procitaj moj post i iznad .....
odsutraopetultra

#2024 Re: Komitet za normalizaciju

Post by odsutraopetultra »

veljaca wrote:Saopstenje i nije lose, samo ima jednu mahanu:

Bilo bi puno bolje da su se osvrnuli na SVE navijace a ne samo na svoje, kao i na suspenziju za sve utakmice a ne na JEDNU ..... Time je ovo saopstenje izgubilo na argumentu neovisnosti i nepristrasnosti ....

Da su to uradili - ja bih prvi rekao - potez za 10 i pohvalu ....

Ovako - samo sopstvenicki interesi i sve dok je tako - tesko ce se nesto postici ....

Da su sa ovakvim saopstenjem ( zajednickim ) izasli svi prvoligasi - efekat bi bio puno veci .... A realno svi su manje vise osteceni ..... ( ako treba moze se i elaborirati i o broju utakmica na kojima su pojedini osteceni ) .....

Po meni FK Zeljeznicar je ostecen na vecem broju utakmica i ja bih ocekivao ovakvo saopstenje prije od njih .....

sto bi se osvrtali na lesinare i ultrase koji su direktni krivci za ovo sto se desava...jebat ih
Acheron

#2025 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Acheron »

Man'te nas patetitke i toboznje majorizacije. Cuj Ustavni sud :-). Eto sta je njima palo na pamet, u toj svoj plitkosti i mahalstini.
Locked