BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Kinaski

#2001 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Kinaski »

Drogiraju li se i sad ovi Rumuni ?
ganjeta

#2002 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ganjeta »

LSD wrote:
ganjeta wrote:Nije igrao protiv Katara ni minute koliko se sjecam.Neka me ispravi neko ako grijesim :?
Igrao je nešto u drugom poluvremenu.
Ja se nesto ne sjecam a tako ga zelim vidjeti u repci,jer momak to zasluzuje svojim igrama,a i ponasanjem van terena...trebao bi da bude primjer ostalim
BHF_Manijak

#2003 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BHF_Manijak »

hz__semir wrote:Sve si to dobro rekao, samo si loše primjere naveo :D Protiv Katara je igrao pola sata, a protiv Poljske nije ni mogao igrati, tad su bili pozvani samo igraci iz PL.

I slazem se da je Štilić definitvno zaslužio veću minutažu i nadam se da će se već protiv Rumunije/Albanije to promjeniti.
Ma to sam onako iz glave tekme za koje sam mislio da nije igro, ne mogu se asd sjetit ni svih prijateljskih koje smo zadjih godina igrali, znam recimo da je protiv SELEKCIJE NOVINARA lik dobio svega 15-tak minuta, a svi su igraci prodefilovali kroz sastave, i bas dobro znam da je bilo prijateljskih protiv manjih ekipa u kojima je dobijao ili mizernu minutazu ili je gledao sa klupe/tribine tekmu, licno mu se divim jer bi davno selektore poslao sve redom u PM nakon sto nakon svakog okupljanja odem na tribine, pa bar na klupu da ga stave...

Ne kazem ja da je Stila babaroga, da bi unio preokret i zivost u ekipu, ali kad vidim kakvih je sve igraca prolazilo i prolazi kroz repku, onda sigurno u njoj ima mjesta i za jednog od ponajboljih igraca poljske lige i Lecha.
LSD

#2004 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

ganjeta wrote:
LSD wrote:
ganjeta wrote:Nije igrao protiv Katara ni minute koliko se sjecam.Neka me ispravi neko ako grijesim :?
Igrao je nešto u drugom poluvremenu.
Ja se nesto ne sjecam a tako ga zelim vidjeti u repci,jer momak to zasluzuje svojim igrama,a i ponasanjem van terena...trebao bi da bude primjer ostalim
Odavno je on zaslužio da mu se pruži šansa...Ćiro ga je slao na tribine i do te mjere ga ponižavao...a nije imao ili nije želio da njegov menager salijece selektora i gura lovu u padže ;-) Štilić je previše odgojen decko za tih seljakluka, nama svojestvenim.
Ipak ima oca Ismeta kao mentora koji je svašta nešto prošao u karijeri.
Valjda ce mu Sušić dati šansu.
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#2005 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by 1pajdo »

JoseMujica wrote:jebemu više balkanski mentalitet :-) :-)

kako bi nam beton bila ova linija

Papac-Spahić-Nadarević-Mujdža

ili
ja bih vako igrao u formaciji 4-2-1-2-1

Begović (GK)

Lulić (LB) -Papac (DC)-Spahić (DC)-Mujdža (RB)za bočne ofanzive

Jahić (DMC)- Rahimić (DMC)

Misimović (MC palymaker)

Pjanić (AMC) - Ibričić (AMC/FC)

Džeko (ST)

Ovo bi bila dobra formacija samo sumnjam da se sam Džeko može snalaziti u napadu, svelo bi se na nabacivanja, dobro bi bio čuvan, a ne bi imao kome spustiti loptu. Ubacio bih Ibiševića kao drugog napadača, a izvadio Jahića jer su rijetko bila dva defanzivca u igri, a k tomu Jahić je branič i ne bi mogao igrati kao libero, ovakvom formacijom pate i krila, eventualno bi nadopunjavali bekovima... U sredini bi mi bio romb...

---------Rahimić

Ibričić -----------Pjanić

--------Misimović

Džeko---------Ibišević

U ovakvoj formaciji su igrali i Misimović i Džeko u Wolfsburgu, dva ponajbolja igrača... Prilagodio bi se njima, a u Rumunjskoj bi odmah išao na pogodak jer su Rumunji tehnički slabiji, ali bi se svi vraćali iza lopte eventualno osim Džeke... Ovakva obrana je solidna...

Ibro solidno igra na desnoj strani, znam iz Hajduka,a mislim da je i zadnji put protiv Rumunja igrao na toj poziciji..

Gledao bih utakmicu, ali u isto vrijeme igra i Hrvatska tako da ću malo šaltat... :thumbup:
Sasvim_Obican

#2006 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Sasvim_Obican »

Samo hrabro dečki... Malo me nervira stalna Papetova potreba da nas uvjerava da je " i bod uspjeh" jer, budimo realno, protiv ovako ranjene Rumunije gdje svako vuče sebe, možemo uzeti i sva tri. Ako je ikako moguće, u prvom dijelu smiriti pomalo euforične Rumune jednim golom, a onda čekati priliku iz prekida ili iz kontre u drugom dijelu.. Ukoliko startamo defanzivno, riskiramo da nas uguraju u naš šesnaesterac i umaraju nas svojim dugačkim i nepreciznim ubacivanjima..
juventus

#2007 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by juventus »

Ma 3:1 lagano za nas.

Nije mi jasno zašto Sušić nije pozvao onog Krstanovića iz Zagreba, najboljeg strijelca HNL-a. Evo sad čitam kako Partizan daje milion eura za njega, a samo je pitanje dana kad će dobiti poziv za Hrvatsku reprezentaciju.

Kad debituje za njih, onda ćemo kukati. Mogao je protiv Albanije ući zadnjih par minuta ako bude riješena utakmica do tad, ništa ne bi izgubili.
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#2008 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by 1pajdo »

juventus wrote:Ma 3:1 lagano za nas.

Nije mi jasno zašto Sušić nije pozvao onog Krstanovića iz Zagreba, najboljeg strijelca HNL-a. Evo sad čitam kako Partizan daje milion eura za njega, a samo je pitanje dana kad će dobiti poziv za Hrvatsku reprezentaciju.

Kad debituje za njih, onda ćemo kukati. Mogao je protiv Albanije ući zadnjih par minuta ako bude riješena utakmica do tad, ništa ne bi izgubili.
I ja se to pitam. Ali mislim da Bilić neće zvati Krstanovića jer ima 4-5 napadača pozvanih uz Vukušića koji se mora prodati da mu se cijena digne da što prije bude spreman na prodaju. :mrgreen:
Sam Krstanović je izjavio da bi igrao za BiH, a Sušić ima samo tri napadača.
Evo čitam da je Zagreb odbio milijun i traži još pola milijuna. Navodno su tu i ponude od Salzburga i Freiburga pa žele što više zaraditi.
El_comadante

#2009 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by El_comadante »

mi sada pobjedama konačno možemo ući u red jačih reprezntacija koji če bar konsatno igrati u baražu a nekada čemo se i plasirati. dakle nama treba najmanje 4 boda iz ove dviej utakmice i zbog borebe za 2 mjesto ali i zbog resepkta da dokažemo i sebi i drugima da smo ipak ozbiljna ekipa.
jazzer

#2010 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jazzer »

Mislim da ce ovo, prije svega, biti veliki ispit zrelosti ove ekipe. Bili smo u barazu,
dobro za sada igramo i ove kvalifikacije i treba pokazati da sve to nije bilo slucajno.

Vrlo je vazno da potraje ovakav (pobjednicki) mentalitet, da kao favoriti ulazimo protiv ekipa
protiv kojih to objektivno i jesmo i, sto je najvaznije, da ih pobjedjujemo. Ako se i desi neki neplanirani kiks da se podignemo, da ne padnemo odmah i na psiholoskom planu, da vjeruju igraci da to mogu popraviti.

Sto se tice Rumuna vjerujem da bi bod bio dobar ali ako oni zakazu ni tri boda nisu nerealna a onda
ni Francuzi ne bi bili tako daleko. U svakom slucaju, ako se vratimo neporazeni iz Rumunije i dobijemo
Albaniju ja bih bio zadovoljan. 4 boda iz ovog dvomeca bi bila jako dobra.
zecko_kupuz

#2011 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by zecko_kupuz »

El_comadante wrote:mi sada pobjedama konačno možemo ući u red jačih reprezntacija koji če bar konsatno igrati u baražu a nekada čemo se i plasirati. dakle nama treba najmanje 4 boda iz ove dviej utakmice i zbog borebe za 2 mjesto ali i zbog resepkta da dokažemo i sebi i drugima da smo ipak ozbiljna ekipa.
Ovo je naš problem - stalna potreba da se šepurimo, a do skoro nismo valjali ku.cu, iskreno. Bolje nam je uživati u ovakvom (podređenom) statusu, nego dizati rejting i navlačiti oprez (pa i krvoločnost) kod suparničkih momčadi. Ovako nas još uvijek olako shvataju i to nam je najveća šansa za pobjede. ;-)

Pobjeđivati, ali ne prečesto, samo kada je prijeko potrebno, to je poenta. :D
smoki_choko

#2012 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by smoki_choko »

evo sta kaze barba, upravu je covjek

U Rumuniji mudro i strpljivo
Barbarez: Prvaci smo svijeta u dizanju euforije

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110601121
burek_in_space

#2013 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by burek_in_space »

nemam_ideje wrote:
Daj čovjeku vlast da vidiš kakav je.

Al dobro, to već nije moj problem :-D
Ljubi chika burek da prodje :kiss: :D
quasar

#2014 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by quasar »

Treba usaditi mentalitet pobjednika, ali za to treba imati pobjede u nizu. Mi smo se opet nafurali nakon samo jedne dobre utakmice.

Kako sam vec rekao ranije, najvise me strah naseg golmana.

Znam samo da cu pokusati da ne gledam tekmu. Previse mi je to stresa.
ReD aka Socijalista

#2015 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ReD aka Socijalista »

.........................Dzeko.....................
......Lulic..........Misimovic........Pjanic.....
...........Medunjanin........Rahimic...........
Baudelaire

#2016 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Baudelaire »

Meni se sviđa što Pape priča, bod, bod. Digli smo se protiv Francuske pa su se ljudi popišali po nama. Hajmo malo staloženije ući, neće ni Pape igrati na bod, nije lud.
Smurff

#2017 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Smurff »

InshaAllah uzimamo 1 bod iz prvog i jos dva iz drugog poluvremena...
Nego, imal' kakvih informacija o broju nasih navijaca koji ce biti tu???
lajk

#2018 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by lajk »

Smurff wrote:InshaAllah uzimamo 1 bod iz prvog i jos dva iz drugog poluvremena...
Znam za 30 ljudi iz Visokog :D
lajkujMe

#2019 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by lajkujMe »

lajk wrote:
Smurff wrote:InshaAllah uzimamo 1 bod iz prvog i jos dva iz drugog poluvremena...
Znam za 30 ljudi iz Visokog :D
bice ih sigurno oko 750 mozda i vise :bih:
dinty2

#2020 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by dinty2 »

187 wrote:Drogiraju li se i sad ovi Rumuni ?
Dolazi Mutu sa treninga kuci i kaze baki; " Bako,gdje su mi one moje tablete?
- Kaze baka; " ma pusti sinko sad tablete, vidi ZMAJEVA u kuhinji!!
pirmin

#2021 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by pirmin »

Chivu (central defender - retired from NT)
Goian (central defender - injured)
Stefan Radu (left/central defender - injured)
Bogdan Stancu (forward - injured)

* new captain instead of Chivu is Marica, not Mutu

Lucescu Jr called-up 4 defensive midfielders (Alexa, Muresan, Bourceanu, Giurgiu), while only 1 is central midfielder with offensive abilities, Sinmartean, who is carrying an injury, but i think he will be recovered. BUT AT LEAST, NOW, HE CALLED REGULAR PLAYERS ON THEIR CLUBS, NOT RESERVES.

the system used is stupid and there are rumours the head coach will leave after this game, even if he will win it. the match is played on Stadium Giulesti of Rapid, former team trained by Razvan and his possible next destination. for the home side, this is very good, close stands and hot atmosphere.

after this game, Romanian players will not have holiday, because they leave in a tournament in South America, where Romania was invited to play against Brazil (marking Ronaldo's retirement also) and against Paraguay, both teams preparing for Copa America...
Iskra_Bug

#2022 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Iskra_Bug »

Dobar dan :thumbup:

Zna li iko dali je utakmica sutra kodirana preko satelita?

Hvala :bih:
Hiperion1

#2023 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Hiperion1 »

Nadam se zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici (volim takve :) ) u kojoj ce bolji pobjediti :-D .
awekenings

#2024 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by awekenings »

Ja se nadam da ima karata u Rumuniji ... :|
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2025 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by -LIBERO- »

Je l' bilo kakvih belaja,cujem da nasi dolaze lagano gore???

Prgavi su Rumuni ,moglo bi biti svega.
Locked