Gdje putujete, kako vam je bilo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
vjesticanametli

#2001 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vjesticanametli »

Trenutno u briselu....nije lose :-D
exliberal-ex

#2002 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

dexxa wrote:Putovanje u Južnu Ameriku – Peru, Bolivija, Čile, Argentina 2017/2018

26/28/29 dana – Peru, Bolivija, Čile i Argentina - Lima, Kusko, Akvas Kalientes, Kopakabana, Ostrvo Sunca, La Paz, Salar de Ujuni, San Pedro de Atakama, Santjago de Čile, Buenos Aires – 2190/2350 eur (uključene sve avio karte, sve takse, smeštaji, transferi)
Polasci: 23.12.2017, 28.12.2017, 20.01.2018, 25.01.2018.

Nije dozvoljeno reklamiranje, pa ne mogu link agencije da napišem.

samo kopiras tekst i search with google..... dobijes kompaniju iz bg :D ....nesto mi ovo nerealno jeftino
citam sta se sve obilazi .... :-) i nemogu da svarim....

Bolivija je po pitanju cijena najpristupacnija jer je najsiromasnija....trenutno finaliziram moj slijedeci odmor....argentina je dosta jeftina za sjestaj....cile ko zara....bolivija....4 dana tura iz san pedro de atacama do ujuni salt flats 280 us po osobi...prevoz,hrana, smjestaj 4 dana....to je jedan dan u cileu samo smjestaj
Do ponedjeljka cu sve finalizirat i onda pocinje rezerviranje...onda treba izdurat do decembra

....ovo sto reklamiraju je fakat jeftino....ja ako letim dirktno iz toronta karta je 1800 ako se nevaram u economy class...zato idem sa deltom ...jedno presjedanje u vecoj kategorij je 300 $ vise po osobi...isplati se za let preko 9 sati...ovdje ti sve daju za 3500 can $ bas neralno

ps

sad sam bas detaljno procitao...ovo je za hostel smjestaj, hrana nije ukljucena ako se nevaram....izlet u ujuni nije ukljucen...treba dodat jos toliko ako hoces normalni smjestaj ...al svakom slucaju ko je mladji i kome to nesmeta :thumbup:
dexxa

#2003 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by dexxa »

Tačno, agencija je iz Beograda, reklamirali su se na pinkbh .... Čitao sam na forumu da su ljudi koji su putovali s njima pravo zadovoljni.
A uvijek se moze dokupiti bolji smještaj, polupansionima ili pasionski, ikako su ovo aktivna putovanja, gdje se obilaze mnoga mjesta.
A ponuda im je odlična, s pristupačnim cijenama.
pirmin

#2004 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by pirmin »

Vitezanin wrote:Dio o Karabahu gotov. :-D

https://angotrips.wordpress.com/2017/09 ... e-postoji/
Odlican putopis. :thumbup:
exliberal-ex

#2005 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

dexxa wrote:Tačno, agencija je iz Beograda, reklamirali su se na pinkbh .... Čitao sam na forumu da su ljudi koji su putovali s njima pravo zadovoljni.
A uvijek se moze dokupiti bolji smještaj, polupansionima ili pasionski, ikako su ovo aktivna putovanja, gdje se obilaze mnoga mjesta.

Samo jedna preporuka za sve koji zele da idu u te predjele....obavenzno uraditi ljekarski pregled jer se ide u predjele koji su bas bogu iza ledja....i jos jedna stvar, visinska bolest.
Neznam dali ste bili na vecim visinama ali preko 3 000 neki ljudi vec imaju problema sa disanjem. Ja sam imao problema na 4 000 metera jer se nisam aklimatizirao kako treba nego sam manje vise sa 1000 otisao na 4 000 u dva sata...zato sam sad uzeo pilule za visinsku bolest jer cu prelazit iznad 4500
exliberal-ex

#2006 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

sherbett wrote: Ma da.. treba uzet cjepiva i pazit na prehranu. Konkretno za Boliviju, a valjda i ostatak juzne Amerike, higijena im je katastrofa.. a u tim uvjetima se i oriprema hrana. Znaci crijevne bolesfi su zagarantirane.. jer nas organizam sigurno nije otporan kao njihov. Uz to, mnogi vrse nuzde nasred ulice i po naseljima.

Sto se tice visine.. u pravu si.. i to je dobar savijet.. nismo mi na hrpu toga navikli.. treba se prupremat za te sportove :mrgreen:

A di ces ti na 4500m? :shock:
granicni prelaz cile/bolivia....sa cileanske strane nema nista do san pedro de atacama, bolivijska strana ima carinu na sred prevoja

Image

medjutim mozda necu u boliviju....ide se 4 dana i uslovi su ...bas ono minimalisticki...ova moja nije bas za to ....ali sam vise zainteresovan za ovaj prelaz...zbog ovog puta sam modifikovao put pa idem u argentinu na 4-5 dana

Image
Image
Vitezanin

#2007 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

sherbett wrote:

Image

Image

Image
Ja procitala od a do z :thumbup:
Super su ovi blogivi.. i korisni i zanimljivi
Hvala hvala. 8-) :ljulja: :sretan:
Vitezanin

#2008 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

dexxa wrote:Tačno, agencija je iz Beograda, reklamirali su se na pinkbh .... Čitao sam na forumu da su ljudi koji su putovali s njima pravo zadovoljni.
Može li se s njima dogovoriti jedna od destinacija,tipa samo Čile ili tako nešto?
Vitezanin

#2009 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

pirmin wrote:

Odlican putopis. :thumbup:

Zahvaljujem. :zvijezda: :zvijezda:
Vitezanin

#2010 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

sherbett wrote:
exliberal-ex wrote:

Samo jedna preporuka za sve koji zele da idu u te predjele....obavenzno uraditi ljekarski pregled jer se ide u predjele koji su bas bogu iza ledja....i jos jedna stvar, visinska bolest.
Neznam dali ste bili na vecim visinama ali preko 3 000 neki ljudi vec imaju problema sa disanjem. Ja sam imao problema na 4 000 metera jer se nisam aklimatizirao kako treba nego sam manje vise sa 1000 otisao na 4 000 u dva sata...zato sam sad uzeo pilule za visinsku bolest jer cu prelazit iznad 4500
Ma da.. treba uzet cjepiva i pazit na prehranu. Konkretno za Boliviju, a valjda i ostatak juzne Amerike, higijena im je katastrofa.. a u tim uvjetima se i oriprema hrana. Znaci crijevne bolesfi su zagarantirane.. jer nas organizam sigurno nije otporan kao njihov. Uz to, mnogi vrse nuzde nasred ulice i po naseljima.

Sto se tice visine.. u pravu si.. i to je dobar savijet.. nismo mi na hrpu toga navikli.. treba se prupremat za te sportove :mrgreen:

A di ces ti na 4500m? :shock:
Od zemalja južne Amerike, Čile, Urugvaj i Argentina (tu i tamo) su sigurica, tj Čile prije svega gdje je standard prilično visok. Bolivija i Paragvaj su najgore, tj najsiromašnije. Cijeli taj kontinent je drugi svijet, a Bolivija je drugi svijet u odnosu i na kontinent. :D :D
Vitezanin

#2011 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

sherbett wrote:Jedna meni jako draga osoba je sada u misijama u Boliviji. Ovo ljeto smo se podruzili i tako sam cula dosta o situaciji u toj zemlji.. i zaista jeste jad i bijeda. Tako da, ako bi i otisla tamo, otisla bi kod njega i vjerovatno s njim obilazila filijale... to bi bilo sve samo ne turisticki komfort.. i to me u biti i privlaci. Naravno, kad bi vec bila tamo, obisla bi Salar de Uyuni, velicanstveni "hod po nebu" i machu pikchu.. mislim da bi i sve ostalo bila orava avantura za sebe
Najveći šok za nas iz ovog relativno razvijenog dijela svijeta (da, da, nismo mi baš toliko loši koliko mislimo) jest ogromna razlika između bijede i bogatstva u cijeloj južnoj Americi. Moj prijatelj koji je putovao sa mnom po Kavkazu je Čileanac i uvijek mi se u facu počne smijati kad mu se počnem žaliti na Bosnu. :D :D :D On kaže "Ne znate šte je pravo siromaštvo". Kuće s niskim ogradama bez zidova?! Kod njih to ne može. Šetati sam poslije 11 navečer u većini glavnih gradova? Put u pljačku, u najboljem slučaju (Čile je izuzetak). Upisati dijete u školu?! Plati. Sve što uzimamo zdravo za gotovo dolje se masno plaća ako želiš živjeti pristojno. Bijelac si?! Uspjet ćeš. Iz Europe?! Proći ćeš bolje nego lokalci i ne samo to, mislit će da si pametniji i živjet ćeš minimalno u srednjoj ili višoj srednjoj klasi tj taj "životni stil". Možda bi se trebali preseliti? :D :D I tako... Kaže daje Bolivija planeta za sebe u odnosu na čitavu Južnu Ameriku.
Sport-fan

#2012 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Sport-fan »

mO k3 wrote:
dexxa wrote:Putovanje u Japan - proleće 2018. - Zemlja izlazećeg sunca
12 dana - avion, takse, smeštaj, transferi
Polasci: 30.03.2018, 11.04.2018, 23.04.2018, 05.05.2018.

Cijena : 1090 eura

Putnička Agencija u pitanju....
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :? :? :? jeftino

new york i Tokio su moje sljedece destinacije ...
15.09-17.09 Berlin,Hotel u Kreuzbergu,navodno je tu najbolji nocni zivot.Mozda neko ima neki dobar tip za Berlin.....
VenomousV

#2013 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by VenomousV »

Sport-fan wrote: 15.09-17.09 Berlin,Hotel u Kreuzbergu,navodno je tu najbolji nocni zivot.Mozda neko ima neki dobar tip za Berlin.....
Nemam ti vala nikakav poseban tip nego vise napomenu da maksimalno iskoristis priliku i posjetis sve sto ima ikakve veze sa II svjetskim ratom
Vitezanin

#2014 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

Sport-fan wrote:
mO k3 wrote:
dexxa wrote:Putovanje u Japan - proleće 2018. - Zemlja izlazećeg sunca
12 dana - avion, takse, smeštaj, transferi
Polasci: 30.03.2018, 11.04.2018, 23.04.2018, 05.05.2018.

Cijena : 1090 eura

Putnička Agencija u pitanju....
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :? :? :? jeftino

new york i Tokio su moje sljedece destinacije ...
15.09-17.09 Berlin,Hotel u Kreuzbergu,navodno je tu najbolji nocni zivot.Mozda neko ima neki dobar tip za Berlin.....
Obavezno Tempelhof aerodrom turu odraditi! Meni najjača stvar, bio sam u Berlinu prije par mjeseci. Turu rezerviraš online, samo potraži na netu. ako te zanima nacisistička povijest i snadbijevanje Berlina nakon Drugog svjetskog rata, ovo moraš obići. Muzej njemačke povijesti tj brdo muzeja na Museum Island.

Noćni život, imaš sve. Bukvalno. Naći ćeš sve što ti srce želi. Subotom metro vozi cijelu noć pa možeš gdje hoćeš bez problema. Naravno, vidjeti ostatke Zida.

Preporučujem rentanje bicikla i turu do Potsdama. :thumbup: :thumbup:
MensurM

#2015 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by MensurM »

dexxa wrote:Putovanje u Južnu Ameriku – Peru, Bolivija, Čile, Argentina 2017/2018

26/28/29 dana – Peru, Bolivija, Čile i Argentina - Lima, Kusko, Akvas Kalientes, Kopakabana, Ostrvo Sunca, La Paz, Salar de Ujuni, San Pedro de Atakama, Santjago de Čile, Buenos Aires – 2190/2350 eur (uključene sve avio karte, sve takse, smeštaji, transferi)
Polasci: 23.12.2017, 28.12.2017, 20.01.2018, 25.01.2018.

Nije dozvoljeno reklamiranje, pa ne mogu link agencije da napišem.
Vidi Huseinbegovica sto reklamira onaj svoj isprdak od agencije

:lol: :lol: :lol:
exliberal-ex

#2016 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

sherbett wrote:
exliberal-ex wrote: granicni prelaz cile/bolivia....sa cileanske strane nema nista do san pedro de atacama, bolivijska strana ima carinu na sred prevoja

medjutim mozda necu u boliviju....ide se 4 dana i uslovi su ...bas ono minimalisticki...ova moja nije bas za to ....ali sam vise zainteresovan za ovaj prelaz...zbog ovog puta sam modifikovao put pa idem u argentinu na
:thumbup:

To je putivanje!

Ja mislim da bi meni mama i tata uzeli putovnicu za ovakvu ideju :mrgreen:
avio karte I hoteli rezvisani, jedino sto je jos nerjeseno je rent a car jer nisam siguran koje auto da rentam, dali da idem sa normalnim autom ili da uzimam SUV/Truck zbog predjela kojim cu vozit ali I zbog kilometraze koju cu preci......
odustali smo od bolivije , ova moja nije bas bila raspolozena za tu avanturu...samo moram da priznam da je skuplje nego sto sam planirao...al jebaji ga
ruud

#2017 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by ruud »

Bali

Image
Sletio, kontam niđe nikog..

Image
Kad ono, ne mogu do kofera doći :D

Image

Image

Image
ruud

#2018 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by ruud »

Slabo ja imam smisla za ove slike :D

Image

Image

Image
exliberal-ex

#2019 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

samo slikaj I pricaj :thumbup:
ruud

#2020 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by ruud »

Image

Image

Image
Ima i neka džamija među silnim hramovima :-D

Image
Terraced Rice fields.
Image
cassius

#2021 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by cassius »

mO k3

#2022 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by mO k3 »

@ruud zavidim ti :thumbup: lijepo se provedi
azurna_obala

#2023 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by azurna_obala »

Podsjeti me na onaj film "Jedii, moli, voli" sniman na Baliju ako se ne varam :D

moonca

#2024 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by moonca »

:shock:
Bali --umalo da kupim biznis tamo.

No, radna snaga -ima ceste molitve - jednostavno napuste radno mjesto.
Kazu ,lijepo i jeftino. :thumbup:
Altsa

#2025 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Altsa »

Italija :D
Post Reply