Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#2001 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

zamzija wrote:pa šta to "čuva" - lak, pjena za kosu ?
meni kako god uvijem, opusti se u roku od pola sata - teška kosa , a baš sam htjela malu promjenu :)
lak, pjena za kosu... :D
sta ti djeluje, to stavis.
spoky

#2002 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by spoky »

adna* wrote:da li je neko koristio dr.temt crni šampon za kosu? čitam na netu da djeluje protiv peruti, masnog tjemena i opadanja kose. sa peruti i masnom kosom se nekako i borim ali mi toliko opada da je u odnosu na prošlu godinu imam duplo manje :( kupila sam merz dražeje za jačanje kose, tek sam ih počela piti pa ne mogu komentarisati njihovo djelovanje. uglavnom, bilo kakav savjet je dobrodošao jer me je strah da uskoro ni rep neću moći svezati, kako nemam šta da pustim samo je vežem :(

Imala sam isti problem, meni je opadala zbog dojenja, i to je trajalo mjesecima. Sva sreca da mi je kosa pregusta, a da nije mislim da ne bi imala tri dlake na glavi. Uglavnom ja sam kosu sredila kanom. Oknila sam se Lushovom kanom 4 puta do sad (u zadnjih 3 mjeseca), i kosa je za ne prepoznati, ne mogu da vjerujem da je kana ovako pozitivno djelovala na moju kosu. Ja sam se u medjuvremenu ošišala skroz na kratko( ne zbog opadanja, nego što mi je dosadila ova frizura), i sad konacno imam zdravu i sjajnu kosu.
zamzija

#2003 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Jao dobrog fazona sa yahoo.com! dakle ide ovako:

"10-Second Healthy-Hair Test
Pluck a strand from your head and drop it into an eight-ounce cup of water. The faster and deeper it sinks, the less protein and moisture it has. If your hair floats, it's healthy."

Uzmi dlaku s glave i ubaci je u čašu s vodom. Što brže i dublje tone, znači da ima manje proteina i vlage. Ako vaša kosa / dlaka pluta znači da je zdrava

Iz članka : http://health.yahoo.net/articles/beauty ... maged-hair
otherside

#2004 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by otherside »

evo gledam u casu vec 5 minuta a dlaka pluta li pluta :D
rek'o bi co'ek ne mere biti zdravija :D
a fakat je suha...bar pod rukom.
hvala na savjetima, probacu ove kucne carolije a mozda bih mogla kupiti i kanu.
bice da je i meni kosa postala suha zbog hormonskih uspona i padova-porod, dojenje, prestanak dojenja,...
mada nikad nije opadala, cudno, vecina zena se najvise na to zali.
shin

#2005 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by shin »

zamzija wrote:Jao dobrog fazona sa yahoo.com! dakle ide ovako:

"10-Second Healthy-Hair Test
Pluck a strand from your head and drop it into an eight-ounce cup of water. The faster and deeper it sinks, the less protein and moisture it has. If your hair floats, it's healthy."

Uzmi dlaku s glave i ubaci je u čašu s vodom. Što brže i dublje tone, znači da ima manje proteina i vlage. Ako vaša kosa / dlaka pluta znači da je zdrava

Iz članka : http://health.yahoo.net/articles/beauty ... maged-hair
Ako je potonuo onda je dlaka od muska, ako je potonula onda je dlaka od zenska :lol:
Zoya

#2006 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Zoya »

A sa kojeg djela glave mora biti ta dlaka? Jel spreda ili od zada? :-)
zamzija

#2007 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

shin wrote: Ako je potonuo onda je dlaka od muska, ako je potonula onda je dlaka od zenska :lol:
a ako je potonulo, huston we have a problem :D
shin

#2008 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by shin »

Huso we have a problem :lol:
idealnolosa

#2009 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by idealnolosa »

Ja imam pitanje-kosa suha na paz do ramena,sada bih da skratim stepenasto da li ce biti lakse za odrzavanje i ako zeniram cetkom(rotirajucim)zasto mi frizura traje samo taj dan,sutra nista :sad:
Rosebud_

#2010 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Rosebud_ »

Meni nije uspjelo to s trakicom, valjda sam nesto zeznula. Samo sam uspjela kosu zacupat... Jedva odvojila od trakice. :lol:
Veceras fino pupanje pa cu opet ono s folijom :)
zamzija

#2011 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

idealnolosa wrote:Ja imam pitanje-kosa suha na paz do ramena,sada bih da skratim stepenasto da li ce biti lakse za odrzavanje i ako zeniram cetkom(rotirajucim)zasto mi frizura traje samo taj dan,sutra nista :sad:
pokušaj staviti prije toga pjenu ili nešto da ti drži :)
takva ti je kosa :) a za suhu kosu stavljaj one pakunge - maske prirodne koje i kući možeš napraviti, imaš na netu mali milion varijanti , ili otiđi kod frizera pa da ti oni stave pakung / masku ...
idealnolosa

#2012 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by idealnolosa »

zamzija wrote: pokušaj staviti prije toga pjenu ili nešto da ti drži :)
takva ti je kosa :) a za suhu kosu stavljaj one pakunge - maske prirodne koje i kući možeš napraviti, imaš na netu mali milion varijanti , ili otiđi kod frizera pa da ti oni stave pakung / masku ...
Izbjegavala sam da stavljam bilo sta jer mi je kosa suha i blansirana.Pukenge obavezno stavljam,ulje,maske.....
A sto se tice frizure mozda bi stepenastim sisanjem odsjekla jos malo tog suhog,jedva cekam da ga isisam(taj blans).Ima li neko neku sliku sa stepenastom frizurom kada je duzina kose doramena(ne dotice ramena jos ali malo fali)
Allenass

#2013 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Allenass »

idealnolosa wrote:
zamzija wrote: pokušaj staviti prije toga pjenu ili nešto da ti drži :)
Izbjegavala sam da stavljam bilo sta jer mi je kosa suha i blansirana.Pukenge obavezno stavljam,ulje,maske.....
A sto se tice frizure mozda bi stepenastim sisanjem odsjekla jos malo tog suhog,jedva cekam da ga isisam(taj blans).Ima li neko neku sliku sa stepenastom frizurom kada je duzina kose doramena(ne dotice ramena jos ali malo fali)
Dragi Bože.
wildflower

#2015 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by wildflower »

Ja bi rekla, da ima takvih slika na [url]http://www.just*uckinggoogleit.com[/url] :D
male_okice

#2016 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

zene sta cinite protiv naelektrisane kose? Ja se opet sisala sad sam pravi kratki bob ali sam uzasno naelektrisana :D Najvise sam se osisala zato sto mi je kosa dosadila i super mi je ovako ali posto je uzasno uzasno masti hajd reko kad je kraca lakse ju je prati. Protiv masnoce joj zasad ne mogu nista osim prati, ali operem je pustim da se osusi sama znaci bez fena pegli ili sl ali opet sledece jutro kad ustanem stoji kosa kao kod Ajnstajna. Haos, kako ja cesljam tako se ona dize za cetkom. Malo to smirim gelom, imam sprej onaj kao Anti-freeze od Balea ali ne djeluje bas nista. Ako jos ima neki prijedlog.(Cak sam razmisljala da koristim pjenu ali od nje mi opada kosa uzasno jedino ako neko ima savjet za neku dobru)
Zelena Carapa

#2017 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Zelena Carapa »

otherside wrote: a fakat je suha...bar pod rukom.
probaj schwarzkopf gliss hair repair with liquid keratin - bijelo pakovanje, ima u DMu. Cuda cini od kose. Moja kosa s koje je skidana boja nedavno je ko svila nakon dva ta tretmana.
Zelena Carapa

#2018 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Zelena Carapa »

male_okice wrote:zene sta cinite protiv naelektrisane kose? Ja se opet sisala sad sam pravi kratki bob ali sam uzasno naelektrisana :D Najvise sam se osisala zato sto mi je kosa dosadila i super mi je ovako ali posto je uzasno uzasno masti hajd reko kad je kraca lakse ju je prati. Protiv masnoce joj zasad ne mogu nista osim prati, ali operem je pustim da se osusi sama znaci bez fena pegli ili sl ali opet sledece jutro kad ustanem stoji kosa kao kod Ajnstajna. Haos, kako ja cesljam tako se ona dize za cetkom. Malo to smirim gelom, imam sprej onaj kao Anti-freeze od Balea ali ne djeluje bas nista. Ako jos ima neki prijedlog.(Cak sam razmisljala da koristim pjenu ali od nje mi opada kosa uzasno jedino ako neko ima savjet za neku dobru)
iako ti se kosa brzo masti mislim da joj treba malo regeneratora pa nece biti naelektrisana / stavi samo mrvicu i dobro isperi.
madnessa

#2019 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by madnessa »

Zelena Carapa wrote:
male_okice wrote:zene sta cinite protiv naelektrisane kose? Ja se opet sisala sad sam pravi kratki bob ali sam uzasno naelektrisana :D Najvise sam se osisala zato sto mi je kosa dosadila i super mi je ovako ali posto je uzasno uzasno masti hajd reko kad je kraca lakse ju je prati. Protiv masnoce joj zasad ne mogu nista osim prati, ali operem je pustim da se osusi sama znaci bez fena pegli ili sl ali opet sledece jutro kad ustanem stoji kosa kao kod Ajnstajna. Haos, kako ja cesljam tako se ona dize za cetkom. Malo to smirim gelom, imam sprej onaj kao Anti-freeze od Balea ali ne djeluje bas nista. Ako jos ima neki prijedlog.(Cak sam razmisljala da koristim pjenu ali od nje mi opada kosa uzasno jedino ako neko ima savjet za neku dobru)
iako ti se kosa brzo masti mislim da joj treba malo regeneratora pa nece biti naelektrisana / stavi samo mrvicu i dobro isperi.
a vidi i da promijeniš četku. znam da ove od plastičnih materijala vazda elektrišu...
zamzija

#2020 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

doduše ovo je za kapu kad se naelektriše pod kapom, ali vrijedi pokušati :D

Riješite se elektriciteta
Kosa nakon nošenja šešira ili kape nerijetko leti na sve strane za što je zaslužan elektricitet. Kako bi ukrotili neposlušne vlasi pređite lagano preko površine kose omekšivačem u maramicama za sušilicu ili na mokre dlanove nanesite kap do dvije omekšivača za robu te dlanovima pređite lagano preko kose.
rinna0304

#2021 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by rinna0304 »

valjda nisam puno fulila temu :$ jel ko koristio braun pegle es2 ili es3 i kakve su ? imala prije remington neki stariji model i uzas uzasa -_- citavu kosu mi iskrzala i vrlo brzo se opet izvije kosa blah... pa eto ako ko zna nesto o ove 2 kakve su ili philips ?? koja je bolje i tako :D hvala
LaCici

#2022 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LaCici »

Imas temu o peglama malo nize http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1&start=50
Ako ti nisu problem pare ja bih ti preporucila Amika keramicku peglu, stvarno je predobra, ali jeste malo skuplja od obicnih. Pisala sam o tome na temi o peglama za kosu pa procitaj.
rinna0304

#2023 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by rinna0304 »

LaCici wrote:Imas temu o peglama malo nize http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1&start=50
Ako ti nisu problem pare ja bih ti preporucila Amika keramicku peglu, stvarno je predobra, ali jeste malo skuplja od obicnih. Pisala sam o tome na temi o peglama za kosu pa procitaj.
pa imal ta gdje u sarajevu ? nije mi izbacivalo temu odmah zat sam ovdje napisala
LaCici

#2024 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LaCici »

Nemas u Sarajevu, ali imas online naruciti. Evo ti stranica pa pogledaj http://loveamika.com/
male_okice

#2025 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

madnessa wrote:
Zelena Carapa wrote:
a vidi i da promijeniš četku. znam da ove od plastičnih materijala vazda elektrišu...
hm...danas nakon 2 dana pranja kose sa garnier fructis malkice se smirila sto je bilo uh pravo fino. Regenerator nemam potrebe da koristim narocito kad je ovako kratka jer ako je bolji sampon onda nemam problema sa rascesljavanjem, ali hajd pokusacu malo staviti da vidim kako ide. A cetka kojom se cesljam je drvena ovakva: http://www.google.ba/imgres?q=cetka+drv ... 9,r:11,s:0 ne koristim plasticne
Post Reply