lak, pjena za kosu...zamzija wrote:pa šta to "čuva" - lak, pjena za kosu ?
meni kako god uvijem, opusti se u roku od pola sata - teška kosa , a baš sam htjela malu promjenu
sta ti djeluje, to stavis.
Moderator: anex
lak, pjena za kosu...zamzija wrote:pa šta to "čuva" - lak, pjena za kosu ?
meni kako god uvijem, opusti se u roku od pola sata - teška kosa , a baš sam htjela malu promjenu
adna* wrote:da li je neko koristio dr.temt crni šampon za kosu? čitam na netu da djeluje protiv peruti, masnog tjemena i opadanja kose. sa peruti i masnom kosom se nekako i borim ali mi toliko opada da je u odnosu na prošlu godinu imam duplo manjekupila sam merz dražeje za jačanje kose, tek sam ih počela piti pa ne mogu komentarisati njihovo djelovanje. uglavnom, bilo kakav savjet je dobrodošao jer me je strah da uskoro ni rep neću moći svezati, kako nemam šta da pustim samo je vežem
Ako je potonuo onda je dlaka od muska, ako je potonula onda je dlaka od zenskazamzija wrote:Jao dobrog fazona sa yahoo.com! dakle ide ovako:
"10-Second Healthy-Hair Test
Pluck a strand from your head and drop it into an eight-ounce cup of water. The faster and deeper it sinks, the less protein and moisture it has. If your hair floats, it's healthy."
Uzmi dlaku s glave i ubaci je u čašu s vodom. Što brže i dublje tone, znači da ima manje proteina i vlage. Ako vaša kosa / dlaka pluta znači da je zdrava
Iz članka : http://health.yahoo.net/articles/beauty ... maged-hair
a ako je potonulo, huston we have a problemshin wrote: Ako je potonuo onda je dlaka od muska, ako je potonula onda je dlaka od zenska
pokušaj staviti prije toga pjenu ili nešto da ti držiidealnolosa wrote:Ja imam pitanje-kosa suha na paz do ramena,sada bih da skratim stepenasto da li ce biti lakse za odrzavanje i ako zeniram cetkom(rotirajucim)zasto mi frizura traje samo taj dan,sutra nista
Izbjegavala sam da stavljam bilo sta jer mi je kosa suha i blansirana.Pukenge obavezno stavljam,ulje,maske.....zamzija wrote: pokušaj staviti prije toga pjenu ili nešto da ti drži
takva ti je kosaa za suhu kosu stavljaj one pakunge - maske prirodne koje i kući možeš napraviti, imaš na netu mali milion varijanti , ili otiđi kod frizera pa da ti oni stave pakung / masku ...
Dragi Bože.idealnolosa wrote:Izbjegavala sam da stavljam bilo sta jer mi je kosa suha i blansirana.Pukenge obavezno stavljam,ulje,maske.....zamzija wrote: pokušaj staviti prije toga pjenu ili nešto da ti drži
takva ti je kosaa za suhu kosu stavljaj one pakunge - maske prirodne koje i kući možeš napraviti, imaš na netu mali milion varijanti , ili otiđi kod frizera pa da ti oni stave pakung / masku ...
A sto se tice frizure mozda bi stepenastim sisanjem odsjekla jos malo tog suhog,jedva cekam da ga isisam(taj blans).Ima li neko neku sliku sa stepenastom frizurom kada je duzina kose doramena(ne dotice ramena jos ali malo fali)
probaj schwarzkopf gliss hair repair with liquid keratin - bijelo pakovanje, ima u DMu. Cuda cini od kose. Moja kosa s koje je skidana boja nedavno je ko svila nakon dva ta tretmana.otherside wrote: a fakat je suha...bar pod rukom.
iako ti se kosa brzo masti mislim da joj treba malo regeneratora pa nece biti naelektrisana / stavi samo mrvicu i dobro isperi.male_okice wrote:zene sta cinite protiv naelektrisane kose? Ja se opet sisala sad sam pravi kratki bob ali sam uzasno naelektrisanaNajvise sam se osisala zato sto mi je kosa dosadila i super mi je ovako ali posto je uzasno uzasno masti hajd reko kad je kraca lakse ju je prati. Protiv masnoce joj zasad ne mogu nista osim prati, ali operem je pustim da se osusi sama znaci bez fena pegli ili sl ali opet sledece jutro kad ustanem stoji kosa kao kod Ajnstajna. Haos, kako ja cesljam tako se ona dize za cetkom. Malo to smirim gelom, imam sprej onaj kao Anti-freeze od Balea ali ne djeluje bas nista. Ako jos ima neki prijedlog.(Cak sam razmisljala da koristim pjenu ali od nje mi opada kosa uzasno jedino ako neko ima savjet za neku dobru)
a vidi i da promijeniš četku. znam da ove od plastičnih materijala vazda elektrišu...Zelena Carapa wrote:iako ti se kosa brzo masti mislim da joj treba malo regeneratora pa nece biti naelektrisana / stavi samo mrvicu i dobro isperi.male_okice wrote:zene sta cinite protiv naelektrisane kose? Ja se opet sisala sad sam pravi kratki bob ali sam uzasno naelektrisanaNajvise sam se osisala zato sto mi je kosa dosadila i super mi je ovako ali posto je uzasno uzasno masti hajd reko kad je kraca lakse ju je prati. Protiv masnoce joj zasad ne mogu nista osim prati, ali operem je pustim da se osusi sama znaci bez fena pegli ili sl ali opet sledece jutro kad ustanem stoji kosa kao kod Ajnstajna. Haos, kako ja cesljam tako se ona dize za cetkom. Malo to smirim gelom, imam sprej onaj kao Anti-freeze od Balea ali ne djeluje bas nista. Ako jos ima neki prijedlog.(Cak sam razmisljala da koristim pjenu ali od nje mi opada kosa uzasno jedino ako neko ima savjet za neku dobru)
doduše ovo je za kapu kad se naelektriše pod kapom, ali vrijedi pokušatimale_okice wrote:zene sta cinite protiv naelektrisane kose? Ja se opet sisala sad sam pravi kratki bob ali sam uzasno naelektrisanaNajvise sam se osisala zato sto mi je kosa dosadila i super mi je ovako ali posto je uzasno uzasno masti hajd reko kad je kraca lakse ju je prati. Protiv masnoce joj zasad ne mogu nista osim prati, ali operem je pustim da se osusi sama znaci bez fena pegli ili sl ali opet sledece jutro kad ustanem stoji kosa kao kod Ajnstajna. Haos, kako ja cesljam tako se ona dize za cetkom. Malo to smirim gelom, imam sprej onaj kao Anti-freeze od Balea ali ne djeluje bas nista. Ako jos ima neki prijedlog.(Cak sam razmisljala da koristim pjenu ali od nje mi opada kosa uzasno jedino ako neko ima savjet za neku dobru)
pa imal ta gdje u sarajevu ? nije mi izbacivalo temu odmah zat sam ovdje napisalaLaCici wrote:Imas temu o peglama malo nize http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1&start=50
Ako ti nisu problem pare ja bih ti preporucila Amika keramicku peglu, stvarno je predobra, ali jeste malo skuplja od obicnih. Pisala sam o tome na temi o peglama za kosu pa procitaj.
hm...danas nakon 2 dana pranja kose sa garnier fructis malkice se smirila sto je bilo uh pravo fino. Regenerator nemam potrebe da koristim narocito kad je ovako kratka jer ako je bolji sampon onda nemam problema sa rascesljavanjem, ali hajd pokusacu malo staviti da vidim kako ide. A cetka kojom se cesljam je drvena ovakva: http://www.google.ba/imgres?q=cetka+drv ... 9,r:11,s:0 ne koristim plasticnemadnessa wrote:a vidi i da promijeniš četku. znam da ove od plastičnih materijala vazda elektrišu...Zelena Carapa wrote:iako ti se kosa brzo masti mislim da joj treba malo regeneratora pa nece biti naelektrisana / stavi samo mrvicu i dobro isperi.male_okice wrote:zene sta cinite protiv naelektrisane kose? Ja se opet sisala sad sam pravi kratki bob ali sam uzasno naelektrisanaNajvise sam se osisala zato sto mi je kosa dosadila i super mi je ovako ali posto je uzasno uzasno masti hajd reko kad je kraca lakse ju je prati. Protiv masnoce joj zasad ne mogu nista osim prati, ali operem je pustim da se osusi sama znaci bez fena pegli ili sl ali opet sledece jutro kad ustanem stoji kosa kao kod Ajnstajna. Haos, kako ja cesljam tako se ona dize za cetkom. Malo to smirim gelom, imam sprej onaj kao Anti-freeze od Balea ali ne djeluje bas nista. Ako jos ima neki prijedlog.(Cak sam razmisljala da koristim pjenu ali od nje mi opada kosa uzasno jedino ako neko ima savjet za neku dobru)