Zenicanin ili tuzlak. Citam jednog zenicanica na facebooku, eto jel im se otvorila vise zicara,a ispod komentari bolje mi je da sutim. Boli mnoge jebigazateznistub wrote:Ti stvarno imaš ozbiljan problem sam sa sobom.Nurudin wrote:ma imate puno pravo biti ponosni
provozaš se tramvajem kojeg je izgradila nekad Austro-ugarska, obnovila eu svojim donacijama, Turska poslala
polovne tramvaje sa dervišima, Austrija opet i izgradila i obnovila simbool grada -vijećnicu , pa malo žičarom čiji
je najveći donator austrijanac, pa malo opet prošetati do Tabije , vidjeti tekiju koju je donirala Turska
Sarajevska zicara?
-
made_in_sarajevo
#2001 Re: Sarajevska zicara?
- zateznistub
#2002 Re: Sarajevska zicara?
Kompleksi su čudomade_in_sarajevo wrote:
Zenicanin ili tuzlak. Citam jednog zenicanica na facebooku, eto jel im se otvorila vise zicara,a ispod komentari bolje mi je da sutim. Boli mnoge jebiga
-
bumerangss
#2003 Re: Sarajevska zicara?
Ja cu uci samo ako me puste samog jer imam 100+ kgEdin H. wrote:Connaisseur Karlin wrote: sad sam provjerila, 10 osoba![]()
Svoj ti posao
- trambusek88
#2004 Re: Sarajevska zicara?
Nije donator žičare Austrijanac, nego Amerikanac Holandskog porijekla, sa prebivalištem u Švicarskoj, koji je oženjen Sarajkom.Nurudin wrote:ma imate puno pravo biti ponosni
provozaš se tramvajem kojeg je izgradila nekad Austro-ugarska, obnovila eu svojim donacijama, Turska poslala
polovne tramvaje sa dervišima, Austrija opet i izgradila i obnovila simbool grada -vijećnicu , pa malo žičarom čiji
je najveći donator austrijanac, pa malo opet prošetati do Tabije , vidjeti tekiju koju je donirala Turska
- zateznistub
#2005 Re: Sarajevska zicara?
I ja imam preko stoje, dobro, i ne’š vjerovat ništa nije otpalo!bumerangss wrote:Ja cu uci samo ako me puste samog jer imam 100+ kgEdin H. wrote:Connaisseur Karlin wrote: sad sam provjerila, 10 osoba![]()
Svoj ti posao
A puna kabina bila...
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#2006 Re: Sarajevska zicara?
jok, krajišnik
nemam nikakav problem , samo mi je žao što nam uz ime glavnog grada se najčešće čula i dan danas se čuje riječ
donacija . čak sam i u šetnjama Sarajevom, dosta često znao čuti tu riječ, onako na semaforu ili u prolazu uhvaćeni
komadići razgovora , nešto kao "treba vidjeti ima'l tu kakvih donacija" .
nekad mi se učini da su Sarajlije onako kolektivno podsvjesno odlučili, da svu patnju i bol rata, prodaju i dobro unovče .
meni to nekako ...ružno brate
nemam nikakav problem , samo mi je žao što nam uz ime glavnog grada se najčešće čula i dan danas se čuje riječ
donacija . čak sam i u šetnjama Sarajevom, dosta često znao čuti tu riječ, onako na semaforu ili u prolazu uhvaćeni
nekad mi se učini da su Sarajlije onako kolektivno podsvjesno odlučili, da svu patnju i bol rata, prodaju i dobro unovče .
-
bumerangss
#2007 Re: Sarajevska zicara?
Probiste glavu sa tim vremenom! Bilo 10 puta na svim vijestima. Radi u 3 režima zimskom 9-16 ljetnom 9-20 i proljetno-jesenskom koje je sad pa radi od 9 do 18 hNiemand wrote:A do kad ce biti radno vrijeme?
Interesuje me je li bio kakav konkurs za posao u tom novom preduzeću "Sarajevo" ili je kao u svim javnim ustanovama "upao" sestrić od Semihe Borovac, šura od Skake, sestrić od Novalića, amidjić od Zolja...?
- O'zone
- Globalni moderator
#2008 Re: Sarajevska zicara?
Ko je upao - upao je.
Ko bude trebao upasti - upast će.
Logika

Ko bude trebao upasti - upast će.
Logika
- tataćusak
#2009 Re: Sarajevska zicara?
zateznistub wrote:E jbg i ti sad puno pitastataćusak wrote:Ko su uposlenici, jel bio kakav konkurs
Ne pitam brate puno.
Zaista sam postavio ozbiljno pitanje,
gdje je bio konkurs za radnike na zicari, zna li iko
- zateznistub
#2010 Re: Sarajevska zicara?
Smori ti brate sa tom mantrom o donacijama!Nurudin wrote:jok, krajišnik
Dođi na, trehni 6 kmica prvotimac se, uživaj, možda koji selfie opali i svi sretni. Ne mori i sebe i druge
- zateznistub
#2011 Re: Sarajevska zicara?
Cisto sumLJam da je bio konkurs, kao i u 99% slučajeva veze i vezice...al tako je kako je sto reče ozon ko je upao, upao je ... ili će upasti.tataćusak wrote:zateznistub wrote:E jbg i ti sad puno pitastataćusak wrote:Ko su uposlenici, jel bio kakav konkurs
Ne pitam brate puno.
Zaista sam postavio ozbiljno pitanje,
gdje je bio konkurs za radnike na zicari, zna li iko
-
emirolini
#2012 Re: Sarajevska zicara?
Haha simpaticni ste sa vasim kompleksima da nesto Tuzlake i Zenicane zaboli za vas, da ste sposobni tu bi zicaru davno napravili, sramota je sto ste toliko dugo cekali, super je to stvar ali 20 miliona je premalo da se toliko dugo ceka na obnovu. Vi imate problem sa gradom, svaki put kad dodjem teske su krize identiteta, sta ste vise, Turci, Arapi ili Alijini Bosnjaci? Nema izgleda vise Bosanaca i Hercegovaca, dobrih komunista... Jebes ti takav zivot kada si rob a mislis da je neki vlastiti uspjeh obnova jedne zicare koja je samo jedan mali projekat od 20 miliona...
Sto se tice zicare, ispala je odlicno, fine stanice i kada se sve to zavrsi biti ce odlicno za turizam, jos samo da hocete placati porez drzavi bili bi odlicni..
Sto se tice zicare, ispala je odlicno, fine stanice i kada se sve to zavrsi biti ce odlicno za turizam, jos samo da hocete placati porez drzavi bili bi odlicni..
- thekupus
#2013 Re: Sarajevska zicara?
Zašto neko misli da je ono što je građeno za vrijeme Austro - Ugarske donacija? Kada zemlja ulaže u svoju regiju iz koje izvlači najviše sirovina i pravi veliki profit, normalno je da napravi neke investicije.
Onda ćeš reći sve prije AU izgradili Osmanlije, a sve poslije Jugoslaveni, kao da su samo stranci dolazili i svojim parama i svojim rukama pravili grad, a naši ladili mooda. I onda reći da smk poslije rata trebali sami svojim sredstvima nešto obnavljati može reći sami osoba koja ne zna koliko je grad bio uništen. Kakav sredstva, jebem mu miša?
Onda ćeš reći sve prije AU izgradili Osmanlije, a sve poslije Jugoslaveni, kao da su samo stranci dolazili i svojim parama i svojim rukama pravili grad, a naši ladili mooda. I onda reći da smk poslije rata trebali sami svojim sredstvima nešto obnavljati može reći sami osoba koja ne zna koliko je grad bio uništen. Kakav sredstva, jebem mu miša?
- insomnia78
#2014 Re: Sarajevska zicara?
A upravo i jeste tako
- BordoSarajevo
#2015 Re: Sarajevska zicara?
Ovaj tvoj post je dokaz da vas je briga za nas i da nije tako kao sto kazes "zaboli za vas".emirolini wrote:Haha simpaticni ste sa vasim kompleksima da nesto Tuzlake i Zenicane zaboli za vas, da ste sposobni tu bi zicaru davno napravili, sramota je sto ste toliko dugo cekali, super je to stvar ali 20 miliona je premalo da se toliko dugo ceka na obnovu. Vi imate problem sa gradom, svaki put kad dodjem teske su krize identiteta, sta ste vise, Turci, Arapi ili Alijini Bosnjaci? Nema izgleda vise Bosanaca i Hercegovaca, dobrih komunista... Jebes ti takav zivot kada si rob a mislis da je neki vlastiti uspjeh obnova jedne zicare koja je samo jedan mali projekat od 20 miliona...
-
probook
#2016 Re: Sarajevska zicara?
Zasto bi neko bio ljubomoran na njih kad nemaju ni vodu kako trebaemirolini wrote:Haha simpaticni ste sa vasim kompleksima da nesto Tuzlake i Zenicane zaboli za vas, da ste sposobni tu bi zicaru davno napravili, sramota je sto ste toliko dugo cekali, super je to stvar ali 20 miliona je premalo da se toliko dugo ceka na obnovu. Vi imate problem sa gradom, svaki put kad dodjem teske su krize identiteta, sta ste vise, Turci, Arapi ili Alijini Bosnjaci? Nema izgleda vise Bosanaca i Hercegovaca, dobrih komunista... Jebes ti takav zivot kada si rob a mislis da je neki vlastiti uspjeh obnova jedne zicare koja je samo jedan mali projekat od 20 miliona...
- manijak1
#2017 Re: Sarajevska zicara?
MaNurudin wrote:jok, krajišnik
I tu smo imali doniranu logistiku , a nismo još dobili i unovčili sve što je uništeno i porušeno , 12000 ljudi nako tek nestalo , među njima djece bruka.Po meni bolje da promijeniš nick u smrt .Ovako onog šejha samo blatiš , i on je bio derviš bez doniranog tramvaja.A donirali su još Japanci autobuse , Norvežani i Šveđani tramvaje , Pivara Sarajevska donirana 1864-e od Austrije mile i opet bolje radi od Bihaćke pivovare i šta tebe boli ćuna za nas , garant imaš putovnicu možeš u EU radit a ne palamudit o tuđim donacijama .I ne upitat se makar jednom ko je materijalne vrijednosti Grada Sarajeva obezvrijedio i uništio , skoro dvije trećine grada , o ljudima teško mi pričat.
Misliš da bi im trebali ponovo platit svaku granatu i svaki metak ?
Ali , jok , ti ćeš opet u red za žičaru stat i ponosno slušat "ima li tu kakih donacija" .
Mrsko ti ko da gledam , radit.Više voliš strovaljivat po portalima provincijski defektizam.
Vama je zajedno Sarajevo kompleks .I kad se upišete u knjige grada opet vas jebe nešto iz amaneta odakle ste došli.Haha simpaticni ste sa vasim kompleksima da nesto Tuzlake i Zenicane zaboli za vas,
Kanton Sarajevo ovoj jebenoj državi isplati poreza više nego cijela RS , da ne pričam o ostalim FBIH kanton uhljupima.jos samo da hocete placati porez drzavi bili bi odlicni..
A što dolaziš onda ? Da uzmeš koju bananu ? O kakvoj krizi identiteta ti pričaš ?svaki put kad dodjem teske su krize identiteta, sta ste vise, Turci, Arapi ili Alijini Bosnjaci?
Kažeš Alijini Bošnjaci ? Tome te naučili četnici u paketu sa UZP-om
Oprosti hadžijaJebes ti takav zivot kada si rob
Jebo te , svima njima ne valja Sarajevo a hrle ovdje gore nego žohari i pacovi i galebovi i divlje patke i raznorazni insekti.
i došlo ovdje o žičari, srat .Svega mi , daću prijedlog da i vi plaćate 20 kerma gore dole penjanje.
A šveraju se u doniranim tramvajima i trolama .U bus ne smiju , osim komercijale , načuli da se zapale u vožnji .
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#2018 Re: Sarajevska zicara?
E čuj on doš'o i uvidio krizu identiteta! 
- zateznistub
#2019 Re: Sarajevska zicara?
probook wrote:
Zasto bi neko bio ljubomoran na njih kad nemaju ni vodu kako treba
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2020 Re: Sarajevska zicara?
Za Dubrovčane, ne Hrvate. I Hrvat iz Splita plaća kartu kao i svako drugi.bumerangss wrote:a cijena dubrovacke žicare od 15 kuna za hrvate a 150 kuna za strance nije diskriminatorska?!sumirprimus wrote:najmanje ovde ljepote i dobra. covjek stranac doniro 4 miliona.
a sda gradonaclenik koji se bori protiv antifasizma presijeca vrpcu. a sta ono dodje 6ti april??
plus diskriminatorske cijene ulaznica.sramota.
Samo su još žitelji sela Bosanka u povlastenijem položaju. Za 60kn imaju mjesečnu kartu da se voze DU žičarom.
-
made_in_sarajevo
#2021 Re: Sarajevska zicara?
https://ibb.co/hX6kXH
Nesto forum jebe pa nece sliku da prikaze ili ja ne znam nove metode ako postoje
.
RADNO VRIJEME ZICARE!!!!
Vec se guzva pravi, pa ko je kontao ici da zna sta ga ceka
Nesto forum jebe pa nece sliku da prikaze ili ja ne znam nove metode ako postoje
RADNO VRIJEME ZICARE!!!!
- pishkota
#2022 Re: Sarajevska zicara?
[img] a ne [url]made_in_sarajevo wrote:
Nesto forum jebe pa nece sliku da prikaze ili ja ne znam nove metode ako postoje.
RADNO VRIJEME ZICARE!!!!
https://preview.ibb.co/jgXQXH/IMG_20180407_110927.jpg
Last edited by pishkota on 07/04/2018 11:23, edited 1 time in total.
- manijak1
#2023 Re: Sarajevska zicara?
đe cjenovnik ovdje

- zateznistub
#2025 Re: Sarajevska zicara?
Pa okreni list jbg timanijak1 wrote:Navalili iz ostalih kantona
dok se neko dosjetio da i njima mahne 20 .
đe cjenovnik ovdje![]()
![]()