Hendrix wrote: Najveća je ironija što za ove pomake na MojaTv možeš zahvaliti Telemachu, da se nisu pojavili sa svojim paketima još bi ti gledao iste kanale na Telecomu i plaćao 63KM 1MB flat...
A idemo prvi dajemo više je provala godine, pa zadnji su uveli flat pakete, nećemo se sad pravit ludi...
Sorry , morao sam.
PS: Ali, ipak mi je drago da konkurencija čini svoje, pomaknuti Telecom je velika stvar, na kraju dobijamo mi korisnici što smo i čekali 100 godina.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- neo7
#2001 Re: MojaTv BH telecom
-
zilog
#2002 Re: MojaTv BH telecom
da li si koristio internet usluge bhtelecoma?nijedneviše wrote:ulazim u rizik da začatavamo temu ali te molim da konkretno odgovoriš na postavljena pitanja.
da li si koristio internet usluge bhtelecoma?
ako jesi slobodno iznesi svoja iskustva kakva god bila.
da li bi promijenio svog operatera ukoliko se pojavi bolja ponuda?
...
i još jednom te molim da iskreno odgovoriš na postavljena pitanja.
svečano obećavam da ti neću više dodijavati
Molim te da se ne ogranicavas samo na internet, pogotovo sto je tema o TV-u.
Da koristio sam sve usluge BHT-a (osim ADSL-a), a neke koristim i danas (GSM). Internet sam koristio preko BHT dial up-a, a imao sam dodira i sa leased line uslugama. Sa ADSL-om sam imao kontakta kada je trebalo nekome nesto podesiti.
ako jesi slobodno iznesi svoja iskustva kakva god bila.
Iskustva su sarena. Najzadovoljniji sam bio fiksnim telefonom. GSM koristim i dalje, jer mi ona trunka patriotizma ne da da imam ista drugo osim 061/062, a problemi su da ne povjerujes. Gledam u mobitel, signal zakucan do kraja, mobitel podesen iskljucivo na BHT mrezu, a dolazi poruka o upravo propustenom pozivu (bio nedostupan). ADSL iskustva su bila uglavnom OK (dial up je bio daaaavno) i mozes naci postove gdje sam ga preporucivao ljudima kao stabilnu platformu. O cijenama i uslugama bi se mogle stranice napisati. Uglavnom se svodi na to da BHT gleda iskljucivo sta radi konkurencija, pa tek onda reaguje. Nikada se ne gledaju korisnici. Primjer: pre-paid mobilna je uvedena tek kad im je konkurencija to ucinila, ADSL se uveo tek kada je LOL podigao wireless, MojaTV se uvela tek kada su kablovci zaprijetili ovladavanjem cjelokupnim TK trzistem (a mogli su napraviti kablovsku prije 10 godina). Najsvjeziji primjer je uvodjenje flat-a i kanala koji odavno postoje kod drugih. Medjutim sve bih to nekako i oprostio da nije bilo neceg sto me je natjeralo da ih pocnem prezirati - Sirenje lazi o drugima. Nikada zvanicno, uvijek preko nekog uposlenika, ili rodbine. Pravdanje na zakon o javnim nabavkama, a stotine miliona se zavrsile bez tendera. Na dan kada sam shvatio da sam bio upotrebljen za sirenje tudjih lazi, dobili su moj prezir.
da li bi promijenio svog operatera ukoliko se pojavi bolja ponuda?
Dugorocno bih. Ne preko noci, ne za mjesec dana, ali vjerovatno unutar pola godine. Dobro znam sta zelim, razumijem sta se realno moze dobiti i nisam mazohista da radim u interesu svoje stete. Ne trubim kako mi ne treba vise od 20 GB i ne govorim da je 15 i 2 Mbps u pet deka. Naravno, postoji neka krivulja stjecanja povjerenja. Ne moze se povjerenje dati, niti steci preko noci. Puno brze se gubi, nego se dobija.
Cak postoji mogucnost da silom promjenim operatera (preseljenje u dio grada gdje nema xDSL-a). U tom slucaju bih, vjerovatno, uzeo ADSL netFlat 10 i CS. MojaTV ne dolazi u obzir, jer 2 Mbps je daleko ispod praga prihvatljivog.
-
minist@r
#2003 Re: BIHnet primjedbe i komentari
A kako je dosadnoooo. Pregledao sam do sad sve filmove, povelik je broj. Ni jedna igra mi nije zanimljiva, sem onih bombica i solitaira, al i to 5 do 10 minuta pa opet isto...
Inace, nekako kontam, ma nema sanse da mi dodju za 2 mjeseca, ma mora to biti prije. Ovo mi je 16 dan bez neta
jos dobio i temu za sem. Pffff.
Inace, nekako kontam, ma nema sanse da mi dodju za 2 mjeseca, ma mora to biti prije. Ovo mi je 16 dan bez neta
- nijedneviše
#2004 Re: MojaTv BH telecom
zilog ovaj tvoj post smatram apsulutno korektnim i poštenim.
razlozi koje si nabrojao mogu stajat ili ne stoje ali su konkretni i iznose tvoj stav i tvoja iskustva i po meni ovakva argumntacija je za raspravu po forumu.
mada izgleda da tebe nešto kao prozivam moji prethodni postovi se vrlo malo odnose na tebe a više na neke druge koji su se vjerujem prepoznali.
nemoj šta zamjeriti a ja se def vraćam svojoj temi o štampanim medijima za download
razlozi koje si nabrojao mogu stajat ili ne stoje ali su konkretni i iznose tvoj stav i tvoja iskustva i po meni ovakva argumntacija je za raspravu po forumu.
mada izgleda da tebe nešto kao prozivam moji prethodni postovi se vrlo malo odnose na tebe a više na neke druge koji su se vjerujem prepoznali.
nemoj šta zamjeriti a ja se def vraćam svojoj temi o štampanim medijima za download
-
kone
#2005 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Uveli su,ali vrlo lako bi se moglo desiti da u narednom periodu odrede pakete,kao sto to imaju skoro svi kablovski operateri i onda ce se znati koji im je cilj bio.Mislim da sad oni ovim padom cijena i pustanjem svih ovih kanala pokusavaju privuci sto vise ljudi da predju na moju tv.Kad zadovolje svoje apetite,onda ce biti:ovaj i ovaj kanal prelaze na ovaj i ovaj paket za koji treba mjesecno dati ? KM,ovaj ?KM itd...I onda nemas kud,jer ce svi imati potpisane ugovore sa njima i bice ili gledaj ovo sto smo ti odredili ili plati pa se klati_sonic_ wrote:evo drug maloprije vidim na portalu obavijest da je u osnovnoj ponudi (MojaTv basic).. http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5e6dcb05893.htmlmotachjointa wrote: nova tv je svugdje u osnovnom paketu i besplatna je, puna saka brade ako i arena bude i ako si ti upravu ali za sad je ovo samo lupanje dok ne vidimo prvog marta sta ce nam prirediti.
pozdrav
-
zilog
#2006 Re: MojaTv BH telecom
Uz izvinjenje na off topicu, samo da pitam nesto slicno:nijedneviše wrote:zilog ovaj tvoj post smatram apsulutno korektnim i poštenim.
Da li bi uzeo xDSL da ti je dostupan?
Ako ne zasto?
- nijedneviše
#2007 Re: MojaTv BH telecom
priznajem kriv sam i uzeo bih xdsl 
- zateznistub
#2008 Re: MojaTv BH telecom
Posto debelo vjerujem da se ovo tvoje baljezganje odnosi na mene, za tvoju informaciju privatno koristim internet od 2004 godine. Mozda se moze provjeriti kod logosoft-a (korisnik miro_ae) a tamo gdje radim jos i ranije.Fozgen wrote:Nemos ti nekim ljudima koji su juce dobili net objasniti sta je bilo prije 4 - 5 godina, pa i ranije i sve do na ovamo.
Ali nema veze i to je nesto, to ce im oci otvoriti pa ce znati koliko ih je ko prevario.
Mislim da se naziv teme nije trebao mjenjati.
Ja prosto ne mogu da shvatim da neko misli da ga neko nije prevario ako mora da ceka po 3-4 mjeseca da bi dobio nesto sto ce na kraju placati.
Ja ne preferiram nikog trenutno i ne zna se ko je gori.
Prema tome itekako sam kompetentan da pisem na ovoj temi.
- karanana
#2009 Re: MojaTv BH telecom
cekajte, cemu party i uzbudjenje? jer su vam uveli arene?
pa kod nas arene ferceraju od 1.11, 4 sportklub kanala, espn, eurosport 1 i 2 i news. fenomenalan izbor sporta. vjerujte mi, nisam u redu za cekanje da mi uvedu moja tv. a cujem od raje da taj red za cekanje uzme i po 3 mjeseca dok ne dodju da je ugrade.
pa kod nas arene ferceraju od 1.11, 4 sportklub kanala, espn, eurosport 1 i 2 i news. fenomenalan izbor sporta. vjerujte mi, nisam u redu za cekanje da mi uvedu moja tv. a cujem od raje da taj red za cekanje uzme i po 3 mjeseca dok ne dodju da je ugrade.
- zateznistub
#2010 Re: MojaTv BH telecom
Tacnokaranana wrote:cekajte, cemu party i uzbudjenje? jer su vam uveli arene?
A koliko dodatno placas taj cejf? U MojaTV besplatno dodali, a kod tebe?
- neo7
#2011 Re: MojaTv BH telecom
Ja stvarno i dalje ne vidim prednost Telecoma nad drugim operaterima SVE DOK ne budu uvodili brze uslugu. Ja i dalje cekam prikljucak (prikljucak starom ne meni da ne bi afelin odmah rekao mijenjas providra
). Cekat cu jos 20tak dana max 
- karanana
#2012 Re: MojaTv BH telecom
i ja sam imao 2 mjeseca besplatno. vidjecemo hoce li u mojatv biti zauvijek besplatna unutar osnovnog paketa. od januara arena 2,3 i 4 su dodatno 10 maraka dok je 1 i dalje besplatna. ali i kad uracunam ovih 10 maraka i nadodam u paket sve ove kanale koje imam a drugi nemaju tipa sportkluba, opet mi dodje jeftinije nego mojatv.zateznistub wrote:Tacnokaranana wrote:cekajte, cemu party i uzbudjenje? jer su vam uveli arene?
pa kod nas arene ferceraju od 1.11, 4 sportklub kanala, espn, eurosport 1 i 2 i news. fenomenalan izbor sporta. vjerujte mi, nisam u redu za cekanje da mi uvedu moja tv. a cujem od raje da taj red za cekanje uzme i po 3 mjeseca dok ne dodju da je ugrade.![]()
- zateznistub
#2013 Re: MojaTv BH telecom
koje pakete poredis, sa telefonom ili bez?karanana wrote:i ja sam imao 2 mjeseca besplatno. vidjecemo hoce li u mojatv biti zauvijek besplatna unutar osnovnog paketa. od januara arena 2,3 i 4 su dodatno 10 maraka dok je 1 i dalje besplatna. ali i kad uracunam ovih 10 maraka i nadodam u paket sve ove kanale koje imam a drugi nemaju tipa sportkluba, opet mi dodje jeftinije nego mojatv.zateznistub wrote:Tacnokaranana wrote:cekajte, cemu party i uzbudjenje? jer su vam uveli arene?
pa kod nas arene ferceraju od 1.11, 4 sportklub kanala, espn, eurosport 1 i 2 i news. fenomenalan izbor sporta. vjerujte mi, nisam u redu za cekanje da mi uvedu moja tv. a cujem od raje da taj red za cekanje uzme i po 3 mjeseca dok ne dodju da je ugrade.![]()
- karanana
#2014 Re: MojaTv BH telecom
pa evo recimo ovaj net paket (adsl+iptv osnovni paket) je 55 km + pdv.
a vamo ti je (dsl, iptv i telefon-15 km ukljuceno) 50 km + pdv. eto dodaj jos i arene 10, to je 60.
nije mi cilj da nesto raspravljam previse. eno ih na logosoft temi 201 stranica slicne rasprave, ali samo odgovaram na ruganje povodom uvodjenja arena u moju tv.
a vamo ti je (dsl, iptv i telefon-15 km ukljuceno) 50 km + pdv. eto dodaj jos i arene 10, to je 60.
nije mi cilj da nesto raspravljam previse. eno ih na logosoft temi 201 stranica slicne rasprave, ali samo odgovaram na ruganje povodom uvodjenja arena u moju tv.
- kurty
#2015 Re: MojaTv BH telecom
nije to druze ruganje...karanana wrote:pa evo recimo ovaj net paket (adsl+iptv osnovni paket) je 55 km + pdv.
konstantno sam citao o tome da "dok je ovaca bit ce i vune" i slicne komentare, za nas koji smo na telecomu... ja nemam druge opcije i to je to... a masa ih je pisala da ce na moju TV kad uvedu neke sportske kanale i jos niz drugih stvari...
-
ivannn
#2016 Re: MojaTv BH telecom
arena sport su premium kanal koji se dodatno naplaćuje, baš kao i HBO.
-
neki
#2017 Re: MojaTv BH telecom
Mala ispravka..Net paket je od iduceg utorka 35 km + pdvkaranana wrote:pa evo recimo ovaj net paket (adsl+iptv osnovni paket) je 55 km + pdv.
- _sonic_
#2018 Re: MojaTv BH telecom
arena sport je u mojatv basic paketu.. osnovni paket znaci.. bhtelecom nema namjeru mijenjati misljenje i uvoditi pakete(telecom inside).. to su nebuloze sto pricaju pojedini na ovom forumu i tesko je objasniti nekom kome je IQ manji od 20 ... ugrizite se za neku stvar i popustite normalne forumase da pisu o svojim iskustvima ove usluge Bhtelecoma..
Hvala Bogu imate i hs i logosoft i telemach i blic i zona i epn ako vam se ne svidja bht..
Hvala Bogu imate i hs i logosoft i telemach i blic i zona i epn ako vam se ne svidja bht..
-
photo&video
#2019 Re: MojaTv BH telecom
Neki bas ne mogu da svare da se 4 Arene nece dodatno placati na Mojoj TV, ne znam mozda na Vasoj hoce al na MOJOJ TV nece sigurno
. Sve ljubomorne duse imate ostale operatere, a nas pustite da uzivamo 
- nijedneviše
#2020 Re: MojaTv BH telecom
samo da pokažem kako sam sinoć uživao u kombinaciji mojatv+analogna kablovska i naravno odgovarajući tv

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
-
ivannn
#2021 Re: MojaTv BH telecom
http://www.tvarenasport.com/formular.html
evo ovdje možete vidjeti da su u svakom paketu naplaćuju posebno u bilo kojoj državi, samo arena1 je free a na njoj se nema što pametno pogledati
jednostavno to je takva politika arene u svim državama
oni se sami nazivaju premium kanalom, a to znači dodatna pretplata
može 2-3 mjeseca promotivno i nakon toga kapak
evo ovdje možete vidjeti da su u svakom paketu naplaćuju posebno u bilo kojoj državi, samo arena1 je free a na njoj se nema što pametno pogledati
-
kakaljin
#2022 Re: MojaTv BH telecom
a sta ako tu cijenu za premijum paket umjesto korisnika placa bh telecomivannn wrote:http://www.tvarenasport.com/formular.html
-
ivannn
#2023 Re: MojaTv BH telecom
i još svaki mjesec vam šalje 200 deka kafe i bombonjeru 
-
iceman2010
#2024 Re: MojaTv BH telecom
Za nabavku programa postoji sam jedno pravilo; cijena po korisniku. Sve ostalo je suplja prica. Mozda je telecom spreman platiti tu cijenu i staviti je u osnovni paket. Stvarno je ljubomora ovih koji su na alternativama cudo. Jeste se to prepali da ce telecom sve pregaziti? A vala bio bi i red. Ljudi ih pustili malo, a ovi se osilili. Ne valja mecku puno cackatiivannn wrote:http://www.tvarenasport.com/formular.html
-
iceman2010
#2025 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Jesi to ti potpisao sa nekim alternativcem takav ugovor pa ti sada krivo sto ga ne mozes raskinuti i preci na moja TV?kone wrote:Uveli su,ali vrlo lako bi se moglo desiti da u narednom periodu odrede pakete,kao sto to imaju skoro svi kablovski operateri i onda ce se znati koji im je cilj bio.Mislim da sad oni ovim padom cijena i pustanjem svih ovih kanala pokusavaju privuci sto vise ljudi da predju na moju tv.Kad zadovolje svoje apetite,onda ce biti:ovaj i ovaj kanal prelaze na ovaj i ovaj paket za koji treba mjesecno dati ? KM,ovaj ?KM itd...I onda nemas kud,jer ce svi imati potpisane ugovore sa njima i bice ili gledaj ovo sto smo ti odredili ili plati pa se klati_sonic_ wrote:evo drug maloprije vidim na portalu obavijest da je u osnovnoj ponudi (MojaTv basic).. http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5e6dcb05893.htmlmotachjointa wrote: nova tv je svugdje u osnovnom paketu i besplatna je, puna saka brade ako i arena bude i ako si ti upravu ali za sad je ovo samo lupanje dok ne vidimo prvog marta sta ce nam prirediti.
pozdrav...