Elek. muzika je evoluirala, ti nisi! Ne moze biti ista atmosfera na partiju gdje DJ pitchuje traku na 140+ bpm i sad kad to spusti na 125. Sad je u fazonu taj jaki bassline, groovy fazon, bez pretjerane promjene ritma. Ljudima poput tebe je to monotono, meni je to fantasticno. Recimo sad na Exitu kad je Dubfire svoj set odradio, ja sam ostao
Elektronska muzika ! ! !
Moderator: _BataZiv_0809
- Industrialyzer
#2001 Re: Elektronska muzika ! ! !
Jean Michael Jarre danas radi pet puta bolje "setove" nego prije 20 godina. Pa jesi li ti gledao sad kako izgleda njegov neki nastup? Kakva je to tehnika... Covjek je tad poceo i ti kazes da je bio bolji u svojim pocecima nego sa 30 godina iskustva
Elek. muzika je evoluirala, ti nisi! Ne moze biti ista atmosfera na partiju gdje DJ pitchuje traku na 140+ bpm i sad kad to spusti na 125. Sad je u fazonu taj jaki bassline, groovy fazon, bez pretjerane promjene ritma. Ljudima poput tebe je to monotono, meni je to fantasticno. Recimo sad na Exitu kad je Dubfire svoj set odradio, ja sam ostao
pa to je savrseno, nema tu neke prevelike filozofije, neke Nirvane i tako ta sranja. Ide minimal-techno sa laganim primjesama tech-house, bassline je tako jak na svakoj traci da osjetis to u plucima. A kad vec volis to kad neko mijesa te razne zanrove, eno ti brate Hardwella, i nisi za bolje 
-
GaRGa
#2002 Re: Elektronska muzika ! ! !
ejs, dzes ti bio 1970-ih da mi je znat ? 
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#2003 Re: Elektronska muzika ! ! !
Industrialyzer wrote:Jean Michael Jarre danas radi pet puta bolje "setove" nego prije 20 godina. Pa jesi li ti gledao sad kako izgleda njegov neki nastup? Kakva je to tehnika... Covjek je tad poceo i ti kazes da je bio bolji u svojim pocecima nego sa 30 godina iskustva![]()
Elek. muzika je evoluirala, ti nisi! Ne moze biti ista atmosfera na partiju gdje DJ pitchuje traku na 140+ bpm i sad kad to spusti na 125. Sad je u fazonu taj jaki bassline, groovy fazon, bez pretjerane promjene ritma. Ljudima poput tebe je to monotono, meni je to fantasticno. Recimo sad na Exitu kad je Dubfire svoj set odradio, ja sam ostaopa to je savrseno, nema tu neke prevelike filozofije, neke Nirvane i tako ta sranja. Ide minimal-techno sa laganim primjesama tech-house, bassline je tako jak na svakoj traci da osjetis to u plucima. A kad vec volis to kad neko mijesa te razne zanrove, eno ti brate Hardwella, i nisi za bolje
-
GaRGa
#2004 Re: Elektronska muzika ! ! !
smejem se a plakao bih (od tuge)
- Zviz
#2005 Re: Elektronska muzika ! ! !
[quote="GaRGa"]ejs, dzes ti bio 1970-ih da mi je znat ? 
Tamo gdje ti zasiguno nisi bio...
- Industrialyzer
#2006 Re: Elektronska muzika ! ! !
Live act, odlican je bio
kad se sjetim 70ih kako su radili live act, eeee to su bila vremena
-
GaRGa
#2007 Re: Elektronska muzika ! ! !
Zviz wrote:GaRGa wrote:ejs, dzes ti bio 1970-ih da mi je znat ?
ma kakav ti
i imas mahsuz selma od bobana petorica rejveru iz mira
- Zviz
#2008 Re: Elektronska muzika ! ! !
Industrialyzer wrote:
Live act, odlican je bio![]()
kad se sjetim 70ih kako su radili live act, eeee to su bila vremena
Senzacija ovih danasnjih laptop "DJ-a" niti je to ploce vidilo u zivotu niti to zna sta je akord a da nekazem da procita note
-
GaRGa
#2009 Re: Elektronska muzika ! ! !
tvoji komentari najbolje pokazuju koliko si ti upucen ustvari
jesi ti ikad nosao kofere s vinil plocama ? 3-4 kofera po 30-40 kila 300-400 metara pa na 3-4 sprat....
da jesi nebi se pitao sto su presli si na didgitalni zvuk...
i odakle zvuk dolazi nema veze sa tehnikom miksanja, nisu svi SHM da pustaju unaprijed snimljene setove i sviraju na plejbek...

evolucija... zajebana stvar... pravo...
jesi ti ikad nosao kofere s vinil plocama ? 3-4 kofera po 30-40 kila 300-400 metara pa na 3-4 sprat....
i odakle zvuk dolazi nema veze sa tehnikom miksanja, nisu svi SHM da pustaju unaprijed snimljene setove i sviraju na plejbek...

-
shin
#2010 Re: Elektronska muzika ! ! !
Ima i danas kvalitetne muzike, samo treba znati naći,
- Zviz
#2012 Re: Elektronska muzika ! ! !
Da jesam! Imam 4 kofera metalna iz 90ih! Tako da znam tezinu. Snjeo i uznjeo sam i pakete ploca od 300km i tako po 50 puta u dole i 50 gore kad sam preseljavo se u drugi stan. I sta zelis da kazes? Ako su toliko invalidi da nemogu jedan kofer podici i da je to bas razlog, nek se odmah ubiju. Nema nista ljepse u jednom studiju kad vidis instrumente oko sebe, a ovo laptop, mis i jedan midi-synth te brdo nekih programa - svak ima svoje... ali po tvojoj logici i gitarista bi trebao da tipka note na jedanom pc i da onda slusa kako mu PC svira gitaruGaRGa wrote:tvoji komentari najbolje pokazuju koliko si ti upucen ustvari
Laptop muzicari
Ja slusam sve, od Nirvane, preko Madonne, elektronske muzike, Leb i Sol i ostalih Yu-Rock skupina, klasicne muzike, opere, Elvisa, pop, pa cak i ponekad nesto od Mansona...
ako te zanima imam i harmoniku, i gitare (akusticnu i elektricnu), elektronske bubnjeve da nebi komsijama islo na zivice, klavir, synthesizere i brdo drugih elektronskih instrumeneta nako za svoje zadovoljstvo.
Nego drug hos ti doci po oni 200 i kusur ploca sto sam ti odsteko...? paket mi stoji u sred stana...
evo ploca pa poslusaj...
ova je jos u foliji znaci ni otpakovana nije.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-L2_A7kclbg [/youtube]
isto zapakovana
isto zapakovana
- Zviz
#2013 Re: Elektronska muzika ! ! !
shin wrote:Ima i danas kvalitetne muzike, samo treba znati naći,
Live act, da valja cemu. Jes da su mogli one PC da bace u kantu smetraju u kradru ali za necemo ici u detalje greski, jer analog je ipak najjaca stvar!
Jedino za sta PC je dobar nekad smo imali one Atarijeve, danas druge ali nebitno to jest da ga koristis kao sekvencer, u prveodu snimis za prve dub pressing od koje ce nastati veci broj ploca.
- Saian
#2014 Re: Elektronska muzika ! ! !
a dobro onda, odoh ja po shubler, da izmjerite te kite brate pa da mozemo stavit tachku na ovu nadasve inspirativnu polemiku
- Saian
#2018 Re: Elektronska muzika ! ! !
samo sam se logovo da javno suzu prolijem na ovoshin wrote:
-
shin
#2022 Re: Elektronska muzika ! ! !
Sajo dobra ti ta
A sada jedna koja udara nisko i prljavo
A sada jedna koja udara nisko i prljavo
- benassi
#2023 Re: Elektronska muzika ! ! !
Bas su skoro dokazali neki naucnici (nez iz koje drzave zaboravio sam) da je vjerovali ili ne trens bolji od sex-a ..inace Daniel Kandi king "emotivnog" trensaaux wrote:
prejaka
- Saian
#2024 Re: Elektronska muzika ! ! !
benassi wrote: Bas su skoro dokazali neki naucnici (nez iz koje drzave zaboravio sam) da je vjerovali ili ne trens bolji od sex-a ..inace Daniel Kandi king "emotivnog" trensa![]()
Vatikana? Mount Athos-a (http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Athos) ? Sjedinjenih Eunushkih Drzhava?
-
shin
#2025 Re: Elektronska muzika ! ! !
''Joj jarane, jest dobro guzit. Pričo mi jaran, on gledao'' - jel ta?