MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bingov buraz

#2001 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Gotivim obojicu ali Hendo je Hendo,deduka dok dise ima navijaca sto se moje malenkosti tice :mrgreen:
Hanume u UFC :oops:
Dead Man Walking

#2002 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Dead Man Walking »

Machida mi je dugo vremena bio omiljeni, iako mi se cini da je Hendo trenutno jaci, ali svakako navijam za Machidu. Ako bude kakav linkic nek neko baci, moze i na pm. :D
muhafuca

#2003 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

Navijam za Machidu , mada mi nece biti mrsko ni ako Hendo pobjedi

@"hanume u UFC :oops: "

:D :D :D isto mi je misljenje - mada sam malo gledao ovo
napumpavanje za event i zaintrigirali su me malo i oko ove borbe
navijacu za Liz cisto sto je underdog

ali mislim da cu borbom biti razocaran - gledao sam highlighte njenih (ronda) proslih borbi
sve se svodi na hop hop hop armbar i gotovo u prvoj/drugoj minuti prve runde

ova Karmush bi je ipak mogla iznenaditi jer je iz armije (Iraq i Afghanistan) i ako se tamo naucila dispiclini
i vaznosti strategije u svemu sta radis - bice zanimljivije , jer su prethodnice ulazile
previse olahko i bez jasne strategije protiv bivse svjetske i olimpijske sampionke u djudo-u
Superhikk

#2004 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Superhikk »

Ima li budnih. Ovo mi je najiščekivaniji najnenapumpaniji meč ikada. Ko god pobijedi biće mi i drago i žao. Samo da Hendo ne dozvol Mačidi da previše umrtvi borbu. Neka bude fajt
enisss

#2005 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

ne vidim zaista kako bi Hendo ovo mogao dobiti..al eto...vidjecemo uskoro...
Superhikk

#2006 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Superhikk »

Ne bi mi za ovakvu borbu gledao šansu za titulu
Adrian_M41

#2007 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Adrian_M41 »

Trudim se da budem budan......i onda najveća uspavanka zadnjih godina..... :zzzz: Ponovo bi oni meni imali meč...
enisss

#2008 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

jasno mi je da se mora taktizirati i ponekad povlaciti unazad..al mislim da je ovo od Machide zaista previse...cijelo vrijeme samo ceka da protivnik napadne pa tek onda da ide u kontru...ovo je bas bilo dosadno..totalno....
Superhikk

#2009 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Superhikk »

Partija šaha. Pa nije MMA zabava za penzionere. Ako je kome do taktiziranja i uživanja u istome eto džudo,karate,rvanje. Na hlađenje bi mi obojica od jednu godinu pa ako se užele borbe dati im nekog prosječnog, pa neka dobro spreme taktiku. Niko neće da baca pare da bi gledao ovo. Ako nećeš da daš šta publika traži onda koji ćeš q u UFC
enisss

#2010 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Mogu oni meni dizati u nebesa ovaj zenski MMA al meni je ovo smijesno..pogotovo zbog ove Ronde koja je postala "sampion" u UFC-u bez i jedne borbe u UFC-u..jos joj dovedu duplo manju Carmouche...hehe..smijesno
chengaba

#2011 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by chengaba »

enisss wrote:Mogu oni meni dizati u nebesa ovaj zenski MMA al meni je ovo smijesno..pogotovo zbog ove Ronde koja je postala "sampion" u UFC-u bez i jedne borbe u UFC-u..jos joj dovedu duplo manju Carmouche...hehe..smijesno
U čemu je problem, i Aldo je bio šampion bez i jedne borbe. Bore se sa više srca od pola ovih nabrijanih frajera...
harisaga

#2012 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by harisaga »

više akcije je bilo u jednoj rundi izmedju rondice i komuž,nego u 3 runde izmedju machide i henda.
enisss

#2013 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

chengaba wrote:
enisss wrote:Mogu oni meni dizati u nebesa ovaj zenski MMA al meni je ovo smijesno..pogotovo zbog ove Ronde koja je postala "sampion" u UFC-u bez i jedne borbe u UFC-u..jos joj dovedu duplo manju Carmouche...hehe..smijesno
U čemu je problem, i Aldo je bio šampion bez i jedne borbe. Bore se sa više srca od pola ovih nabrijanih frajera...
Slazem se za srce...al jednostavno mi ne idu zene i MMA..sta znam...ne gleda mi se to... :-D
EmiRem

#2014 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by EmiRem »

Nije los event.Koschek popusi foru na brzinu,McGee po meni borba veceri bas su se marisali muski.Faber me pravo iznenadio,zelim ga ponovo vidjeti protiv Barao-a.Machida Hedo sam pretpostavljo da ce onako zavrsiti.Ronda....Ne znam sta da kazem za zenski MMA.Da nije ovako medijski abrijano bilo bi bezze.Ovako, sta ja znam , ni tamo ni ovamo :smile:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2015 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

enisss wrote:
chengaba wrote:
Slazem se za srce...al jednostavno mi ne idu zene i MMA..sta znam...ne gleda mi se to... :-D
Ma ja vazda kad ih gledam kontam, ne daj Boze da ozenim kakvu onaku pa da me marise :D :D :D
Cracked

#2016 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Iz main eventa daleko najbolja borba je bila zenskih boraca. Tako je kad imas muda, a ne ova dvojica koja su mi inace vrlo dragi borci. Ocigledno nisu dosli da se bore u mma nego da se gledaju 15min.

Nek neko pisne jos da je Sonnen nepravedno dobio sansu za titulu...pa stvarno, ko to zasluzuje. Prvo bi pustio Sonnena pa Gustafssona i onda Teixieru. Poslije njih mozda Henda i Machidu

Naravno Sonnen ima malih sansi, plus sto je vise na TV-u nego na treningu
MaD_ProfessoR

#2017 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by MaD_ProfessoR »

Možda jeste Machida kontrapuncher, i mrzak je ljudima ze gledat jer ne kreće prvi, igra svoju igru, ali Henderson nema nikakvu igru, ne može 10 godina prolaziti jedan jedini potez -overhook desnica.
Čovjek osim tvrde brade i tog udarca ne nudi ništa, kreativnost nula.
Za tolike godine treninga i toliko borbi iza sebe morao je evoluirati kao borac.
Možda bi borba bila bolja i dinamičnija da je imao prodati Machidi koji potez više pa da mu ovaj vrati, ali nažalost nije.

Najgora i najdosadnija borba ove godine, nek se ugledaju na ženske i jedan i drugi :)

O tome ko zaslužuje šansu za titulu, prvi na spisku bi mi bio Gustafsson, 3 prazna mjesta, pa opet Šved,
pa tek onda svi ostali.

Neer dobio batina da mu može dugo biti i trajati :mrgreen: al ne pade, svaka mu čast na tome.

Jedva čekam Diaza i GSP-a, a velika je šteta što otpade Rory, to bi bila najbolja borba ove godine.
drugodtvogdruga

#2018 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

Koja steta za onu katastrofalnu "pobjedu" Machide... Hendo je bar pokusao i trudio se da ga strefi i napravi nesto od borbe ali Machida je uporan bio da napravi pizdariju od borbe, sreca pa ih ribe spasise na kraju jer da je ono main event bio Machida bi dobio cut za "pobjedu', haha. Steta necemo vidjeti jos uvijek Hendo vs JBJ ili Hendo vs Sonnen.
muhafuca

#2019 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

PayPerView prodaje - interesantno - Lesnar jos uvijek drzi rekord (ubjedljivo - donekle razumljivo jer je povukao dosta WWE fanova da gledaju njegovu borbu)

Edit : desni klik - view image da se vidi slika u punom razmjeru

ili desni click Copy image location pa otvoriti u novom tabu

Image
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2020 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

muhafuca wrote:PayPerView prodaje - interesantno - Lesnar jos uvijek drzi rekord (ubjedljivo - donekle razumljivo jer je povukao dosta WWE fanova da gledaju njegovu borbu)

Edit : desni klik - view image da se vidi slika u punom razmjeru

ili desni click Copy image location pa otvoriti u novom tabu

Image
Intteresantan graf ... vidi se da je UFC masina za ostale organizacije...Fedor sa PPV je patuljak u odnosu na bilo koji UFC...jednostavno uvijek je bilo lako naci bilo koji event i dan danas su na youtubu, nikada niko ih nije skinuo...dok UFC borba na you tubu moze biti sat-dva i onda se skine. To radi tim ljudi dok kod ostalih orgnaizacija niko...naravno da ostali onda manje PPV-a prodaju ...sto da kupujem kada skinem bilo gdje sa neta.

Mirko je interesantan jer onaj jedini main event koji je imao protiv Mir-a je koliko sam mogao da vidim najlosiji PPV kada je main event u HW u pitanju. Lesnar je medijska masina ...a tacno se vidi kako mu pada popularnost i kako je hype splasnuo sa kasnijim borbama i posebno sa prvim porazima.

Sonnen je bas napravio pricu oko druge borbe sa Silvom, skoro 1mil PPV nije ni cudo sto ga Dana voli ...

Iznenadjujuce mali PPV za JDS vs Cain II ....
amra67

#2021 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

kickboks legenda ramon dekkers danas je preminuo u 43 godini zivota dok se vozio na biciklu..ode jos jedna legenda poslije andy huga i mike bernarda...RIP..
Cracked

#2022 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Mozda po brojkama zene nisu dostigle ali zato medijska radoznalost je bila dosad najveca i to u gigantskim razlikama. Sto je dobro za sport jer to uvijek vuse ove ljude. Casopisi i mreze koje nikad nisu spominjale UFC sada spominju.
4m3l

#2023 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by 4m3l »

Prognoze, Uzima Struve by submission i Stan by TKO 100% :)

RIP Ramon Dekkers!
EmiRem

#2024 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by EmiRem »

Moze li info kad je event u japanu po nasem vremenu.Hvala

amra67

#2025 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

EmiRem wrote:Moze li info kad je event u japanu po nasem vremenu.Hvala

sad je 21:48 petak za 30 sati i 12 minuta je main card sto znaci da prelimsi zapocinju oko 2 sata prije main eventa..
Post Reply