Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mumy wrote:E onda su me ovi u Đoke Mazalica slagali,oni kazu da postupak ide ovako kako sam opisala.
sta je sa javnim preduzecima, odnosno firmama na budzetu(opstine, ministarstva), oni bi morali raspisati konkurs za prijem pripravnika ukoliko dobiju podsticaj!?[/quote
Najbolje bi ti bilo da odes u Đoke Mazalica i raspitas se...
mumy wrote:E onda su me ovi u Đoke Mazalica slagali,oni kazu da postupak ide ovako kako sam opisala.
sta je sa javnim preduzecima, odnosno firmama na budzetu(opstine, ministarstva), oni bi morali raspisati konkurs za prijem pripravnika ukoliko dobiju podsticaj!?
Naravno da bi trebali ili kad bi raspisali to mjesto je već pripremljeno unaprijed za nekoga. Da li si čuo da je neko u zadnje vrijeme primljen u Telecom bez štele, doduše u nazad par godina je moglo, ali sada nemoguće. A sigurno ti ili ostali kolege forumaši svakodnevno čujete da je taj i taj primljen u Telecom, BHpoštu, Elektroprivredu i ostala javna kantonalna preduzeća a nigdje nikakvog konkursa, jednostavno se preko noći pojave kao novi radnici.
sta je sa javnim preduzecima, odnosno firmama na budzetu(opstine, ministarstva), oni bi morali raspisati konkurs za prijem pripravnika ukoliko dobiju podsticaj!?[/quote
Ne moraju raspisati nikakav konkurs ako se vec dogovoris s njima da tebe zaposle, odnosno predhodno se dogovoris s njima da za tebe traze sredstva od biroa, a sto nece traziti po imenu i prezimenu nego samo broj pripravnika koji oni zele da im se odobri, a dalje zavisi od biroa koliko ce odobriti. Npr. firma trazi 5 pripravnika a biro odbri sredstva samo za 2, dalje zavisi od poslodavca koje ljude ce zaposliti. U tom slucaju bi ti morao/la biti medju ta 2 jer imas dogovor s njima
pa tek onda oni sa biroa.
Evo dragi kolege kad već nitko neće da postavi pitanja sa testrianja iz Suda BiH:
1. nacelo ne bis in idem, nacelo akuzatornosti
2. koji su elementi tuzbe
3 temeljem kojeg akta je osnovan Sud BiH i njegova struktura
4. europska konvencija za zastitu ljudskih prava i dodatci,primjena u odnosu na domace zakone
5. koje odluke sud donosi u upravnom sporu ( po ZUS )
6. mjere za osiguranje osumnjicenika/optuzenika i uspjesno vođenje kaznenog postupka
7. dokazne radnje
8. kada pocinje parnica
9. vrste kazni po ZKP-u
10. u kojim okvirima sud raspravlja po pitanju zalbe
11. kada se moze pokrenuti upravni spor
aaynaa wrote:veliko fuj za rezultate na sudu bih, ne mogu da vjerujem da su ovako providni fuj fuj fuj
sve stela do stele
ja sam mislio da je to opće poznata činjenica da na Sudu, a i Tuzilastvu rade tatini i mamini sinovi i kćerke. a da ne pricam da se ljudi primaju van konkursnih procedura
dakle, ako vam roditelji ne rade u pravosudju ili u nekom ministarstvu nemate se sta nadati
znam jadno, ali...
danchilo wrote:Evo dragi kolege kad već nitko neće da postavi pitanja sa testrianja iz Suda BiH:
1. nacelo ne bis in idem, nacelo akuzatornosti
2. koji su elementi tuzbe
3 temeljem kojeg akta je osnovan Sud BiH i njegova struktura
4. europska konvencija za zastitu ljudskih prava i dodatci,primjena u odnosu na domace zakone
5. koje odluke sud donosi u upravnom sporu ( po ZUS )
6. mjere za osiguranje osumnjicenika/optuzenika i uspjesno vođenje kaznenog postupka
7. dokazne radnje
8. kada pocinje parnica
9. vrste kazni po ZKP-u
10. u kojim okvirima sud raspravlja po pitanju zalbe
11. kada se moze pokrenuti upravni spor
Je li ovo bio konkurs za dipl. pravnike? Pa zar nije bilo potrebno završiti fax prije prijave - mislim - kakva su ovo pitanja??????
kremali wrote:Ok, znaci kao sto se pretpostavljalo rezultati za Sud BiH su namjesteni
Sta je s Konkurencijskim vijecem? Meni su rekli da ce rezultati biti u prvoj polovini maja...
I to je garant namjesteno
I mene zanima to konkurencijsko, samo sto meni nisu nista rekli sto se tice rezultata kada ce biti...
Konkurs za pripravnike u CBBH, zna li iko dokle je procedura dosla, ima li sta naskoro...
Vidim da su ovdje neki dobili rezultate sa suda BiH, meni jos uvije nista nije doslo a s obzirom na nasu postu ko zna i da li ce...pa bih zamolio sve one koji znaju rezultate da napisu imena koja su prosla....unaprijed zahvalan
Mozda je neko i postavio. Lista kandidata za pripravnike u federalnom ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica. Iako su rekli da ćemo biti obaviješteni pismenim putem.