BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baron_Samedi

#2001 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

Frankyee wrote:Marko Marin mozda zavrsi u Mancesteru, ko zna koliko transfer ce to biti.

Da su nam Marin i Subotic
Vrijeme je da se prestane sa tom luzerskom pricom.

Transfermarkt i realna cijena, ko krava i break dance...Bićo je odlican potencijal, i njegova cijena ce sigurno rasti.

Samo da Dzeko ne ode u Bayern, samo to ne...sve ostalo je podnosljivo. Dzeko, obracam ti se ovim putem, ne dozvoli da te naguze svinjoglava braca! Ne dozvoli da bude po njihovom djavoljem planu.
Ridjobrki

#2002 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ridjobrki »

Pratim ovu diskusiju oko Štilića pa hajde da i ja kažem koju. Kratko, jasno, okrutno ali realno: Misimović je problem, uz svo poštovanje i zahvalnost za minulh rad. Najbolje bi za sve bilo da on poput Jovanovića kaže kako se privremeno povlači iz repke dok ne postigne minutažu i pravi nivo igara za klub i tako učini uslugu svima. Tim prije što zauzíma mjesto dobrim zamjenama a svojim profilom predstavlja teret i problem taktički i strateški. Meni je on jako drag igrač, možda i najdraži reprezentativac ali da sam selektor riješio bih ga se iste sekunde - emocijama tu nema mjesta, to je posao.

Misimović je dosegao svoj vrh pod Magathom u Wolfsburgu u 4-4-2 i te je uvjete nemoguće ponoviti. Njegove pozicije više nema, ustvari promijenila se i on bi morao krepati od napora da to isprati a izgleda da to neće ili ne može.

Repka mora gledati u budućnost i graditi dugoročna rješenja i tražiti konstantnost a prestati prilagođavati sistem trenutnim raspoloženjima i formama igrača. Miske je tu prošlost, koliko god ja ili bilo ko drugi žalio zbog toga.
zecko_kupuz

#2003 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Salihović je fino umočio desnom. :D
luckylaka

#2004 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Frankyee wrote:Marko Marin mozda zavrsi u Mancesteru, ko zna koliko transfer ce to biti.

Da su nam Marin i Subotic u timu mnogo bi to laske islo. kad pogledas mogli bi da sastavimo jaci tim od onih sto nisu nikad zaigrali, vec dobro poznat problem.

Sto se tice Bicakcica , kakav je on potencijal? na transfermarketu procjena od 100.000 euro i nije bas nesto ohrabrujuca za igraca od 20 godina.

( za porediti sa Marinom koji je prodan za 8.5 miliona sa 18 godina )
Pa navijaj za Marina ne moras za Bicakcica.
NediM17

#2005 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by NediM17 »

Spahaaaaaaaaaaaaaaaa :bih: :bih:

Kako je jednom Lisandru loptu kroz noge probacio reziser je vracao snimak jedno pet puta!
Gol je dao glavom, korner i Spaha ga utrpa! :)

Sta je sa Dzekom danas? Skroz razocaravajuca igra!
missko

#2006 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by missko »

Dade ga Spaha Pjanicu
Zmijuga loma

#2007 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Zmijuga loma »

Jel igrao Pjanić i koliko?

Spaha :thumbup:
and

#2008 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by and »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A_nH2XeGBTc [/youtube]

šteta primiše ga u zadnjim sekundama.pjanić igrao 10 minuta.
zecko_kupuz

#2009 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Spahić je odigrao tip-top. :-D Odlično čistio, zabio gol i usput stigao pokositi Pjanića kod drugog gola Lyona. :D
s_bjelava

#2010 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by s_bjelava »

Ridjobrki wrote:Pratim ovu diskusiju oko Štilića pa hajde da i ja kažem koju. Kratko, jasno, okrutno ali realno: Misimović je problem, uz svo poštovanje i zahvalnost za minulh rad. Najbolje bi za sve bilo da on poput Jovanovića kaže kako se privremeno povlači iz repke dok ne postigne minutažu i pravi nivo igara za klub i tako učini uslugu svima. Tim prije što zauzíma mjesto dobrim zamjenama a svojim profilom predstavlja teret i problem taktički i strateški. Meni je on jako drag igrač, možda i najdraži reprezentativac ali da sam selektor riješio bih ga se iste sekunde - emocijama tu nema mjesta, to je posao.

Misimović je dosegao svoj vrh pod Magathom u Wolfsburgu u 4-4-2 i te je uvjete nemoguće ponoviti. Njegove pozicije više nema, ustvari promijenila se i on bi morao krepati od napora da to isprati a izgleda da to neće ili ne može.

Repka mora gledati u budućnost i graditi dugoročna rješenja i tražiti konstantnost a prestati prilagođavati sistem trenutnim raspoloženjima i formama igrača. Miske je tu prošlost, koliko god ja ili bilo ko drugi žalio zbog toga.
Ovo ja jarane govorim vec dugo vremena. Mislim da je i Pape to shvatio ali nece odmah da ga posalje na klupu sto je greska. Medo i Mire sasvim dobro funksionisu zajedno, treba nam jos jedan dobar zadnji vezni i to je to sto se tice veze.
O lijevom beku i drugom stoperu necemo sada. :D
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Banja Luka

#2011 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Banja Luka »

and wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A_nH2XeGBTc [/youtube]

šteta primiše ga u zadnjim sekundama.pjanić igrao 10 minuta.

Koji kralj, hladno mogao nogom da gurne loptu u go, a on se baca i glavom zabija. Sigurno se bojao da bi mogao povrijediti nogu :D .

Sto se Misimovica tice, najlakse ga je poslati na klupu ili izbaciti iz reprezentacije, ali time bi bio vjerovatno potpuno zaboravljen, pitanje je da li bi ostvario jos neki transfer, a samim tim bi i reprezentacija bila na gubitku. Ipak on moze da odigra jos koju godinu i iako ja nisam zato da reprezentacija sluzi igracima kao prilika za dokazivanje, mislim da ovdje ima i interesa reprezentacije da se Misketu da jos malo kredita. Nadam se samo da ce on taj kredit poceti da otplacuje.
Baron_Samedi

#2012 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Baron_Samedi »

Pjanic vise nije starter i kad Gourcuffa nema. To je to. Promjena sredine, nema druge.
zecko_kupuz

#2013 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Pad forme je bio neminovan. Kada skontamo, većina reprezentativaca je prije godinu-dvije bila na apsolutnom vrhuncu u svojim klubovima. Nema im drugog puta nego prema dole. Ali eto, sada kada su "upali", može se očekivati ponovni uzlet za nekoliko mjeseci. :)
klixober

#2014 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Evo neki golovi Medunjanina ove sezone za Maccabi,izgleda da se odlicno snalazi u novom klubu:

Vec je zvijezda :D :
Obuca9

#2015 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Zmijuga loma wrote:Jel igrao Pjanić i koliko?

Spaha :thumbup:
Kao i obično, svojih standardnih 8 minuta.
BarbaDue

#2016 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BarbaDue »

Jes glupo kad u jednom danu utaknicu odigraju Spaha, Pjanke, Džeko, Sejo i Vedo... :D
zecko_kupuz

#2017 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

@komeba
Medaš bi Džeki trebao pokazati koji trik, kako izvesti penal. :D
klixober

#2018 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

zecko_kupuz wrote:@komeba
Medaš bi Džeki trebao pokazati koji trik, kako izvesti penal. :D
Slazem se :) Inace smatram da je Medunjanin uz Stilica nas najpotcjenjeniji igrac.Ima strasnu tehniku,pregled igre,bezobraznost potrebnu za zvijezdu.
Kad se samo sjetim kako je vozao odbranu Barcelone:
lerdi

#2019 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by lerdi »

Medunjanjin je po meni i dosta zahvalan igrač. Može jako puno da popuni pozicija. Mislim da nema pozicije u vezi koju nije igrao. Po meni u utakmicama protiv Slovačke i Albanije među boljim, ako ne i najbolji. Pomagao je Rahimiću u odbrani, a u napadu je imao pravo finih proigravanja pa eto i taj gol je postigao. Mislim da smo u njemu dobili nešto što nam je dugo trebalo, a to je igrač koji pokriva područje između dva šesnesterca.

;)
Šibicar

#2020 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Šibicar »

lerdi wrote:Medunjanjin je po meni i dosta zahvalan igrač. Može jako puno da popuni pozicija. Mislim da nema pozicije u vezi koju nije igrao. Po meni u utakmicama protiv Slovačke i Albanije među boljim, ako ne i najbolji. Pomagao je Rahimiću u odbrani, a u napadu je imao pravo finih proigravanja pa eto i taj gol je postigao. Mislim da smo u njemu dobili nešto što nam je dugo trebalo, a to je igrač koji pokriva područje između dva šesnesterca.

;)
Samo još da dodam,igra hladno i zna sa loptom. :thumbup: Samo se nadam da mu ove utakmice nisu bile trenutak inspiracije i da će nastaviti još bolje.
Bosanski_kralj

#2021 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

Šibicar wrote:
lerdi wrote:Medunjanjin je po meni i dosta zahvalan igrač. Može jako puno da popuni pozicija. Mislim da nema pozicije u vezi koju nije igrao. Po meni u utakmicama protiv Slovačke i Albanije među boljim, ako ne i najbolji. Pomagao je Rahimiću u odbrani, a u napadu je imao pravo finih proigravanja pa eto i taj gol je postigao. Mislim da smo u njemu dobili nešto što nam je dugo trebalo, a to je igrač koji pokriva područje između dva šesnesterca.

;)
Samo još da dodam,igra hladno i zna sa loptom. :thumbup: Samo se nadam da mu ove utakmice nisu bile trenutak inspiracije i da će nastaviti još bolje.
Slažem sa sa svima, ali i ja još da dodam :D, čini mi se da mu je mana "duga lopta". To mu i nije tolika mana u reprezentaciji, jer smo mi počeli praktikovati igru od noge do noge, pa nam odigravanje dugih lopti nije ni na kraj pameti. :oops: :D
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#2022 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by A1fa »

Bosanski_kralj wrote:
Šibicar wrote:

;)
Slažem sa sa svima, ali i ja još da dodam :D, čini mi se da mu je mana "duga lopta". To mu i nije tolika mana u reprezentaciji, jer smo mi počeli praktikovati igru od noge do noge, pa nam odigravanje dugih lopti nije ni na kraj pameti. :oops: :D
To je vjerovatno zbog toga sto holandska skola nogometa pociva na postulatu ,,umrla mu mati ko je nabije preko centra'' :D
Obuca9

#2023 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Bosanski_kralj wrote:
Šibicar wrote:

;)

Dabogda mu svaka mana bila kao ova :D Doduše ovo je bila više poluduga lopta, ali svejedno :)
Bosanski_kralj

#2024 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

hz__semir wrote: Dabogda mu svaka mana bila kao ova :D Doduše ovo je bila više poluduga lopta, ali svejedno :)
Ma ja sam to zaključio iz njegovih par pokušaja odigravanja duge lopte na naše napadače. Ono što je sigurno uzorak tih pokušaja nije reprezentativan, pa je lako moguće da i griješim :D
van Basten

#2025 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by van Basten »

ako onaj kloc Puel preživi januar na klupi Lyona, Pjaniću je najbolje da se hvata noge... opet ga zamjeni sa nekim levatom u 68. Slučajno ili ne, minut poslije primili su gol i sada gube od azijske Barce :-)
Post Reply