pozdrav svima
bogami se ja nadjoh u keriminoj "ko se javlja, javlja, a ostali samo kad im gdje zapne dodju po savjet"
opravdanja nemam...ljenost je bolest, moja mati meni i danas kaze
da budem iskrena nije se ni lako javiti tamo gdje ljudi poznaju materiju a ti u nekoj pero lakoj kategoriji (daj boze i to)
ako se sjecate mi ove godine prvi put napravismo bastu...vise kao zeza, onako amaterski, da ubijemo vrijeme
ove godine, ja po prvi put u zivotu baratam zemljom, pa smo odlucili neka to bude samo crveni i bijeli luk, mrkva i paradajz...naknadno sam posijala i tikve...bilo mi zao baciti sjeme koje sam dobila na poklon
budem sad pokusala ubaciti i slike, koje sam jos davno obecala a onda imam i par pitanja, naravno
lukom sam bila razocarana, posebno jer sam dobila komentar od jedne osobe kako tu nikada nije bio losiji luk..ali naknadno u razgovoru sa komsijama cujem da su oni ostali bez luka jer im ga nesto pojelo...jedino je nas dajdja dobio nesto bolji ali njegov komentar je bio da smo se prekasno odlucili za bastu i da smo sve kasno posijali...istina, i naravno to me ohrabrilo da nasa naredna basta bude i na vrijeme i bolja...takodje mi nismo bas djubrili bastu, nismo jer nismo ni planirali da je imamo....imate slike luka...od nekih kilu i pol mozda smo dobili 4 kg crvenog a za bijeli nemam pojma uopce...znam da je boljelo odvajati sitne glavice koje ce se opet sijati i vidjeti kolika je to hrpica
tikvi jos nema...valjda ce ih biti....dok paradajza ima...nadam se da ce dozrjeti kako treba, paradajz smo posadili u hladovini pa kod nas on kasno dozrijeva...sta da vam kazem
i da, bosiljak i dalje cvate, ja ga ne berem vec jako dugo...polako se susi...bas polako...ali ako nista lijepo zamirise...nadjoh na netu da je bolje isjeckati ga pa zamrzavati u vodi nego u listicima...
slike se sporo upload-aju pa ce ici naknadno, ali jos sad

...valjda cu uspjeti tj....a pitanje oko zemlje poslije slika...da ne pobjegnete glavom bez obzira kad ugledate kilometarski post
drago mi je vidjeti kako uzivate u svojim bastama, koliko vas zabavljaju i kakve vam slatke muke zadaju
idem sad pokusati ubaciti slike...ako ne uspjem ili ispadnu traljave budem cekala muza da me poduci