Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#2001 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nisam znao da imamo i Nostradamuse na forumu, pa haj' nam svega vam predvidite odmah dokle ćemo dogurati s Papetom, da se ne sekiramo.
Ako vam nije frka, da nam odmah bacite i vaše proročanstvo dokle bi došli da je tu trenerska veličina, kakvu svijet još nije zapamtio, Sergej Barbarez, da li je to polufinale ili finale Eura 2012, pa da znam za čime da plačem?
Ako vam nije frka, da nam odmah bacite i vaše proročanstvo dokle bi došli da je tu trenerska veličina, kakvu svijet još nije zapamtio, Sergej Barbarez, da li je to polufinale ili finale Eura 2012, pa da znam za čime da plačem?
Last edited by Obuca9 on 31/05/2010 13:03, edited 1 time in total.
-
Officer Crabtree
#2002 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To je do mentaliteta. Isto kao što narod za vođu želi nekog otresitog dasinu koji će reći u brk drugima šta misli (Dodik, Silajdžić...). Samo da neko drugi razmišlja za mene.
Nama treba da onaj igrač shvati za šta igra, bez da mu trener udara šamar. To je profesionalizam.
Nama treba da onaj igrač shvati za šta igra, bez da mu trener udara šamar. To je profesionalizam.
- zecko_kupuz
#2003 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hmm, a 2004. je hrpa kloceva osvojila evropsko prvenstvo. Bez da su imali ijednog koji zna sa loptom.Fordas wrote:Rasturila nas je reprezentacija u kojoj ima samo jedan momak koji zna sa loptom (onaj albanac) dok je ostalih 20 atleticara jako dobro trcalo i nista vise. Zalosno
-
LSD
#2004 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo da kažem osnovne cinjenice ovima koji velicaju Barbareza kao trenera (kao igracu i patrioti uvijek kapa do poda)
Barbarez nema niti dana trenerskog iskustva
cak ni juniore nije nikad vodio - ovo je osnovna cinjenica.
S druge strane Pape je vodio klubove i ima iza sebe dosta trenerskog iskustva...dobro ,nije vodio neke extra klubove vec mahom neke prosjeke, ali u odnosu na Barbareza je prekaljen trener tj.Ferguson....ovo su cinjenice koje niko ne može pobiti.
Pa ne može se dovesti covjek na selektrosku poziciju bez ijednog dana iskustva u struci...to jednostavno nije normalno.
Barbarez nema niti dana trenerskog iskustva
S druge strane Pape je vodio klubove i ima iza sebe dosta trenerskog iskustva...dobro ,nije vodio neke extra klubove vec mahom neke prosjeke, ali u odnosu na Barbareza je prekaljen trener tj.Ferguson....ovo su cinjenice koje niko ne može pobiti.
Pa ne može se dovesti covjek na selektrosku poziciju bez ijednog dana iskustva u struci...to jednostavno nije normalno.
-
Omerovim_Koracima
#2005 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bajrami i Safari 2 igracha su nas unistila

-
Officer Crabtree
#2006 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
najčešće tako i bude
-
greys
#2007 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije ni Klinsmann imao trenerskog iskustva,pa bio treci sa Njemackom na svijetu.LSD wrote:Samo da kažem osnovne cinjenice ovima koji velicaju Barbareza kao trenera (kao igracu i patrioti uvijek kapa do poda)
Barbarez nema niti dana trenerskog iskustvacak ni juniore nije nikad vodio - ovo je osnovna cinjenica.
Trener moze imati i sto godina iskustva,a da nema pojma o vodenju ekipe.
Do sada Pape nicim nije pokazao da je dobar trener.Niti sa jednom ekipom koju je vodio nije zabiljezio neki uspjeh.
- cyprus
#2008 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sve sve, ali mislim da je to zadnje što nam trebapalermo wrote:Malo si me iživcirao, ne možemo stalno govoriti da smo mali, da nam je realnost biti treći i slično, Realnost je vrlo fluidna stvar, danas je realno da si živ , sutra si pod zemljom. Treba nam samopouzdanja, uvjerenosti da možemo, treba nam euforije.........uparvao iz tih razloga sam nekako jako razočaran načinom kako je Pape vodio utakmicu protiv Švedske, ne radi se to tako. Što bi se reklo, Pape me iznervirao, ati mi naletio
-
Officer Crabtree
#2009 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jah, al ti kad braniš Barbareza napadaš Sušićevu ekspertizu istim argumentima koji ne idu u prilog Barbarezu. Tu se malo zezneš.Nije ni Klinsmann imao trenerskog iskustva,pa bio treci sa Njemackom na svijetu.
Do sada Pape nicim nije pokazao da je dobar trener.Niti sa jednom ekipom koju je vodio nije zabiljezio neki uspjeh.
- Bosanski_kralj
#2010 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kakav život u oblacima?cyprus wrote: Malko sam iznenađen sadržajem tvog posta. Nije mi namjera bila da nikog, pa ni tebe iznerviram. Jednostavno iskazujem svoje mišljenje, jer mi je dosadio taj život u oblacima. Meni je recimo zamarajuće čitat konstantno nezadovoljstvo i pljuvanje po svemu što se ostvari (jer zaboga, uvijek postoji više). Na taj način ćemo vječito ostat nezadovoljna i iskompleksirana nacija.
Zar je život u oblacima što želimo napokon da se plasiramo na jedno veliko takmičenje? Sve osim toga ja ću smatrati neuspjehom, a ti budi zadovoljan baražom, trećim mjestom u grupi ili prelaskom u drugu jakosnu grupu.
-
greys
#2011 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo govorim da trenersko iskustvo nije nikakav preduslov da budes dobar selektor.Nama treba svestran,karizmatican,inteligentan covjek,koji zna zagalamiti,sa internacionalnim ugledom,koji govori bar jedan strani jezik.Officer Crabtree wrote:Jah, al ti kad braniš Barbareza napadaš Sušićevu ekspertizu istim argumentima koji ne idu u prilog Barbarezu. Tu se malo zezneš.Nije ni Klinsmann imao trenerskog iskustva,pa bio treci sa Njemackom na svijetu.
Pape od ovoga ispunjava da zna strani jezik i da ima neki ugled.Svi drugi aduti su na strani Barbareza.Ali realan sam i ne mislim da sad Barbarez moze postati selektor,Pape je tek poceo s radom.
-
Officer Crabtree
#2012 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sad ispade da Pape nije inteligentan, karizmatičan i svestran? Na osnovu čega? Meni je baš karizmatičan, nekako povučen, mračan...
I zašto ti treba neko da galami na njih?
Jah, zašto onda Barbarez ne može da bude trener barem u drugom dijelu bundesligaške ljestvice?
Postavi sebi ovo pitanje: Koji naš stručnjak može trenirati recimo neku od Top 30 selekcija na FIFA rang listi, ili neki od Top 20 klubova UEFA-e.
Možda samo Halilhodžić i Bajević. I to možda.
Sve ispod toga niko.
A želimo li da naša reprezentacija bude među top 30?
Ovdje se samo barata emocijama, i meni je drag Barbarez. Draži od Sušića jer je u onoj generaciji nogometaša uz koju sam ja odrastao. Al jedino Vaha i Bajević su trenutno imena o kojima možemo govoriti kao o dovoljnoj kvaliteti, ostalo su sve rizici.
Jah, zašto onda Barbarez ne može da bude trener barem u drugom dijelu bundesligaške ljestvice?
Postavi sebi ovo pitanje: Koji naš stručnjak može trenirati recimo neku od Top 30 selekcija na FIFA rang listi, ili neki od Top 20 klubova UEFA-e.
Sve ispod toga niko.
Ovdje se samo barata emocijama, i meni je drag Barbarez. Draži od Sušića jer je u onoj generaciji nogometaša uz koju sam ja odrastao. Al jedino Vaha i Bajević su trenutno imena o kojima možemo govoriti kao o dovoljnoj kvaliteti, ostalo su sve rizici.
-
greys
#2013 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Officer Crabtree wrote:Sad ispade da Pape nije inteligentan, karizmatičan i svestran? Na osnovu čega? Meni je baš karizmatičan, nekako povučen, mračan...
Sve ispod toga niko.
Stvarno ne bih da vrijedam Papeta,on je bio sjajan igrac,mozda najbolji kojeg je ikada iznjedrila BiH,ali privatno kao licnost i trenutno kao trener,niti je inteligentan,niti svestran,niti karizmatican.
Dopustam mogucnost da grijesim,ali do sada mi Pape tako djeluje.
Sto se Barbareza tice...nije lako dobiti trenerski posao u 4. ligi Evrope,a ne vjerujem ni da se pretjerano trudio da dobije.Do sada je bio samo u HSV-u i pretpostavljam da ce tek u buducnosti aplicirati,biti kandidati,za neki trenerski posao.
Ali Barbareza dovoljno poznajem da mogu zakljuciti da je on covjek tipa Guardiole,Magatha,Mourinha...inteligentan,ambiciozan,karizmatican...covjek koji bi sa osrednjom ekipom napravio uspjeh.Nisam nikakav prorok i ne treba biti vidovit da se vide Barbarezove vrline.
- tokar
#2014 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da i ja dam svoje skromno mišljenje. A ono kaže da ako neko do sada nije imao uspjeha, teško je očekivati da će ga imati u budućnosti. Safet Sušić, legenadrni je igrač bivše Jugosalvije i PSG-a što su mu tamo i zvanično potvrdili. Ali, kao trener S.Sušić, čini mi se u šest klubova, ništa nije uradio i uglavnom je dobivao otkaz.
Drugo, gledajući utakmicu protiv Švedske imam osjećaj da je naš tim izgubio i oštrinu i brzinu, u odnosu na prošle utakmice, i sve se bazira na beskonačnom i bezidejnom dodavanju... Do Džeke i MUslimovića došl se su jedna dvije lopte, što je tragedija za takav kalibar egzekutora....
E sad ima još jedna stvar. A to je izjava Safeta Sušića da je probavao one koji se nisu naigrali. Poštujem. Ali ako je već probavao, zašto nije probao nekoga na mjestu Seje Salihovića, koji neće igrati prve četiri utakmice zbog kazne! Tu mi nikave logike nema.
Nadam se da je ovo bila samo prijateljska utakmica pa se nisu bog zna kako igrači trošili. I nadam se da ću drugu sliku vidjeti protiv Njemačke.
MOje promišljenje jeste da je reprezentacija BIH sa Ćirom došla do jednog kvaliteta i da svaki naredni selektotr mora da nadgrađuje i poboljšava igru nacionalnog tima. Sve ostalo nema opravdanja.
Ja se nadam da griješim glede procjene Safeta Sušića kao selektora. Njegova veličina kao igrača, ponavljam, neupitna je.
Drugo, gledajući utakmicu protiv Švedske imam osjećaj da je naš tim izgubio i oštrinu i brzinu, u odnosu na prošle utakmice, i sve se bazira na beskonačnom i bezidejnom dodavanju... Do Džeke i MUslimovića došl se su jedna dvije lopte, što je tragedija za takav kalibar egzekutora....
E sad ima još jedna stvar. A to je izjava Safeta Sušića da je probavao one koji se nisu naigrali. Poštujem. Ali ako je već probavao, zašto nije probao nekoga na mjestu Seje Salihovića, koji neće igrati prve četiri utakmice zbog kazne! Tu mi nikave logike nema.
Nadam se da je ovo bila samo prijateljska utakmica pa se nisu bog zna kako igrači trošili. I nadam se da ću drugu sliku vidjeti protiv Njemačke.
MOje promišljenje jeste da je reprezentacija BIH sa Ćirom došla do jednog kvaliteta i da svaki naredni selektotr mora da nadgrađuje i poboljšava igru nacionalnog tima. Sve ostalo nema opravdanja.
Ja se nadam da griješim glede procjene Safeta Sušića kao selektora. Njegova veličina kao igrača, ponavljam, neupitna je.
-
LSD
#2015 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovo su prijateljske utakmice koja ne moraju ništa da znace...pa i sa Ćirom smo gubili od Rijeke, brukali se protiv Omana u prijateljskim.
Pape pokušava da uigra formaciju sa cetvoricom nazad što mu dodatno otežava posao s obzirom kakve defanzivce imamo (nedo Bog nikome onakve) ali realno niko u evropi više ne igra sa liberom...plus što je smuntao Mujdžu da obuce naš dres.
Pape pokušava da uigra formaciju sa cetvoricom nazad što mu dodatno otežava posao s obzirom kakve defanzivce imamo (nedo Bog nikome onakve) ali realno niko u evropi više ne igra sa liberom...plus što je smuntao Mujdžu da obuce naš dres.
-
palermo
#2016 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
kako nije, pa donijela nam je sve ove navijače koji prate reprezenatciju, donijela nam je nove igrače (bez obzira što ja nisam sigruan koliko smo sa njima dobili) , donijela nam je konačno i rezultat (ja i ti se slažemo da je baraž naš najveći uspjeh), euofirja je naravno uvije opasna jer pad može biti bolan, ali obzirom na to da se mi nigdje nismo popeli ni naš eventualni pad ne može biti bogzna kako bolan. Ako ho'š možeš ti neku drugu riječ staviti umjesto euforija, recimo vjera u same sebe.....al to ti je to.cyprus wrote:Sve sve, ali mislim da je to zadnje što nam trebapalermo wrote:Malo si me iživcirao, ne možemo stalno govoriti da smo mali, da nam je realnost biti treći i slično, Realnost je vrlo fluidna stvar, danas je realno da si živ , sutra si pod zemljom. Treba nam samopouzdanja, uvjerenosti da možemo, treba nam euforije.........uparvao iz tih razloga sam nekako jako razočaran načinom kako je Pape vodio utakmicu protiv Švedske, ne radi se to tako. Što bi se reklo, Pape me iznervirao, ati mi naletio
. Bar nam euforije nikad nije falilo, no volio bih znat kad nam je šta dobro donijela...
- Obuca9
#2017 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I donijela nam je to da smo sebi umisli da smo svjetska velesila koja će se poigrati sa Portugalom (preciznije, da ćemo im j..ati majku portugalsku), a sve što smo napravili u dvije utakmice protiv Portugala, koji je igrao bez nekoliko prvotimaca računajući i onog najboljeg C. Ronalda, se ustvari desilo u roku od 10 sekundi, koliko je prošlo od Panićevog centaršuta, do Muslimovićeve stative u Lisabonu.
- al_neri
#2018 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A Ibriciceva precka ? a Sejin sut , koji je golman jedva odbranio ?hz__semir wrote:I donijela nam je to da smo sebi umisli da smo svjetska velesila koja će se poigrati sa Portugalom (preciznije, da ćemo im j..ati majku portugalsku), a sve što smo napravili u dvije utakmice protiv Portugala, koji je igrao bez nekoliko prvotimaca računajući i onog najboljeg C. Ronalda, se ustvari desilo u roku od 10 sekundi, koliko je prošlo od Panićevog centaršuta, do Muslimovićeve stative u Lisabonu.
- Obuca9
#2019 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mislio sam na konkretne šanse iz igre, a ne kornere. A to za "jedva odbranio"al_neri wrote:A Ibriciceva precka ? a Sejin sut , koji je golman jedva odbranio ?hz__semir wrote:I donijela nam je to da smo sebi umisli da smo svjetska velesila koja će se poigrati sa Portugalom (preciznije, da ćemo im j..ati majku portugalsku), a sve što smo napravili u dvije utakmice protiv Portugala, koji je igrao bez nekoliko prvotimaca računajući i onog najboljeg C. Ronalda, se ustvari desilo u roku od 10 sekundi, koliko je prošlo od Panićevog centaršuta, do Muslimovićeve stative u Lisabonu.
- zecko_kupuz
#2020 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Savjetujem da dobro prostudirate utakmicu prije nego li počnete "nabacivati" komentare. Kako Sušić nije nikoga pozvao umjesto Salihovića? Pozvao je Mujdžu, ali se na kraju ispostavilo da nema prava nastupa. I skoro je izvjesno da će Mujdža zamijeniti Salihovića u odbrani tokom kvalifikacija.
Muratović je zaigrao i pokazao da više nema štofa za reprezentaciju. Eto jednog zaključka. Spahić je izašao i odbrana je propala. Eto još jednog zaključka.
Pandža ili Mravac kao bekovi - loša ideja. Dakle, još jedno korisno saznanje. I tako dalje, i tako dalje...
Mene je samo Nadarević totalno razočarao. Nije tip igrača koji ljenčari na terenu, ali opet je djelovao izgubljeno.
Muratović je zaigrao i pokazao da više nema štofa za reprezentaciju. Eto jednog zaključka. Spahić je izašao i odbrana je propala. Eto još jednog zaključka.
Pandža ili Mravac kao bekovi - loša ideja. Dakle, još jedno korisno saznanje. I tako dalje, i tako dalje...
Mene je samo Nadarević totalno razočarao. Nije tip igrača koji ljenčari na terenu, ali opet je djelovao izgubljeno.
-
greys
#2021 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mujdza je desni bek,nikad nije igrao lijevog beka.Da Pandza ne moze igrati beka,ne treba utakmica da se vidi to,treba samo biti prosjecno inteligentan,znati da je momak klasicni centralni odbrambeni,previse spor za beka,bez potrebne tehnike.Takodje,ni za cinjenicu da Muratovic ne moze vise igrati nije trebala utakmica,to je vecina prosjecno inteligentnih navijaca znala i prije utakmice.Za Spahica smo takodje znali i bez utakmice.Znaci,suma sumarum,utakmica nicemu nije sluzila i nista iz nje nismo novo naucili.zecko_kupuz wrote:Savjetujem da dobro prostudirate utakmicu prije nego li počnete "nabacivati" komentare. Kako Sušić nije nikoga pozvao umjesto Salihovića? Pozvao je Mujdžu, ali se na kraju ispostavilo da nema prava nastupa. I skoro je izvjesno da će Mujdža zamijeniti Salihovića u odbrani tokom kvalifikacija.
Pandža ili Mravac kao bekovi - loša ideja. Dakle, još jedno korisno saznanje. I tako dalje, i tako dalje...![]()
- al_neri
#2022 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
http://www.youtube.com/watch?v=IFq1ecKXdbshz__semir wrote:Mislio sam na konkretne šanse iz igre, a ne kornere. A to za "jedva odbranio"al_neri wrote:A Ibriciceva precka ? a Sejin sut , koji je golman jedva odbranio ?hz__semir wrote:I donijela nam je to da smo sebi umisli da smo svjetska velesila koja će se poigrati sa Portugalom (preciznije, da ćemo im j..ati majku portugalsku), a sve što smo napravili u dvije utakmice protiv Portugala, koji je igrao bez nekoliko prvotimaca računajući i onog najboljeg C. Ronalda, se ustvari desilo u roku od 10 sekundi, koliko je prošlo od Panićevog centaršuta, do Muslimovićeve stative u Lisabonu.![]()
Pardon sa lakocom je skinuo
- k3ngur
#2023 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kako izgleda mi cemo ipak zaigrat na svjetsko prvenstvo, evo Srbiju mozda diskvalifikuju. Samo neznam hocemo'l ponovo u baraz al ovoga puta sa Irskom... 
- zecko_kupuz
#2024 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dio vezan za Mujdžu ne mora biti doslovno shvaćen. Jahić će vjerovatno lijevo, a Mujdža na svoju poziciju.greys wrote: Mujdza je desni bek,nikad nije igrao lijevog beka.Da Pandza ne moze igrati beka,ne treba utakmica da se vidi to,treba samo biti prosjecno inteligentan,znati da je momak klasicni centralni odbrambeni,previse spor za beka,bez potrebne tehnike.Takodje,ni za cinjenicu da Muratovic ne moze vise igrati nije trebala utakmica,to je vecina prosjecno inteligentnih navijaca znala i prije utakmice.Za Spahica smo takodje znali i bez utakmice.Znaci,suma sumarum,utakmica nicemu nije sluzila i nista iz nje nismo novo naucili.
A i ne mora se ništa novo naučiti iz ove utakmice, dovoljno je utvrditi neke činjenice i nikada više ne napraviti istu grešku.
I još da podsjetim, čitava je formacija promijenjena dolaskom Sušića. Neki igrači više nemaju iste uloge na terenu. Dajte sad da malo odahnemo do četvrtka.
- Distortion
#2025 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Rece Susic da ce dva igraca otpasti nakon Svedske? Koja su to dva igraca?
Sta taj Muratovic treba da uradi pa da izleti iz reprezentacije? Stvarno ne razumijem tu zelju da i dalje igra za repku i tako nas sakati na vrlo vaznoj poziciji u defanzivi.
Sta taj Muratovic treba da uradi pa da izleti iz reprezentacije? Stvarno ne razumijem tu zelju da i dalje igra za repku i tako nas sakati na vrlo vaznoj poziciji u defanzivi.