To je i meni problem, jer sam primjetio da se raja najvise zale na tu razliku u velicinama. Ja sam M tako da do sada bas nisam imao nekih drasticnih razlika. Sretno s ovim kupovinama. 30GBP je otprilike 72KM, a uvijek mnozite sa 2,4 ili 2,5forzamilan wrote:Thehut je zakon! Od kako sam prvi put naručio kod njih ne sjećam se kad sam šta kod nas uzeo u trgovini. Samo malo mi crnjak radi brojeva jer evo primjer 2 jakne razlikuju se jedna taman druga povelika a ista veličina.
Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
- ChataDodajStaHoces
#2001 Re: Internet kupovina iz inostranstva
- Big Ben
#2002 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ja sam TheHut počeo koristiti prvo za videoigre (PlayStation 3) i plaćala se dostava u visini od 0.99 funti. Smiješno. Sada je dostava BESPLATNA (osim ako neće preporučenu sa tracking numberom i tim glupostima...to košta bruku).
S obzirom da koristim stranicu već par godina, mogu reći da su uvođenjem besplatne dostave pokvarili svoju uslugu odnosno pao je kvalitet. Na narudžbu čekam MINIMALNO 3 sedmice, dok je prije za 7-8 dana bila tu. Roba ide preko Slovenije...na paketićima piše "Slovenska pošta" ili tako nešto. Ne znam sad je li do njih ili do naših. Možda se ulaskom Hrvatske u EU stvari poboljšaju.
Gledao sam i ovaj Asos, ali se ne može porediti sa TheHut-om. Evo npr. par arktikala sa cijenama koje sam kroz godine kupio na Hut-u:
Pepe Jeans teksas košulja, dugi rukav = cca. 50 KM (pitajte u Alti u Pepe Jeans-u koliko košta kod njih!
)
Tommy Hilfiger Denim torba, "poštarka" = cca. 60 KM
2 x D&G majica kratkih rukava = cca. 30 KM
Harrington jakna = cca. 25 KM
3 x DKNY majica = cca. 45 KM
Pierre Cardin pidžama = cca. 25 KM
Ne mora čovjek biti genije da vidi kolika je ušteda! TheHut često ima "Sale" pa je vrijedno navratiti svaki dan po minut, vidjeti šta ima. Često šalju kodove sa popustom, pa i to pomogne.
Nadam se da sam bio od pomoći!
S obzirom da koristim stranicu već par godina, mogu reći da su uvođenjem besplatne dostave pokvarili svoju uslugu odnosno pao je kvalitet. Na narudžbu čekam MINIMALNO 3 sedmice, dok je prije za 7-8 dana bila tu. Roba ide preko Slovenije...na paketićima piše "Slovenska pošta" ili tako nešto. Ne znam sad je li do njih ili do naših. Možda se ulaskom Hrvatske u EU stvari poboljšaju.
Gledao sam i ovaj Asos, ali se ne može porediti sa TheHut-om. Evo npr. par arktikala sa cijenama koje sam kroz godine kupio na Hut-u:
Pepe Jeans teksas košulja, dugi rukav = cca. 50 KM (pitajte u Alti u Pepe Jeans-u koliko košta kod njih!
Tommy Hilfiger Denim torba, "poštarka" = cca. 60 KM
2 x D&G majica kratkih rukava = cca. 30 KM
Harrington jakna = cca. 25 KM
3 x DKNY majica = cca. 45 KM
Pierre Cardin pidžama = cca. 25 KM
Ne mora čovjek biti genije da vidi kolika je ušteda! TheHut često ima "Sale" pa je vrijedno navratiti svaki dan po minut, vidjeti šta ima. Često šalju kodove sa popustom, pa i to pomogne.
Nadam se da sam bio od pomoći!
- popi
#2003 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Da li je neko probao naruciti IKEA najmjesta ili nesto od njih?
-
frngla
#2004 Re: Internet kupovina iz inostranstva
je li iko naručivao sa sportsdirect-a? Nenormalno niske cijene 
-
julisiz es grant
#2005 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Vjerovatno već ima negdje na temi, ali stvarno nemam vremena da tražim, pa da upitam, pošto nisam do sada ništa naručivao iz inostranstva, šta pored osnovne cijene proizvoda plaćam? Poštarinu pretpostavljam, ima li još nešto? I na osnovu čega se poštarina određuje, vrijednosti robe, težine, daljine...?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2006 Re: Internet kupovina iz inostranstva
frngla wrote:je li iko naručivao sa sportsdirect-a? Nenormalno niske cijene
Zapikao sam neke cipele, koja je kod njih po ovim vrijednostima velicina 42 ? :S
Last edited by un1ted on 14/01/2013 00:21, edited 1 time in total.
-
Royale
#2007 Re: Internet kupovina iz inostranstva
USE googleun1ted wrote:julisiz es grant wrote:Vjerovatno već ima negdje na temi, ali stvarno nemam vremena da tražim, pa da upitam, pošto nisam do sada ništa naručivao iz inostranstva, šta pored osnovne cijene proizvoda plaćam? Poštarinu pretpostavljam, ima li još nešto? I na osnovu čega se poštarina određuje, vrijednosti robe, težine, daljine...?![]()
![]()
![]()
Zapikao sam neke cipele, koja je kod njih po ovim vrijednostima velicina 42 ? :S
http://www.dancesport.uk.com/shoes/conchart.htm
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2008 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Nasao sam vec na njihovoj stranici, uzeh cipele i 2 majice
160KM s dostaovm
sad mi nekako zao 
-
Royale
#2009 Re: Internet kupovina iz inostranstva
oj prejako, znači prejeftino, ovim ću se pozabaviti definitivnofrngla wrote:je li iko naručivao sa sportsdirect-a? Nenormalno niske cijene
- un1ted
#2010 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Samo procitaj revjuvseRoyale wrote:oj prejako, znači prejeftino, ovim ću se pozabaviti definitivnofrngla wrote:je li iko naručivao sa sportsdirect-a? Nenormalno niske cijene
Vidjet cemo nasto ce izaci pa vas obavjestim. Sto se mene tice, ja sam siguran, platio sam s paypalom i bude li neke zajebancije ima zalba, i to direktno paypalune njima
- stachu
#2011 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Da i ja pitam. Da li je eko od vas narucivao sa ioffer, konkretno mislio sam na starke. Znam da nisu original ali vrijede ovih 35km.
-
Royale
#2012 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Upravo to, samo otvoriš case na paypalu.un1ted wrote:Samo procitaj revjuvseRoyale wrote:oj prejako, znači prejeftino, ovim ću se pozabaviti definitivnofrngla wrote:je li iko naručivao sa sportsdirect-a? Nenormalno niske cijeneDOOOSTA negativnih ima, ali sam se ja ipak upustio. Uzeo sam cipele i dvije majice za 160KM s dostavom, dok bi me ovde izaslo oko 250KM to troje
Vidjet cemo nasto ce izaci pa vas obavjestim. Sto se mene tice, ja sam siguran, platio sam s paypalom i bude li neke zajebancije ima zalba, i to direktno paypalune njima
- un1ted
#2013 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Mislim da salju DHLom, samo da me jos i carina ne odere 
-
Royale
#2014 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pa šta ? Isplati se ako uzmeš par stvarki, fkt. su cijene haos živi.patakdaca wrote:frngla wrote:je li iko naručivao sa sportsdirect-a? Nenormalno niske cijene
Al zato dostava11,99 funti
- un1ted
#2015 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Da tacno tako 
Sada samo moram dobro iscitati da me DHL ne izlevati. Vjerovatno ce mi carinit cipele koje kostaju 95km
Ima li neko savjet ?
Sada samo moram dobro iscitati da me DHL ne izlevati. Vjerovatno ce mi carinit cipele koje kostaju 95km
Ima li neko savjet ?
- Urbana
#2016 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Javicu ja kako sam prosla. Kod mene je narudzba sa sportsdirect od 10.01. u BiH i cekam da prodje carinu - clearance delay.
Vidim da DHL ne zuri (glupost, posiljka stigla za dan iz UK a vidjecemo koliko ce je oni drzati).
Ocekujem njihov poziv za uplatu troskova ali cu da trazim predracun, ne vjerujem im nista dok ne vidim. Cula sam da su obicno njihovi troskovi spedicije poprilicni.
Narucen jedan sorc, trenerka, rashguard i dva pakla carapa. Ukupna vrijednost posiljke zajedno sa dostavom 109 KM.
Ne boli me platiti carinu i pdv, na to uvijek racunam. U subotu sam za cizme sa asosa vrijednosti 129 KM platila 53 KM troskova (carina, pdv, taksa i uplatnice) i to je ok - sve po zakonu. Posiljka je isla royal mailom i preko pošte carinjenja.
Ono sto mene boli je platiti DHL-u njihove spediterske troskove za posao koji ocigledno fuserea vec sam za dostavu platila 30 KM, posiljka vec 3 dan na carini. Na zalost nisam vidjela da je DHL dostavljac jer bih odustala od naruzbe.
Vidim da DHL ne zuri (glupost, posiljka stigla za dan iz UK a vidjecemo koliko ce je oni drzati).
Ocekujem njihov poziv za uplatu troskova ali cu da trazim predracun, ne vjerujem im nista dok ne vidim. Cula sam da su obicno njihovi troskovi spedicije poprilicni.
Narucen jedan sorc, trenerka, rashguard i dva pakla carapa. Ukupna vrijednost posiljke zajedno sa dostavom 109 KM.
Ne boli me platiti carinu i pdv, na to uvijek racunam. U subotu sam za cizme sa asosa vrijednosti 129 KM platila 53 KM troskova (carina, pdv, taksa i uplatnice) i to je ok - sve po zakonu. Posiljka je isla royal mailom i preko pošte carinjenja.
Ono sto mene boli je platiti DHL-u njihove spediterske troskove za posao koji ocigledno fuserea vec sam za dostavu platila 30 KM, posiljka vec 3 dan na carini. Na zalost nisam vidjela da je DHL dostavljac jer bih odustala od naruzbe.
-
Royale
#2017 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Savjet je da pripremiš lovu za carinjenje i DHL troškove, i pomiriš se sa sudbinom.un1ted wrote:Da tacno tako
Sada samo moram dobro iscitati da me DHL ne izlevati. Vjerovatno ce mi carinit cipele koje kostaju 95km![]()
![]()
Ima li neko savjet ?
- un1ted
#2018 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Hvala na suosjecanju, no necu dati da me zavaleRoyale wrote:Savjet je da pripremiš lovu za carinjenje i DHL troškove, i pomiriš se sa sudbinom.un1ted wrote:Da tacno tako
Sada samo moram dobro iscitati da me DHL ne izlevati. Vjerovatno ce mi carinit cipele koje kostaju 95km![]()
![]()
Ima li neko savjet ?
Urba, javi molim te
-
motorola01
#2019 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ne bih da ti prisjedam na muku, ali vrlo vjerovatno ces platiti pdv i carinu za sve artikle ako dodju u istom paketu.
edit: kad je dhl u pitanju, citajte uslove isporuke sa te stranice i sta oni sadrze(samo isporuku ili i uslugu carinjenja)..
edit: kad je dhl u pitanju, citajte uslove isporuke sa te stranice i sta oni sadrze(samo isporuku ili i uslugu carinjenja)..
-
Dady
#2020 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Carini se cijela pošiljka uključujući i shipping. Još te uzmu i za skladištenje i njihovu obradu. Bilo je već na temi.un1ted wrote:Da tacno tako
![]()
Ima li neko savjet ?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- un1ted
#2021 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Zamolio bih kolegicu Urbanu da odgovori dokle je njena narudzba posto mi ne zeli odgovoriti na private
Sva iskustva su dobr odosla, pa vjerovatno ce tebi prvoj doci narudzba da se i ja pripremim.
Hvala .)
Hvala .)
- Urbana
#2022 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Na žalost, nikakve pomoci od mene. Kada sam danas provjerila tracking vidjela sam da su posiljku vratili nazad u UK. A ja cekala da se oni meni jave, nigdje na trackingu nije pisalo da ih trebam kontaktirati. Bezveze bas.
Na paketu nije bilo mog broja telefona a navodno su kontaktirali posiljaoca da im daju e-mail ili telefon a oni rekli da ne znaju. Tesko im izgleda bilo potraziti u imeniku. Posto je posiljka trebala na carinu a mene nisu dobili iz UK su im rekli da ga vrate nazad.
Poslala sam e-mail sportsdirect i objasnila situaciju. Sad cekam odgovor i valja mi cekati refundaciju novca.
Razocarana sam ali mozda je tako i bolje. Lijepi royal mail i usps, nikad mi se ovako nesto nije desilo.
P.S. za slucaj da paket jos nije vracen (kasnije se ispostavilo da je vec otisao avionom) rekli su mi da im trebam skenirati licnu i racun za carinjenje.
Na paketu nije bilo mog broja telefona a navodno su kontaktirali posiljaoca da im daju e-mail ili telefon a oni rekli da ne znaju. Tesko im izgleda bilo potraziti u imeniku. Posto je posiljka trebala na carinu a mene nisu dobili iz UK su im rekli da ga vrate nazad.
Poslala sam e-mail sportsdirect i objasnila situaciju. Sad cekam odgovor i valja mi cekati refundaciju novca.
Razocarana sam ali mozda je tako i bolje. Lijepi royal mail i usps, nikad mi se ovako nesto nije desilo.
P.S. za slucaj da paket jos nije vracen (kasnije se ispostavilo da je vec otisao avionom) rekli su mi da im trebam skenirati licnu i racun za carinjenje.
- un1ted
#2023 Re: Internet kupovina iz inostranstva
HVala na odgovoru 
Mozes li mi jos samo reci da li ti je pisalo ista vise na trackingu sem ovog ?

Ja sam ubjedjen da sam im dao br telefona, no oni na invoce nisu naveli isti
Mozes li mi jos samo reci da li ti je pisalo ista vise na trackingu sem ovog ?

Ja sam ubjedjen da sam im dao br telefona, no oni na invoce nisu naveli isti
- Urbana
-
Eborg
#2025 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Je li knjige nikad ne podliježu carini? Uvijek kada sam naručivao preko Amazona bilo je OK no sada sam kontao naručiti 5-6 knjiga pa ne znam hoće li privući pažnju zbog veličine paketa.