Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bellica

#2001 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

eluna wrote:a što se tiče tebe i šaltera belice :-D :-D :-D :-D :-D ..... DA SE ORGANIZOVATI .............
:thumbup: super, jedva cekam, mozda onda napokon i tu kafu popijemo :D
Bellica

#2002 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

A sto se tice uzimanja stvari iz stana dok se dug ne isplati od toga nema nista, jer kad sam ja rekla komsiji koji ima btw. benzinsku pumpu i hotel (samo) ako ne bude placao da ce mu zaplijeniti stvari on je meni rekao ovo "Eh neka ce, taman ima ove starudije neka pokupe da kupim novu". Jedini nacin je interni ugovor izmedju Elektroprivrede i MSP, pa ko ne plati upraviteljima neka mu iskljuce struju, ja mislim da je posteno.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2003 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

Sve je počelo od trenutnka kada je ''nadogr(a)đena'' supruga policajca u civilu izjavila da ''oni što su kupili stanove ne trebaju plaćati upraviteljninu, a mi što smo ''dobili'' stanove moramo plaćati''. Ja do upraviteljskog šaltera da prijavim imena i prezimena neplatiša, kad, ja tamo, a ono, međutim, gospođa Sadžida (uobičajeno ime za tete šalteruše) kaže nisu upisani u Zemljišne knjige. Čim otplate dugogodišnji kredit, biće upisani.

Kasnije to prijavim Ministarstvu da oni nadgledajući provođenje Zakona dovedu stvari u red, kad, ja opet tamo, a ono, međutim, Alma Pašalić skriva neka pismena po godinu i po od mene.

Bolje da se sve uruši i država neka se uruši,...Sjebaše mi život moj upravitelj i ministar solidni...Šta ima veze što će nestati države, ostaće i dalje Bosna između Drine i Une, te mora i Save. To što ćemo živjeti u Golemoj Srbiji, šta ima veze, glavno da smo živi.
eluna

#2004 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

belice .......... što se tiče PEV-a sa položenim državnim ispitom - nisam sigurna zašto su to uveli, ali se bojim da ima više razloga, između ostalog i taj što PEV sa znanjem može kontrolisati upravitelja upravo na stručnom nivou, ali vjerovatno i zato što PEV koji ima državni ispit neće rizikovati da isti izgubi zbog porgrešnih sijalica ili prljavog haustora ........ koliko se sjećam ti se certifikati mogu izgubiti, dok penzioner koji je PEV može da izgubi samo dodatna primanja a na sudu uvijek može reći da "nije stručno lice", što ovaj drugi ne može reći ......... sve u svemu - i moje je mišljenje da mora postojati osoba kooja na stručnom nivou može kontrolisati upravitelja, a koja je i pred zakonom odgovorna popitanju struke, upravo zato što su ini upravitelji do sada ludim pravili masu nekih PEV-ova a niko za to nije ni mogao odgovarati nigdje ............ kao što rekoh - raspitam se šta je tačno u pitanju pa vam javnem
privremeni

#2005 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by privremeni »

eluna wrote:belice .......... što se tiče PEV-a sa položenim državnim ispitom - nisam sigurna zašto su to uveli, ali se bojim da ima više razloga, između ostalog i taj što PEV sa znanjem može kontrolisati upravitelja upravo na stručnom nivou, ali vjerovatno i zato što PEV koji ima državni ispit neće rizikovati da isti izgubi zbog porgrešnih sijalica ili prljavog haustora ........ koliko se sjećam ti se certifikati mogu izgubiti, dok penzioner koji je PEV može da izgubi samo dodatna primanja a na sudu uvijek može reći da "nije stručno lice", što ovaj drugi ne može reći ......... sve u svemu - i moje je mišljenje da mora postojati osoba kooja na stručnom nivou može kontrolisati upravitelja, a koja je i pred zakonom odgovorna popitanju struke, upravo zato što su ini upravitelji do sada ludim pravili masu nekih PEV-ova a niko za to nije ni mogao odgovarati nigdje ............ kao što rekoh - raspitam se šta je tačno u pitanju pa vam javnem
Nisam jos (nedostatak vremena) uopce procitao novi Zakon, ali koliko se sjecam, bilo je govora da ce se ispit za PEV-a sastojati iz poznavanja Zakona i podzakonskih akata. I to je, po mom misljenju zaista dovoljno. Ova prica o profesionalnoj orijentaciji PEV-a i polozenom drzavnom ispitu,u svrhu strucne kontrole upravitelja, mi je smijesna. Koji klinac ce onda Pravilnik o uslovima koje treba ispunjavati upravitelj. Doduse, po starom i jos vazecem pravilniku, sav obavezan kadar je mogao imati i na ugovor, a ne u stalnom radnom odnosu (sto znaci samo fiktivno navedene i tako su mnogi koristili). Valjda za nesto odgovara i sam upravitelj. Po toj logici i svi EV moraju biti neke od tehnickih struka sa strucnim ispitom, jer ko ce provjeravti PEV? Pogotovo ako isti nema imovine u zgradi za koju je odgovoran, pa se slize sa nesposobnim upraviteljem. Drzavni-strucni ispit se ne moze oduzeti, moze se izgubiti neki certifikat (a to vazi i za upravitelja), licenca, ali polozeni strucni ispit nigdje veze.
eluna

#2006 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by eluna »

privremeni wrote:
eluna wrote:belice .......... što se tiče PEV-a sa položenim državnim ispitom - nisam sigurna zašto su to uveli, ali se bojim da ima više razloga, između ostalog i taj što PEV sa znanjem može kontrolisati upravitelja upravo na stručnom nivou, ali vjerovatno i zato što PEV koji ima državni ispit neće rizikovati da isti izgubi zbog porgrešnih sijalica ili prljavog haustora ........ koliko se sjećam ti se certifikati mogu izgubiti, dok penzioner koji je PEV može da izgubi samo dodatna primanja a na sudu uvijek može reći da "nije stručno lice", što ovaj drugi ne može reći ......... sve u svemu - i moje je mišljenje da mora postojati osoba kooja na stručnom nivou može kontrolisati upravitelja, a koja je i pred zakonom odgovorna popitanju struke, upravo zato što su ini upravitelji do sada ludim pravili masu nekih PEV-ova a niko za to nije ni mogao odgovarati nigdje ............ kao što rekoh - raspitam se šta je tačno u pitanju pa vam javnem
Nisam jos (nedostatak vremena) uopce procitao novi Zakon, ali koliko se sjecam, bilo je govora da ce se ispit za PEV-a sastojati iz poznavanja Zakona i podzakonskih akata. I to je, po mom misljenju zaista dovoljno. Ova prica o profesionalnoj orijentaciji PEV-a i polozenom drzavnom ispitu,u svrhu strucne kontrole upravitelja, mi je smijesna. Koji klinac ce onda Pravilnik o uslovima koje treba ispunjavati upravitelj. Doduse, po starom i jos vazecem pravilniku, sav obavezan kadar je mogao imati i na ugovor, a ne u stalnom radnom odnosu (sto znaci samo fiktivno navedene i tako su mnogi koristili). Valjda za nesto odgovara i sam upravitelj. Po toj logici i svi EV moraju biti neke od tehnickih struka sa strucnim ispitom, jer ko ce provjeravti PEV? Pogotovo ako isti nema imovine u zgradi za koju je odgovoran, pa se slize sa nesposobnim upraviteljem. Drzavni-strucni ispit se ne moze oduzeti, moze se izgubiti neki certifikat (a to vazi i za upravitelja), licenca, ali polozeni strucni ispit nigdje veze.

znaš li koliko godina zatvora maksimalno može da dobije osoba koja u tvojoj firmi potpisuje Nalog za službeno vozilo, i zbog ČEGA???????????? .........da li znaš da po NAŠEM VAŽEĆEM zakonu doprinosi za zdravstvo MORAJU da se vode na ime i prezime fizičkog lica kako bi se tačno znalo koliko si uplatio a koliko potrošio ........ jedino je zaštekalo kod IMPLEMENTACIJE (sistemi su napravljeni) troškovne strane - jer onda niko ne bi mogao da muti sa uplaćenom lovom ............. :) (izguglaj malo NJEMAČKI sistem zdravstvenog osiguranja - naš nećeš naći na naetu)

postoji mnogo zakona u svim državama pa tako i u našoj - svako pravo koje stekneš možeš i da izgubiš - osim prava na život (što u Kini nije slučaj - tamo još postoji smrtna kazna, npr. za korupciju i neodgovorno poslovanje - nama bi takva bila PRIJEKO potrebna)

naravno - pravila se i uvode jer je vrlo malo PEV-ova poput bellice ........... da je takvih bilo više, sistem bi štimao - ne bi se mijenjale te odredbe ............ niko ne mijenja konja koji pobjeđuje .......... znam da će bellica i par časnih izuzetaka na ovoj temi pravilno razumjeti ovu narodnu umotvorinu - ostali mogu da se jave da im objasnim
privremeni

#2007 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by privremeni »

eluna wrote:
privremeni wrote:

znaš li koliko godina zatvora maksimalno može da dobije osoba koja u tvojoj firmi potpisuje Nalog za službeno vozilo, i zbog ČEGA???????????? .........da li znaš da po NAŠEM VAŽEĆEM zakonu doprinosi za zdravstvo MORAJU da se vode na ime i prezime fizičkog lica kako bi se tačno znalo koliko si uplatio a koliko potrošio ........ jedino je zaštekalo kod IMPLEMENTACIJE (sistemi su napravljeni) troškovne strane - jer onda niko ne bi mogao da muti sa uplaćenom lovom ............. :) (izguglaj malo NJEMAČKI sistem zdravstvenog osiguranja - naš nećeš naći na naetu)

postoji mnogo zakona u svim državama pa tako i u našoj - svako pravo koje stekneš možeš i da izgubiš - osim prava na život (što u Kini nije slučaj - tamo još postoji smrtna kazna, npr. za korupciju i neodgovorno poslovanje - nama bi takva bila PRIJEKO potrebna)

naravno - pravila se i uvode jer je vrlo malo PEV-ova poput bellice ........... da je takvih bilo više, sistem bi štimao - ne bi se mijenjale te odredbe ............ niko ne mijenja konja koji pobjeđuje .......... znam da će bellica i par časnih izuzetaka na ovoj temi pravilno razumjeti ovu narodnu umotvorinu - ostali mogu da se jave da im objasnim
:? sta si zelila reci
I sta je ovdje zastekalo... los zakon ili implementacija?
i sta treba imati PEV (evo upravo isprinto tekst zakona) ?
Gdje pise da treba imati strucni ispit ?
Pravilnika o uvjetima za izbor PEV-a nema jos, a uvjeti ce biti razliciti za fizicka lica i za pravna lica. Garantujem da od fizickih lica se nece traziti ni tehnicka struka niti strucni ispit. A naravno da treba postojati mogucnost oduzimanja certifilata, kao sto postoji i za upravitelje, samo kad bi mi neko rekao kome je za 10 godina oduzet taj certifikat. :oops:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2008 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

privremeni wrote: :? sta si zelila reci
I sta je ovdje zastekalo... los zakon ili implementacija?
i sta treba imati PEV (evo upravo isprinto tekst zakona) ?
Gdje pise da treba imati strucni ispit ?
Pravilnika o uvjetima za izbor PEV-a nema jos, a uvjeti ce biti razliciti za fizicka lica i za pravna lica. Garantujem da od fizickih lica se nece traziti ni tehnicka struka niti strucni ispit. A naravno da treba postojati mogucnost oduzimanja certifilata, kao sto postoji i za upravitelje, samo kad bi mi neko rekao kome je za 10 godina oduzet taj certifikat. :oops:
Jesu neke upraviteljske firme izgubile certifikat, ali nakon što su propale. Pojavile se nove firme jer znaju da se isplati biti upravitelj iako cijena po m2 nije mijenjana od uvođenja upraviteljstva => Zašto im se isplati? Jer taj certifikat njima znači certifikat za krađu od EV/građana. Čast izuzecima.
Bellica

#2009 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

eluna wrote:Mnogo puta sam otisla kod upravitelja i zatekla jednu od takvih situacija gdje ovi jadni ljudi koji tu rade vise nisu znali sta da kazu. Zakon ih ne podrzava bas pretjerano, jedino su EV u pravu, a oni prave ovoliki dug, sram ih bilo. Ja bih bas voljali biti jedan dan salterica u jednoj od ovih firmi, ako se pojavi mogucnost javi mi :) to bi mi bas bilo zadovoljstvo, pogledati nekoga licem u lice ko ima dug od 16.000KM

e moja belice - ti što imaju 16.000 KM duga ne dolaze na šalter - NAŽALOST

a evo ti primjer kad je sve utuženo, riješeno na sudu, i dolazimo do koraka ZAPLIJENE .......

naime, jedna gđa koja radi kod upravitelja, naravno - i u njenom je haustoru upravitelj, pošto zna svog komšiju i ko je i šta je i KOLIKO zarađuje jer taj isti stan izdaje strancima (napican do booooooolllllaaaaaaa što se kaže) znala je naravno da je dug tog komšije došao na napaltu putem zaplijene ....... NO!!!!!!!!!!

pazi ovo - vratio im se spis sa suda (ili kako to već ide, ali dobili su povratnu informaciju) sa naznakom "NEMA ŠTA DA SE ZAPLIJENI" .............. jerbo je dotični gospodin "čušnuo" inspektoru koju "joju" u džep i ovaj napisao na nalogu za pljenindbu da u stanu nema predmeta koje može zaplijeniti ------- a stan KRCAT audio/video opremom, tehnikom, kuhinja od cca 20.000 KM itd ...............

e na koga će sad da bude ljut PIPI???

Kojem inspektoru eluna? valjda sud dolazi po stvari kad ih treba zaplijeniti, a inspektor samo prijavi ako postoje neregularnosti. Odnosno pogresno sam napisala, inspektoru se prijavi ako ima neregularnosti, nema inspektor nista s ovim sto si ti napisala. Koji to inspektor prima novac da ne zaplijeni stvari kad to nije njegov posao?
Bellica

#2010 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Eluna, ne trebas biti dodatno obrazovana da shvatis ionako jednostavno napisani Zakon. Upravitelja/e ja vec cetiri godine kontrolisem Zakonom i dobro mi ide kao sto vidis. Ja mislim da si ti nesto pogresno shvatila, to nije certifikat nego cisto provjera MSP da li covjek koji je prihvatio posao PEV zna sta su mi odgovornosti i obaveze. Evo, npr. slucaj kod Alice, PEV na zapadu, a po Zakonu ako je odsutan vise od 3 dana mora angazovati zamjenika, a on zivi u Njemackoj. Zato treba taj ispit, da se provjeri koliko PEV poznaju Zakon. Javi kad se raspitas, voljela bih znati jesam li napravila propust.
PipiDugaDevetka

#2011 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Kako da natjeram PEV-a da izvjesi na oglasnu ploču GODIŠNJI IZVJEŠTAJ UPRAVITELJA?
Inspektor neće da dođe i natjera ga na taj čin? Niko u zgradi nema pojma koliko novca imamo skupljenog => Pogodan teren za mahinacije. Vrijeme je predizborno, skupljaju se donacije od firmi, pa i od firmi upraviteljskih.

Ah, da,...znam, pošto sam neplatiša, nemam pravo da išta tražim od upravitelja ili Ministarstva SP, a što se odnosi na moju privatnu imovinu! :run:
Bellica

#2012 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:Kako da natjeram PEV-a da izvjesi na oglasnu ploču GODIŠNJI IZVJEŠTAJ UPRAVITELJA?
Inspektor neće da dođe i natjera ga na taj čin? Niko u zgradi nema pojma koliko novca imamo skupljenog => Pogodan teren za mahinacije. Vrijeme je predizborno, skupljaju se donacije od firmi, pa i od firmi upraviteljskih.

Ah, da,...znam, pošto sam neplatiša, nemam pravo da išta tražim od upravitelja ili Ministarstva SP, a što se odnosi na moju privatnu imovinu! :run:
"Bombarduj" ih dopisima sve dok ne postignes cilj. Hm, ti napises jednom i gotovo, pisi 100 puta dok ne donesu izvjestaj i dok ne saznas koliko novca imate na racunu.
PipiDugaDevetka

#2013 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Kako da natjeram PEV-a da izvjesi na oglasnu ploču GODIŠNJI IZVJEŠTAJ UPRAVITELJA?

"Bombarduj" ih dopisima sve dok ne postignes cilj. Hm, ti napises jednom i gotovo, pisi 100 puta dok ne donesu izvjestaj i dok ne saznas koliko novca imate na racunu.
Dobro si, možebiti da se smiluju suvlasnica i većinski vlasnik FAMOS-GRADNJE:
Image
Image

Od Ministarstva i inspektora nema ništa jer mi je putem PP nekada stigla poruka da ne mogu ''intervenisati'' jer SDA ne dozvoljava. Znam kako je ministru solidnom neprijatna situacija da radi po nalozima ''manje inteligentnih, obrazovanih i sposobnih od sebe''. Vjerovano ga sprečavala stranačka disciplina. Upravo je vrijeme kada se prikupljaju-dogovaraju '' donacije predizborne. Osjetiće to EV/građani.
Bellica

#2014 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Ako SDA ne dozvoljava izabri neku drugu stranku koja ce dozvoljavati, ako mislis da ce biti bolje.
PipiDugaDevetka

#2015 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:Ako SDA ne dozvoljava izabri neku drugu stranku koja ce dozvoljavati, ako mislis da ce biti bolje.
Je li ti to ozbiljno kažeš?
:-)
Bellica

#2016 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
Bellica wrote:Ako SDA ne dozvoljava izabri neku drugu stranku koja ce dozvoljavati, ako mislis da ce biti bolje.
Je li ti to ozbiljno kažeš?
:-)
Najozbiljnije. Samo ti zasigurno tvrdim da nikada boljeg Ministra necemo imati. Znas i sam kakav mu je bio prethodnik. A o strankama i politici mozemo na nekoj drugoj temi jer ovdje nije mjesto. I ti i ja vrlo dobro znamo sta je bilo u oktobru 2010.
PipiDugaDevetka

#2017 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Sve je politika!
Pa, tako i onih sto hiljada primjedbi, upita, žalbi, građana/EV za Ministarstvo.

Usvojen Zakon, a ništa nije riješeno. ''Zavrtanje'' i otimanje od građana/EV postaje baš ovih dana mnogo žešće. To je prikupljanje predizbornih donacija. Sva četiri oka otvoriti kod naplate nekih radova od strane upravitelja! Stvarno mi je žao onih EV koji u svojim zgradama imaju ''slizane'' PEV-ove i direktore upraviteljskih firmi.

Mnogi EV vide šta oni rade sa njihove privatne imovine, međutim, ljudi pošteno plaćaju i neće da imaju posla sa hojratima i policijom. U sebi se ''pojedoše'' jer su nemoćni.

Fakat je dobar ministar, solidni. Zaslužili smo ga.
:skoljka: :run:

Dragi ucijenjeni EV-građani, zatrpajmo Ministarstvo sa još 200 000 upita, primjedbi,... za Ministarstvo, pa neka opet ministar solidni mijenja Zakon o održavanju zgrada. Valjda će jednom donijeti Zakon dobar za sve.

Ne zaboravimo da je Inspekcija u oblasti stambene politike u sastavu Ministarstva i šef im je ministar solidni. Zašto nije u Inspektoratu Kantona?

Je li @alica.k nekako riješila svoj problem curenja vode od komšije iznad? Je li se PEV pojavio ''on the face of the place''?
Bellica

#2018 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

alica nam nije javila je li rijesila problem, valjda jeste, da nije javila bi se :lol:
Nego, da prijavim, danas 17.04. sam dobila onaj zapisnik iz PU, nakon toliko dana, a PP aparati su ukradeni 30.03. Svaka cast, nema sta, brzi su kao kornjace. MOram skoro 20 dana cekati da dobijem napismeno izjavu koju sam dala policijskom sluzbeniku.
sarajevo63

#2019 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

Bellica wrote:alica nam nije javila je li rijesila problem, valjda jeste, da nije javila bi se :lol:
Nego, da prijavim, danas 17.04. sam dobila onaj zapisnik iz PU, nakon toliko dana, a PP aparati su ukradeni 30.03. Svaka cast, nema sta, brzi su kao kornjace. MOram skoro 20 dana cekati da dobijem napismeno izjavu koju sam dala policijskom sluzbeniku.
Zakon o pristupu informacijama?
Bellica

#2020 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Zbog tog Zakona sam mogla kaznu platiti. Dok su mi izdali obicni papir, mogla sam platiti kaznu protivpozarnoj inspekciji.
sarajevo63

#2021 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

Bellica wrote:Zbog tog Zakona sam mogla kaznu platiti. Dok su mi izdali obicni papir, mogla sam platiti kaznu protivpozarnoj inspekciji.
Draga Bellice, mogla si da si u Švedskoj. Niko ovdje baš nije ažuran. A dobila si papir u zakonskom roku.Kad bi sve bilo kako treba ne bi bilo potrebe ni za ovom temom. No sikiriki. :) Protivpožarci nisu baš tako poletni.
Šta bi ti uradila da je zazidan protivpožarni prolaz (ispravno: izlaz u slučaju nužde)? Jednostavno glupača proširila stan. Ja mogu samo skočiti sa 8 sprata ako bude požara. il se spustiti niz oluk, ako bi izdržao :).Svi nadležni to znaju.
Bellica

#2022 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

sarajevo63 wrote:
Bellica wrote:Zbog tog Zakona sam mogla kaznu platiti. Dok su mi izdali obicni papir, mogla sam platiti kaznu protivpozarnoj inspekciji.
Draga Bellice, mogla si da si u Švedskoj. Niko ovdje baš nije ažuran. A dobila si papir u zakonskom roku.Kad bi sve bilo kako treba ne bi bilo potrebe ni za ovom temom. No sikiriki. :) Protivpožarci nisu baš tako poletni.
Šta bi ti uradila da je zazidan protivpožarni prolaz (ispravno: izlaz u slučaju nužde)? Jednostavno glupača proširila stan. Ja mogu samo skočiti sa 8 sprata ako bude požara. il se spustiti niz oluk, ako bi izdržao :).Svi nadležni to znaju.
Da nisu azurirani to je tacno, ali kad nesto hoce da bude, kad je neko baksuz doci mu inspekcija bas kad ne treba. Iza ovog slucaja mogu da potvrdim da ja to ipak nisam, iako sam cijeli zivot zivjela u uvjerenju da jesam-baksuz i to pravi :)
Preporucujem da nabavis neko uze pa da se bezbjedno spustis, jer poznavajuci zgrade u Sarajevu, oluci su u ocajnom stanju:)
HALO.BA

#2023 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by HALO.BA »

:zzzz:
Bellica

#2024 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

HALO.BA wrote::zzzz:
Ovo izgleda da svi radimo, a ustvari neki od nas imaju posla preko glave pa ne stizu na forum :) a meni se cini da su etazni vlasnici rijesili sve probleme s upraviteljima pa odavno niko nista ne pita, steta, sad ce mi biti pravo dosadno :D
novi.dan.nova.nafaka

#2025 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Bellica wrote:
HALO.BA wrote::zzzz:
Ovo izgleda da svi radimo, a ustvari neki od nas imaju posla preko glave pa ne stizu na forum :) a meni se cini da su etazni vlasnici rijesili sve probleme s upraviteljima pa odavno niko nista ne pita, steta, sad ce mi biti pravo dosadno :D
U našem ulazu skoro da i ne treba upravitelj: popravljamo ulazna vrata, mijenjamo samostalno sijalice i druge sitne stvari korigujemo... 8-)
Post Reply