Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
oridjidji

#2001 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

spokojan wrote:Za svakoga ko misli da je fahro ok ili misle da ce on unijeti necega pozitivnog u bh politicki zivot:

Prije svega ne smije se zaboraviti da je on itekako involviran u politicke strukture i ovo je tek njegov FORMALNI ulazak u politiku. Siguran sam da je upravo on vise utjecao na politicka dogadjanja i odluke vise nego Tihic, Silajdzic, Lagumdzija ili neko stoti. Spada u par politicki najutjecajnijih ljudi nakon rahmetli A.Izetbegovica. Zato Fahrino sadasnje satro nastojanje da nas spasi od nesposobnih i neuspjesnih politicara je cisto obmanjivanje sirokih narodnih masa.

Svima preporucam i odlazak na web site sbbih i gledanje video clipova koji su tamo postavljeni. Pa taj covjek svaku drugu recenicu zapocinje s "moram biti potpuno iskren". Svako malo naglasava "ja sam izuzetno uspjesan covjek" ... "ja sam medijski magnat" ... "ja sam intelektualac" ... itd.

Pogledajte video clipove na spomenutom web siteu pa cete se uvjeriti u ovo. Svakome ponaosob prepustam tumacenje je li to primjereno, simpaticno, odbojno ili kakvo vec.
Pitanje za tebe Spokojni: "Kako ti mozes da se nadas dobru poslje 20-godisnje vladavine SDA, SBIH i SDP-a ikakvom dobru od njih?" :)

Ako je jedan od najutjecajnijih ljudi, on je to radi toga sto ima uspjesan i jak medijski kolektiv. To sto on svoje recenice zapocinje s "moram biti potpuno iskren" ili "ja sam to i to" je uvjetovano time sto on ima informacije i zna da je u narodu jedan od najocrnjenijih ljudi bh. svakodnevnice sto uvijetuje i nesigurnost i potrebu da se isti drugima i dokaze. On ima manje medijskih istupa nego bilo koji nas politicar, kada ste njega vidjeli da komentarise politicke prilike do sada javno, na tv-u. Da mu nisu Senad Hadzifejzovic i Mate Djakovic dali priliku da govori u svojim emisijama nebi ga ljudi imali prilike vidjeti na tv-u. Pitali bi se ko je taj Fahro i kako izgleda.

Meni on izgleda kao dobro informisan covjek i buldog biznismen koji zna da zagrize dobro kad radi i da svoj rad dobro naplati. Mozda njegove recenice ne zvuce najljepse, ali je on covjek velike inteligencije i sposobnosti i u tome u prilog ide cinjenica da je u Bosni medijski tata svima i jedan od najbogatijih ljudi zahvajujuci svome medijskom kolektivu.
oridjidji

#2002 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

Bosnolog wrote:
zlatiborka wrote:Zasto Fahro toliko mrzi lepog Hareta?

Koliko se sjecam, nekad ga je u zvijezde okiv'o, a vidi sad, koje gadosti pise o njemu i o njegovim ljudima.....? :x :x
Fahro Miskovic je svijestan da je jedini Hare jos ostao koga treba slomiti i na sve nacine oblatiti a njegov stranacki kadar mu je najbolji nacin da unisti njegovu stranku a time i njega,kako bi ga napravio generalom bez strancke vojske i time obezbjedio sebi otvoreni put za ustolicenje ,svoje zamisljene prve bosnjacke propast glave,....Njegov i poltroni i klimoglavi HAVA3OVI novinari su placeni da najcrnjim bljuvotinama ocrene Silajdzica,njegovu stranku kao i Lagundziju a i njegov SDPi sve one koji bi mu mogli praviti probleme i prepreke na predstojecim izborima,....

Suljo svemirac je odavno iskopao svoj politicki grob a u Prudu,ga je je prekopao i od tada ostao u njemu da ga kopa dublje svakodnevnim izjavama iz kojeg nece nikada izaci.Scepo ti radi sa babinim princom KOCNICOM u kolaiciji,kako zamislja i planira i sanja zasjesti na prijestolje glavnog bosnjackog minderasa medu minderasima,to je za sada tajna,ipak Bakir bi trebao povesti ono sto ostane od SDA stranke nakon oktobarske bjezanije i izborne popasti koja ih ceka zahvaljujuci najvise klempi i dtrugim stranackim trabantima kojeg je po rodbinsko stranacko sektaskoj liniji ustolicio otac novodolazeceg SDA spasioca..

Posto novodolazeci svojim neradom i surovanejm sa najvecim olosem i podzemljenejm bosnjacko tajkunskih mafijaoza nije omiljen kod Bosnjaka/Saja.Gasi i sl/on bi se trebao pojaviti kao novi Mesije uz pomoc Radoncica i prve ahmedije,....ne znam koliko je ko zapazio ali na vrhu veb stranici Fahrine stamparske masinerije se ne skida kolutajuci baner sa naslovnom stranicom malog princa Mosije koji se godinama ne skida niti mijenja,....Za sada je isti pod velom tajni po strani da ne zbuni buduce Fahrine prebjegulje,....

Radoncic planski udara po Silajdicu i njegovim kadrovima najcrnjim rijecima sto su mnogi posjetioci primjetili i prozivaju ih komentarima sve cesce tu njegovu lazima motivisau klimoglavu urednicku stampariju,.... ascare se radi o jeftinoj i providnoj anti SIlajdzicevoj i anti SDP hajki.
Silajdzic je sam dovoljno izblacen svojim politickim neuspjesima i privatizacijskim kriminalom i svom ovom pricom oko energetskog sektora da mu Avaz i ne treba kritiku davati :))

Samo kad se sjetim haretove pakistanske afere, ne treba mi puno da zakljucim o kakvom je covjeku rijec.
oridjidji

#2003 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

Hypo-Alpe-Adria wrote:
luckylaka wrote:Imal neko ko ce meni da objasni kakva je razlika izmedzu Fahre,Harisa,Zlatka,Sulje a da pri tom nije clan Sdp-a,Sda,SBiH i dr.Dakle onako realno
Evo, ja sasvim neutralno, budući da ne bih glasao ni zajednog, ni u bunilu.
Kad bih birao između ove četvorice, odabrao bih Tihića. Djeluje mi ipak najskromnije i najjednostavnije među ovim galamđijama i egoistima.
provjeri na cik.ba, samo sta oni privatno imaju kao prijavljeno pa ces vidjeti kako je TIHI skroman, tiha voda bregove valja... Tihi je jedan od najbogatijih nasih politicara i politicar sa najvise imovine. On i Dodo jedni od najbogatijih...
oridjidji

#2004 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

PAZI wrote:
luckylaka wrote:Imal neko ko ce meni da objasni kakva je razlika izmedzu Fahre,Harisa,Zlatka,Sulje a da pri tom nije clan Sdp-a,Sda,SBiH i dr.Dakle onako realno
Teško da ima jer čini mi se da je većina forumaša manje više "politički obojena i profilirana"
Ja lično mislim da su u pitanju mnogobrojne tzv osnovne različitosti...ali pretpostavljam da ciljaš na politički teren u trenutnom vremenu i prostoru:
Hm:"SA ZLATNIM ĆE SE ISKRVITI NOŽI,JER NEZNAJU NA KOME JE CARSTVO"(Biti prvi u Bošnjaka)što svakako nije dobro ni z a narod ni za državu ako su osnovne postavke njihovih političkih kampanja ustvari podređene samo blaćenju,vrijeđanju,ponižavanju,etiketiranju "onog drugog"

otidjite malo na ovu stranicu, pise se pomalo o svacijem prljavom vesu...

http://www.cin.ba/
ultima_palabra

#2005 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

oridjidji wrote:Samo kad se sjetim haretove pakistanske afere, ne treba mi puno da zakljucim o kakvom je covjeku rijec.
Ali naravno to nam govoriš sada, a ne 2006. kada je Lepi bio dobar sa gazdom :-) Pakistanska afera je bila davno, kao i Tuzlanska banka.
oridjidji wrote:Meni on izgleda kao dobro informisan covjek i buldog biznismen koji zna da zagrize dobro kad radi i da svoj rad dobro naplati. Mozda njegove recenice ne zvuce najljepse, ali je on covjek velike inteligencije i sposobnosti i u tome u prilog ide cinjenica da je u Bosni medijski tata svima i jedan od najbogatijih ljudi zahvajujuci svome medijskom kolektivu.
I kako ga to kvalifikuje za budućeg lidera? Nebrojeno puta je pokazao da interes svog kapitala stavlja ispred interesa države. Znači u slučaju dolaska na vlast radiće na popunjavanju svojh nebodera i uništavanju poslovnih protivnika, a državu će izručiti svom haveru Miletu :roll:
zonbirile

#2006 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

ultima_palabra wrote:
oridjidji wrote:Samo kad se sjetim haretove pakistanske afere, ne treba mi puno da zakljucim o kakvom je covjeku rijec.
Ali naravno to nam govoriš sada, a ne 2006. kada je Lepi bio dobar sa gazdom :-) Pakistanska afera je bila davno, kao i Tuzlanska banka.
oridjidji wrote:Meni on izgleda kao dobro informisan covjek i buldog biznismen koji zna da zagrize dobro kad radi i da svoj rad dobro naplati. Mozda njegove recenice ne zvuce najljepse, ali je on covjek velike inteligencije i sposobnosti i u tome u prilog ide cinjenica da je u Bosni medijski tata svima i jedan od najbogatijih ljudi zahvajujuci svome medijskom kolektivu.
I kako ga to kvalifikuje za budućeg lidera? Nebrojeno puta je pokazao da interes svog kapitala stavlja ispred interesa države. Znači u slučaju dolaska na vlast radiće na popunjavanju svojh nebodera i uništavanju poslovnih protivnika, a državu će izručiti svom haveru Miletu :roll:
-------------------------------------------------
Gašija,jal Šaju na čelo,za lidera
oridjidji

#2007 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

ultima_palabra wrote:
Covjek brine o svome, svoje cijeni tudje nedira. Pokro te nije da se osjecas radi njega ugrozeno. Politicari nasi jesu. Ako dodje na vlast, vidjecemo kakav ce biti. A to sa Miletom okaci macku o rep. Tog Mileta je ustolicio Hare i prvi puta svojom retorikom ukidanja RS-a i drugi put mu je na isti nacin podigao reputaciju u RS-u. Svak pametan zna da je to barem sad za sad nedokidivo, sve dok je volja naroda u RS-u takva da oni zele taj entitet. Mi ga u FBIH pusimo po tom pitanju jer su ga nasi politicari legalizovali u Dejtonu, kako bi dobili mir.
1gorstak

#2008 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

Koji fucking kult licnosti. Pa covjek vrsi naprizemnije oblike medijske egzekucije, novine i toranj je napravio dobijajuci lovu od drzave (sto onaj grant na pocetku sto ove kredite sada) a ti ga predstavljas kao nekog genijalca koji je poceo prodajom jedne jabuke da bi kupio dvije jabuke, koje je prodao da bi kupio cetiri jabuke. To je hulja od covjeka. Ali evo hajde da kazemo da je kliker sto se tice izvlacenja love, kako se tim moze pravdati njegovo kvislinsko povladjivanje Dodiku ? Radoncic kaze da Sarajevo Dodiku montira optuznice, Radoncic Dodika predstavlja kao covjeka s kojim je dogovor moguc, Radoncic se koristi istim sovinistickim metodama prebrojavanja krvnih zrnaca neistomisljenika, Radoncic predstavlja Gregoriana problemom, istog onog Gregoriana koji je Dodiku stao nogom na vrat lojavi, i zasto da se preko svih tih Radoncicevih brljarija predje ? Jer se razumije u ekonomiju ? Pa i Abdica su sebi Bosnjaci izabrali za lidera jer se preko Agrokomerca profilisao u narodnog covjeka a ne zbog neke njegove politike, a znamo koja je bila Abdiceva ideologija, prodati i oca i mater za svoj mali feud gdje bi se hadzijao. Puca Radoncicu polni organ za Bosnom i Hercegovinom u koju je ionako dosao tek pred rat, on samo vidi interes i zbog tog ce interesa nastaviti mrljaviti sa pozivima da se prestane govoriti o politickim pitanjima i da se trebamo poceti baviti ekonomijom (sto i Dodik govori a sto u stvari podrazumjeva kapitulaciju nas koji nismo zadovoljni postojecim ustavnim uredjenjem). A tebi ako to odgovara, glasaj za Radoncica.
oridjidji

#2009 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

zonbirile wrote:
ultima_palabra wrote:
-------------------------------------------------
Gašija,jal Šaju na čelo,za lidera
Ovaj prvi spomenuti kao i drugi su kriminalci. U ratu ovaj drugi je bio jedan od distrubutera oruzjem nasoj armiji. Covjek koji je prije rata i u ratu i poslje rata poznat po svome kriminalu.

Mi smo proklet narod, gdje je nestala pamet ? Pa ovdje na ovom forumu je toliko bilo pripucavanja izmedju simpatizera sda, sbih i sdp-a, o svacijem se kriminalu pricalo i rijetki su dali objektivan komentar o njima. Te tri stranke driblaju bosnjake od pamtivjeka i djelom su najgore historije ovog naroda u posljednjih sto godina i narod opet kad im se ukaze nesto novo mozda i manje zlo ipak vjeruje i dalje ovima.

Nikada nismo znali da vladamo sobom... Niko nam ne valja u nikoga nemamo povjerenje... Mislim da nam se spusti sa neba bezgresan covjek i sposoban vodja i kandiduje se na izborima ove godine, nas narod bi mu manu nasao... rekao bi ne valja on, on je s neba sisao...

Fahro je muljator, ali svakako pametan i sposoban covjek i jako dobar biznismen... iza njega stoje njegova dijela...
Nije nikoga privatizovao, nekakvom nakaradnom privatizacijom i na tome gradio svoje bogatstvo... Nije ostetio narod time sto se uvalio u fotelju od nekih ministarskih funkcija i naklepo se miliona i praveci neke sumnjive komisije koje nerade nista... Ako je koga presao, presao je politicare...
ultima_palabra

#2010 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

oridjidji wrote:Pokro te nije da se osjecas radi njega ugrozeno
Sam je priznao da je dao Džaferoviću "pozajmicu" od 150 hiljada dan prije nego što će mu Razvojna banka odobriti kredit od 22 miliona. Kad se digla frka Džaferović vratio pare.
Pročitaj malo smjernice poslovanja RB, pa ćeš vidjeti da se krediti nisu namijenjeni za građenje čardaka ni na nebu ni na zemlji :roll:
oridjidji wrote:Mi smo proklet narod, gdje je nestala pamet ? Pa ovdje na ovom forumu je toliko bilo pripucavanja izmedju simpatizera sda, sbih i sdp-a, o svacijem se kriminalu pricalo i rijetki su dali objektivan komentar o njima. Te tri stranke driblaju bosnjake od pamtivjeka i djelom su najgore historije ovog naroda u posljednjih sto godina i narod opet kad im se ukaze nesto novo mozda i manje zlo ipak vjeruje i dalje ovima.

Nikada nismo znali da vladamo sobom... Niko nam ne valja u nikoga nemamo povjerenje... Mislim da nam se spusti sa neba bezgresan covjek i sposoban vodja i kandiduje se na izborima ove godine, nas narod bi mu manu nasao... rekao bi ne valja on, on je s neba sisao...
SDP ne može nikako u paket sa ove dvije stranke. Uz sve svoje slabosti, bio je na vlasti 18 mjeseci naspram 18 godina ovih.
A sa "bezgrešnim vođom" imamo u najboljem slučaju kontinuitet vladanja SDA/SBiH. A ako se potvrdi da je izašao iz KOS-ovog šinjela, jao si ga nama...
oridjidji

#2011 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

1gorstak wrote:
Koji fucking kult licnosti. Pa covjek vrsi naprizemnije oblike medijske egzekucije, novine i toranj je napravio dobijajuci lovu od drzave (sto onaj grant na pocetku sto ove kredite sada) a ti ga predstavljas kao nekog genijalca koji je poceo prodajom jedne jabuke da bi kupio dvije jabuke, koje je prodao da bi kupio cetiri jabuke. To je hulja od covjeka. Ali evo hajde da kazemo da je kliker sto se tice izvlacenja love, kako se tim moze pravdati njegovo kvislinsko povladjivanje Dodiku ? Radoncic kaze da Sarajevo Dodiku montira optuznice, Radoncic Dodika predstavlja kao covjeka s kojim je dogovor moguc, Radoncic se koristi istim sovinistickim metodama prebrojavanja krvnih zrnaca neistomisljenika, Radoncic predstavlja Gregoriana problemom, istog onog Gregoriana koji je Dodiku stao nogom na vrat lojavi, i zasto da se preko svih tih Radoncicevih brljarija predje ? Jer se razumije u ekonomiju ? Pa i Abdica su sebi Bosnjaci izabrali za lidera jer se preko Agrokomerca profilisao u narodnog covjeka a ne zbog neke njegove politike, a znamo koja je bila Abdiceva ideologija, prodati i oca i mater za svoj mali feud gdje bi se hadzijao. Puca Radoncicu polni organ za Bosnom i Hercegovinom u koju je ionako dosao tek pred rat, on samo vidi interes i zbog tog ce interesa nastaviti mrljaviti sa pozivima da se prestane govoriti o politickim pitanjima i da se trebamo poceti baviti ekonomijom (sto i Dodik govori a sto u stvari podrazumjeva kapitulaciju nas koji nismo zadovoljni postojecim ustavnim uredjenjem). A tebi ako to odgovara, glasaj za Radoncica.
Moj politicki izbor nije on nikada ni bio, niti ce biti... Ali ga smatram uspjesnim covjekom i biznismenom.
Problem je u tome sto s Dodikom moras u kompromis, ako zelis mirnu Bosnu. A to ocito mi u Sarajevu, ne mozemo da skontamo. Hare je Dodika zacementirao, kao i svaki novinar koji je na njega pljunuo, jer Srbi nebiraju predstavnika koji ce podvladjivati Sarajevu, takvi su kod njih gubili izbore radi toga, vec oni koji se zalazu za RS. Gregorijan nije mogao nista Dodiku, kao ni covjek koji je protiv Dodika podigao optuznicu Lukac kasnije smjenjen sa svoje pozicije, jer on uziva veliku potporu narodnih masa u RS-u i dobar je sa nasom vladajucom elitom ma koliko mi srali po njemu, njemu je Tihi veci saveznik nego Radoncic. I na ovim izborima ce nedvojbeno dobiti na izborima. Dodik se nece srusiti napadanjem njegovog kulta, nego toleriranjem njegove ludosti jer svaka ostrica vremenom otupi pa i ona njegova ce.

Moj ti , ni mene ni tebe niko ne pita sto je nase ustavno uredjenje ovako, da postoji mogucnost da bude drugacije i bilo bi. Nije zato sto jednostavno ni medju politicarima kao ni medju narodom nepostoji taj koncenzus zivljenja u jedinstvenoj BIH-a tj. BIH-a bez entiteta. To mi trebamo prihvatiti kao realnu cinjenicu. Umjesto da se zabavimo stvarima koji ce nama uciniti zivot ljepsim i boljim, mi se i dalje bavimo time kako ce nasa Bosna ustavno izgledati. Kada nema materijala za zajednistvo onda ga nemoj nastojati graditi i na svoju stetu, a mi to radimo skoro desetljece i po. Imamo trajni san da ukinemo RS, kao da je za kvalitetu naseg zivota u FBIH bitan DODO u RS-u.Koga jebe... nije bitan. U FBIH treba nova vladajuca garnitura, koja ce prvenstveno da se zabavi jacanjem toga entiteta i podizanja zivotnog standarda ljudi, a ne neko ko ce konstanto pricati o dejtonu. Taj dejton je legalizovo Aljo, tad prvi predsjednik BIH-a i mi mozemo okaciti pricu o mjenjanju istog sve dok se volja naroda u rs-u promjeni.

Ti ako volis da zivis u jadu i cemeru, bavi se RS-om, a nemoj o tome hoce li ti sutra dijete zbog loseg standarda imati hljeba i adekvatnu medicinsku njegu ako mu nedo bog zatreba i hoce li imati posao ili nece i kakvo ce mu skolovanje biti, dali cemu biti redovna plata ili ne i td. Meni je pun k...c toga da moram u svojoj zemlji da zivim kao zadnje pseto nakon 3 i po godine rata i povrh toga non stop me filuju pricom o nekom bad srbinu, hrvatu i bosnjaku i pricom kako trebaju ukinuti RS iako znaju da ta prica nepije vode. Puca mi neka stvar i za DODU i za RS, hocu da mi je bolje u djelu zemlje gdje ja zivim i znam da mi zato nije kriv Radoncic jer on nije sjedio na mjestu premijera FBIH-a ili u nekoj stolici u parlamentu i zagorcavao nam zivot svojim neradom. Cak nije bio ni blecak u nekoj od silnih kantonalnih skupstina i opcinskih.
oridjidji

#2012 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

ultima_palabra wrote:
oridjidji wrote:Pokro te nije da se osjecas radi njega ugrozeno
Sam je priznao da je dao Džaferoviću "pozajmicu" od 150 hiljada dan prije nego što će mu Razvojna banka odobriti kredit od 22 miliona. Kad se digla frka Džaferović vratio pare.
Pročitaj malo smjernice poslovanja RB, pa ćeš vidjeti da se krediti nisu namijenjeni za građenje čardaka ni na nebu ni na zemlji :roll:
oridjidji wrote:Mi smo proklet narod, gdje je nestala pamet ? Pa ovdje na ovom forumu je toliko bilo pripucavanja izmedju simpatizera sda, sbih i sdp-a, o svacijem se kriminalu pricalo i rijetki su dali objektivan komentar o njima. Te tri stranke driblaju bosnjake od pamtivjeka i djelom su najgore historije ovog naroda u posljednjih sto godina i narod opet kad im se ukaze nesto novo mozda i manje zlo ipak vjeruje i dalje ovima.

SDP ne može nikako u paket sa ove dvije stranke. Uz sve svoje slabosti, bio je na vlasti 18 mjeseci naspram 18 godina ovih.
A sa "bezgrešnim vođom" imamo u najboljem slučaju kontinuitet vladanja SDA/SBiH. A ako se potvrdi da je izašao iz KOS-ovog šinjela, jao si ga nama...
Bas su se svi potrudili da nama u FBIH bude zivot lagodniji i SDA, SDP i SBIH. Koja su to molim te njihova dostignuca?
Sta je to SDP uradio za Sarajevo molim te mi reci, tu je SDP najdominantniji? U njemu zivim otkad sam se rodio... na dobrinji ... mojom opstinom vladaju nepamtim otkad... Ostao sam bez posla sa novom godinom, zbog toga sto nisam mogao trpiti vise da mi sef nedaje platu, dao sam otkaz i vrijeme nakon toga provodim na odmoru u svedskoj u jednoj od najorganizovanijih evropskih drzava i mogu ti reci kad pogledas iz ove perspektive, sta znaci demokratija i vlast, tek odavdje vidis da nasi politicari nisu ni vidjeli demokratije, ni vlasti vec da su svi kolektivno odgovorni za lose stanje koje je u nasoj zemlji... sta je ta stranka i bilo koja druga uradila za mene obicnog gradjanina da mi bude zivot lagodniji u BIH-a? Od rata pa na ovamo, nisu mi pomogli da mi bude zivot laksi nije ni Scepo, ali njega ne mogu kriviti za losu politiku i lose politicke odluke kada on aktivni politicar nije ni bio... Mene mrzi to sto ljudi u BIH-a imaju neprkoslovenu nadu u partije koje traju ihahahaj... A svakome traze orahe u dzepu i od njega traze odgovornost iako se politike nije direktno ni ticao... Fahrin kriminal mogu da sruse vladajuce institucije ako ga je bilo jer mnogima je neprijatelj odavno... Edhem Bicakcic je zadnji pokusao i zajebo se...

To o KOS-u je glupa prica i obicna spekulacija koja se puno ne dotice istine...
Da si pratio moje pisanje vidio bi da njega niko nije nazvao bezgresnim... samo insistiram na tome da netreba da ima isti tretman ko svi oni politicari koji su nas zacrnili za ovih 20 godina jer nikakvo mjesto u vlasti nije imao...
Last edited by oridjidji on 16/03/2010 15:44, edited 1 time in total.
harisson

#2013 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by harisson »

oridjidji wrote:
1gorstak wrote:
Moj politicki izbor nije on nikada ni bio, niti ce biti... Ali ga smatram uspjesnim covjekom i biznismenom.
Problem je u tome sto s Dodikom moras u kompromis, ako zelis mirnu Bosnu. A to ocito mi u Sarajevu, ne mozemo da skontamo. Hare je Dodika zacementirao, kao i svaki novinar koji je na njega pljunuo, jer Srbi nebiraju predstavnika koji ce podvladjivati Sarajevu, takvi su kod njih gubili izbore radi toga, vec oni koji se zalazu za RS. Gregorijan nije mogao nista Dodiku, kao ni covjek koji je protiv Dodika podigao optuznicu Lukac kasnije smjenjen sa svoje pozicije, jer on uziva veliku potporu narodnih masa u RS-u i dobar je sa nasom vladajucom elitom ma koliko mi srali po njemu, njemu je Tihi veci saveznik nego Radoncic. I na ovim izborima ce nedvojbeno dobiti na izborima. Dodik se nece srusiti napadanjem njegovog kulta, nego toleriranjem njegove ludosti jer svaka ostrica vremenom otupi pa i ona njegova ce.

Moj ti , ni mene ni tebe niko ne pita sto je nase ustavno uredjenje ovako, da postoji mogucnost da bude drugacije i bilo bi. Nije zato sto jednostavno ni medju politicarima kao ni medju narodom nepostoji taj koncenzus zivljenja u jedinstvenoj BIH-a tj. BIH-a bez entiteta. To mi trebamo prihvatiti kao realnu cinjenicu. Umjesto da se zabavimo stvarima koji ce nama uciniti zivot ljepsim i boljim, mi se i dalje bavimo time kako ce nasa Bosna ustavno izgledati. Kada nema materijala za zajednistvo onda ga nemoj nastojati graditi i na svoju stetu, a mi to radimo skoro desetljece i po. Imamo trajni san da ukinemo RS, kao da je za kvalitetu naseg zivota u FBIH bitan DODO u RS-u.Koga jebe... nije bitan. U FBIH treba nova vladajuca garnitura, koja ce prvenstveno da se zabavi jacanjem toga entiteta i podizanja zivotnog standarda ljudi, a ne neko ko ce konstanto pricati o dejtonu. Taj dejton je legalizovo Aljo, tad prvi predsjednik BIH-a i mi mozemo okaciti pricu o mjenjanju istog sve dok se volja naroda u rs-u promjeni.

Ti ako volis da zivis u jadu i cemeru, bavi se RS-om, a nemoj o tome hoce li ti sutra dijete zbog loseg standarda imati hljeba i adekvatnu medicinsku njegu ako mu nedo bog zatreba i hoce li imati posao ili nece i kakvo ce mu skolovanje biti, dali cemu biti redovna plata ili ne i td. Meni je pun k...c toga da moram u svojoj zemlji da zivim kao zadnje pseto nakon 3 i po godine rata i povrh toga non stop me filuju pricom o nekom bad srbinu, hrvatu i bosnjaku i pricom kako trebaju ukinuti RS iako znaju da ta prica nepije vode. Puca mi neka stvar i za DODU i za RS, hocu da mi je bolje u djelu zemlje gdje ja zivim i znam da mi zato nije kriv Radoncic jer on nije sjedio na mjestu premijera FBIH-a ili u nekoj stolici u parlamentu i zagorcavao nam zivot svojim neradom. Cak nije bio ni blecak u nekoj od silnih kantonalnih skupstina i opcinskih.

Odlican post. Ovo je jedina realnost BiH . Nema ukidanja RS-a u ovom momentu. To je suplja prica ovih okorjelih politckih hohstaplera koji se predstavljaju kao vodje Bosnjaka u zadnjih 15 godina.
Samo ekonomijom i povezivanjem kroz zajednice projekte , interese i ideje moze se nesto vremenom uraditi na tom planu..Fahri iskrene zelje da uspije ,ako nista zato da vise ne moram da slusam farbanje Zlatka, Harisa i Tihija ..I ludom dosta vise !!!
ultima_palabra

#2014 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

oridjidji wrote:To o KOS-u je glupa prica i obicna spekulacija koja se puno ne dotice istine...
Pa zoveš ga Šćepo par puta ;-)
Al dobra ti je ona da je čovjek koji je s kesom došao u SA a sad ima milione ustvari to ukrao od političara a ne od naroda :lol: Još samo reci da je ušao u politiku da to podijeli narodu, eto ga pravi Robin Hood :-)
harisson wrote:Nema ukidanja RS-a u ovom momentu. To je suplja prica ovih okorjelih politckih hohstaplera koji se predstavljaju kao vodje Bosnjaka u zadnjih 15 godina.
Ovo je opasna retorika, ali nažalost sve više se prima :roll: Najveću krivicu snose SDA i SBiH koji su toliko srozali i obezvrijedili bh.patriotizam da sada Šćepo i hiljade njegovih sljedbenika mogu reći "jebo državu, ko je šta jamio, jamio", a da ih niko neće krivo pogledati.
Ako želite znati kakav bi bio Šćepo da dođe na vlast, pogledajte Dodikov PC, režimski neimari će graditi kule po glavnom gradu (taj dio već imamo), režimski mediji će pjevati o prosperitetu, a sa nerežimskim će se prekidati saradnja i upućivati šovinističke strelice, dok će ostatak države tavoriti u agoniji. O privatizaciji da ne govorim :oops:
Ali eto, oni Bošnjaci kojima je Dodik nabio kompleks ovih par godina, i koji ispotiha govore "šteta što nije naš" sad imaju konja za trku :roll:
oridjidji

#2015 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

ultima_palabra wrote:
oridjidji wrote:To o KOS-u je glupa prica i obicna spekulacija koja se puno ne dotice istine...
Al dobra ti je ona da je čovjek koji je s kesom došao u SA a sad ima milione ustvari to ukrao od političara a ne od naroda :lol: Još samo reci da je ušao u politiku da to podijeli narodu, eto ga pravi Robin Hood :-)
harisson wrote:Nema ukidanja RS-a u ovom momentu. To je suplja prica ovih okorjelih politckih hohstaplera koji se predstavljaju kao vodje Bosnjaka u zadnjih 15 godina.
Ovo je opasna retorika, ali nažalost sve više se prima :roll: Najveću krivicu snose SDA i SBiH koji su toliko srozali i obezvrijedili bh.patriotizam da sada Šćepo i hiljade njegovih sljedbenika mogu reći "jebo državu, ko je šta jamio, jamio", a da ih niko neće krivo pogledati.
Ako želite znati kakav bi bio Šćepo da dođe na vlast, pogledajte Dodikov PC, režimski neimari će graditi kule po glavnom gradu (taj dio već imamo), režimski mediji će pjevati o prosperitetu, a sa nerežimskim će se prekidati saradnja i upućivati šovinističke strelice, dok će ostatak države tavoriti u agoniji. O privatizaciji da ne govorim :oops:
Ali eto, oni Bošnjaci kojima je Dodik nabio kompleks ovih par godina, i koji ispotiha govore "šteta što nije naš" sad imaju konja za trku :roll:
To da je dosao s kesom nisam rekao... O njemu znam dosta. Znam i odakle je dosao u Sarajevo i kada i sta je radio... Te price sa kesom u Sa i da je dosao iz Crne Gore kako pricaju je suplja prica za malu djecu. U Sa je dosao iz Zagreba jer je tamo bio analiticar hrvatskog sedmicnjaka Danas. Do tada je imao finu biografiju iza sebe. Znam i koje su mu novine natovarile epitet Scepe i sam volim da ga nazovem tako jer mi se taj kulerski nadimak dobro urezao u sjecanje.

Moj ti pitanje je od koga je on jamio pare da bi se podigao? Jeli sjedio u nekoj stranci? Bio visoki politicki funkcioner? Ili nesto trece? Da bi se o njemu malo vise od nagadjanja govorilo treba se znati ko je i sta je on bio sve ove godine... Bogme ta SDA i SDP su stvorile najbogatije ljude BH podnevlja... Trebali napomenuti bivse clanove SDA koji su se tako plaho obogatili da ne znaju koliko para imaju, isto tako i clanove SDP-a i SBIH... Trebali spomenuti pustanje korijena na svakom jebenom mjestu aktivnih clanova ovih stranaka od mjesnih odbora do fakulteta...

Radoncica je svak pomalo dojio od ove tri stranke, jer on im je davao dobar broj stubaca onda kada su bili ili na vlasti ili trebali doci na vlast, isto tako ih je i kudio kad su zasrali na vlasti i rusio im kredibilitet nakon toga. Kada su njemu pokusali da sruse kredibilitet i reputaciju opekli su se... Ajmi molim te reci... Zasto je to tako uvijek bilo i zasto se on cini nepovredljivim? Prvi je javno progovorio o kriminalu pojedinaca SDA stranke, toliko da su pokusali i Avaz da sruse 2000 godine, isto tako i danas govori o manama mnogih drugih, na kraju i svoje ako ih ima nece ih moci sakriti. Otidji malo do http://www.cin.ba i vidi eto nesto su uspjeli reci i o njegovom prljavom vesu, ali nista golemo preko cega narod ne moze prijeci jer se netice otimanja od njih, nije rijeci ni o kakvoj utaji poreza ili bilo cemu drugom sto je na steti gradjana.

Scepo ima puno neprijatelja, ali nikome nije lako sa njim...

Scepo ne moze biti kao Laktasenko jer mediji u FBIH su podijeljeni izmedju stranackih interesa, tako da se moze primjetiti koja tv kojoj stranci naginje. Kod nas nema neovisnih elektronskih pisanih medija. Takvi su silom ugaseni ili su propali sami od sebe. Pisani mediji su takodjer, podjeljeni izmedju svih tih silnih interesa stranaka, ali ipak su zrno objektivniji od drugih... Scepo ima svoj interes i njegova novina se tek sada potpuno podrijedila njegovoj politickoj volji...

Medjutim o realnom stanju u nasoj zemlji najbolje svjedoci nasa svakodnevnica.Ne treba nam o njoj pricati ni Avaz ni bilo ko drugi... Zakljucak mozete uvijek donjeti sami.

A ti moj ultima palabra, skontaj ko te doveo u ovu katastrofalnu situaciju svojim lopovlukom, a Scepo sigurno nije...

On sigurno nije Robin Hud, ali kad sagledas koga je zajebo sigurno nije ni mene ni tebe, niti narod jer nije imao prilike da o tvojoj sudbini i sudbini naroda odlucuje...

Usput i promisli mozes li u ovome trenutku ukinuti RS koncenzusom politicara i naroda, gledajuci realno situaciju u BIH-a.
harisson

#2016 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by harisson »

ultima_palabra wrote:
Mene samo zanima koliko ovi sadasnji trebaju da vladaju pa sa neki shvate da se ide pogresnim putem. Prica o ukidanju RS-a je prica onih koji ili nemaju veze sa realnoscu ili imaju svoje licne politicke ciljeve ..Narod pusi tu foru i zaboravlja da BiH nikad nije bila u goroj situaciji nego sto je sada..Na zalost RS se moze ukinuti samo vojnim putem i drugacije nikako..

Na drugu stranu jadan je onaj narod kojem je Dodik njihov predstavnik. Covjek koji nema osnovne retoricke legitimnosti sumnjam da je ikome nabio ikakav komples..Mozda podsmijeh...Svaka njegova pojava i izjava izaziva u meni zgrazanje i stvara pitanje na koje nikako ne mogu da nadjem odgovor "Gdje su nestali svi oni obrazovani i umjereni Srbi i zasto se oni ne bave politikom ?" Siguran sam da ih ima jer ih je uvijek bilo..
1gorstak

#2017 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

oridjidji wrote:Problem je u tome sto s Dodikom moras u kompromis, ako zelis mirnu Bosnu.
Laz. To je ucjena, to je izdaja, to je kurvaluk, to je nesto najpodlije sto se moze reci. Dodika treba nastaviti pritiskati manevrisanjem u drzavnim institucijama i treba ga nastaviti predstavljati onim sto on u sustini jeste, kljucni problem. To kaze evo Estonova, to kazu Amerikanci, to kaze Savjet Evrope, samo ti hoces da se prihvati Dodikove ucjene. To nece proci, to je prodaja vjere za veceru, Fahri to mozda ne igra ulogu, covjek samo ganja profit, ali nismo svi Fahre pa da zbog interesa dajemo guzice. BiH ce biti mirna kada se onemoguci blokade kojim velikosrpstvo koci drzavu, a ne kada zbog tih blokada prihvatis Dodikove zahtjeve, cetnicka je lista zahtjeva duga a sve ono sto je preslo u nadleznost drzave im je ionako uzeto na silu (ucjenama od strane Brisela ili dekretima OHR-a). Sto znaci da ti u cetnicima nemas sagovornika. Oni su spremni jesti korjenje da bi ostvarili svoje ideoloske iljeve, a ti trazis da se njihove zahtjeve prihvati tezom da samo tako Bosna moze biti mirna. Sto je kako rekoh, ucjena, izdaja, kurvaluk, nesto najpodlije sto se moze reci.
Hare je Dodika zacementirao, kao i svaki novinar koji je na njega pljunuo, jer Srbi nebiraju predstavnika koji ce podvladjivati Sarajevu
Kako samo bolesno rezonujes, pa to je katastrofa. Ti u sustini pravdas velikosrpstvo potezima Sarajeva, da je kao Sarajevo malo kooperativnije, cetnici bi manje klali, da sarajevski novinari, jedini u BiH koji smiju spominjati Dodikov otvoreni kriminal, to ne rade, Dodik im najvjerovatnije ne bi psovao pred kamerama ? Da se manje opiremo, manje bi nas bolilo ? Harisa se usutkalo i bio je miran zadnjih par godina dok je Dodik balio o sudijama muslimanima, dok je podrivao Sud BiH i dok je pokusavao ugasiti Elektroprenos i BHRT, kojim potezom Sarajeva pravdas to velikosrpsko divljanje Dodika ? Nesto sigurno imas jer zaboga nije moguce da Dodik bude predstavljen kao kljucni problem, jer bi to moglo pojebati koncepciju Fahri koji u Dodiku vidi kljucnog saveznika.
Dodik se nece srusiti napadanjem njegovog kulta, nego toleriranjem njegove ludosti jer svaka ostrica vremenom otupi pa i ona njegova ce.
Pa to je fantasticno, ti si genijalac, ovakav mazohizam nisam nigdje vidio. Dodika ce se srusiti tolerisanjem njegove ludosti ? Pa o ovom treba pod hitno obavjestiti Brisel i Vasington koji ukazuju na Dodikovu destruktivnost, treba im reci "Nemojte nas vi braniti, Dodiku kad dosadi da nas jebe u mozak, sam ce prestati. Samo ce tako biti mirna Bosna".
Moj ti , ni mene ni tebe niko ne pita sto je nase ustavno uredjenje ovako, da postoji mogucnost da bude drugacije i bilo bi.
Pa da ne postoji mogucnost ne bi se razgovaralo o ustavnim reformama, ustavno uredjenje se uvijek moze popravljati i mozda nisi primjetio ali mi smo (sada i sudskom presudom) obavezani da napravimo ustavnu reformu.
Umjesto da se zabavimo stvarima koji ce nama uciniti zivot ljepsim i boljim, mi se i dalje bavimo time kako ce nasa Bosna ustavno izgledati.
Meni ne moze zivot biti ni bolji ni ljepsi dok velikosrpstvo insistira na svojatanju manjeg entiteta zadrzavanjem, pravoslavne crkve u dvoristu Fate Orlovic, velikosrpstvo je kancerogeno tkivo s kojim suzivot nije moguc i treba ga nastaviti suzbijati kemoterapijom i slicno, ti bi da ti "zivot bude ljepsi i bolji" a djevojke u Srebrenici privode jer su na cetnicke provokacije odgovorile uzvikom "Ovo je Bosna", ti hoces da se zatvoris u svoj mali imaginarni "bolji i ljepsi" zivot u kojem mozda ima i plazma koja prekriva frtalj zida a i neko divlje auto ispred haustora, a na Manjaci se i dan danas pjeva pjesmu u kojoj cetnik pita "Turkinju" gdje su joj dimije, (odgovor: u cetnika, oko redenika). Fino se otkopcam i popisam na taj tvoj "bolji i ljepsi" zivot kojeg nudis. Posten covjek ne moze imati ni bolji ni ljepsi zivot dok se kidnapuje organizatore otpora, dok se brise prefiks "bosanski" gdje ga se god moglo naci u manjem entitetu, dok velikosrpstvo orgija. Bolje Bira i Kadet a sacuvati obraz nego Samsung i Oktavija a ispasti supak.
Kada nema materijala za zajednistvo onda ga nemoj nastojati graditi i na svoju stetu, a mi to radimo skoro desetljece i po.
Sta ba nema materijala za zajednistvo, to se ti izgleda rodio devedeset prve ? Mi smo zivjeli to zajednistvo pedeset godina, zajedno se opijali i Cehinje ganjali po Makarskoj, zajedno navijali i zajedno radili. Suzivot je moguc, treba eliminisati politicki faktor koji to onemogucava, a ne popustiti pred silama ksenofobije i mracnjastva.
Taj dejton je legalizovo Aljo, tad prvi predsjednik BIH-a i mi mozemo okaciti pricu o mjenjanju istog sve dok se volja naroda u rs-u promjeni.
Lupas bez znanja i sto je jos gore, bez zelje da saznas. Jesmo li potpisivanjem Dejtona imali drzavnu policiju (SIPA-u) ? Nismo, to smo dobili prije 10 godina upornim radom, manevrisanjem i lobiranjem. Kao i Sud BiH i tuzilastvo. Jesmo li prije pet godina imali Oruzane Snage BiH i njenu Brigadu za takticku podrsku koja ne poznaje etnicke podjele i koja danas bez problema vrsi vjezbe sirom drzave ? Dejton smo davno poceli mijenjati, ovaj Dejton je bolji od Dejtona od prije 7 godina a taj je Dejton bolji od Dejtona od prije 15 godina, stvari konstantno idu naprijed, drzavu se jacalo prebacivanjem nadleznosti i za vrijeme ove Dodikove vladavine (ucjenama i dekretima) a ti eto trazis da se nista ne mijenja, da sve ostane isto kako su cetnici zaokruzili prije 15 godina. Nece moci, nastavice se sa jacanjem drzave a ako se Radoncic boji toga jer je jaka drzava u stanju obracunati se sa kriminalcima (pa zato podriva integritet drzavnog tuzilastva tezom o montiranju procesa protiv Dodika), njegov problem. Nije mi jasno zasto bi ga ti u tom podrzavao.
Ti ako volis da zivis u jadu i cemeru, bavi se RS-om, a nemoj o tome hoce li ti sutra dijete zbog loseg standarda imati hljeba i adekvatnu medicinsku njegu ako mu nedo bog zatreba i hoce li imati posao ili nece i kakvo ce mu skolovanje biti, dali cemu biti redovna plata ili ne i td. Meni je pun k...c toga da moram u svojoj zemlji da zivim kao zadnje pseto nakon 3 i po godine rata i povrh toga non stop me filuju pricom o nekom bad srbinu, hrvatu i bosnjaku i pricom kako trebaju ukinuti RS iako znaju da ta prica nepije vode.
Savjet Evrope je nedavno usvojio rezoluciju u kojoj kazu da je glavni uzrok nase stagnacije zloupotreba entitetskog glasanja. Eto, Savjet Evrope je skontao da je velikosrpstvo kljucni problem, jel' to oni lazu ? Evo Eston je rekla da je manji entitet kljucni problem. Jel' i ona laze ?
Puca mi neka stvar i za DODU i za RS, hocu da mi je bolje u djelu zemlje gdje ja zivim
Kako sebicno od tebe.
ultima_palabra

#2018 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Dobro, razumio sam, bolja budućnost će nam doći od tipa kojeg Gaši pozdravlja preko Šaje ("pozdravi mi novinara"), i koji voza Keljmendijev džip 8-) Gori sam ja što se raspravljam :oops:
Bosnolog

#2019 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bosnolog »

1gorstak wrote:
oridjidji wrote:Problem je u tome sto s Dodikom moras u kompromis, ako zelis mirnu Bosnu.
Laz. To je ucjena, to je izdaja, to je kurvaluk, to je nesto najpodlije sto se moze reci. Dodika treba nastaviti pritiskati manevrisanjem u drzavnim institucijama i treba ga nastaviti predstavljati onim sto on u sustini jeste, kljucni problem. To kaze evo Estonova, to kazu Amerikanci, to kaze Savjet Evrope, samo ti hoces da se prihvati Dodikove ucjene. To nece proci, to je prodaja vjere za veceru, Fahri to mozda ne igra ulogu, covjek samo ganja profit, ali nismo svi Fahre pa da zbog interesa dajemo guzice. BiH ce biti mirna kada se onemoguci blokade kojim velikosrpstvo koci drzavu, a ne kada zbog tih blokada prihvatis Dodikove zahtjeve, cetnicka je lista zahtjeva duga a sve ono sto je preslo u nadleznost drzave im je ionako uzeto na silu (ucjenama od strane Brisela ili dekretima OHR-a). Sto znaci da ti u cetnicima nemas sagovornika. Oni su spremni jesti korjenje da bi ostvarili svoje ideoloske iljeve, a ti trazis da se njihove zahtjeve prihvati tezom da samo tako Bosna moze biti mirna. Sto je kako rekoh, ucjena, izdaja, kurvaluk, nesto najpodlije sto se moze reci.
Hare je Dodika zacementirao, kao i svaki novinar koji je na njega pljunuo, jer Srbi nebiraju predstavnika koji ce podvladjivati Sarajevu
Kako samo bolesno rezonujes, pa to je katastrofa. Ti u sustini pravdas velikosrpstvo potezima Sarajeva, da je kao Sarajevo malo kooperativnije, cetnici bi manje klali, da sarajevski novinari, jedini u BiH koji smiju spominjati Dodikov otvoreni kriminal, to ne rade, Dodik im najvjerovatnije ne bi psovao pred kamerama ? Da se manje opiremo, manje bi nas bolilo ? Harisa se usutkalo i bio je miran zadnjih par godina dok je Dodik balio o sudijama muslimanima, dok je podrivao Sud BiH i dok je pokusavao ugasiti Elektroprenos i BHRT, kojim potezom Sarajeva pravdas to velikosrpsko divljanje Dodika ? Nesto sigurno imas jer zaboga nije moguce da Dodik bude predstavljen kao kljucni problem, jer bi to moglo pojebati koncepciju Fahri koji u Dodiku vidi kljucnog saveznika.
Dodik se nece srusiti napadanjem njegovog kulta, nego toleriranjem njegove ludosti jer svaka ostrica vremenom otupi pa i ona njegova ce.
Pa to je fantasticno, ti si genijalac, ovakav mazohizam nisam nigdje vidio. Dodika ce se srusiti tolerisanjem njegove ludosti ? Pa o ovom treba pod hitno obavjestiti Brisel i Vasington koji ukazuju na Dodikovu destruktivnost, treba im reci "Nemojte nas vi braniti, Dodiku kad dosadi da nas jebe u mozak, sam ce prestati. Samo ce tako biti mirna Bosna".
Moj ti , ni mene ni tebe niko ne pita sto je nase ustavno uredjenje ovako, da postoji mogucnost da bude drugacije i bilo bi.
Pa da ne postoji mogucnost ne bi se razgovaralo o ustavnim reformama, ustavno uredjenje se uvijek moze popravljati i mozda nisi primjetio ali mi smo (sada i sudskom presudom) obavezani da napravimo ustavnu reformu.
Umjesto da se zabavimo stvarima koji ce nama uciniti zivot ljepsim i boljim, mi se i dalje bavimo time kako ce nasa Bosna ustavno izgledati.
Meni ne moze zivot biti ni bolji ni ljepsi dok velikosrpstvo insistira na svojatanju manjeg entiteta zadrzavanjem, pravoslavne crkve u dvoristu Fate Orlovic, velikosrpstvo je kancerogeno tkivo s kojim suzivot nije moguc i treba ga nastaviti suzbijati kemoterapijom i slicno, ti bi da ti "zivot bude ljepsi i bolji" a djevojke u Srebrenici privode jer su na cetnicke provokacije odgovorile uzvikom "Ovo je Bosna", ti hoces da se zatvoris u svoj mali imaginarni "bolji i ljepsi" zivot u kojem mozda ima i plazma koja prekriva frtalj zida a i neko divlje auto ispred haustora, a na Manjaci se i dan danas pjeva pjesmu u kojoj cetnik pita "Turkinju" gdje su joj dimije, (odgovor: u cetnika, oko redenika). Fino se otkopcam i popisam na taj tvoj "bolji i ljepsi" zivot kojeg nudis. Posten covjek ne moze imati ni bolji ni ljepsi zivot dok se kidnapuje organizatore otpora, dok se brise prefiks "bosanski" gdje ga se god moglo naci u manjem entitetu, dok velikosrpstvo orgija. Bolje Bira i Kadet a sacuvati obraz nego Samsung i Oktavija a ispasti supak.
Kada nema materijala za zajednistvo onda ga nemoj nastojati graditi i na svoju stetu, a mi to radimo skoro desetljece i po.
Sta ba nema materijala za zajednistvo, to se ti izgleda rodio devedeset prve ? Mi smo zivjeli to zajednistvo pedeset godina, zajedno se opijali i Cehinje ganjali po Makarskoj, zajedno navijali i zajedno radili. Suzivot je moguc, treba eliminisati politicki faktor koji to onemogucava, a ne popustiti pred silama ksenofobije i mracnjastva.
Taj dejton je legalizovo Aljo, tad prvi predsjednik BIH-a i mi mozemo okaciti pricu o mjenjanju istog sve dok se volja naroda u rs-u promjeni.
Lupas bez znanja i sto je jos gore, bez zelje da saznas. Jesmo li potpisivanjem Dejtona imali drzavnu policiju (SIPA-u) ? Nismo, to smo dobili prije 10 godina upornim radom, manevrisanjem i lobiranjem. Kao i Sud BiH i tuzilastvo. Jesmo li prije pet godina imali Oruzane Snage BiH i njenu Brigadu za takticku podrsku koja ne poznaje etnicke podjele i koja danas bez problema vrsi vjezbe sirom drzave ? Dejton smo davno poceli mijenjati, ovaj Dejton je bolji od Dejtona od prije 7 godina a taj je Dejton bolji od Dejtona od prije 15 godina, stvari konstantno idu naprijed, drzavu se jacalo prebacivanjem nadleznosti i za vrijeme ove Dodikove vladavine (ucjenama i dekretima) a ti eto trazis da se nista ne mijenja, da sve ostane isto kako su cetnici zaokruzili prije 15 godina. Nece moci, nastavice se sa jacanjem drzave a ako se Radoncic boji toga jer je jaka drzava u stanju obracunati se sa kriminalcima (pa zato podriva integritet drzavnog tuzilastva tezom o montiranju procesa protiv Dodika), njegov problem. Nije mi jasno zasto bi ga ti u tom podrzavao.
Ti ako volis da zivis u jadu i cemeru, bavi se RS-om, a nemoj o tome hoce li ti sutra dijete zbog loseg standarda imati hljeba i adekvatnu medicinsku njegu ako mu nedo bog zatreba i hoce li imati posao ili nece i kakvo ce mu skolovanje biti, dali cemu biti redovna plata ili ne i td. Meni je pun k...c toga da moram u svojoj zemlji da zivim kao zadnje pseto nakon 3 i po godine rata i povrh toga non stop me filuju pricom o nekom bad srbinu, hrvatu i bosnjaku i pricom kako trebaju ukinuti RS iako znaju da ta prica nepije vode.
Savjet Evrope je nedavno usvojio rezoluciju u kojoj kazu da je glavni uzrok nase stagnacije zloupotreba entitetskog glasanja. Eto, Savjet Evrope je skontao da je velikosrpstvo kljucni problem, jel' to oni lazu ? Evo Eston je rekla da je manji entitet kljucni problem. Jel' i ona laze ?
Puca mi neka stvar i za DODU i za RS, hocu da mi je bolje u djelu zemlje gdje ja zivim
Kako sebicno od tebe.
Tuga je kako slijepci gledaju svijet oko sebe i pravdaju velikosrpsko zlo podilazenjem i tolerisanjem istog,..Ovakvi su ti bili u SDA pa im sada treba Radoncic kao on nudi spas a isti Radoncic ne vidi dalje od Marin Dvora.Njemu treba da sacuva svoje kule i da dobije imunitet pred zakonom.Dodik mu je saveznik jer bi da vlada njegovim stilom uz pomoc medijsko vlasnickom kontrolom Avaza i TV Alfa ,poslusnika i podanika a krajnji cilj mu je veci profit a sto ce biti manje drzave BiH je manje bitno za takve koju bi BiH sustra rastalio sa Dodikom zbog profita ,...

Radoncic ce dobiti glasove SDA prebjegulja ali ce istovremeno biti bosnjacka radikalna stranka kao protuteza Dodiku,......

:thumbup: :bih: Veliki naklon @gorstak za tvoje stavove i pisanje!!!!!! :sax:
1gorstak

#2020 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

harisson wrote:Mene samo zanima koliko ovi sadasnji trebaju da vladaju pa sa neki shvate da se ide pogresnim putem. Prica o ukidanju RS-a je prica onih koji ili nemaju veze sa realnoscu ili imaju svoje licne politicke ciljeve ..Narod pusi tu foru i zaboravlja da BiH nikad nije bila u goroj situaciji nego sto je sada..Na zalost RS se moze ukinuti samo vojnim putem i drugacije nikako..
Prica o ukidanju entitetskog uredjenja je patka, tim se vise ni Silajdzic ne bavi, govori se o funkcionalnom uredjenju drzave. Ti si u sustini samo pao na velikosrpsku propagandu koja ide otprilike ovako :

mi : predlozimo neko rjesenje kojim se daje mesa na kostur drzave, na primjer tekst himne
cetnici : to obore jer imaju pravo veta a drzavu jel' mrze
mi : ukazemo na tu zloupotrebu entitetskog glasanja
cetnici : pocnu kmeziti kako se pokusava ugasiti manji entitet

A Radoncic se onda zaleti i podrzi cetnike tezom da je sva prica o ukidanju entiteta prazna prica (iako niko ne spominje ukidanje entiteta nego se govori o zloupotrebama sistema blokada). Pa ko je tu budala ?
oridjidji

#2021 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

1gorstak wrote:
Moj ti takvi koji misle da ga mogu udarati kako hoce, s Dodikom jedva na kraj izlaze. On i jeste tu gdje jeste radi njih. Mi sve mislimo da nas neko voli, ali se grdno varamo. Ta tvoja Amerika koju hvalis te je zajedno sa Evropom zaustavila u najnepovoljnijem ratnom trenutku po nas. Moj ti sam kazes da u cetnicima nemas sagovornika. Pa reci mi s kime ces pricati u rs-u, kad ih tako zoves. TI nisi razumio uopste moj post, sada nije trenutak da se Dodik napada jer je sada najaci i uziva najvecu podrsku u rs-u.
Moj ti Dodik je pokazao koliko je jak. Njega je napao i Gregorijan i Lukac, svi opravdano radi njegovog kriminala i sta je bilo? Na kraju su skontali da je on veci igrac nego sto su mislili da jeste. Gregorijan je napadnut propagandom i pohinjio je glavu, a Lukac je smjenjen i stavljen na drugu stolicu zato sto je digao optuznicu protiv njega. Da ga mogu smjeniti i da im je to u interesu, nebi mu ni dali da se razmase. Nego njima neko takav treba da Bosnu drzi politickim taocem i zadnjom rupom na sviralu u regionu. Ono sto upozoravam jeste da RS i njeno ukidanje ne treba da se napada jer sada nije ni trenutak ni mjesto jer takvo ideja nema uporiste u narodu RS-a. A pobjede Dodika na izborima od 56% govori u prilog tome da iza njega stoji srpski narod. Pa slobodno im pljuni na njega, to je njima pohvala, jer da su njima ideali i uzori neko ko voli suzivot i BIH, nebi ljubili ratne zlocince radi onoga sto su svojim komsijama uradili. Nebi im Ratko i Radovan uzori bili, kao ni Dodik. S njima treba na obrnutu filozofiju... Fali ih, pusti nek umru u svojoj lazi.Kad ih ista opali po glavi onda ce skontati gdje im je pravo mjesto.

Zar ti i dalje vjerujes Amerima i Briselu koji su presutno gledali rat u BIH-a 3 i po godine? Ti fakat kontas da oni tebe vole... Pa covjece Holbrook koga hvale kao tatu Dejtona, izletio za vrijeme rata da je poslje Srebrenice i Zepe red da padne i Gorazde... Dobro ga je nacuo tada Sacirbegovic koji je poslje toga imao more patnji oko navodnih pronevjera novca... Obavjestajne sluzba SAD-a je znala sta se desava u Srebrenici, sta su uradili da se ista sprijeci? Na kraju ti isti Ameri su te zajedno sa svim svojim politickim saveznicima zaustavili kada je Banja Luka skoro pala i danas poslje 15 godina nisu u stanju da od Bosne stvore funkcionalnu drzavu jer su debelo zasrali u Dejtonu.

Ta presuda je oborila presudu koju je davno Fransis Boyle za vrijeme rata dobio protiv Srbije za genocid. Ista je poslje odbacena i sa Srbije je spala odgovornost za njene postupke, a sve je palo na pleca RS-a. Istini za volju i sam bih volio da se RS ukine i da Bosna postane jedinstvena drzava svih njenih gradjana. Ali mislim da sada nije valjan trenutak za to nepostoji ni politicke volje u rs-u ni volje naroda. A to je prvi uvijet da bi se nesto takvo desilo.

Moj gorstak mi znamo da se sva ova nepravda trenutno nanesena Bosni moze ispraviti jedino novim ratom u BIH. Kompromisa sa Srbima nije ni bilo, ako ga je i bilo takvi politicari su smjenjeni od strane Visokog predstavnika i malcice bi odlezali. Dodo niti je smjenjen niti ce da lezi, a svoj posao sistematski obavlja i to dobro. Sve prilike u RS-u ti govore da nama u BIH nema suzivota sad za sada, svi ti gore primjeri ti govore o tome. JBG partizani su davno umrli da bi se ikakvom dobru vise mogli nadati od Srba. Ono sto naglasavam, a ti ocito necitas da nama treba jos jaca i stabilnija i ekonomski i privredno FBIH-a da bi i narod u RS-u dobio motiv vise da se vrati suzivotu jer losa egzistencija u RS-u bi ih navela da silom grade suzivot.

Moj ti to je bilo do devedeset prve. Tada sam i ja imao sareni komsiluk kojeg je bolio kurac ko je kakve vjere. Ali danas imam jednonacionalni komsiluk u kojem se posmatra koji se Srbin vratio i kad ce zucnuti sta protiv svojih komsija da bi mu neko usta razvalio. Meni su oko tri brata ozenjena zenama tri razlicite religije. Majka mi ima i muslimanske i krscanske korijene, isto tako mi je i sa rodbinom. Imam ih more sto razlicite religije sto razlicite nacionalnosti. Samo sam realan i gledam na prilike trenutno onako kako treba. To sto se ti nadas da ce eleminisanjem politickog faktora promjeniti klimu u BIH, mislim da se varas. Sirok je spisak smjenjenih politicara u RS, a rezultati se u njihovoj politici nisu promjenili.

Oko moje znam savrseno sta smo imali i dokle smo dogurali sa centralizacijom vlasti. Ne moras mi pricati o sipi i drugim zajednickim institucijama. Ista ta vojska o kojoj ti pricas kao jedinstvenoj podjeljena je na tri kontigenta, srpskim, hrvatski i onaj bosanski. Tek neke od mnogih stvari je preslo sa entitetskog na nivo drzave. Medjutim istini za volju Dodik je sve to zakocio i vratio nadleznosti sa drzavnog nivoa na nivo entiteta. E sad mi reci sta je tome kumovalo? Sigurno zdrava retorika u drzavi. Ovo sranje se desava u ove 4 godine, vladavine Dodika i podrivackom retorikom RS-a cika Hareta, koji je Dodika zacementirao. Sto se tice Radoncica i on se nasao na spisku Bosnjacke shema OHR-a kao malicioznih ljudi u BIH-a, razloga ima mnogo da napadne Gregorijan, koji je napao ne samo njega i jos mnoge nase lidere.
Evropa ne laze to je jednostavno cinjenica. Ali toj cinjenici su oni sami pridonjeli. Dodika su stvorili oni. Isti je kao i SDP bio finansiran radi promicanja Socijal-demokratskih ideja. Kada su ga podigli i kada je on skontao da moze sam i bez njih i kada im je okrenuo ledja istu su mu to finansiranje dokinuli radi njegovog fasizma. Sada mu pokusavaju stati u kraj, a ocito ne mogu jer on ima i previse saveznika unutar BIH-a i van nje.
Kako sebicno od tebe.
Mozda sebicno zvucim, ali meni zivot prodje gledajuci idiote koji ne mogu da izgrade koncenzus medju narodima i sve mi je vise jasno da istima to stanje hausa godi kako bi mogli da se jos vise nakradu. Ni ti ni niko drugi me ne moze ubjediti da se Bosna sa 10 milijardi novca u nju ulozenu nije mogla obnoviti i stabilizovati jos manje mogu biti ubjedjen da mi nismo evropljanima sredstvo da izvuku za sebe novac i da im ovakve prilike u BIH-a neodgovaraju, inace bi davno dokinuli nasu muku, a Srbiju stavili u dzep da ikome u regionu ne moze zagorcavati zivot. Da su oni Bosnu zeljeli stabilnu u Bosni rata nebi nikako ni bilo. Prema tome, koliko mi o svojoj sudbini odlucujemo pokazuje da je rat nastao silom pojedinca, kao i njegov prestanak tudjom voljom u casu kada nam nije mir ni odgovarao. O tome sami nismo odlucivali...

Sam je dedo Aljo priznao da je Dejton nametnuto rijesenje... Ti mi reci koje njime ista dobio osim Srba...
Last edited by oridjidji on 17/03/2010 02:49, edited 1 time in total.
oridjidji

#2022 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

1gorstak wrote:
harisson wrote:Mene samo zanima koliko ovi sadasnji trebaju da vladaju pa sa neki shvate da se ide pogresnim putem. Prica o ukidanju RS-a je prica onih koji ili nemaju veze sa realnoscu ili imaju svoje licne politicke ciljeve ..Narod pusi tu foru i zaboravlja da BiH nikad nije bila u goroj situaciji nego sto je sada..Na zalost RS se moze ukinuti samo vojnim putem i drugacije nikako..
Prica o ukidanju entitetskog uredjenja je patka, tim se vise ni Silajdzic ne bavi, govori se o funkcionalnom uredjenju drzave. Ti si u sustini samo pao na velikosrpsku propagandu koja ide otprilike ovako :

mi : predlozimo neko rjesenje kojim se daje mesa na kostur drzave, na primjer tekst himne
cetnici : to obore jer imaju pravo veta a drzavu jel' mrze
mi : ukazemo na tu zloupotrebu entitetskog glasanja
cetnici : pocnu kmeziti kako se pokusava ugasiti manji entitet

A Radoncic se onda zaleti i podrzi cetnike tezom da je sva prica o ukidanju entiteta prazna prica (iako niko ne spominje ukidanje entiteta nego se govori o zloupotrebama sistema blokada). Pa ko je tu budala ?
Oko moje, svak normalan zna da oni Bosnu mrze u Bosni su i ostali silom i voljom mocnika. Isto tako svak normalno zna da je ono u Dejtonu neoborivo dok Srbi ne skontaju sami da im isti taj Dejton neodgovara... Zasto mu se poslje svega vracaju? Zato sto je njima do RS-a stalo... Ko je na dobrom glasu od politicara u RS-u koji je nastojio da gradi kompromis i zajednistvo? Svi su kaznjeni Dodikovom pobjedom na izborima.
oridjidji

#2023 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by oridjidji »

Bosnolog wrote:
1gorstak wrote:
Kako sebicno od tebe.
Tuga je kako slijepci gledaju svijet oko sebe i pravdaju velikosrpsko zlo podilazenjem i tolerisanjem istog,..Ovakvi su ti bili u SDA pa im sada treba Radoncic kao on nudi spas a isti Radoncic ne vidi dalje od Marin Dvora.Njemu treba da sacuva svoje kule i da dobije imunitet pred zakonom.Dodik mu je saveznik jer bi da vlada njegovim stilom uz pomoc medijsko vlasnickom kontrolom Avaza i TV Alfa ,poslusnika i podanika a krajnji cilj mu je veci profit a sto ce biti manje drzave BiH je manje bitno za takve koju bi BiH sustra rastalio sa Dodikom zbog profita ,...

Radoncic ce dobiti glasove SDA prebjegulja ali ce istovremeno biti bosnjacka radikalna stranka kao protuteza Dodiku,......

:thumbup: :bih: Veliki naklon @gorstak za tvoje stavove i pisanje!!!!!! :sax:
Moj ti niko ne pravda srpsko zlo, niti podilazi istom, samo mislim da su sredstva i nacin na koji se borimo protiv njih ono sto ih sve ove godine odrzava na vlasti. A to je inat koji oni imaju prema nama, to jesto sto nam vise zagorcavaju zivot i mi se zalimo na to, to u njihovom narodu nailazi na klicanje istim politicarima i na jos vecu podrsku njima. Kada vrane nemaju kome kopati oci, kopaju ih sami sebi. Zato sam i rekao da ih treba prepustiti njima samima. Treba malo bolje poznavati psihologiju srpskog naroda i vidjecete da su oni najgori sebi kada nemaju kome zagorcavati zivot.

Volio bih kada bi svi nasi kriminalci sjeli na optuzenicku klupu pa cak i Fahro ako ima dovoljno dokaza njegovom kriminalu... Samo mislim da se prije toga trebamo rijesiti sljama u politici, pa onda polako krecuci se s vrha piramide prema njenom dnu, optuziti svakoga drugog ko to svojim dijelima i zasluzuje...
1gorstak

#2024 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

oridjidji wrote:
1gorstak wrote:
Moj ti takvi koji misle da ga mogu udarati kako hoce, s Dodikom jedva na kraj izlaze.
Cini ti se, divljanje velikosrpskog faktora jeste problematicno, ali drzava evo uprkos tome opstaje i stavise jaca.
On i jeste tu gdje jeste radi njih. Mi sve mislimo da nas neko voli, ali se grdno varamo.
Ko ti je rekao da te neko voli ? Medjunarodni centri moci traze svoj interes, a tvoje je da im objasnis kako se tvoji interesi u BiH poklapaju sa interesima Vasingtona ili Brisela. Ako uspijes, onda idu uslovljavanja procesa euroatlantskih integracija slabljenjem velikosrpskog utjecaja na funkcionisanje drzave (sto se danas desava), u vrijeme kada Vasington i Brisel nisu mislili da nam se interesi poklapaju, dobili smo embargo. Stvari tako funkcionisu u svijetu, kakva ljubav ? O cemu ti ?
Ta tvoja Amerika koju hvalis te je zajedno sa Evropom zaustavila u najnepovoljnijem ratnom trenutku po nas.
To je glupost, mi devedeset pete (bez americke pomoci i Tudjmanovog sadejstva) nismo bili u stanju sami poraziti VRS. Nije ni cudo da imas pogresne stavove kada ih gradis na pogresnim premisama. Tudjmanova je vojska stala na Manjaci i nisu planirali ici dalje, Amerikanci su nam rekli da ne podrzavaju nase dalje napredovanje (osim ka Prijedoru a prica o odugovlacenju primirja kako bi se dobilo par dodatnih dana za Prijedor je poznata). Teoretisanje o uzimanju Banja Luke i sta ti ja znam, to je za malu djecu. Sva velikosrpska vojska koju je HV nabio nogom iz Hrvatske i opstina po BiH je otisla put Banja Luke (u Srbiju ih se nije propustalo), vojska koja je branila kilometre i kilometre vozuckog dzepa, plato Vlasica, vojska koja je drzala obruc oko Bihaca, sve se to sabilo na manju teritoriju i mi jednostavno nismo imali potencijal da ih bez sadejstva Zagreba slomimo. A ti ako u podrumu imas neku vojsku vilenjaka i patuljaka koja jede sve pred sobom, nije ni sad kasno.
Moj ti sam kazes da u cetnicima nemas sagovornika. Pa reci mi s kime ces pricati u rs-u, kad ih tako zoves.
Pa razgovaramo sa Briselom i Vasingtonom, preko njih smo dobili sve ove dosadasnje reforme, od vracanja konstitutivnosti tri naroda u Ustav do ove zadnje odluke o prebacivanju ustanove ombudsmena za ljudska prava sa entitetskog na drzavni nivo, sve se radi preglasavanjem i uslovljavanjem, velikosrbi stoje iza genocida, kriju pocinitelje a slave osudjene, a ti bi kao da se dogovaras sa njima, onako kao sto se Abdic dogovarao. Samo naprijed, ali nemoj od mene to ocekivati, njima je postojanje BiH nametnuto i oni se uporno bore da oslabe BiH, nama (ne mislim na tebe) je nametnuto postojanje entiteta i mi cemo se nastaviti boriti za slabljenje entiteta, a ti ako ne vidis da se sukob nastavio mirnim sredstvima, svrati do Fate Orlovic pa njoj to pricaj.
TI nisi razumio uopste moj post, sada nije trenutak da se Dodik napada jer je sada najaci i uziva najvecu podrsku u rs-u.
Pa ne moze oslabiti ako ga se ne napada. Razumio sam ja vrlo dobro sta ti hoces da kazes, ali je to tako povrsna strategija da ozbiljno mislim kako postoji mogucnost da si, igrajuci se kao dijete, usao u zamrzivac i zatvorio vrata za sobom. I da te je nakon pola sata nasao jedan od roditelja, ali kasno, steta je vec bila ucinjena. Tvrditi da se Dodika slabi ustupcima je .... hmm stvarno ne znam sta da kazem a da te ne uvrijedim.
Dodik je pokazao koliko je jak. Njega je napao i Gregorijan i Lukac, svi opravdano radi njegovog kriminala i sta je bilo? Na kraju su skontali da je on veci igrac nego sto su mislili da jeste. Gregorijan je napadnut propagandom i pohinjio je glavu, a Lukac je smjenjen i stavljen na drugu stolicu zato sto je digao optuznicu protiv njega.
:) imas li Dodikov poster na plafonu, kad legnes i toplo ti pod pokrivacem, da ste blize jedan drugom ? Istraga protiv Dodika je u toku i nemas jos razloga da likujes.
Da ga mogu smjeniti i da im je to u interesu, nebi mu ni dali da se razmase.
Ne mogu ga smijeniti jer postoji opasnost da izmanipulisani narod izadje na ulice i da ga brani, da imamo pobunu. Dodika ce se svakako skloniti s politicke scene, priblizava se vrijeme kada Dodik nece moci isplacivati plate i penzije, kasljucanje je uveliko pocelo, a tada ce biti lakse i smjeniti Dodika i nametnuti par nekih rjesenja koja dodatno jacaju drzavu. Nije Dodik komad granita nego covjek kojem ce nakon trece neisplacene penzije mater biti na tapetu sirom manjeg entiteta, Milosevic je bio jaci od Dodika pa je umro u celiji a sahranjen je u avliji kako mu zahvalni narod ne bi mogao pisati po grobu, sta je Dodik za Milosevica, mala maca...
Ono sto upozoravam jeste da RS i njeno ukidanje ne treba da se napada jer sada nije ni trenutak ni mjesto jer takvo ideja nema uporiste u narodu RS-a.
A ono sto ja govorim je da mi puca polni organ od uvazavanja javnog mnijenja u manjem entitetu. Velikosrpstvo je bolest i bice uklonjeno sa politicke scene u BiH, bez obzira podrzava li ga deset Srba ili milion Srba.
A pobjede Dodika na izborima od 56% govori u prilog tome da iza njega stoji srpski narod.
Karadzic je procentualno imao vecu podrsku srpskog naroda, pa se sa gnjidom moralo ratovati. Sva ta prica o legitimitetu je podla ucjena da se pristane na velikosrpske zahtjeve, da ponovim, uopste nije bitno koliku podrsku ima Dodikova politika ako se tom politikom gusi BiH, to je apsolutno nebitno, na ucjene se nece pristati, to smo uradili kako bi se zaustavio rat, danas se ne gine i nema potrebe za ustupcima.
Pa slobodno im pljuni na njega, to je njima pohvala, jer da su njima ideali i uzori neko ko voli suzivot i BIH, nebi ljubili ratne zlocince radi onoga sto su svojim komsijama uradili. Nebi im Ratko i Radovan uzori bili, kao ni Dodik. S njima treba na obrnutu filozofiju... Fali ih, pusti nek umru u svojoj lazi.Kad ih ista opali po glavi onda ce skontati gdje im je pravo mjesto.
Znaci trebam hvaliti ? Jel' ti to mene zajebavas ?
1gorstak wrote:
Ta presuda je oborila presudu koju je davno Fransis Boyle za vrijeme rata dobio protiv Srbije za genocid.
O cemu pricas, govorim o presudi iz Strazbura u kojoj pise da moramo mijenjati ustav. Ti kazes da ne treba jer se kao cetnici bune, ja kazem da se ustav mijenjalo, da ce ga se mijenjati i da ga se mora mijenjati.
Moj gorstak mi znamo da se sva ova nepravda trenutno nanesena Bosni moze ispraviti jedino novim ratom u BIH.
Nije tacno, nase se stanje moze popraviti nastavkom jacanja drzave, lobiranjem vani i manevrisanjem u drzavnim institucijama. Ti stvar predstavljas kao nesto gotovo, nesto sto trebamo prihvatiti a ja ti kazem da to nije prihvaceno prije 15 godina, nego se radilo na poboljsavanju sistema a to ce se i nastaviti. Uspostavili smo Sud BiH kojeg nema u Dejtonskom sporazumu, sada treba ici dalje i praviti Vrhovni sud, da se slusalo takve kao ti ni konstitutivnost naroda se ne bi vratilo na snagu.
Dodo niti je smjenjen niti ce da lezi, a svoj posao sistematski obavlja i to dobro. Sve prilike u RS-u ti govore da nama u BIH nema suzivota sad za sada, svi ti gore primjeri ti govore o tome.
:) onda ce se nastaviti slabiti entitete, jacati drzavu i suzivot nametnuti silom zakona, ko zeli samo srpsku teritoriju, eno mu Valjevo, mada se ne zna koliko ce i to biti samo srpsko.
Ono sto naglasavam, a ti ocito necitas da nama treba jos jaca i stabilnija i ekonomski i privredno FBIH-a da bi i narod u RS-u dobio motiv vise da se vrati suzivotu jer losa egzistencija u RS-u bi ih navela da silom grade suzivot.
Ekonomski napredak nije moguc bez politicke stabilnosti a politicka stabilnost nije moguca uz stalno velikosrpsko podrivanje drzave.
Tada sam i ja imao sareni komsiluk kojeg je bolio kurac ko je kakve vjere. Ali danas imam jednonacionalni komsiluk u kojem se posmatra koji se Srbin vratio i kad ce zucnuti sta protiv svojih komsija da bi mu neko usta razvalio. Meni su oko tri brata ozenjena zenama tri razlicite religije. Majka mi ima i muslimanske i krscanske korijene, isto tako mi je i sa rodbinom. Imam ih more sto razlicite religije sto razlicite nacionalnosti. Samo sam realan i gledam na prilike trenutno onako kako treba. To sto se ti nadas da ce eleminisanjem politickog faktora promjeniti klimu u BIH, mislim da se varas. Sirok je spisak smjenjenih politicara u RS, a rezultati se u njihovoj politici nisu promjenili.
Pa ja i ne govorim o politicarima, ja govorim o velikosrpstvu politickom faktoru, o citavoj toj tezi da BiH, citava BiH nije i srpska. Crnce se po Americi vjesalo kao sunke pa se na kraju slomilo te snage sovinizma a ti trazis da ja te snage sovinizma prihvatim kao ravnopravnog sagovornika ? Nikad.
Oko moje znam savrseno sta smo imali i dokle smo dogurali sa centralizacijom vlasti. Ne moras mi pricati o sipi i drugim zajednickim institucijama. Ista ta vojska o kojoj ti pricas kao jedinstvenoj podjeljena je na tri kontigenta, srpskim, hrvatski i onaj bosanski.
Vidis da ne znas ? Procitaj malo o Brigadi takticke podrske, koja je kicma Oruzanih Snaga, koja nije etnicki podijeljena, koja je najbrojnija jedinica, koja je rasporedjena sirom BiH itd itd. Oni pukovi o kojim ti govoris imaju zadatak da odrzavaju muzeje, nemaju mogucnost da operativno djeluju.
Tek neke od mnogih stvari je preslo sa entitetskog na nivo drzave.
Koliko je preslo, malo, puno, to je prica za sebe, ti si govorio da takvo nesto uopste nije moguce zbog protivljenja velikosrpstva, a sada eto ipak vidis da jeste moguce, treba ostati dosljedan i nastaviti slabiti entitete.
Medjutim istini za volju Dodik je sve to zakocio i vratio nadleznosti sa drzavnog nivoa na nivo entiteta.
Sta je vratio ? A nije ni zakocio dalji prenos nego ga je samo usporio, stvari se prebacivalo na nivo drzave i za vrijeme ovog njegovog mandata.
1gorstak wrote:Savjet Evrope je nedavno usvojio rezoluciju u kojoj kazu da je glavni uzrok nase stagnacije zloupotreba entitetskog glasanja. Eto, Savjet Evrope je skontao da je velikosrpstvo kljucni problem, jel' to oni lazu ? Evo Eston je rekla da je manji entitet kljucni problem. Jel' i ona laze ?
Evropa ne laze to je jednostavno cinjenica. Ali toj cinjenici su oni sami pridonjeli. Dodika su stvorili oni. Isti je kao i SDP bio finansiran radi promicanja Socijal-demokratskih ideja. Kada su ga podigli i kada je on skontao da moze sam i bez njih i kada im je okrenuo ledja istu su mu to finansiranje dokinuli radi njegovog fasizma. Sada mu pokusavaju stati u kraj, a ocito ne mogu jer on ima i previse saveznika unutar BIH-a i van nje.
OK, znaci ne laze, sta sad ? Svi se slazemo u tom gdje je problem a sta ti predlazes, da hvalimo Dodika. :) Smijesno.
1gorstak wrote:Kako sebicno od tebe.
Mozda sebicno zvucim, ali meni zivot prodje gledajuci idiote koji ne mogu da izgrade koncenzus medju narodima
I tvoje je rjesenje da se ustupcima velikosrpstvu smiri tenzije, kao, ako se ne bunis protiv velikosrpstva koje rusi kucu, mirna kuca ?
Da su oni Bosnu zeljeli stabilnu u Bosni rata nebi nikako ni bilo.
I zato treba popustati Karadzicima i Milosevicima danasnjice ?
Sam je dedo Aljo priznao da je Dejton nametnuto rijesenje... Ti mi reci koje njime ista dobio osim Srba...
Velikosrbi su dobili iluziju da imaju drzavu, sto se konstantno pokazuje netacnim, manji entitet je samo to, entitet. BiH konstantno jaca a velikosrpstvo konstantno slabi, Dejtonski sporazum nije pravedan ali je omogucio da granicna policija BiH bez krvi izadje na Drinu i Savu, da Oruzane Snage nesmetano djeluju sirom drzave, da porez ubire drzavna agencija (sto je bilo science fiction u vrijeme Karadzica). Dejtonski sporazum je stavio velikosrpstvo u karantin i sada ono zatvoreno bjesni i udara glavom u zid, slabeci (prebacivanjem nadleznosti) i bez izlaza iz tog kaveza. Ovo moze imati samo jedan epilog, slom velikosrpstva, jel' to za 2 godine ili za 20 godina, to je tema za sebe.

Samo nemoj mrljaviti pozivima da se hvali velikosrpstvo i da se krmku ide niz dlaku, to je izdaja.
stochar

#2025 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by stochar »

Image

Image

malo mi lice, a koliko znam ova mljekara je starija...
Post Reply