Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
lord blackadder

#2001 Re: Arsenal F.C.

Post by lord blackadder »

Walcott treba igrat poluspica, partnera van Persieu. A Chamberlaina odmah gurnut na krilo.

Usput, jedna info za chobana iz Visokog, Boro Primorac nije covjek koji sjedi do Wengera. Nek se ne bruka vise!

Arsenil je i dalje promaha pozadi.
Baudelaire

#2002 Re: Arsenal F.C.

Post by Baudelaire »

Žalosno da ih Udinese većim dijelom utakmice nadigra na njihovom stadionu :( Gotivio sam nekad Arsenal, sad su zahvaljujući prvenstveno Wengeru došli u situaciju da strahuju za prolazak pretkola. Ja ne vidim kako će, ako se dobro ne pojačaju izboriti Ligu prvaka za iduću sezonu uopšte . Šteta za Udinese, vjerujem da će ispasti od Arsenala a dobra su ekipa.
bingov buraz

#2003 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

Surova dominacija Udinesea :roll:
bosanska senzacija

#2004 Re: Arsenal F.C.

Post by bosanska senzacija »

lord blackadder wrote:Walcott treba igrat poluspica, partnera van Persieu. A Chamberlaina odmah gurnut na krilo.

Usput, jedna info za chobana iz Visokog, Boro Primorac nije covjek koji sjedi do Wengera. Nek se ne bruka vise!

Arsenil je i dalje promaha pozadi.

Ahmetović je bruka sam po sebi ali je ono pored Wengera ipak Boro Primorac.

Udinese je previše toga promašio, šteta što je Floro Flores povrijeđen i što je Sanchez otišao u Barcu inače bi razmontirali ovakav Arsenal.
Last edited by bosanska senzacija on 16/08/2011 22:27, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#2005 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Chesney>De Gea :zoka:
vaučer

#2006 Re: Arsenal F.C.

Post by vaučer »

Slab Arsenal, propuh u sredini i totalni manjak ideja naprijed.
Wenger dakako neće dovoditi nikoga, nije to u njegovom stilu, ima ovog Pingponga da zamjeni Fabregasa.
Mogli bi imati tešku sezonu i ako kupe dva-tri igrača, bez toga će je sigurno imati.
just principe

#2007 Re: Arsenal F.C.

Post by just principe »

go Udine go, stvarno mi ih je zao, zasluzili su 1 gol

za Arsenal sta reci, ne bi me cudilo kad bi na Friuliju primili 3-4 komada :roll:
1941.

#2008 Re: Arsenal F.C.

Post by 1941. »

Uh Guidolin, stari lisac s provincijskih pašnjaka...Friulani idu dalje.
LSD

#2009 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Loše je ovo bilo veceras :roll: Udine i dalje veoma opasna ekipa, iako su oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu.
Ipak ovaj rezultat je prilicno nezgodan za Udinese, jedan gol topnika bi mogao završiti pricu.
Nije mi jasan Wenger sa onim Šamakom :? Vela, Aršavin, Bendthner - bilo kojeg da je ubacio, imali bi neke koristi u napadu.
north

#2010 Re: Arsenal F.C.

Post by north »

Lošijeg Arsenala dugo dugo nisam gledao......Bez ikakve povezane ogre, kreativnosti koja ih je godinama krasila, ubojitosti u napadu...ma ništa....onaj Gervinho me sekunde nije dojmio, iako ga onaj blesavi Ahmetović ko nešto hvali..........ma mrtvi prosjek....

Ma proći će Arsenal, kakvi god da su, teško da mogu izgubiti dva razike, ali sa ovakvim sastavom i igrom ih nema na mapi u Premiershipu....
sarajevomd

#2011 Re: Arsenal F.C.

Post by sarajevomd »

Znaci Nasri ipak ide iz Arsenala :) Nije ga uvrstio u vecerasnju utakmicu Wenger,,,, zanimljivo
sinkaspud

#2012 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

sarajevomd wrote:Znaci Nasri ipak ide iz Arsenala :) Nije ga uvrstio u vecerasnju utakmicu Wenger,,,, zanimljivo
Nasri nije imao pravo nastupa jer je suspendovan zbog incidenata u svlacionicama Camp Noa.
LSD

#2013 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Van Perise i Aršavin fale naprijed, igraci koji imaju klasu i koji mogu jednim potezom riješiti stvari (asistencija ili gol).
Šamaka nogirati obavezno...Žervinjo se još uvijek uklapa, ali je opasan i brz igrac ,on bi mogao biti pravo pojacanje.
Baudelaire

#2014 Re: Arsenal F.C.

Post by Baudelaire »

LSD wrote:Van Perise i Aršavin fale naprijed, igraci koji imaju klasu i koji mogu jednim potezom riješiti stvari (asistencija ili gol).
Šamaka nogirati obavezno...Žervinjo se još uvijek uklapa, ali je opasan i brz igrac ,on bi mogao biti pravo pojacanje.
Ma brate ono je cirkus od igrača. Arsenal svake godine ima tih opasnih i brzih 5-6, pa nikad ništa ne osvoje. Bili su dobra ekipa dok su igrali ovi spori i ko zemlja jaki, što su voljeli udarati. Dok ne dođe novi Vieira, novi Tony Adams i novi Soll Campbell, jadan je Arsenal. Sve nekakve plačipičke, štiglići.
Ridjobrki

#2015 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Sve ćemo znati za 15ak dana, ovo za sad je Bogu plakati... :-?

Kad smo počeli prizivati Arshavina kao uzdanicu loše nam se piše. Čovjek nije uvezao dva dobra meča otkako je Michael Jackson umro... :roll:

Dva-tri pojačanja su bez dileme nužna. E sad kakva... To je pitanje. Wenger kaže "nije bitna cijena nego kvalitet" i to je tačno, Jadson od 10 M€ može biti bolji od ne znam koga za 30 ali daj onda tog Jadsona! Daj da ima iskustvo u eurokupovima, da je reprezentativac respektabilne reprezentacije. Pusti Frimpongove i slične...
LSD

#2016 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Baudelaire wrote:
LSD wrote:Van Perise i Aršavin fale naprijed, igraci koji imaju klasu i koji mogu jednim potezom riješiti stvari (asistencija ili gol).
Ma brate ono je cirkus od igrača. Arsenal svake godine ima tih opasnih i brzih 5-6, pa nikad ništa ne osvoje. Bili su dobra ekipa dok su igrali ovi spori i ko zemlja jaki, što su voljeli udarati. Dok ne dođe novi Vieira, novi Tony Adams i novi Soll Campbell, jadan je Arsenal. Sve nekakve plačipičke, štiglići.
E jbg buraz, nema više takvih legendarnih igraca kao nekad Adams, Keown,Seamen, Bergkamp, Parlour, Dixon, Campbell...pa kasnije francuska linija Henry, Pires, Viera, Wiltord...tad se haralo uzduž i poprijeko...ovo danas je smiješno, sve nekakvi slabici bez karaktera.
mistek

#2017 Re: Arsenal F.C.

Post by mistek »

LSD wrote:Loše je ovo bilo veceras :roll: Udine i dalje veoma opasna ekipa, iako su oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu.
Ipak ovaj rezultat je prilicno nezgodan za Udinese, jedan gol topnika bi mogao završiti pricu.
Nije mi jasan Wenger sa onim Šamakom :? Vela, Aršavin, Bendthner - bilo kojeg da je ubacio, imali bi neke koristi u napadu.
Od njega ni GOŠK iz Gabele ne bi imao koristi :D
LSD

#2018 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

mistek wrote:
LSD wrote:Loše je ovo bilo veceras :roll: Udine i dalje veoma opasna ekipa, iako su oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu.
Od njega ni GOŠK iz Gabele ne bi imao koristi :D
U svakom slucaju je bolji od Šamaka ;-)
bruce lee

#2019 Re: Arsenal F.C.

Post by bruce lee »

Ridjobrki wrote:
Kad smo počeli prizivati Arshavina kao uzdanicu loše nam se piše. Čovjek nije uvezao dva dobra meča otkako je Michael Jackson umro... :roll:
:lol: :lol: :lol: oklen ti to poredjenje u ovom kontekstu? :D :thumbup:
ja sam 'nako kako je tekma odmicala sve uzimao sa vecom dozom humora i na kraju pjevao "one niiiiiil to theee aaarseenaaaaal" :D hajde ba, prije smo igrali dobro, vezali, pa znali zijaniti odlucujuce. ovo se vec moze nazvati nekom vrstom pobjednickog mentaliteta. :D :D sa razlikom da se da gol na pocetku i sve se vise drhti do kraja, a ne obrnuto :D :run: na kraju krajeva, bice dovoljno za prolaz. a poslije toga :shock: :run:
ultima_palabra

#2020 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Ja sam nekakav simpatizer Arsenala još od vakta Bergkampa i Overmarsa, ali u zadnje vrijeme ih pratim kao gledate fudbal na ulici... očekujem samo da ću vidjeti dobar fudbal, ništa rezultatski :) Al sinoć nije bilo ni dobrog fudbala, osim možda prvih 20 minuta...
ultima_palabra

#2021 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote: Moguće, ali mislim da su već poprilično naviknuti da igraju bez njega... ipak potrebna im je zamjena, ono što sad igraju je poprilično haotično i neorganizovano.

Ovo drugo, postali su oni svi igrači (možda ne Denilson ili Bendtner), vidi koliko je njihovih igrača otišlo u Barcu ili City... njihov problem je nešto drugo, nedostatak vođe, defanzivna naivnost i gubitnički mentalitet.
Vidjet ćemo, ja ne vidim potencijal u ovoj sadašnjoj ekipi.

Ko je otišao ? fabregas (ok, on je klasa i priča za sebe), Clichy u City (što baš i nije neka potvdra njegove vrijednosti) i ko još.....mislim, jesu oni spomenuti (sagna, Walcott itd) solidni igrači....ali pazi, oni su uvijek bili spominjani kao razlog zašto se nema potrebe kupovati sa strane....k'o biva , eto već su u našim redovima potencijalne svjetkse klase.....šipak.....

jesmo li otišli u off, ovo je više za temu Arsenala :D nego za ovu...
Da nastavim :-D

Pa otišli su Kolo Toure i Adebayor u City, brzo će i Nasri, Flamini u Milan, Hleb u Barcu itd... većinom su nazadovali, ali dok su bili pod Wengerom bili su među najboljim na svijetu na svojim pozicijama.

Sagna, Song, Vermaelen, Van Persie su i sada to, Wilshere će sigurno postati... fol je što to treba komplementirati jakim pojačanjima sa strane, što si i sam rekao.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 31/05/2015 06:37, edited 2 times in total.
plemba

#2023 Re: Arsenal F.C.

Post by plemba »

tanki topnici sinoc pravo
nuki_cika

#2024 Re: Arsenal F.C.

Post by nuki_cika »

north wrote:Lošijeg Arsenala dugo dugo nisam gledao......Bez ikakve povezane ogre, kreativnosti koja ih je godinama krasila, ubojitosti u napadu...ma ništa....onaj Gervinho me sekunde nije dojmio, iako ga onaj blesavi Ahmetović ko nešto hvali..........ma mrtvi prosjek....

Ma proći će Arsenal, kakvi god da su, teško da mogu izgubiti dva razike, ali sa ovakvim sastavom i igrom ih nema na mapi u Premiershipu....
Da smo bili loši,bili smo loši,da smo imali nepovezanu igru jesmo,da nismo imali ubojitosti u napadu nismo ni to,ali da je Ževinjo bio loš,e jebiga :-) .Čovjek bio najbolji igrac na terenu,samo nek nastavi onako,kad krene po krilu za razliku nap.od volkota ima ideju šta i kako da uradi,samo što treba još malo kroz koju utakmicu pročiti gdje će mu se saigraci ubacivati u napadu
Riddle

#2025 Re: Arsenal F.C.

Post by Riddle »

Gledao sam samo prvo poluvrijeme sinoc i nije mi Arsenal izgledao nesto posebno. Mozda samo u onih prvih 20ak minuta. Rezultat i komentari mi govore da nisam nista posebno propustio do kraja utakmice. Nisam bas siguran da im je ovaj rezultat dovoljan za miran revans. Smatrao sam da je 2:0 minimum koji im treba, jer je uzvrat jako nezgodno gostovanje. Mislim da ce Arsenal proci, ali jedva.

I znam da se ne bih trebao smijati, ali Gervinho... Je li nekad neko vidio vece celo? :lol:
Post Reply