Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moderator: Benq
-
sukis
#2001 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Kod mene zelen nd na totalu na svim kanalima ali nema slike,zna li iko ista oko ovoga.Prije dok je radilo,isto je tako bilo zelen nd pa dodje slika,sada nema slike a zeleno!
Jos nesto ko zna je li na infu kartica 091f total kartica!
Jos nesto ko zna je li na infu kartica 091f total kartica!
- faruche
#2002 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
jedno pitanje
tema je stvarno prevelika da bi citao od pocetka pa ako neko moze u par crtica da mi objasni (a vidim i da je neka zestoka rasprava, pa kontam da presjecem)
uskoro kupujem hd plazmu. koji bih reciver trebalo da kupim da bi gledao hd kanale. sta mi jos treba (kartica, pretpata i sl). Kako (gdje) se to moze kupiti kod nas (u bih), je li imaju neki paketi da se kupe i naravno koliko je to otprilike km-ova
pa eto, ako neko moze...
tema je stvarno prevelika da bi citao od pocetka pa ako neko moze u par crtica da mi objasni (a vidim i da je neka zestoka rasprava, pa kontam da presjecem)
uskoro kupujem hd plazmu. koji bih reciver trebalo da kupim da bi gledao hd kanale. sta mi jos treba (kartica, pretpata i sl). Kako (gdje) se to moze kupiti kod nas (u bih), je li imaju neki paketi da se kupe i naravno koliko je to otprilike km-ova
pa eto, ako neko moze...
- faruche
#2003 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
i jos jedno pitanje: je li kvalitetnija slika preko iptv ili preko dig. sat (konketno bhtelecom vs. total tv)faruche wrote:jedno pitanje
pa eto, ako neko moze...
- bdzs
#2004 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
1. Plazma +HD linux resiver+kupljeni sharing -vrlo se lako zajebat.faruche wrote:jedno pitanje
pa eto, ako neko moze...
2.Plazma +HD linux resiver +kupljena kartica - najbolja opcija.
Kupiti kvalitetan HD linux resiver kod nas je vrlo teško zbog poplave jeftinih klonova. Naravno tu su vrh vrhova Dreambox (oginal), Vu+, CT9000 (Xtrend) ....
Mozda još tu i tamo se Azbox može naći kod nas .
Kratice ćes lako naći na ebay ili sl.
Cijena varira od slučaja do slučaja..može biti vrlo skupa zajebancija, ali ko se navuće to mu ne pretstavlja problem (ja npr. imam tri resivera + ubuntu za vlastite potrebe
Sve je kvalitetnije od Totalove slike.faruche wrote: i jos jedno pitanje: je li kvalitetnija slika preko iptv ili preko dig. sat (konketno bhtelecom vs. total tv)
-
IcedFlame
- bdzs
#2006 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Baš tako..poslije Totala potrebna je dobra terapija
- mO k3
#2007 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
imam problem ....
instaliro sam novu listu kanala i korstim samo astru i eutel ,poslije instaliranja sve astrine kanale imam ,ali kada prebacim na eutel kaze mi kanal ne postoji provjeri tuner konfigracije kada idem da nadjem sat pokaze mi hotbrid na listi .... imali ko ideju gdje je greska radi se o dreambox 800
hvala unpaprijed
instaliro sam novu listu kanala i korstim samo astru i eutel ,poslije instaliranja sve astrine kanale imam ,ali kada prebacim na eutel kaze mi kanal ne postoji provjeri tuner konfigracije kada idem da nadjem sat pokaze mi hotbrid na listi .... imali ko ideju gdje je greska radi se o dreambox 800
hvala unpaprijed
- newklear
#2008 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Zna li neko koji program prenosi utakmicu ManUtd - Chelsea a da je Eng ili Ita jezik? Njemce ništa ne kontam - ubiše me svojim jezikom
- Doda37
#2009 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
newklear wrote:Zna li neko koji program prenosi utakmicu ManUtd - Chelsea a da je Eng ili Ita jezik? Njemce ništa ne kontam - ubiše me svojim jezikom
Sky sport 1 UK
Tring Sport 1
-
Mustang1
#2010 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Samo na tringu promjeni jezik u engleski
- mO k3
#2011 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
napravio i osjedio ... problem rijesenŽenski Dr.Med wrote:imam problem ....
hvala unpaprijed
- newklear
#2012 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Doda37 wrote:newklear wrote:Zna li neko koji program prenosi utakmicu ManUtd - Chelsea a da je Eng ili Ita jezik? Njemce ništa ne kontam - ubiše me svojim jezikom
Sky sport 1 UK
Tring Sport 1
samo što su ovi kanali na 16E pa toga nemam... hvala u svakom slučajuBubalo1 wrote:Samo na tringu promjeni jezik u engleski
-
samoyu
#2013 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Gledaoci Sport Kluba od sezone 2012/2013 imaće priliku direktno da prate utakmice španske lige Primera i Segunda.
Kompanija Telemach, vodeći slovenački operator televizije, interneta i telefonije, potpisao je sa španskom Primerom višegodišnji ugovor i preneo ekskluzivno pravo prenosa Sport Klub kanalu. Ugovor podrazumeva prava na sve tipove televizijskih i internet prenosa, uključujući satelitske TV prenose, kablovsku televiziju, IPTV, kao i prava na prenos sadržaja putem mobilne telefonije i interneta na području Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.
"Lidersku poziciju u regionu i u sledećim godinama zadržavamo španskom fudbalskom ligom koja ce u tandemu sa engleskom Premier ligom donositi po sezoni 760 utakmica, i sve će moći da se vide na našim kanalima." rekao je direktor Sport Kluba, Nemanja Simeunović.
Sa novinama i uvođenjem SK Prime-a , ponuda je obogaćena i sa F1, ukrajinskom, švajcarskom, austrijskom i danskom fudbalskom ligom, kao i holandskim, turskim i ukrajinskim kupom. Uskoro će u programskoj šemi svoje mesto pronaći i Sport Klub Vesti. Njih će pripremati i realizovati svi komentatori ovog kanala čime će najgledaniji sportski kanal u regionu dobiti na dodatnoj aktuelnosti i ekskluzivnosti.
Sport Klub, najbolja i najgledanija sportska regionalna televizija, vlasnik je i prava na: Vimbldon, teniske turnire Masters serije 1000 i 500, kao i turnire iz kategorije ATP i WTA 250, Formulu 1, Moto GP seriju, NBA i hokejašku NHL ligu, ali i brojna druga takmičenja, što čini najkvalitetniju sportsku ponudu.
Kompanija Telemach, vodeći slovenački operator televizije, interneta i telefonije, potpisao je sa španskom Primerom višegodišnji ugovor i preneo ekskluzivno pravo prenosa Sport Klub kanalu. Ugovor podrazumeva prava na sve tipove televizijskih i internet prenosa, uključujući satelitske TV prenose, kablovsku televiziju, IPTV, kao i prava na prenos sadržaja putem mobilne telefonije i interneta na području Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.
"Lidersku poziciju u regionu i u sledećim godinama zadržavamo španskom fudbalskom ligom koja ce u tandemu sa engleskom Premier ligom donositi po sezoni 760 utakmica, i sve će moći da se vide na našim kanalima." rekao je direktor Sport Kluba, Nemanja Simeunović.
Sa novinama i uvođenjem SK Prime-a , ponuda je obogaćena i sa F1, ukrajinskom, švajcarskom, austrijskom i danskom fudbalskom ligom, kao i holandskim, turskim i ukrajinskim kupom. Uskoro će u programskoj šemi svoje mesto pronaći i Sport Klub Vesti. Njih će pripremati i realizovati svi komentatori ovog kanala čime će najgledaniji sportski kanal u regionu dobiti na dodatnoj aktuelnosti i ekskluzivnosti.
Sport Klub, najbolja i najgledanija sportska regionalna televizija, vlasnik je i prava na: Vimbldon, teniske turnire Masters serije 1000 i 500, kao i turnire iz kategorije ATP i WTA 250, Formulu 1, Moto GP seriju, NBA i hokejašku NHL ligu, ali i brojna druga takmičenja, što čini najkvalitetniju sportsku ponudu.
- novi.dan.nova.nafaka
#2014 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
da se pribiljezhim... 
-
Chuckie
#2015 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ljudi radi li vama Nova Greece na sharingu u zadnje vrijeme? 
Mislim da je smiješno postavljat ovakva pitanja, brale za cenera na sharingu gledaš 1000x više sadržaja i kanala od neke kablovske televizije koju plaćaš 10-20KM.jesenjin wrote:mogu li se na netu naci besplatne linije za odredjene kanale za card sharing ili se sve vrti oko novca?
-
clarion_
#2016 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
ne readi ni kod mene, a bas sam gotovio njihove sportske kanale zbog engleskog original tona na premier ligi... izgleda da ima problema sa njihovim karticama, mozes probati iste kanale sa dodatkom Cy, kipar, isti su kanali...Chuckie wrote:Ljudi radi li vama Nova Greece na sharingu u zadnje vrijeme?
Mislim da je smiješno postavljat ovakva pitanja, brale za cenera na sharingu gledaš 1000x više sadržaja i kanala od neke kablovske televizije koju plaćaš 10-20KM.jesenjin wrote:mogu li se na netu naci besplatne linije za odredjene kanale za card sharing ili se sve vrti oko novca?
- Sir Jack Daniels
#2017 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
jel ima neko iskustva sa ovom totaltv, kakvi su, jel ima problema sa signalom i sl .
-
ekist
#2018 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Otisao mi je tuner na Dreambox 800HD, zna li neko servis za Dreambox u Sarajevu?
-
Rottweiler
#2019 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Netreba ti servis, kupi novi tuner i samo taj stari iscupaj, a novi ustekaj, 5 minuta posla. Neznam koliko kosta tuner u Sarajevu, ali mislim da se moze naci za nekih mozda 50KM, jer originalni u HM Sat Shopu kosta 40€
-
samir77
#2020 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
total tv je satelitska antena,znaci ako imas problema sa signalom na opticumu ili strongu,itd,imat ces ga i sa totaltv.podesis da valja i nema problema,bar sto se signala tice.desi se da neki kanal trza ili stane,to je do njih,ali etoSir Jack Daniels wrote:jel ima neko iskustva sa ovom totaltv, kakvi su, jel ima problema sa signalom i sl .
-
Chuckie
#2021 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
TotalTV je na 16E satelitu, i neki transponderi imaju problema sa signalom kod nas, ako nemas poveci promjer antene.
- mO k3
#2022 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
jeli raja imam mtv sada preko cs , nekad mi zasteka pa sam razmisljo da uzmem mtv karticu samo sto njemacke kartice imaju po 5 ili 6 programa a ja bih htjeo fullpaket ....
gdje mogu naci ovaj fullpaket i koliko kosta
-
clarion_
#2023 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
MTV full paket imas na Thorupreko UPC DIRECT, odlicno radi cak i u hop 2, tu je i sky italy ali nije siguran zbog NDS-a a karticu tesko mozes nabaviti kod nasŽenski Dr.Med wrote:jeli raja imam mtv sada preko cs , nekad mi zasteka pa sam razmisljo da uzmem mtv karticu samo sto njemacke kartice imaju po 5 ili 6 programa a ja bih htjeo fullpaket ....
-
Chuckie
#2024 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ljudi, hoće li mi iko pojasnit kako da gledam Bullsat, tačnije HBO, imam motor i signal interesuje me softcam,
dakle DM500s resiver. Imam sharing ali nigdje ne mogu gledati HBO sa našim titlovima. Možel pojašnjenje, ovdje
ili na pm ako kršim pravila foruma. Hvala.
dakle DM500s resiver. Imam sharing ali nigdje ne mogu gledati HBO sa našim titlovima. Možel pojašnjenje, ovdje
-
eques
#2025 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Za Bulsat ne znam, ali ja HBO gledam na Max TV-u. Uzeo sam Amiko 8000 (230 KM) i na njemu bez problema radi Max TV hrvatski gdje ima i HBO i HBO AdriaChuckie wrote:Ljudi, hoće li mi iko pojasnit kako da gledam Bullsat, tačnije HBO, imam motor i signal interesuje me softcam,
http://www.lyngsat.com/packages/max.html