Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#2001 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

roki wrote:Sve su ove radnje u 5 deka.Juce u fontele pitam imate li taj i taj telefon,kaže momak imamo.Kolika je cijena,260KM.Kako reko 260 kad vam na internet stranici stoji 240.Kaze on meni na to,pa ako tako tamo pise onda je ta cijena.Jebo lud zbunjenog
Ma to je standardno ... ja lijepo onda spustim i ispod toga sto pise na stranici .
skafiskafsnjak

#2002 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Ma bahati i bezobrazni su ... Ja krenuo jednom malom rodjaku da kupim telefon. On ga stavio na stol i zazvoni mu telefon. prica tamo s nekim, a ja krenuo da izvadim telefon. Zadera se na mene kao da sam kriminalac ... Samo sam automatski izaso i kupio isti telefon u Fontele .

Isto tako jednom, prije godinu i pol, komsiji telefon uzimao. Zvao njih i rekao im doci cu za par sati, da ostave...et ko nije problem... ja dosao, oni ga prodali . Pi**e ...
Oxygenn

#2003 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Oxygenn »

skafiskafsnjak wrote:
roki wrote:Sve su ove radnje u 5 deka.Juce u fontele pitam imate li taj i taj telefon,kaže momak imamo.Kolika je cijena,260KM.Kako reko 260 kad vam na internet stranici stoji 240.Kaze on meni na to,pa ako tako tamo pise onda je ta cijena.Jebo lud zbunjenog
Ma to je standardno ... ja lijepo onda spustim i ispod toga sto pise na stranici .
Prosle sedmice odlucim u fontele da kupim mobitel, medjutim kada sam u radnji pitao za cijenu iznenadio sam se sa razlikom u odnosu na pik i ostale prodavace; pitam ga je li to cijena za turiste moze li se sta spustiti on mi poceo socijalu ako spusti imalo nema njega nidje u zaradi, zahvalim se i odem u univerzalno i kupim mobitel.

Momak u univerzalnom totalno rega bez ikakvog tersanja kako ovdje raja pricaju; ubacio mi karticu, detaljno ocistio display i stavio zastitnu foliju.
Revolucionar ★

#2004 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Revolucionar ★ »

skafiskafsnjak wrote:
uskrsno_respo wrote:Sto se tice samog aparata ja sa univerzalnim imam pozitivna iskustva al im je zato usluga za klinac
I najezim se ako trebam ici kod njih
Ma silu neku prosipaju ...

Prijatelj moj je kupio nov telefon kod njih -- poruka i poziva nasao kad je upalio :D
pa jarane, gdje ces bit levat i kupit telefon bez da ga upalis i provjeris .. jednostavna procedura, u 5 minuta mozes skontat jel ili nije fušeraj .. a univerzalno, fontele i ostale mrake, sve je isto, jer nigdje ne dobijas legalan i neotpakovan telefon , nijanse presude ..
kemox

#2005 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kemox »

:metla:
Last edited by kemox on 27/03/2014 21:33, edited 1 time in total.
SundanceKid

#2006 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by SundanceKid »

U Fontele imaju razlicite cijene i u razlicitim poslovnicama, i na web stranici...valjda kako im se svidis pa ti kazu :lol: :lol: :lol:

A u Univerzalno su poprilicno neusluzni i neljubazni sto im je glavna mana, meni oni djeluju ko neki pijacari nepouzdani...
skafiskafsnjak

#2007 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

sta kazete, Lg Nexus 4 ili Samsung galaxy S3 ? :-)
Maharadza

#2008 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

skafiskafsnjak wrote:sta kazete, Lg Nexus 4 ili Samsung galaxy S3 ? :-)
Ako možeš bez proširive memorije (microSD slot) i izmjenjive baterije onda svakako N4 jer je noviji + podrška daleko bolja!
TheHound

#2009 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by TheHound »

Nexus je ljepsi, dobija update redovnije, sve ostalo je tu negdje. Dakle preporuka Nexus.

Za ove sto ocekuju servise i posebne tretmane u Univerzalno pa nisu oni nikakav ovlasteni servis niti bilo sta slicno. Ljudi kupe mobitel gdje god nalete na jeftin i preprodaju, servis rade sami naravno da nije nikakav ovlasteni i samim tim nije ni kvalitetan.

Klasicni sverceri i to je to, ako hoces jeftin mobitel kupis kod njih. Ako hoces uslugu i servis kupi u KimTecu i ostalim slicnim radnjama.

Tapatalk 4
skafiskafsnjak

#2010 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Narucen S3 preko jedne prodavnice iz KimTeca .

Nesto me LG odvlaci ... imao 4x HD. Cijena nenormalno pala i jedva prodao ...
Razlozi za S3 su isto veci displej i bolja kamera ... sto se update tice, to me bas puno i ne interesuje tj. ne bolujem od toga :)
Astrix

#2011 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Astrix »

SundanceKid wrote:U Fontele imaju razlicite cijene i u razlicitim poslovnicama, i na web stranici...valjda kako im se svidis pa ti kazu :lol: :lol: :lol:

A u Univerzalno su poprilicno neusluzni i neljubazni sto im je glavna mana, meni oni djeluju ko neki pijacari nepouzdani...
Ja ne znam o cemu vi ljudi pricate, nisam jednom otisao u Univerzalno da se raspitujem o necem, i svaki put ljubazni bili, odma vade telefone, pokazuju, nikad ni jednu zamjerku nisam imao na njih.
Sto se tice kvarova i servisa, sa tim nemam iskustva, srecom mi nije trebalo, ali ovo sto sam dosad imao je sasvim ok.
van helsing

#2012 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by van helsing »

Meni samo jedno nije jasno ( neutralan sam ), kako ta firma jos uvijek posluje ako je na losem glasu?

Tapatalk 2
skafiskafsnjak

#2013 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

van helsing wrote:Meni samo jedno nije jasno ( neutralan sam ), kako ta firma jos uvijek posluje ako je na losem glasu?

Tapatalk 2
Posluje tako sto su cijene dobro manje nego u ostalim ... siguran sam da je to jedini razlog .

Neki ljudi, koji bas i nisu upuceni i nisu culi za njihove neljubaznosti ce otici i kupiti zbog cijene ...
van helsing

#2014 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by van helsing »

Ma ok,ali relativno smo mala carsija,procuje se to. Evo ja sam najmanje 3-4 prijatelja upozorio sta se pise o toj radnji.

Tapatalk 2
skafiskafsnjak

#2015 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

To ti je nas narod. Slika i prilika.
Pa de, kupuj . Ali kad se opeces onda neces vise.
azdralovic

#2016 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by azdralovic »

skafiskafsnjak wrote:To ti je nas narod. Slika i prilika.
Pa de, kupuj . Ali kad se opeces onda neces vise.
pa ako cemo gledati gdje se mozes opeci realno 90% stvari koje imam ne bi kupio ... nasa realnost je da se mobiteli kupuju polovni, preko oglasa na pijaci... tako da na svakome je da bira, ko ima njemu nije puno platiti za fabricku garanciju i nedirnuto pakovanje :D
O'zone
Globalni moderator

#2017 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by O'zone »

U Univerzalnom uzeo dva telefona Wave I i Nokia Asha 202 oba nova i nikad problema sa njima, jedino mi smetalo što je na webu jedna cijena a u radnji druga (veća) ali su mi spustili cijenu čim sam ih napomenuo za to.

U Fontele uzeo dva mobitela Wave II i jedan i drugi polovni oba, nikakvih problema do dana današnjeg,na njih dobije se nekih 6 mjeseci garancije :P

To izgleda kako koga zapadne
skafiskafsnjak

#2018 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Pa npr. ako vec mogu birati manje zlo, biram Fontele. Mute svi... ali ako nista ovi su ljubazniji i daju 2 godine garancije na nove telefone.
2 telefona sam nosio kod njih, bez problema popravljeni .
6april

#2019 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by 6april »

Prije 2 sedmice u Univerzalno uzmem Nexus 4, telefon odlican fkt. Provjerio sam da nije skinut sa neke mreze i nije nego je ona otkljucana americka verzija. Cak sam se malo i cjenkao sa njima i dobio ga za 500KM sa maskom.

Ugl pozitivno iskustvo kod univerzalno. :D
veljaca

#2020 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by veljaca »

Mescini da pojedinci ovdje ( prema pisanju ) imaju itekako veze sa onim koga hvale, a protiv su i kude njihovu konkurenciju. Valjda neki tal imaju. Takav sam ja dojam stekao.

Generalno, kada nesto se kupuje ( uz isti kvalitet ) CIJENA je ta koja je odlucujuca. Za veliku vecinu kupaca je tako.
Moze prodavac ili prodavacica da mi plese, pjeva, bude izuzetno ljubazna, ALI ako je njen proizvod SKUPLJI ( i to znacajno ) od proizvoda slicne kvalitete - ja tu ne kupujem.

I na kraju - ja kupujem ove tehnicke stvari iz inostranstva.
skafiskafsnjak

#2021 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

veljaca , vjerovatno na mene mislis. Hahaha . E vala, nikakve veze nemam. Kupio sam telefon u FOntele iskljucivo zbog garancije. Nije malo 2 godine u odnosu na jednu. Nedavno sam evo otisao u Unvierzalno malom rodjaku telefon da kupim. Pisao sam to negdje iznad, stavi lik kutiju na sto, zazvoni mu telefon i ode tamo da prica. Ja kreno da izvadim i vidim telefon, lik se izdera na mene, k'o da sam derle.

I ja lijepo odem u Fontele u kupim isti telefon 10km skuplji al 2 godine garancije.

PS: ev sad sam narucio preko KimTeca S3 :D
Benq

#2022 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Benq »

TheHound wrote:
Nexus je ljepsi, dobija update redovnije, sve ostalo je tu negdje. Dakle preporuka Nexus.

Za ove sto ocekuju servise i posebne tretmane u Univerzalno pa nisu oni nikakav ovlasteni servis niti bilo sta slicno. Ljudi kupe mobitel gdje god nalete na jeftin i preprodaju, servis rade sami naravno da nije nikakav ovlasteni i samim tim nije ni kvalitetan.

Klasicni sverceri i to je to, ako hoces jeftin mobitel kupis kod njih. Ako hoces uslugu i servis kupi u KimTecu i ostalim slicnim radnjama.

Tapatalk 4
Ovo mi je bila kobna greska , kupim od njih graficku HD4830 1GB DDR5 256bit , crkla nakon 3 mjeseca , poslao na servis i evo cekam 20 dana , zasto ?? Pa nisam poslao ves masinu pa da im treba vremena za dijagnostiku pa da dijelove narucuju i da se to ceka , nego obicni komad plastike ! Samo cekam da vrate graficku i s njima nikad vise nista. Mozda onu i jesu dobar servis ali ovo cekanje je nerealno , iako po zakonu moze drzati na servisu 45 dana pa poslije dati novi artikal , ali to mi je van pameti...
skafiskafsnjak

#2023 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Pa mozda bas cekaju da im ddodje nova zamjenska pa da ti daju .
Benq

#2024 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Benq »

skafiskafsnjak wrote:Pa mozda bas cekaju da im ddodje nova zamjenska pa da ti daju .
Pa odakle to dolazi , sa Taiwana ? Ne znam , cekat cu zakonski rok od 45 dana posto mi prodavac kaze da znaju zadrzat artikal i po mjesec i duze , 46. dan idem po svoje pare i vozdra pa neka se on nateze s njima...
skafiskafsnjak

#2025 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

pa dobro, ja mislim da su tu procedure... pogotovo kad je zamjena ...
Post Reply