Haram im bilo.....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2001 Re: Haram im bilo.....
mene danas upitase ZASTO SAMO EDISU POMAZETE... :S
ja objasnih, haman pa munirinim rijecima, da se ovdje radi o postavljanju na noge za vijeke vijekova...i da drugim ljudima niko ne brani da nadju povratnika kojem ce pomoci...
kako objasniti ljudima koji nisu gledali edisa kako grca u suzama? veliko hvala edisovoj tetki sto se javila muniri...
munira, i tebi veliko hvala sto ti nije bilo tesko ici u podcaus...
a citamo se za par sati, ja moram ici spavat, glava mi pada na tastaturu..
ja objasnih, haman pa munirinim rijecima, da se ovdje radi o postavljanju na noge za vijeke vijekova...i da drugim ljudima niko ne brani da nadju povratnika kojem ce pomoci...
kako objasniti ljudima koji nisu gledali edisa kako grca u suzama? veliko hvala edisovoj tetki sto se javila muniri...
munira, i tebi veliko hvala sto ti nije bilo tesko ici u podcaus...
a citamo se za par sati, ja moram ici spavat, glava mi pada na tastaturu..
- piupiu
#2002 Re: Haram im bilo.....
Ma, sta ofira,HAVANA wrote: Dje ona piu piu,ofira me za čarapice.![]()
Mogao bi ja od springfielda naplatiti reklamu
Nego,
Last edited by piupiu on 21/04/2009 01:29, edited 1 time in total.
- kurty
#2003 Re: Haram im bilo.....
Bome se HAVANA na vrijeme povukao u krevet...
- kurty
#2004 Re: Haram im bilo.....
kurty wrote:kurty wrote:Eh sad malo ozbiljnijeg texta.
kao prvo molim vas da niko sem mene ne citirao ovaj post:
ja cu na njega napisati sta sve treba, sta smo obezbjedili....pa da see zna na cemu smo
1-Stala-moj problem
2-Motokultivator- sa svim prikljuccima(kosacica, freza, oracica i prikolica min.180*120)-HAVANA pregovara
3-Krava(e)
4-Bunar
5-Frizider i (sa) zamrzivac (frizider gotov)jos zamrzivac
6-Bojler
7-Prozori-mislim da ce biti vise prozora, ali ce biti po selu postavljeni i podjeljeni
8-Ovce
9-Hrana za stoku(za pocetak) -zito, stocno brasno...
10-Sitne stvari za stoku (lanci, konopci...)
11-Kanalizacione cijevi(ZAVRSENO)
12-Orudje za rad-asovi, krampe, grablje, civare(kariole, kolica), rukavice, sikira, lopata, rukavice, najloni...
13-Odjeca-Edis je visok oko 180cm, Elvis 170-175cm...Broj obuce Edis 42, Elvis 39)
to je od sada gotovo
i po mogucnosti, ako neko slucajno ima viska
14-Edisovoj kuci treba pod, termoizolacija za krov, nesta malo namjestaja...)(izolacija i krov gotovi)
Ako se sjetim jos cega dopisat cu...kako sta rijesimo i obezbjedimo tako cemo to da oznacimo kao zavrseno...
Ako neko pregovara o nekoj donaciji, nek javi da se izbjegne duplanje svega
Znaci da se podsjetimo svi dokle se doslo
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2005 Re: Haram im bilo.....
hvala puno na odgovoru.istina živa wrote: Otac mi je povratnik,vratio se na očevinu i živi u teškim uslovima ali voli dan na svojoj očevini nego godinu u Sarajevu,mada je ovdje proveo najveći dio života oko 50 god.
Kada sam malo bolje pogledala vidjela sam da je dosta onih koji žele na svoje iz ko zna kojih razloga,nisu imali ništa osim dobre volje.Mnogi su otišli na očevinu da bi tiho umirali jer su bili zaboravljeni.Neki su sami sebi skratili život.Jad,tuga i čemer.Nešto sam morala učiniti da promjenim sve to.Možda zbog tog ovolika gorčina u meni,neznam.
Teško je o tom pisati.Vi ste vidjeli Edisa a ja puno više,to mi srce slama.Odlučila sam da to promijenim i eto me tu gdje sam.
Tačno je da sama finansiram ovaj projekat.Sama sam u svemu ali nije mi žao.Sada sam sretna jer imam Vas.Eto to je nagrada za ovaj moj dosadašnji rad.Nemogu više rasplakat ću se.
Eto dušo odgovor na tvoja pitanja.
Eto zbog Vas ovdje i ta će knjiga ugledati svjetlost dana,spremna sam za te jadne ljude i umrijeti samo da im vratim njihov ponos i dostojanstvo.Nemogu više pisati.
VOLIM VAS SVE
Stvarno veliko hvala za sve sto radite
a sto se tice knjige mislim da je ne bi niko htio izdati, jer ovo ovdje ipak nije literarno djelo, svi bi mislili da se zezate
Idem i ja lagano u krevet, pisemo se sutra
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2006 Re: Haram im bilo.....
Draga munira, napisite blog...
- kurty
#2007 Re: Haram im bilo.....
mIRCerka wrote:Draga munira, napisite blog...
- piupiu
#2008 Re: Haram im bilo.....
Ja predlazem dokumentarac ... o ljudskosti i koliko je malo treba da covjek usreci covjeka.mIRCerka wrote:Draga munira, napisite blog...
-
Smith
#2009 Re: Haram im bilo.....
Munira svaka ti čast. Ti si bila inicijalna kapisla, a onda Ahmed, Havana, Kurty,5ar, amrica,mircerka ......... i na kraju veliki BUUM !! Svi, ama baš svi koji su podržali ovu akciju na bilo koji način su VELIKI LJUDI, ali, bez ljutnje bilo koga, ipak ova grupa ljudi (i žena) koja vuče sve konce je za svaku pohvalu. Kapa dole i SVAKA VAM ČAST!! Bog vam dao svako dobro!!
-
sanasa
#2010 Re: Haram im bilo.....
[quote="mIRCerka"]mene danas upitase ZASTO SAMO EDISU POMAZETE... :S
kako objasniti ljudima koji nisu gledali edisa kako grca u suzama?
da da da ...
kako objasniti ljudima koji nisu gledali edisa kako grca u suzama?
da da da ...
- kurty
#2011 Re: Haram im bilo.....
Sve pohvale i za @lejlutab....drzi sve konce u rukama na FB, a i preuzela je hamen sve uplate od osoba koje su za akciju saznale preko FB....svaka cast
-
amila_r
#2012 Re: Haram im bilo.....
pozdrav za sve vas a posebno za NAJ NAJ NAJ boljeg momka u Brezi. legenda si
- piupiu
#2013 Re: Haram im bilo.....
Ja mislim da niko ovdje ne bi imao nista protiv da se sve sto ostane podijeli dalje po selu (tamo gdje treba), cim se glavni dio price sretno privede kraju,lejlatab wrote:'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''HAVANA wrote:ružmarin-a wrote:ne mora da znači da je haram
neko to dobio a ne treba mu, a sleduje ga kao povratnika, i onda se narod dovija i proda to da mu ne stoji u bašti (možda se ne bavi poljoprivredom) i samo promijeni oblik (roba-novac)
a ako motor stoji i ne upotrebljava se- propadaaa
pa otkupljuje drugi sasvim čovjek, i s njim se može nagoditi za cijenu
to ipak treba posmatrati kao tržište- roba se kupuje i prodaje, nudi, bla bla
ne treba odmah misliti na najcrnje i osuđivati, različiti su motivi otudjivanja neke stvari iz svog vlasništva....
to je moje mišljenje....
ako griješim ispravite me...
Pozdrav svima
![]()
![]()
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trebala si vidjeti kuće blizu edisove sa terasom i kosim krovom od tih povlaštenih povratnika koji žive po tuzli i sarajevu a onaj jadan poslije infarkta sa ženom i dvoje djece stvarno živi tu al u kući bez prozora.Ja bi im sve uzeo kad bih mogao i dao ovim ljudima koji su se stvarno vratili i muče se da prežive.
LJUDI,,, u posljednjih par dana kad god se sjetim Edisa, ne mogu da se automatski ne sjetim i tog jadnog covjeka sto zivi u kuci do Edisove... MOZEMO LI BAR MALO I TOM COVJEKU POMOCI,, NIJE U REDU DA SAD EDIS IMA SVE,, A TAJ JADNI COVJEK NISTA...... Izvinite sto skrecem sa teme..
-
Bistra_boza
#2014 Re: Haram im bilo.....
[quote="amila_r"]pozdrav za sve vas a posebno za NAJ NAJ NAJ boljeg momka u Brezi. legenda si[/quo
OOOOOOOOOhoooooooo
OOOOOOOOOhoooooooo
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2015 Re: Haram im bilo.....
isto sam pomislilaBistra_boza wrote:amila_r wrote:pozdrav za sve vas a posebno za NAJ NAJ NAJ boljeg momka u Brezi. legenda si[/quo
OOOOOOOOOhoooooooonecu nista komentarisati............ccccccccccccc
![]()
![]()
rekoh ja, jadna djevojka kurtyeva
- maybelline
#2016 Re: Haram im bilo.....
Na fb ljudi pitaju opet za donaciju odjece, gdje da odnesu. Imamo li neko mjesto gdje mozemo javiti da ljudi mogu donositi odjecu da se skladisti ili cemo to kao i prosli put, pred sami odlazak u Podcaus?
- maybelline
#2017 Re: Haram im bilo.....
uhhh, isplaka se ja opet dok ovo preslusa opet i zapisa....
Sjetila se sebe sa 19 godina, bila bezbrizna, pojma o zivotu nisam imala...
Zamisljam samo kako mora da boli kad nemas jednog roditelja da o tebi brine, a kamoli da sva briga na tvoja pleca padne... 
- amrica
#2018 Re: Haram im bilo.....
Narode dragi, laku noc, citam sve, a ne znam sta da napisem, cijelu noc, pa samo da vam zaželim lijepe snove i sretno budjenje
... A ja cu garant biti pospana ujutro... sad ce 3h, a meni oči k'o fildžani... 
- maybelline
#2019 Re: Haram im bilo.....
Laku noc, amrice, evo i ja cu ubrzo, samo dok ovo prevedem...
- maybelline
#2020 Re: Haram im bilo.....
Ljudi, jel se Edisov mladji brat zove Adis ili nekako drugacije?? Kako god slusam ovaj snimak, ja cujem Adis, pa reko da ne bude greske...
-
Bistra_boza
#2021 Re: Haram im bilo.....
ELVISmaybelline wrote:Ljudi, jel se Edisov mladji brat zove Adis ili nekako drugacije?? Kako god slusam ovaj snimak, ja cujem Adis, pa reko da ne bude greske...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#2022 Re: Haram im bilo.....
cikavelja wrote:Ahmmed wrote:Kolika li se muka morala saviti u srcu devetnaestogodišnjeg mladića iz povratničkog sela Podčauš kod Bratunca, da zaplače pred kamerama, uz jecaje govoreći da je poželio da se najede hljeba....Hej, hljeba.....I kome je san imati nekoliko ovaca...I kome bi nekoliko ovaca, riješilo sve životne probleme.....
I kome se onda pričaju velike i goleme priče o ukidanju RS, kome li bi je i zbog čega ukidali....
I kome su namijenjene puke tlapnje o održivom povratku, velikim planovima, svijetloj budućnosti.....
Naravno, nije mi prvi put u životu, da vidim i čujem gladne i unesrećene ljude, koji su se vratili u istočnu Bosnu.....Nije mi prvi put da vidim ovakvu ljudsku patnju....
Ali, kad vidjeh ovog mladića i krupne suze kako se kotrljaju niz njegovo lice, kad čuh njegovu želju o samo nekoliko ovaca, zbog kojih bi, kako kaže, vrijedilo živjeti i životu se radovati....
Haram im bilo....samozvanim bošnjačkim vođama i liderima, muslimanskim prvacima, takozvanim vizionarima, ujediniteljima zemlje i naroda......
I možeš ovome pričati, lajati, sići s pameti.....i nikome ništa.....
![]()
![]()
Da nebude supljak, nisam gledao ali mogu zamisliti kako je to bilo gedati, necu da im govorim haram, BOG je tu da sudi,majke mi mile moje nije iz kurcenja i licne promocije, pokrenimo MI OVJDE, INSANI, da je nazovemo akciju, hajmo skupiti 300-500, KM, koliko god mozemo, kupiti ovcu-dvije, ili odnjeti pare neka kupi, saznati ko je momak, gje je, sta je !!!
Zar je problem to, koliko ce nas kliknuti na ovaj topic, koliko ko moze halaliti od srca !!! Marka-marka. Neka je samo halal.
Pa za mjesec- za mjesec !
Ima li jos bosanskog sevapa i halala, ima li jos ljudi u nama ?!
Mi, obicni, bez imena i promocija ?
Ima li nas, bosnjaci, katolici i pravloslavci, BOSANCI I HERCEGOVCI?
Hvala ti "cikavelja" na ideji i apelu za pomoc ovoj porodici....
Naravno, hvala i svima onima koji su se tvojoj ideji i apelu odazvali.....da ih ne nabrajam....uzelo bi nekoliko sati i stranica...
- nineinchnails
#2023 Re: Haram im bilo.....
Ti k'o da si pala s MarsaPalaSa Marsa wrote:Sta treba ovdje, hocel' mi ko rec'
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#2024 Re: Haram im bilo.....
Dobro jutro dobri ljudi. 
Zelim vam ugodan i produktivan dan.
Zelim vam ugodan i produktivan dan.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#2025 Re: Haram im bilo.....
Oh, i ono najvaznije (podvuceno i boldirano).cikavelja wrote:
Da nebude supljak, nisam gledao ali mogu zamisliti kako je to bilo gedati, necu da im govorim haram, BOG je tu da sudi,majke mi mile moje nije iz xxxxxxx i licne promocije, pokrenimo MI OVJDE, INSANI, da je nazovemo akciju, hajmo skupiti 300-500, KM, koliko god mozemo, kupiti ovcu-dvije, ili odnjeti pare neka kupi, saznati ko je momak, gje je, sta je !!!
Zar je problem to, koliko ce nas kliknuti na ovaj topic, koliko ko moze halaliti od srca !!! Marka-marka. Neka je samo halal.
Pa za mjesec- za mjesec !
Ima li jos bosanskog sevapa i halala, ima li jos ljudi u nama ?!
Mi, obicni, bez imena i promocija ?
Ima li nas, bosnjaci, katolici i pravloslavci, BOSANCI I HERCEGOVCI?
Da se ne zaboravi.