imal u otoj Njemackog za mene mjestavjesticanametli wrote:Sad djele maj 2017....za radnu se ceka dugooo termin
Za azubi-je ne znam
završio gimnaziju dobrim uspjehom
imal u otoj Njemackog za mene mjestavjesticanametli wrote:Sad djele maj 2017....za radnu se ceka dugooo termin
Za azubi-je ne znam
Aha dobro...inace malo me strah ja sam zakazala termin u decembru prosle godine radnu vizu. Pa sad me brine kako cu to sama sve uspjetivjesticanametli wrote:Sad djele maj 2017....za radnu se ceka dugooo termin
Za azubi-je ne znam
Valjda ..ne znam jos u koji grad bi isla .. Trenutno trazim neki posao ali i tu imam problema ne znam gdje da pocnem traziti ? Ako imas kakav savjet ili stranicu bilo bi supervjesticanametli wrote:Treba love i zivaca al uspjeces...svi smobitno je da imas gdje doci kad tek stignes .....pa rastabiris polako onda .... DZe ides
Znam da je najljepsi... Ali ima li tu stanova za jednu osobu ne mora biti ni u centruu? I ono najbitnije ima li posla?mousstapha wrote:Bujrum u Stuttgart, najljepsi grad u Njemackoj realno
Ja sam takav upravo nasao. Da je lako naci, nije sigurno. Mnogo stanova se trazi, a nudi se jako malo sa razumnom cijenom. Za samce je dobra i opcija u WG, to se obicno brzo nadje.Zanima mee wrote:Aha ali ima li tu stanova za jednu osobu ne mora bas biti ni u centru grada. Znam da je najljepsi. I ono najbitnije ima li posla?mousstapha wrote:Bujrum u Stuttgart, najljepsi grad u Njemackoj realno
Hvala ali ne bi voljela na sjever jer je to jako daleko kad bi zeljela onda ovamo doci u svoju drzavu hahaa i vrijeme nije bas najljepse gore hahahvjesticanametli wrote:Malo sutra stutgarthaj ti na sjever....idi na stepstone vidi pa imas indeed a ja sam trazila i na hamburger jobs i slicno...napucaj xing i linkedin i uskladi sa sv sve
Aha hvala problem je sto nemam porodice ili prijatelje to bi mi puno pomoglo oko stana. Razumna cijena nije problem jer ne trosim ja puno.. Ipak hvalamousstapha wrote:Ja sam takav upravo nasao. Da je lako naci, nije sigurno. Mnogo stanova se trazi, a nudi se jako malo sa razumnom cijenom. Za samce je dobra i opcija u WG, to se obicno brzo nadje.Zanima mee wrote:Aha ali ima li tu stanova za jednu osobu ne mora bas biti ni u centru grada. Znam da je najljepsi. I ono najbitnije ima li posla?mousstapha wrote:Bujrum u Stuttgart, najljepsi grad u Njemackoj realno
Posla ima ko pljeve
Mene je samo strah kako ce to sve proci cekam vec 8 ili 9 mjeseci termin ... I naravno javlja se ono sto nisi skolu lakse je ... Javlja mi se da ovo storniram i da zakazem skolu aliii nekako mi je to bez veze koliko sam ovo cekala .....ne znammousstapha wrote:Ja sam bukvalno samo jednog poznanika iz srednje skole imao u blizini Stuttgarta. Nekad nije lose poceti sve ispocetka
prvo jezik, b2Nadzorna_ploca wrote:Treba li im kadar dipl.ekonomista sa sveucilista u Tuzli, stari sistem.![]()
Upolovio sam A2. Nisam jos aplicirao za vizu. Rado bi se otisnuo ali nije o glave da moram sutra. Volio bih da cujem koja bi mi bila najbolja opcija. Da li izuciti jezik dobro pa traziti posao u bransi, da li upisati taj neki Master ili nesto trece..
Lokacija je manje vise nebitna.
vjestice, ti si u hamburgu?vjesticanametli wrote:Malo sutra stutgarthaj ti na sjever....idi na stepstone vidi pa imas indeed a ja sam trazila i na hamburger jobs i slicno...napucaj xing i linkedin i uskladi sa sv sve
Ja sam isto zavrsila ekonomsku ali samo srednju u BiH. Ja znam bolje jezikB2 ali ono sto sigurno ti mogu reci da si male sanse da ces naci nestooo u ekonomskoj struci ali i ako nadjes posto ti imas i faklutet ekonmiste mora ces povecati nivo jezika bar na b2.Ono sto ti jos mogu reci jeste da se radna viza ceka 18 mjeseci i moras znati da ugovor izmedju Bih i Njemacke traje do 2020 pa ce onda vidijeti hoce li taj zakon produziti ili ukinuti. Tebi ako se ne zuri onda mozess svoj master uraditi je r znanje je jako bitnoNadzorna_ploca wrote:Treba li im kadar dipl.ekonomista sa sveucilista u Tuzli, stari sistem.![]()
Upolovio sam A2. Nisam jos aplicirao za vizu. Rado bi se otisnuo ali nije o glave da moram sutra. Volio bih da cujem koja bi mi bila najbolja opcija. Da li izuciti jezik dobro pa traziti posao u bransi, da li upisati taj neki Master ili nesto trece..
Lokacija je manje vise nebitna.
jesam....a ti curo nemas pojma kakvo je ljeto bilo a more je wowFilter wrote:vjestice, ti si u hamburgu?vjesticanametli wrote:Malo sutra stutgarthaj ti na sjever....idi na stepstone vidi pa imas indeed a ja sam trazila i na hamburger jobs i slicno...napucaj xing i linkedin i uskladi sa sv sve
Poceli su Juni raditi, mada tesko je vise bilo sta predvidjeti oko tih termina.Zanima mee wrote:Aha dobro...inace malo me strah ja sam zakazala termin u decembru prosle godine radnu vizu. Pa sad me brine kako cu to sama sve uspjetivjesticanametli wrote:Sad djele maj 2017....za radnu se ceka dugooo termin
Za azubi-je ne znam![]()
Aha hvalabedakb wrote:Poceli su Juni raditi, mada tesko je vise bilo sta predvidjeti oko tih termina.Zanima mee wrote:Aha dobro...inace malo me strah ja sam zakazala termin u decembru prosle godine radnu vizu. Pa sad me brine kako cu to sama sve uspjetivjesticanametli wrote:Sad djele maj 2017....za radnu se ceka dugooo termin
Za azubi-je ne znam![]()
mozel par pitanja na pp?vjesticanametli wrote:jesam....
ma znas da mozeFilter wrote:mozel par pitanja na pp?vjesticanametli wrote:jesam....