Viza za Njemacku

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
muha_sa

#2001 Re: Viza za Njemacku

Post by muha_sa »

vjesticanametli wrote:Sad djele maj 2017....za radnu se ceka dugooo termin
Za azubi-je ne znam
imal u otoj Njemackog za mene mjesta :? nešto parali a da se puno ne radi

završio gimnaziju dobrim uspjehom :thumbup:
Zanima mee

#2002 Re: Viza za Njemacku

Post by Zanima mee »

Za azubi-je ne znam
Aha dobro...inace malo me strah ja sam zakazala termin u decembru prosle godine radnu vizu. Pa sad me brine kako cu to sama sve uspjeti :cry: :?
vjesticanametli

#2003 Re: Viza za Njemacku

Post by vjesticanametli »

Treba love i zivaca al uspjeces...svi smo :-D bitno je da imas gdje doci kad tek stignes .....pa rastabiris polako onda .... DZe ides :mrgreen:
Zanima mee

#2004 Re: Viza za Njemacku

Post by Zanima mee »

vjesticanametli wrote:Treba love i zivaca al uspjeces...svi smo :-D bitno je da imas gdje doci kad tek stignes .....pa rastabiris polako onda .... DZe ides :mrgreen:
Valjda ..ne znam jos u koji grad bi isla .. Trenutno trazim neki posao ali i tu imam problema ne znam gdje da pocnem traziti ? Ako imas kakav savjet ili stranicu bilo bi super :)
mousstapha

#2005 Re: Viza za Njemacku

Post by mousstapha »

Bujrum u Stuttgart, najljepsi grad u Njemackoj realno :D
vjesticanametli

#2006 Re: Viza za Njemacku

Malo sutra stutgart :skoljka: haj ti na sjever....idi na stepstone vidi pa imas indeed a ja sam trazila i na hamburger jobs i slicno...napucaj xing i linkedin i uskladi sa sv sve :mrgreen:
Zanima mee

#2007 Re: Viza za Njemacku

Post by Zanima mee »

[quote="mousstapha"]Bujrum u Stuttgart, najljepsi grad u Njemackoj realno :D[
Aha ali ima li tu stanova za jednu osobu ne mora bas biti ni u centru grada. Znam da je najljepsi. I ono najbitnije ima li posla?
Zanima mee

#2008 Re: Viza za Njemacku

Post by Zanima mee »

mousstapha wrote:Bujrum u Stuttgart, najljepsi grad u Njemackoj realno :D
Znam da je najljepsi... Ali ima li tu stanova za jednu osobu ne mora biti ni u centruu? I ono najbitnije ima li posla?
mousstapha

#2009 Re: Viza za Njemacku

Post by mousstapha »

Zanima mee wrote:
Aha ali ima li tu stanova za jednu osobu ne mora bas biti ni u centru grada. Znam da je najljepsi. I ono najbitnije ima li posla?
Ja sam takav upravo nasao. Da je lako naci, nije sigurno. Mnogo stanova se trazi, a nudi se jako malo sa razumnom cijenom. Za samce je dobra i opcija u WG, to se obicno brzo nadje.

Posla ima ko pljeve :D
Zanima mee

#2010 Re: Viza za Njemacku

Post by Zanima mee »

vjesticanametli wrote:Malo sutra stutgart :skoljka: haj ti na sjever....idi na stepstone vidi pa imas indeed a ja sam trazila i na hamburger jobs i slicno...napucaj xing i linkedin i uskladi sa sv sve :mrgreen:
Hvala ali ne bi voljela na sjever jer je to jako daleko kad bi zeljela onda ovamo doci u svoju drzavu hahaa i vrijeme nije bas najljepse gore hahah :D ali hvala ti puno
Imas li neki savjet kako da krenem traziti
Zanima mee

#2011 Re: Viza za Njemacku

Post by Zanima mee »

mousstapha wrote:
Zanima mee wrote:
Ja sam takav upravo nasao. Da je lako naci, nije sigurno. Mnogo stanova se trazi, a nudi se jako malo sa razumnom cijenom. Za samce je dobra i opcija u WG, to se obicno brzo nadje.

Posla ima ko pljeve :D
Aha hvala problem je sto nemam porodice ili prijatelje to bi mi puno pomoglo oko stana. Razumna cijena nije problem jer ne trosim ja puno.. Ipak hvala
mousstapha

#2012 Re: Viza za Njemacku

Post by mousstapha »

Ja sam bukvalno samo jednog poznanika iz srednje skole imao u blizini Stuttgarta. Nekad nije lose poceti sve ispocetka :D
Zanima mee

#2013 Re: Viza za Njemacku

Post by Zanima mee »

mousstapha wrote:Ja sam bukvalno samo jednog poznanika iz srednje skole imao u blizini Stuttgarta. Nekad nije lose poceti sve ispocetka :D
Mene je samo strah kako ce to sve proci cekam vec 8 ili 9 mjeseci termin ... I naravno javlja se ono sto nisi skolu lakse je ... Javlja mi se da ovo storniram i da zakazem skolu aliii nekako mi je to bez veze koliko sam ovo cekala .....ne znam :sad:
Nadzorna_ploca

#2014 Re: Viza za Njemacku

Post by Nadzorna_ploca »

Treba li im kadar dipl.ekonomista sa sveucilista u Tuzli, stari sistem. :mrgreen:
Upolovio sam A2. Nisam jos aplicirao za vizu. Rado bi se otisnuo ali nije o glave da moram sutra. Volio bih da cujem koja bi mi bila najbolja opcija. Da li izuciti jezik dobro pa traziti posao u bransi, da li upisati taj neki Master ili nesto trece..
Lokacija je manje vise nebitna.
Filter

#2015 Re: Viza za Njemacku

Post by Filter »

Nadzorna_ploca wrote:Treba li im kadar dipl.ekonomista sa sveucilista u Tuzli, stari sistem. :mrgreen:
Upolovio sam A2. Nisam jos aplicirao za vizu. Rado bi se otisnuo ali nije o glave da moram sutra. Volio bih da cujem koja bi mi bila najbolja opcija. Da li izuciti jezik dobro pa traziti posao u bransi, da li upisati taj neki Master ili nesto trece..
prvo jezik, b2
Filter

#2016 Re: Viza za Njemacku

Post by Filter »

vjesticanametli wrote:Malo sutra stutgart :skoljka: haj ti na sjever....idi na stepstone vidi pa imas indeed a ja sam trazila i na hamburger jobs i slicno...napucaj xing i linkedin i uskladi sa sv sve :mrgreen:
vjestice, ti si u hamburgu?
Zanima mee

#2017 Re: Viza za Njemacku

Post by Zanima mee »

Nadzorna_ploca wrote:Treba li im kadar dipl.ekonomista sa sveucilista u Tuzli, stari sistem. :mrgreen:
Ja sam isto zavrsila ekonomsku ali samo srednju u BiH. Ja znam bolje jezikB2 ali ono sto sigurno ti mogu reci da si male sanse da ces naci nestooo u ekonomskoj struci ali i ako nadjes posto ti imas i faklutet ekonmiste mora ces povecati nivo jezika bar na b2.Ono sto ti jos mogu reci jeste da se radna viza ceka 18 mjeseci i moras znati da ugovor izmedju Bih i Njemacke traje do 2020 pa ce onda vidijeti hoce li taj zakon produziti ili ukinuti. Tebi ako se ne zuri onda mozess svoj master uraditi je r znanje je jako bitno
vjesticanametli

#2018 Re: Viza za Njemacku

Filter wrote:
vjestice, ti si u hamburgu?
jesam....a ti curo nemas pojma kakvo je ljeto bilo a more je wow :skoljka:
bedakb

#2019 Re: Viza za Njemacku

Post by bedakb »

Zanima mee wrote:
Za azubi-je ne znam
Aha dobro...inace malo me strah ja sam zakazala termin u decembru prosle godine radnu vizu. Pa sad me brine kako cu to sama sve uspjeti :cry: :?
Poceli su Juni raditi, mada tesko je vise bilo sta predvidjeti oko tih termina.
Zanima mee

#2020 Re: Viza za Njemacku

Post by Zanima mee »

bedakb wrote:
Zanima mee wrote:
Za azubi-je ne znam
Poceli su Juni raditi, mada tesko je vise bilo sta predvidjeti oko tih termina.
Aha hvala
Filter

#2021 Re: Viza za Njemacku

Post by Filter »

vjesticanametli wrote:jesam....
mozel par pitanja na pp?
vjesticanametli

#2022 Re: Viza za Njemacku

Filter wrote:
vjesticanametli wrote:jesam....
mozel par pitanja na pp?
ma znas da moze :) haj javi se
Zanima mee

#2023 Re: Viza za Njemacku

Post by Zanima mee »

Zna li sad neko koji nivo jezika je potreban? Ja znam vrlo dobro njemacki ..ali ne znam trebam li polagati ? I koji nivo da uzmem?
Ivo Lola

#2024 Re: Viza za Njemacku

Post by Ivo Lola »

pozdrav ljudi
evo da se i ja ukrcam na ovaj brod...

odlucismo ja i supruga da cemo i mi put matice njemacke... e sad dug je to proces
problem je sto ne znamo nista o tome...

mogu li zamoliti da mi ispisete sta bi trebao istrazivati, ne ocekujem da mi iko detaljno objasnjava sami proces dobijanja vize, radne dozvole....
nego da me uputite sta da istrazujem, ili eventualno date link ako postoji negdje vec objasnjeno

i drugo pitanje, po struci sam profesor geografije, postoji li ikakva teoretska sansa da se trazi nesto sa tim ili da se odma okrenem drugim stvarima ?
druge stvari su CNC Operater (6 mjeseci iskustva), vozac kamiona (bez iskustva ali davno polozene kategorije)
vjesticanametli

#2025 Re: Viza za Njemacku

Cnc i vozac i trazi ....ako hocws dhl .....kad sw registrujes polako trazi posao pa vidi koji grad pa gledaj stan...ako imas koga bilo bi zbog start njbolje kod te osobe ....par mjeseci treba bez zeze da stanes na noge i sve sredis...sretno
Post Reply