iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shalla

#2001 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Hvala dragom Bogu sve sam uspio, sve je ostalo na Iphoneu, i kontakti i slike i muzika :thumbup: :thumbup:
DYD666

#2002 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Jaguar84 wrote:I jos jedno pitanje kako ubacujem u itunes ove cracked app sa apptrackr ??
Kada se .ipa skine - samo je na "dvoklik" i sama će se dodati u iTunes library. (trebalo bi da je po defaultu Win prepozna, nema razloga da je pokusa otvoriti sa nečim drugim)
Nema na čemu.
DYD666

#2003 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Da javim onima koji vole igre ala ona farma na facebooku, a opet im konekcija pravi problem, i uz to su nostalgični:
http://www.slidetoplay.com/story/smurfs ... -and-video
I to je besplatna skroz + offline potpuno igriva.
sarayewo

#2004 Re: iPhone - All about

Post by sarayewo »

Hoce li taj 4.2 i pripadajuci unlock vise? Osusih se cekajuci hebo me 5.14.02...
fatality

#2005 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

DYD666 wrote:
Jaguar84 wrote:Zanima me da li cu ih izgubiti ako cekiram sync app ?
Bojim se da tê hoćeš. (opet, nisam 1000% siguran jer takvu situaciju nisam nikad lično doživio pa...) ali koliko sam skontao kako to radi, nisam optimist. Najbolje da sačekamo da vidimo ima li neko drugi da zna pouzdano. Ili probaj bukvalno "izgooglati" tu informaciju sa raznoraznih foruma.

Prijedlog: najbolje bi bilo da napraviš listu aplikacija koje sada imaš, a trebaće ti (i želih ih) za kasnije, te skineš ih ponovo sa neta. U sustini to vecinom i nisu preteški fileovi, a vjerovatno ih dosta svakako ima u novijim verzijama koje nije zgoreg i onako updateovati, a ukoliko ti je bas problem brzina konekcije ili limit, javi meni, skinucu ti ih sve i spržiti na CD/DVD (4 free naravno).
Nece ti se aplikacije izbrisat, slobodno "sinkaj"
a ovo za prebacivanje "krekovanih" na itunes, nije bas dvoklik. Koliko se sjecam moras nest instalirati da bi moglo ( ne da apple tek tako :) )
DYD666

#2006 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

fatality wrote: Nece ti se aplikacije izbrisat, slobodno "sinkaj"
Eto super, drago mi je da nisam bio u pravu ;)
fatality wrote:a ovo za prebacivanje "krekovanih" na itunes, nije bas dvoklik. Koliko se sjecam moras nest instalirati da bi moglo ( ne da apple tek tako :) )
Na Macu jeste. Naravno mozes i na desni klik "open with/iTunes", ili ih drag&drop iz Findera na iTunes...ali nisam susreo nikakvu "zabranu" u tom smislu riječi ili da moraš famozno "nešta" instalirati, sem ako pod tim ne podrazumjevaš skinuti AppSync sa Cydie i naravno imati jailbreakovan tel. To sam podrazumjevao jer mu tel očito ima to.
fatality

#2007 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

DYD666 wrote:
fatality wrote: Nece ti se aplikacije izbrisat, slobodno "sinkaj"
Eto super, drago mi je da nisam bio u pravu ;)
fatality wrote:a ovo za prebacivanje "krekovanih" na itunes, nije bas dvoklik. Koliko se sjecam moras nest instalirati da bi moglo ( ne da apple tek tako :) )
Na Macu jeste. Naravno mozes i na desni klik "open with/iTunes", ili ih drag&drop iz Findera na iTunes...ali nisam susreo nikakvu "zabranu" u tom smislu riječi ili da moraš famozno "nešta" instalirati, sem ako pod tim ne podrazumjevaš skinuti AppSync sa Cydie i naravno imati jailbreakovan tel. To sam podrazumjevao jer mu tel očito ima to.
jailbreak vjerovatno ima(ko danas jos kupuje aplikacije :D) al na osnovu cega si zakljucio da ima to sa cydia-e ?
DYD666

#2008 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

fatality wrote:al na osnovu cega si zakljucio da ima to sa cydia-e ?
Pa zato što (bar važi za moj 2G na 3.1.3) nakon ga unlock i jailbreak, crackovane ipa ipak neće raditi sve dok ne skines AppSync sa Cydie (nije ovo jedini nacin naravno, ranije se recimo radilo sa kopiranjem modfikovanog "mobile installation" file-a). A čovjek kaže da je kupio/dobio telefon sa već instaliranim crackovanim aplikacijama, dakle...neko mu je ranije vec ili skinuo AppSync ili ubacio mobile installation. Drugim riječima, nove .ipa koje skine (nakon sto uradi sync) bi morale na dvoklik svakako ici u iTunes i raditi odmah cim ih synca ponovo, bez ikakvih novih "razbijanja zaštita".
fatality

#2009 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

Jaguar84 wrote: Probao sam ca cekiram i samo na foru da vidim, i istina je da sve bi se pobrisale jer u desnom dijelu gdje se vide vec instalirane aplikacije sve je nestalo osim cydia aplikacija i onih par sto sam skinuo sa app store preko samog uredjaja.....znaci ili da nastavim da ubacujem aplikacije kao i do sada(iphoneexplorer i instalouss)ili da sinkam i da skinem sve aplikacije koje mi nedostaju....hvala svakako!
jos jednom da pojasnim, ako ti je ovakva situacija

Image
samo bez ove kvakice i ako ti kaze da ce sve pobrisati ako "sinkas" onda ti nece izbrisat aplikacije. Sinoc sam kod sebe to odradio, jaranu dao Iphone da mi nabaci aplikacija, jer mi je bilo mrsko skidat, i dosao kuci te mi bila ista stvar
e sad jel kod tebe neka specijalna situacija ne znam stvarno
fatality

#2010 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

DYD666 wrote:
fatality wrote:al na osnovu cega si zakljucio da ima to sa cydia-e ?
Pa zato što (bar važi za moj 2G na 3.1.3) nakon ga unlock i jailbreak, crackovane ipa ipak neće raditi sve dok ne skines AppSync sa Cydie (nije ovo jedini nacin naravno, ranije se recimo radilo sa kopiranjem modfikovanog "mobile installation" file-a). A čovjek kaže da je kupio/dobio telefon sa već instaliranim crackovanim aplikacijama, dakle...neko mu je ranije vec ili skinuo AppSync ili ubacio mobile installation. Drugim riječima, nove .ipa koje skine (nakon sto uradi sync) bi morale na dvoklik svakako ici u iTunes i raditi odmah cim ih synca ponovo, bez ikakvih novih "razbijanja zaštita".
pa ja sam nosao 3g jedno vrijeme, hrpa aplikacija al nisam nikad skinuo appsynch, tj. nisam nikad aplikacije prebacivao preko itunes ( pokusao sam jednom-dvaput ali mi bas zato nije dao a nisam vidio potrebu to da radim jer ionako preko telefona skidam aplikacije kad mi je dosadno :))
elem aplikacije su se mogle skinut i preko installusa (kao sto sam ja radio) tako da je moguce da nikad itunes vidjele nisu :)
fatality

#2011 Re: iPhone - All about

Post by fatality »

de probaj skinut na itunes jednu "free" aplikaciju ( da ti se kreira folder za aplikacije)
nakon toga probaj prevuci jednu "krekovanu" aplikaciju u taj folder i javni sta veli itunes
iSwagga

#2012 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

fatality wrote:de probaj skinut na itunes jednu "free" aplikaciju ( da ti se kreira folder za aplikacije)
nakon toga probaj prevuci jednu "krekovanu" aplikaciju u taj folder i javni sta veli itunes
nema potrebe da skidas free aplikaciju kako bi ti se kreirao taj folder.. idi na Preferences i ukljuci/iskljuci sam folder koje hoces..
DYD666

#2013 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

fatality wrote: elem aplikacije su se mogle skinut i preko installusa (kao sto sam ja radio) tako da je moguce da nikad itunes vidjele nisu :)
To jest'. Previdio sam tu mogućnost jer mi je izgledala malo vjerovatna zbog relativno malog broja free WiFi spotova a i mali broj raje kuci ima WiFi uopšte i dovoljno brz da bi baš veliki broj aplikacija tako ubacio, neke su preko 200-300MB, otegne se to sa Installousom, još ako pukne veza...
DYD666

#2014 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Jaguar84 wrote: Postoji iphonexplorer ili ifunbox i ubacis aplikacije u private/var/mobile/downloads i onda opletes s Installousom i instaliras ih.....Probao sam da prebacim ove cracked u itunes i tu su!!
Da, ima i ta varijanta.
mariannealen

#2015 Re: iPhone - All about

Post by mariannealen »

Igram sad Cut the rope i da vidim koji sam u drzavi i ja cetvrti ali vidim hakazvaka treci. Meni poznat odnekud i ukucam i ovde vidim zvaku.Svaka cast zvaka a vidim zanimas se za Iphone kao i ja,imas li JB posto mi se ne da citati sa iphona . :) pozdrav svima
hakazvaka

#2016 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

mariannealen wrote:Igram sad Cut the rope i da vidim koji sam u drzavi i ja cetvrti ali vidim hakazvaka treci. Meni poznat odnekud i ukucam i ovde vidim zvaku.Svaka cast zvaka a vidim zanimas se za Iphone kao i ja,imas li JB posto mi se ne da citati sa iphona . :) pozdrav svima
hahahahahha :D
nisam to znao! :P

sjoooj pa nisam znao da moze se ici vise od onoga gdje sam sada, to ako brze predjem level jel? posto imam 300 zvjezdica sad :-D

pozdrav i tebi ;)
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:10, edited 1 time in total.
hakazvaka

#2018 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

dzemmo wrote:
hakazvaka wrote:sjoooj pa nisam znao da moze se ici vise od onoga gdje sam sada
haj na Game Center :D kad si vec na Crystal
dodao sam te kao prijatelja na Crystalu, i srusio te sa ovaj fabric i foil box :D :D :D
niste mi trebali govorit da ima ovo :P :P

a game center:
Make sure you have an iPhone or iPod touch running iOS 4.1 or later.
:(
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 17/03/2015 08:10, edited 1 time in total.
mariannealen

#2020 Re: iPhone - All about

Post by mariannealen »

Haha sto brze predjes nivoe to imas vise poena :P Evo moj game centar DiabloISR i crystal Hacker145 dodajte me da se zezamo malo :)
shalla

#2021 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Šta je crystal, kako i ja da se dopeljam tu :mrgreen:
mariannealen

#2022 Re: iPhone - All about

Post by mariannealen »

Isto kao Game Center samo mozes igrati od jednog proizvodjaca :D Dzemmo zvijer na Game Center ,ni priso mu nisam ;-)
DYD666

#2023 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Mene zeza WiFi tako da vam se ne mogu pridružiti ni u jednoj on-line varijanti nažalost.
Takodje sam počeo Ninja Fruit igrati, ponajviše arcade mode jer me onaj klasik izludi prebrzo. Rekord 350 trenutno na arcade.
Primjetio sam da CutTheRope daje + score na vrijeme ali se nisam oko toga previše deverao.
Btw, navukao sam se i na Doodle God, ima ludih kombinacija.
Uskoro prekucavam pa probavam i DoodleDevil.
Trenutno inače nanovo prekucavam neke starije naslove otkako sam skužio kako da bezbjedno backupujem saved games, nek se nađu. Kod nekih je smor igrati nanovo.
Lady Saray

#2024 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

plants vs zombies rulz! :D a na ipadu perverzija :evil:
DYD666

#2025 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Lady Saray wrote:plants vs zombies rulz! :D a na ipadu perverzija :evil:
Mogu mislit' :-D
Kad skontam da se sunce može pokupiti odjednom nekoliko sa više prstiju, ili isto tako na onim "pop-up" nivoima zombijima prosto podijeliti "čvoke" dok iskaču iz zemlje, stvarno zvuči super. Tih par nivoa igrati sa mišem je čista zglobobolja :lol:
Post Reply