SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

Static-X

#2001 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Static-X »

Ako nista imi cemo onda ko i svi ostali u ovoj zemlji - navijati za nase iz druge zemlje - Turska :D
snaga_znanja

#2002 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by snaga_znanja »

Static-X wrote:Ako nista imi cemo onda ko i svi ostali u ovoj zemlji - navijati za nase iz druge zemlje - Turska :D
Joj to je Dodik nametnuo! Ja sam za radikalnije varijante! Sirija, Pakistan, S. Arabija! :lol:
Stari

#2003 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

1946 wrote:
palermo wrote:pa onda ok, ako nije bitna reprezentacija. Svakako ima dovoljno država pa se može odabrati za koga da navijaš.

ja sam recimo pikirao na Ganu.....šta fali
Ko je rekao da nije bitna reprezentacija :roll:

@Stari
Na koliko utakmica koje imaju veze sa ex-N/FSBiH si išao, recimo, jednom u mjesec dana? Pod ovim utakmicama smatram utakmice Premijer lige, prvih entitetskih liga, Kup BiH...?

Direktan i nedvosmislen odgovor ti mogu dati smjesta.... nula (0).

Ja sam star covjek i nastanjen sam cirka 2500km od mjesta gdje se se spoemenute utakmice desavaju.
Autobus

#2004 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Autobus »

Forumaši koji ne vide povezanost između državnih pitanja i problema sa fudbalskim savezom moraju pod hitno čitati fundamente politike i socijalne psihologije. :)
leviatan

#2005 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by leviatan »

Piše: M. Dautbegović
Utorak, 29.03.11. 16:18.

Na današnjoj sjednici Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i definitivno su udareni posljednji ekseri u mrtvački kovčeg bh. fudbala.
Delegati Skupštine glasali su sa 28 glasova protiv, 22 za i tri suzdržana protiv prijedloga iz UEFA i FIFA i tako potpisali presudu i sebi, ali i reprezentacijama BiH, Premijer ligi, klubovima...

Ekipa portala SportSport.ba prisustvovala je današnjoj sjednici, sa koje vam donosimo ekskluzivne video zapise. Uvjerite se sami kako je to danas sve izgledalo u Holiday Innu...

Romanija

#2006 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Romanija »

Ma samo je trebalo organizovati tekmu repke u Banjoj Luci, sve bi se samo reklo. Ili u Sirokom. ma ovo je isto ko i teme na 'Politici', ljudi i nakon dvadeset godina zive u nekim svojim snovima.
Last edited by Romanija on 29/03/2011 18:29, edited 1 time in total.
Šibicar

#2007 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Šibicar »

Stari wrote:i sta cemo sad ?

Bice fudbala jos na ovoj planeti ...samo bez nas...

Ostace sjecanje na ...svasta nesto....lijepe i ruzne momente ...

Ostace navijacke grupe jedno vrijeme ufurane da su oni bili ti koji su srusili savez...kasnije ce i oni skontati da je to ipak uradio neko drugi....

Ostace neki novi klinci koji ce sjediti gledati druge ekipe ...

ostace sacica nas starohana ...koji ce uz konjacic sjediti za kompjuterom ... cekati - ono sto doci nece.

I nista puno vise od toga.
Ma daj,pa nije čitav svijet stao, :mrgreen: daj malo živnite,pa zar nismo konačno dočekali da se odstrani ono što je bilo nezamislivo,pa sva stoka koja nam je uništavala fudbal mogla bi dići sidro,mene samo muči da se po istom principu ne bude birao i taj šatro novi savez,ako se ovi klošari u medjuvremenu ne dogovore.
Static-X

#2008 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Static-X »

snaga_znanja wrote:
Static-X wrote:Ako nista imi cemo onda ko i svi ostali u ovoj zemlji - navijati za nase iz druge zemlje - Turska :D
Joj to je Dodik nametnuo! Ja sam za radikalnije varijante! Sirija, Pakistan, S. Arabija! :lol:
Nametnu ili ne ako ovo ode u picvajz sta nam drugo preostaje nazalost.
slobodni armirach

#2009 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by slobodni armirach »

koja ba Turska, samo Italija dolazi u obzir, :D
posto sam ja zaostavsina Rimske Imperije, imam original gradjevinsku dozvolu iz Rima na latisnkom :lol: :lol:
snaga_znanja

#2010 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by snaga_znanja »

Romanija wrote:Ma samo je trebalo organizovati tekmu repke u Banjoj Luci, sve bi se samo reklo.
Pa normalno kad bi dosli svi fasisti koji mrze ovu drzavu u krugu 5000 km iz razloga sto je to bitno! A kad se igra otvoreno prvenstvo u ping-pongu u Boriku bude 20 ljudi. Okrunjen prvak, svirala himna i niko nikog nije zaklo niti reketom gadjo!
Gandalf

#2011 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Gandalf »

Stari wrote:i sta cemo sad ?

Bice fudbala jos na ovoj planeti ...samo bez nas...

Ostace sjecanje na ...svasta nesto....lijepe i ruzne momente ...

Ostace navijacke grupe jedno vrijeme ufurane da su oni bili ti koji su srusili savez...kasnije ce i oni skontati da je to ipak uradio neko drugi....

Ostace neki novi klinci koji ce sjediti gledati druge ekipe ...

ostace sacica nas starohana ...koji ce uz konjacic sjediti za kompjuterom ... cekati - ono sto doci nece.

I nista puno vise od toga.

E stari ti ga baš ucrnjači :wink: Ne vjerujem da ćemo osvojiti sljedeće Svjetsko prvenstvo, ali isto tako ne vjerujem da je ovo kraj BH fudbala - uostalom i sam Uefin, Fifin ( ko nas je već suspendov'o ) termin suspenzije pada u ona 2 mjeseca kada se ništa ne dešava - doduše ne znam kad klubovi počinju igrati 5-o pretkolo Lige Uefa i Lige prvaka ali reprezntacija je važnija, mnogo i neće se ugasiti zbog par seljaka iz kamenjara i šumskog rajha.
burek_in_space

#2012 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Romanija wrote:Ma samo je trebalo organizovati tekmu repke u Banjoj Luci, sve bi se samo reklo. Ili u Sirokom. ma ovo je isto ko i teme na 'Politici', ljudi i nakon dvadeset godina zive u nekim svojim snovima.
Ti si za varijantu razdruzhivanja, pretpostavljam?!
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#2013 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by 1946 »

Stari wrote:Direktan i nedvosmislen odgovor ti mogu dati smjesta.... nula (0).

Ja sam star covjek i nastanjen sam cirka 2500km od mjesta gdje se se spoemenute utakmice desavaju.
Nema veze što si star :D , to drugo već ima veze :) . Ima nas koji idemo na utakmice naših klubova ovdje, koji pratimo i reprezentaciju i mi smo na "duplom" gubitku, pa nismo toliko defetistički raspoloženi kao ti (ili bolje rečeno Vi :D ). Šibicar Vam je dobro rekao :wink:
zlajapravaraja

#2014 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by zlajapravaraja »

1946 wrote:Ja ne mislim da će nama FIFA i UEFA napraviti novi savez, jer to svakako nije njihov posao, ali mislim da će sada uputiti "mig" pojedinim ljudima, koji imaju istinske veze sa fudbalom, da osnuju novi savez, po FIFA/UEFA zahtjevima koji će oni onda prihvatiti
Ali po Daytonu...

Kakav novi kurac palac savez. Nema vise saveza, jer bez "onih anamo" ne mozemo stvoriti priznat savez, valjda po to Daytonu to tako fura.

Sve se svodi na ovo: Razdruzite drzavu, pa cete imati reprezentaciju.

A da nam UEFA nece napravit novi savez, to pod svakako. Dapace, UEFA i FIFA su ovdje u talu s njima, a i s mnogima drugima.

E jebi ga narode...
Romanija

#2015 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Romanija »

Ja ti samo kazem sta je realnost. Klinci mog rodjaka iz Rogatice znaju sastav Srbije uzduz i poprijeko, prvi tim, rezerve, sve traceve.....BiH repka im dodje ko reprezentacija Burkine Faso. I mene je to prije i cudilo i ljutilo. ALi ja fino kazem, organizovati tekmu, pa onda vidjeti gdje smo i oni i mi.
Oligarh

#2016 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Oligarh »

Ne znam da li ste primjetili dvojicu Suljinih tjelohranitelja. Dobro ga njegov i Munjin drug Edo Garaplija (agent za igrace sa FIFINOM licencom, Boze odakle li mu?!) pazi, nema sta?!
Last edited by Oligarh on 29/03/2011 18:36, edited 2 times in total.
burek_in_space

#2017 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Romanija wrote:Ja ti samo kazem sta je realnost. Klinci mog rodjaka iz Rogatice znaju sastav Srbije uzduz i poprijeko, prvi tim, rezerve, sve traceve.....BiH repka im dodje ko reprezentacija Burkine Faso. I mene je to prije i cudilo i ljutilo. ALi ja fino kazem, organizovati tekmu, pa onda vidjeti gdje smo i oni i mi.

A sad nadji shta sam ja napisao u vezi integracije drzhave putem reprezentacije. I takodje sam napisao da znam pojedince iz Banja Luke i ostalih mjesta, a ne da je vecina stanovnishtva za bh reprezentaciju.

Integrativni faktor je ekonomija, a sve ostalo su priche za malu djecu.
riko-ga

#2018 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by riko-ga »

Romanija wrote:Ja ti samo kazem sta je realnost. Klinci mog rodjaka iz Rogatice znaju sastav Srbije uzduz i poprijeko, prvi tim, rezerve, sve traceve.....BiH repka im dodje ko reprezentacija Burkine Faso. I mene je to prije i cudilo i ljutilo. ALi ja fino kazem, organizovati tekmu, pa onda vidjeti gdje smo i oni i mi.
I zbog tvoi rodjaka treba ukinuti reprezentaciju BiH.Golemo. :shock:
Gandalf

#2019 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Gandalf »

Ima nas mnogo koji BIH smatramo svojom zemljom i za reprezentaciju BIH navijamo - kome god se ne živi u ovoj zemlji slobodno neka uzme pasoš u ruke i pravac u matičnu mu maticu - obećavam da neću plakat zbog odlaska istih :D a neću plakati ni za porazima matičnih im reprezentacija :D
duh_sa_sjekirom

#2020 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by duh_sa_sjekirom »

To znači da je tvoj rodjak zakazao kao roditelj, te je nepravilno odgojio djecu...
A ko smo to "mi" a ko su "oni"?
madner

#2021 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by madner »

Jos jedno spaljivanja iluzija da se kompromisom moze nesto postici.
Cak i kad postoji jako jasan zajednicki interes, destruktivizam i mrznja prema drzavi ih drzi.
Johnny_x

#2022 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Johnny_x »

Sad djeci trebaju postati uzori ubice, dileri, kriminalci jer su ove pizde(ja mislim da je ova najprikladnija rijec za njih) iz saveza unistile svaku mogucu sansu da ostvare nesto u nogometu. A novi ljudi vec bi trebali da se organizuju prvenstveno premijerligasi koji hoce a ja mislim da bi Borac imao najvece koristi od toga, ko nece ko ga jebe nek se takmici po nakim ligama koji nisu clanovi saveza. OVaj savez je zavisio vecinom od sponzora a ko ce im sada biti sponzor? Nema sponzora nema para.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#2023 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Pera Trta »

duh_sa_sjekirom wrote:
To znači da je tvoj rodjak zakazao kao roditelj, te je nepravilno odgojio djecu...
A ko smo to "mi" a ko su "oni"?
Srbi iz RS-a i Hrvati iz škutorije. Jeli ti zaista vjeruješ da iole značajan procenat njih ne da navija, već osjeća bol u spolovilu za BiH reprezentacijom?
Edin H.

#2024 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

madner wrote:Jos jedno spaljivanja iluzija da se kompromisom moze nesto postici.
Cak i kad postoji jako jasan zajednicki interes, destruktivizam i mrznja prema drzavi ih drzi.
Nazalost :cry:
jeza u ledja

#2025 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jeza u ledja »

Spavajte mirno, do sankcija nece doci. :oops:
Locked