Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
DON_eARL

#2001 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by DON_eARL »

alica.k wrote:
DON_eARL wrote:Stargate Atlantis predobar. Malo mi je krivo sto nisam pregledao SG 1, ali mi je sad malo kasno nakon 2 sezone Atlantisa. :skoljka:
nije ti kasno, skroz je druga radnja :)
meni je sg1 naj naj, pa onda universe, pa onda atlantis :)
Ma znam da je druga radnja, ali je povezano, koliko toliko, valjda. Sad osjećam da imam rupe neke o desavanjima u našoj galaxiji. :D Opet premalo vremena imam za 10 sezona SG1, ali valjda ce se nekad odvoiti...
ChataDodajStaHoces

#2002 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ChataDodajStaHoces »

DON_eARL wrote:Ma znam da je druga radnja, ali je povezano, koliko toliko, valjda. Sad osjećam da imam rupe neke o desavanjima u našoj galaxiji. :D Opet premalo vremena imam za 10 sezona SG1, ali valjda ce se nekad odvoiti...
Trebao si redom gledati, jer se Atlantis direktno veze za 7-8 sezonu SG1 :)) Meni je bolji atlantis od universe-a :roll:
zamzija

#2003 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

alica.k wrote: meni je sg1 naj naj, pa onda universe, pa onda atlantis :)
jel to onaj sg1 što je nekad bio na OBN-u, to sam gledala ? Ili je to bio neki drugi sg
alica.k

#2004 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

zamzija wrote:
jel to onaj sg1 što je nekad bio na OBN-u, to sam gledala ? Ili je to bio neki drugi sg
to je taj :D
vee-jay

#2005 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vee-jay »

Blesavac wrote:

predobra serija, fakat me iznenadila...dvije sezone ima i nastavit che se...soundtrack nevidjeno dobar...hbo produkcija..u biti neka vrsta americhkih muchki modernog doba...komedija drama i malo akcije sve u svemu haos serija sad krenuo boardwalk empire gledat i ta mi se svidja...mada nisam pretjeran fan te neke ere, al je ok moze se gledat :)
jel ovo neki novi entourage?
edit: evo upravo procitah, nece biti naredne sezone. i jeste nesto kao nova entourage :D
Blesavac

#2006 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Blesavac »

nisam gledao entourage, neam pojma jel nalik na tu..al si me sad isfuro, chuj neche je nastavit :(
zamzija

#2007 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

alica.k wrote:
zamzija wrote:
to je taj :D
Ja sam to gledala na preskok i nije mi bilo ništa posebno ( valjda što nisam otpočetka gledala ) i onda sam naišla na one filmove stargate - mislim da ih ima 4 ili 5 , i onda sam pogledala SG filmove, i navukla se pa se vratila na serije :D
Da li se filmovi nastavljaju na serije ili su "odvojeni" ?
alica.k

#2008 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

ja sam gledala samo originalni stargate film, onaj sa kurt russellom i james spaderom. sg1 se nastavlja na film.
omar little

#2009 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

vee-jay wrote:
Blesavac wrote:
predobra serija, fakat me iznenadila...dvije sezone ima i nastavit che se...soundtrack nevidjeno dobar...hbo produkcija..u biti neka vrsta americhkih muchki modernog doba...komedija drama i malo akcije sve u svemu haos serija sad krenuo boardwalk empire gledat i ta mi se svidja...mada nisam pretjeran fan te neke ere, al je ok moze se gledat :)
jel ovo neki novi entourage?
edit: evo upravo procitah, nece biti naredne sezone. i jeste nesto kao nova entourage :D
prva sezona je bila distanciranija od entourage i, samim tim :D, bolja. dok su imali neke prizemnije, stvarnije i uvjerljivije zivotne borbe i probleme bilo je lakse mariti za likove. nikakvo remek djelo ali simpaticna serija. luiz guzman kao rene calderon je bio najsvjetlija tacka serije i opening music, naravno. druga sezona je ogromno razocarenje jerbo se pretvorila u east coast entourage, razsafunjala :D se ukratko. i nije steta sto su ih otkazali.
ChataDodajStaHoces

#2010 Re: Gledate seriju - preporucite je

zamzija wrote:Ja sam to gledala na preskok i nije mi bilo ništa posebno ( valjda što nisam otpočetka gledala ) i onda sam naišla na one filmove stargate - mislim da ih ima 4 ili 5 , i onda sam pogledala SG filmove, i navukla se pa se vratila na serije :D Da li se filmovi nastavljaju na serije ili su "odvojeni" ?
SG1 se nastavlja na stari Stargate film, sto je iznad receno, a ostalih par su vezani direktno za posljednje sezone SG1 9,10... Definitivno pocni gledati SG1, zna biti dosadno u pocetku, posebno prve 3 sezone ali kasnije kada se karakteri likova "stabilizuju" uzive u ulogu postaje nevjerovatno.
Dijalozi SG1 su meni licno jedni od najdrazih u kompletnom serijalu. Jackov humor je neprocjenjiv. Sezone od 4-8 ili 9 ne sjecam se tacno su tako kvalitetne, zanimljive i obiluju mnostvom interesantnih "misticnih" ideja/situacija/desavanja. Uvijek imas par epizoda koje su totalno dosadne i ono nevezane za glavnu pricu sezone. Ali broj takvih je zanemariv.
Upravo razmisljam da nabavim ripove i ponovo pocnem gledati cisto radi cejfa :)
alica.k

#2011 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

te filler epizode nekad znaju bit bolje od onih sto su vezane za radnju serije :D al nazalost u sg1 nisu bolje :) evo slazemo se oko toga.

u doctor who je blink najbolja epizoda citavog novog serijala, a ne samo da je filler nego doktora ima u njoj isto ko na reklami na bbc-u :D dvije-tri scene.
jastuk1

#2012 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

Chata87 wrote:
zamzija wrote:Ja sam to gledala na preskok i nije mi bilo ništa posebno ( valjda što nisam otpočetka gledala ) i onda sam naišla na one filmove stargate - mislim da ih ima 4 ili 5 , i onda sam pogledala SG filmove, i navukla se pa se vratila na serije :D Da li se filmovi nastavljaju na serije ili su "odvojeni" ?
SG1 se nastavlja na stari Stargate film, sto je iznad receno, a ostalih par su vezani direktno za posljednje sezone SG1 9,10... Definitivno pocni gledati SG1, zna biti dosadno u pocetku, posebno prve 3 sezone ali kasnije kada se karakteri likova "stabilizuju" uzive u ulogu postaje nevjerovatno.
Dijalozi SG1 su meni licno jedni od najdrazih u kompletnom serijalu. Jackov humor je neprocjenjiv. Sezone od 4-8 ili 9 ne sjecam se tacno su tako kvalitetne, zanimljive i obiluju mnostvom interesantnih "misticnih" ideja/situacija/desavanja. Uvijek imas par epizoda koje su totalno dosadne i ono nevezane za glavnu pricu sezone. Ali broj takvih je zanemariv.
Upravo razmisljam da nabavim ripove i ponovo pocnem gledati cisto radi cejfa :)
Baš sam te pred-uhi-trio. Pošto mi je mnogo serija bilo razočarenje ili ništa spektakularno jesenas, odlučih da se vratim na SG1. A sada imam i 8, 9, i 10-tu sezonu u 720p. :dance:

Sad sam pri kraju prve sezone. Prvi put gledo prije 5, 6 godina.

Meni je Jack ustvari među njima najslabija karika, jer njegovu glumu doživljavam pomalo usiljeno. Al mnogo je drugih "beton" detalja, pa mi njegov smanjeni doživljaj ni ne smata toliko.

Baš sam danas gledo jednu epizodu u kojoj on i Samantha zaglave u glečeru. Ona glumi za 10. :dance:

Al eto, ni njena beton bluma me nije mogla navuć na njenu seriju Sanctuary.

Plan mi je SG Atlantis, kad završtim SG1. Kad je emitovan Atlantis gledao sam samo avi ripove. Sad u HD-u, mogu mislit kako će bit. :-D
Last edited by jastuk1 on 21/12/2011 19:12, edited 1 time in total.
Jeff Bingham

#2013 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jeff Bingham »

jel mu to nije human humor?
jastuk1

#2014 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

Jeff Bingham wrote:jel mu to nije human humor?
O Hefe :thumbup:

:lol: Nije, human mu je humor itekako, ali bi mu uvjerljivost glume mogla biti za truknu uvjerljivija, rezonantnija kao kod drugih likova. On mi je nekako "u drugoj fazi" u odnosu na ostale. Možda je u tome i određeni kvalitet koji mi nije prije pao na pamet! ;-)
alica.k

#2015 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

HD snimak ne mijenja radnju serije :S
jastuk1

#2016 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

alica.k wrote:HD snimak ne mijenja radnju serije :S
Naravno da ne mijenja, ali donosi najmanje tri puta više vizuelnih detalja. Meni je kod filmske umjetnosti bitna tekstura, scenografija, pa gluma. A radnja mi je na pretposljednjem ili posljednjem mjestu, jer su sve radnje samo varijacija na jedne te iste, 100 puta ižvakane teme. Ono što meni određuje da li je nešto kvalitet ili smeće je u kojoj su mjeri te ižvakane i već viđene radnje orginalno IZVIZUALIZIRANE. :-D

To je i razlog pa nikad ne čitam belatristiku - tu nema teksture, pa ja nemam entuzijazma. Jednom u par godina uzmem F.S. Fitzgerald-a u orginalu jer njegov jezički izraz prosto prede teksturu pred očima.

Eto zašto HD.
ChataDodajStaHoces

#2017 Re: Gledate seriju - preporucite je

jastuk1 wrote:Baš sam te pred-uhi-trio. Pošto mi je mnogo serija bilo razočarenje ili ništa spektakularno jesenas, odlučih da se vratim na SG1. A sada imam i 8, 9, i 10-tu sezonu u 720p. :dance:

Sad sam pri kraju prve sezone. Prvi put gledo prije 5, 6 godina.

Meni je Jack ustvari među njima najslabija karika, jer njegovu glumu doživljavam pomalo usiljeno. Al mnogo je drugih "beton" detalja, pa mi njegov smanjeni doživljaj ni ne smata toliko.

Baš sam danas gledo jednu epizodu u kojoj on i Samantha zaglave u glečeru. Ona glumi za 10. :dance:

Al eto, ni njena beton bluma me nije mogla navuć na njenu seriju Sanctuary.

Plan mi je SG Atlantis, kad završtim SG1. Kad je emitovan Atlantis gledao sam samo avi ripove. Sad u HD-u, mogu mislit kako će bit. :-D
Uhhh imaju li HD ripovi starih sezona remastered ili nesto slicno. O'Neil ima specifican humor, jako jako dobar koji mozda na pocetku izgleda fejk ali kasnije je odlican i super se uklapa u seriju. Npr u Atlantisu mi je to McKay
Nisam ni ja gledao Sanctuary iako sam stvarno gotivio Samanthu, nekako mi se cinila totalno glupa serija tako da je to jedna od rijetkih koju sam propustio kroz ruke :)

SG1 u 9-10 sezoni meni gubi svoju čar, tako da mozda razmislis uporedo gledati Atlantis i to jer su povezane...
jastuk1

#2018 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

Nema ništa remastered za SG1, osim što su zadnje tri sezone emitovane u HD-u. A McKay mi je jedan od najbolje odglumljenih likova. Stvarno dobro odrađeno.

Meni je SG1 i ponajbolji u 9 i 10 sezoni jer tada kada dolaze Claudia Black i Ben Browder iz meni najbolje serije Farscape.

Nakon druge sezone SGU je imao šansu da preraste u najbolji SG serijal, al pošto ga ukinuše, ta priča osta nedovršena.

Čudno kako Sanctuary još nije ukinut. Stvarno ne znam kome su više interesantna čudovišta i takve karafeke. Vjerovatno im je snimanje jeftino, pa mogu štancat sezone? Meni je Sanctuary samo malo produhovljenija verzija Eureke, koju sam prekino nakon druge sezone. Sanctuary će vjerovatno nekad u dalekoj budućnosti doći na red na mom ekranu, al mi vjerovatno neće zadržat pažnju.
horion_bosona

#2019 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by horion_bosona »

alica.k wrote: Luck (TV Series 2011)

Image

nije lose.
pocinje tek u januaru il vako nesto, al su pilot pustili ranije (valjda da zainteresuju ljude).
ovo bi se moglo pratiti... upravo sam pogledao pilot i čini se da je ozbiljno uradjena, ipak je to HBO-ova serija... Michael Mann je režirao pilot, pored Hoffmana i Noltea ima još par poznatih njuški...

kreće od 29. januara...
alibaba_i_30_godina

#2020 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alibaba_i_30_godina »

Kad ce poceti ona Alcatraz?! Totalno sam se pogubio sto se tice serija, imam dosta zaostataka, necu stici pregledati do januara. :D
mr.smith sa

#2021 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by mr.smith sa »

:thumbup:
jastuk1

#2022 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by jastuk1 »

mr.smith sa wrote:
:thumbup:
:roll: :lol:
zamzija

#2023 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

nisam znala da ima ovoliko stargate filmova koji se naslanjaju na serije :shock: :-)

http://stargate.wikia.com/wiki/Stargate_movies

http://www.gateworld.net/movies/
alica.k

#2024 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

Image
http://www.imdb.com/title/tt1442464/
zavrsila s gledanjem druge sezone :D meni je ovo prejaka serija
clarion_

#2025 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by clarion_ »

homeland nije ispunio moja ocekivanja sa podljednjom epizodom sezone... konačna ocjena 7.5/10.... ipak smo se samo nafurali
Post Reply