Avio kompanije all about
- le piaf
#2001 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pravila su se promjenila, prije je bilo 5kg tolerancije medjutim u zadnjih godinu dvije, nema tolerancije na viska prtljaga, vec mozes poijeti koliko pise na karti. To je pretpostavljam kompernzacija za "nize" cijene.
Moguce da u londonu tolerisu koju kilu vise iz razloga sto na Britishu mozes ponijeti 23kg (opet se vracamo na temu konkurencija).
Moguce da u londonu tolerisu koju kilu vise iz razloga sto na Britishu mozes ponijeti 23kg (opet se vracamo na temu konkurencija).
-
akcija007
#2002 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
OneWorld alijanca dopustaju 23 kg dozvoljene prtljage
Ja sam iz Londona via Bec za SA imao cekirani prtljag 21,6 kg i niko mi nista nije naplatio prosao je najnormalnije prtljag
Ja sam iz Londona via Bec za SA imao cekirani prtljag 21,6 kg i niko mi nista nije naplatio prosao je najnormalnije prtljag
-
Richard Peti
- Edin H.
#2004 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ljubav_aha wrote:ali konkurencija nije spontani oblik,mora biti legalno "opravdana"Edin H. wrote:ljubav_aha wrote: LH radi svoj posao dopalo ti se to ili ne ,a drugo,mora postojiati legalan izgovor za toleranciju kilaze u Londonu
To ti nekome drugome daji zute kartone![]()
Kakav bona legalan izgovor - izgovor se zove konkurencija. Znaju da ako bi poceli zakerati u Engleskoj da neces sa njima vise letiti. Njihove karte su skupe, nisu oni no frills airline, od njih i slicnih aviokompanija se ocekuje tolerancija.
A ono sto rade u Sarajevu sam vec nazvao pravim imenom - kokosarenje i rusenje ugleda kompanije.![]()
zuti karton
O tome i govorim dzemmo, ali dobih zuti karton
Cini se da citav svijet ima jedna pravila, a sarajevski aerodrom druga
- ljubav_aha
#2005 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
crveni kartondzemmo wrote:meni nije jasna jedna stvar
kupim kartu online ili u agenciji van BiH, i dopusteno mi je 30 kila
nikad nikakvih problema sem sto pise grad>istanbul 30kg > istanbul > sarajevo 20 kg
u povratku moram zvat i provjeravat da li je u redu
al kad mama kupi kartu u BiH u karti joj pise 20 kila i redovno je zajebavaju u odlasku iz BiH![]()
(povratak u dure)
a punicu zajebavaju u povratku za BiH (sa nama je bila iz BiH)
mozda zvuci konfuzno al ovako u kratko - kupljena karta u BiH uvijek ima neki problem
fakat ne kontam pravila
-
Richard Peti
-
akcija007
#2007 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Povratne avio karte iz Sarajeva za europske destinacije po cijeni već od 109 €.
Samo ovog vikenda nudimo vam super ponudu: Europa već od 109 EUR!
Samo ovog petka, subote i nedjelje (17., 18. i 19. decembra) možete kupiti povratne zrakoplovne karte za letove iz Sarajeva (preko Zagreba) u neko od međunarodnih odredišta Croatia Airlinesa(Amsterdam,Bec,Brisel,Frankfurt,Kopenhagen,London,Minhen,Pariz,Rim i Cirih) promotivnoj cijeni već od 109 €.
Uvjeti:
- razdoblje kupnje: 17. 18. i 19. prosinca 2010.
- razdoblje putovanja: 10. siječnja do 10. travnja 2011.
- min. boravak u mjestu odredišta: vikend ili 3 dana u tjednu (za Pariz: vikend ili 2 dana u tjednu)
- promjene i povrat novca nisu dopušteni
Ovo je stvarno žalosno, nama se ukidaju vize nakon 18 godina , umjesto da nas ovakvom akcijom počasti naš nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines prva objavila akcije povodom ukidanja viza. Fkt, žalosno
Samo ovog vikenda nudimo vam super ponudu: Europa već od 109 EUR!
Samo ovog petka, subote i nedjelje (17., 18. i 19. decembra) možete kupiti povratne zrakoplovne karte za letove iz Sarajeva (preko Zagreba) u neko od međunarodnih odredišta Croatia Airlinesa(Amsterdam,Bec,Brisel,Frankfurt,Kopenhagen,London,Minhen,Pariz,Rim i Cirih) promotivnoj cijeni već od 109 €.
Uvjeti:
- razdoblje kupnje: 17. 18. i 19. prosinca 2010.
- razdoblje putovanja: 10. siječnja do 10. travnja 2011.
- min. boravak u mjestu odredišta: vikend ili 3 dana u tjednu (za Pariz: vikend ili 2 dana u tjednu)
- promjene i povrat novca nisu dopušteni
Ovo je stvarno žalosno, nama se ukidaju vize nakon 18 godina , umjesto da nas ovakvom akcijom počasti naš nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines prva objavila akcije povodom ukidanja viza. Fkt, žalosno
-
manki
#2008 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
^^ U pravu si... Čak je i JAT kad su Srbijancima ukinuli vize, nudio letove od 19€ za sve evropske destinacije.. Na obraz BHairlinesu.

-
manki
-
jefferson
#2010 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Gdje ti zivis jebote?manki wrote:^^ U pravu si... Čak je i JAT kad su Srbijancima ukinuli vize, nudio letove od 19€ za sve evropske destinacije.. Na obraz BHairlinesu.![]()
![]()
-
akcija007
#2011 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jefferson,kakav je tvoj komentar na ovu akciju CA, povodom ukidanja viza. Ta karta sto je bila prosle godine 19 eur , to kad dodas taxe ispadne ta cijena oko 110 eur
-
jefferson
#2012 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nisam vidio tu akciju CA.akcija007 wrote:Jefferson,kakav je tvoj komentar na ovu akciju CA, povodom ukidanja viza. Ta karta sto je bila prosle godine 19 eur , to kad dodas taxe ispadne ta cijena oko 110 eur
Vjerovatno ispadne 110e. Ono sto sam komenatrisao za BHA kao gdje tip zivim, mislim na generalno tu kopmaniju.
-
akcija007
-
jefferson
#2014 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa eto. CA leti za Amsterdam za 35 eura jeftinije od BHA. Plus, manja mogucnost da ce otkazati let itd.akcija007 wrote:na ovom linku je akcija , http://www.croatiaairlines.com/nbspnbsp ... fault.aspx
Doduse, uvijek imas osobe sklone riziku, tako da nije iskljuceno da ces naci nekoga ko ce letiti sa BHA da vidim mozel BHA probiti rekord kasnjenja od 11 sati.
Vracamo se na ono da je to leglo istrosenih politicara koji nemaju veze cime se bave.
Nek se svako zapita bil te ljude zaposlio u svoju komapniju koja se bavi bilo cime, pa i prodajom zvaka a kamoli letenjem? Ja ne znam da bi Nudzeimu Recici ili sadasnjem direktoru ponudio posao u piljari a ne da budu direktori.
- ljubav_aha
#2015 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
dduupplliidzemmo wrote:ovo direktni crveni
moram priznati,nisma znala da postoji problem iskljucivo ako je karata kupljena u BiH
- macan prvi
#2016 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Rekord je 13 sati i 10 minutajefferson wrote:Pa eto. CA leti za Amsterdam za 35 eura jeftinije od BHA. Plus, manja mogucnost da ce otkazati let itd.akcija007 wrote:na ovom linku je akcija , http://www.croatiaairlines.com/nbspnbsp ... fault.aspx
Doduse, uvijek imas osobe sklone riziku, tako da nije iskljuceno da ces naci nekoga ko ce letiti sa BHA da vidim mozel BHA probiti rekord kasnjenja od 11 sati.
Vracamo se na ono da je to leglo istrosenih politicara koji nemaju veze cime se bave.
Nek se svako zapita bil te ljude zaposlio u svoju komapniju koja se bavi bilo cime, pa i prodajom zvaka a kamoli letenjem? Ja ne znam da bi Nudzeimu Recici ili sadasnjem direktoru ponudio posao u piljari a ne da budu direktori.
-
Timotije
#2017 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Croatia ima ekstra dobrih ponuda, povremeno,treba malo pratiti, tako da vec imam kupljenih par karata iz CPH-SJJ za 100-ak Eura. Za iduce ljeto letim za Split, karte za cijelu familiju (4 clana), para oko 550 Eura u udarnom terminu, juli mjesec. Takva sansa se ne propusta, BH Airlines jos u mislima nema predstavu o ljetnom redu letenja, imaju zato drugi. Svi, bukvalno svi.
Ovakvu priliku imaju jednom u stotinu godina, ukidanje viza je fantasticna, djabna reklama i za avio kompaniju doticne zemlje, koja to zna iskoristiti!
Jazuk onih finih stjuardesa,kakav im je menadjment, izuzetna ljubaznost i konstantan osmjeh na licu, naravno govorim za "nase" cure. Turkinjama je ustavom zabranjeno i da pomisle da se makar malo osmjehnu, ili "nedajboze" porazgavaraju sa putnikom, iritantna arogancija.
A nije im lako ni sa nasim djuturumima, to se sve konstantno prepipava za karte i pasose, ustaje u svaka doba
,napada zena da je nesto zaboravila, haos totalni
. Nisu jadni ljudi krivi sto starost provode u nekakvoj Skandinaviji. Posto uglavnom slijecu na dvije razlicite destinacije (Geteborg, Stokholm ili Copenhagen), to im se znalo desvati da ljudi izadju na pogresnoj "stanici"!
Pa ih ti kasnije fataj po aerodromu
Zato sad gledaju boarding pass na izlazu, mislim da smo jedina nacija koje kontrolisu na izlasku iz aviona!
Prica mi strjuardesa, nasi "pusaci" su i tome znali dohakati, uzmu od drugog boarding "samo da ispuse jednu, pa ih eto nazad",ma sou zivi
!
Ovakvu priliku imaju jednom u stotinu godina, ukidanje viza je fantasticna, djabna reklama i za avio kompaniju doticne zemlje, koja to zna iskoristiti!
Jazuk onih finih stjuardesa,kakav im je menadjment, izuzetna ljubaznost i konstantan osmjeh na licu, naravno govorim za "nase" cure. Turkinjama je ustavom zabranjeno i da pomisle da se makar malo osmjehnu, ili "nedajboze" porazgavaraju sa putnikom, iritantna arogancija.
A nije im lako ni sa nasim djuturumima, to se sve konstantno prepipava za karte i pasose, ustaje u svaka doba
Pa ih ti kasnije fataj po aerodromu
Prica mi strjuardesa, nasi "pusaci" su i tome znali dohakati, uzmu od drugog boarding "samo da ispuse jednu, pa ih eto nazad",ma sou zivi
- ljubav_aha
#2018 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
yes Croatia,nek' nisam jedinaTimotije wrote:Croatia ima ekstra dobrih ponuda, povremeno,treba malo pratiti, tako da vec imam kupljenih par karata iz CPH-SJJ za 100-ak Eura. Za iduce ljeto letim za Split, karte za cijelu familiju (4 clana), para oko 550 Eura u udarnom terminu, juli mjesec. Takva sansa se ne propusta, BH Airlines jos u mislima nema predstavu o ljetnom redu letenja, imaju zato drugi. Svi, bukvalno svi.![]()
Jazuk onih finih stjuardesa,kakav im je menadjment, izuzetna ljubaznost i konstantan osmjeh na licu, naravno govorim za "nase" cure. Turkinjama je ustavom zabranjeno i da pomisle da se makar malo osmjehnu, ili "nedajboze" porazgavaraju sa putnikom, iritantna arogancija.![]()
A nije im lako ni sa nasim djuturumima, to se sve konstantno prepipava za karte i pasose, ustaje u svaka doba,napada zena da je nesto zaboravila, haos totalni
. Nisu jadni ljudi krivi sto starost provode u nekakvoj Skandinaviji. Posto uglavnom slijecu na dvije razlicite destinacije (Geteborg, Stokholm ili Copenhagen), to im se znalo desvati da ljudi izadju na pogresnoj "stanici"!
Pa ih ti kasnije fataj po aerodromuZato sad gledaju boarding pass na izlazu, mislim da smo jedina nacija koje kontrolisu na izlasku iz aviona!
Prica mi strjuardesa, nasi "pusaci" su i tome znali dohakati, uzmu od drugog boarding "samo da ispuse jednu, pa ih eto nazad",ma sou zivi!
-
Kenan-sa
#2019 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Taj ti zivi na Svrakinom selu!!!jefferson wrote:Gdje ti zivis jebote?manki wrote:^^ U pravu si... Čak je i JAT kad su Srbijancima ukinuli vize, nudio letove od 19€ za sve evropske destinacije.. Na obraz BHairlinesu.![]()
![]()
- drndalo
#2020 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kad BH Airlines ne zna koliko im je veca prodaja avio karata povodom ukidanja viza za BH drzavljane, mogla bi im ona Vidovita Dzemila/Azira napraviti izvjestaj, sve gledajuc' u kasike, viljuske, solje, itd...
I jos to Avaz fino uoblici u "pismen" tekst...

I jos to Avaz fino uoblici u "pismen" tekst...

- drndalo
#2021 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja u takvim slucajevima fino otvorim kofer na sred aerodroma, i vadim te kile viska, ako nista drugo, iz principa... Pa ih onda zguram ili u rucni prtljag, ili pod misku... Ali EUR-e dusmanima za "visak" od 1-2-3 kg. ne dam... Namjerno mi treba malo duze vremena, da se red malo razvuce...DinoZe wrote:Na letu LH MUC-SJJ, sam u Minhenu imao 22KG i LH mi je naplatila jednu kilu vise.
Kada sam se vracao iz Sa imao sam isto 22KG i tip mi je rekao da im je LH rekla da nema toleranicje da moraju svaki gram preko 20KG naplatiti, tako da sam pukao jos 14EUR vise.
U Stokholmu sam imao jednom prilikom 4 kg. viska, i iako je zenu prije mene pustio sa 5 viska, a mene je zbog pasosa (pretpostavljam), ili zato sto sam mlad, lijep, pametan, visok, plav, htio "*ebavat' "... 10 minuta sam vadio stvari dok nisam nasao kombinaciju da u "gepek" ide 19.9 kg, ostalo mi je stalo u rucni, osim 2 majice, kratkih i dugih rukava, koje sam nosio pod rukom, "da se presvucem" u avionu... "*ebao je" on mene da to prebacujem, ali i ja njega sa 10 minuta zadrzavanja reda, i na kraju trijumfalnim osmjehom, uz opasku da je problem rijesen...
-
VjecitiStudent
#2022 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Fuj, i jos se hvali svojim 'podvigom'.drndalo wrote:Ja u takvim slucajevima fino otvorim kofer na sred aerodroma, i vadim te kile viska, ako nista drugo, iz principa... Pa ih onda zguram ili u rucni prtljag, ili pod misku... Ali EUR-e dusmanima za "visak" od 1-2-3 kg. ne dam... Namjerno mi treba malo duze vremena, da se red malo razvuce...
U Stokholmu sam imao jednom prilikom 4 kg. viska, i iako je zenu prije mene pustio sa 5 viska, a mene je zbog pasosa (pretpostavljam), ili zato sto sam mlad, lijep, pametan, visok, plav, htio "*ebavat' "... 10 minuta sam vadio stvari dok nisam nasao kombinaciju da u "gepek" ide 19.9 kg, ostalo mi je stalo u rucni, osim 2 majice, kratkih i dugih rukava, koje sam nosio pod rukom, "da se presvucem" u avionu... "*ebao je" on mene da to prebacujem, ali i ja njega sa 10 minuta zadrzavanja reda, i na kraju trijumfalnim osmjehom, uz opasku da je problem rijesen...
Bosnjo, iz aviona ga mozes prepoznati
-
Trebam te
#2023 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Upravo odgodjen let Istanbul Sarajevo, putnici odose u Hotel,drndalo wrote:Kad BH Airlines ne zna koliko im je veca prodaja avio karata povodom ukidanja viza za BH drzavljane, mogla bi im ona Vidovita Dzemila/Azira napraviti izvjestaj, sve gledajuc' u kasike, viljuske, solje, itd...![]()
I jos to Avaz fino uoblici u "pismen" tekst...![]()
Bolje je sa zapreznim kolima se vuci negdje nego koristiti BH Airlines i Turkish Airlines, koja smo mi blamaza sta god pokusamo uraditi
A gdje je taj BH Airlines direktor nekakv starudija sa obrvama iz 13 vijeka
- le piaf
#2024 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
nemojte biti toliki kompleksasi, od juce popodne nijedan avion nije sletio na sarajevski aerodrom, a lufthansa je otkazala danasnji let iz minhena! Lista vjerovatno nije konacna...Trebam te wrote:Upravo odgodjen let Istanbul Sarajevo, putnici odose u Hotel,drndalo wrote:Kad BH Airlines ne zna koliko im je veca prodaja avio karata povodom ukidanja viza za BH drzavljane, mogla bi im ona Vidovita Dzemila/Azira napraviti izvjestaj, sve gledajuc' u kasike, viljuske, solje, itd...![]()
I jos to Avaz fino uoblici u "pismen" tekst...![]()
![]()
Bolje je sa zapreznim kolima se vuci negdje nego koristiti BH Airlines i Turkish Airlines, koja smo mi blamaza sta god pokusamo uraditi![]()
![]()
A gdje je taj BH Airlines direktor nekakv starudija sa obrvama iz 13 vijeka
- drndalo
#2025 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ah, cuj, ocito tebe nikada nisu "ebavali" da platis npr. 28 EUR za 4 kg. prtljage "viska"... Ja kao sto rekoh, ne dam, zbog vise razloga, a posebno ne zato sto dovoljno putujem da znam da je 5 kg. najcesce tolerisano na vecini evropskih aerodroma, posebno kada letis sa legacy prevoznicima, a ne LCC-ima, posebno ne Ryan-om... Jos mi na moje oci pusti zenu sa 5 kg. viska, ali je kod mene problem 4 kg... I ja i ona imamo karte ekonomske klase, a kako sam je ja kupovao samo 5-6 dana prije leta, vjerovatno je placena skuplje nego kod te zene... I ja sam problem, ona nije...? E neces ga majci... Nabacim izgled glupe plavuse, i polako...VjecitiStudent wrote:Fuj, i jos se hvali svojim 'podvigom'.drndalo wrote:Ja u takvim slucajevima fino otvorim kofer na sred aerodroma, i vadim te kile viska, ako nista drugo, iz principa... Pa ih onda zguram ili u rucni prtljag, ili pod misku... Ali EUR-e dusmanima za "visak" od 1-2-3 kg. ne dam... Namjerno mi treba malo duze vremena, da se red malo razvuce...
Bosnjo, iz aviona ga mozes prepoznati
Na SJJ nisam jednom gledao da sami sluzbenici na check-in-u savjetuju putnicima kako da prepakuju kofere, ako im je jedan tezi, a drugi laksi, sto je po meni OK, jer je cijena takvog kilograma bezobrazno velika...
Za razliku od toga, nedavno u Briselu, ne rade automati za self-check-in, pa me posalju kod "tete" na salter... Iako je sama bila, jer je druga radila samo 1.klasu, i iako je bilo raznih budala u redu (zaboravi laptop u prtljagu koji ide u avion, pa skace na pokretnu traku, do kofera, da ga izvadi, i sl.), teta je maksimalno profesionalno odradila posao, ja nisam imao viska, ali par ljudi prije mene jeste, i nikome nije pravila nikakav problem, cak je i haman ljubazna bila... A u redu ispred saltera 40-ak ljudi... Uljudno se i ja zahvalih na ljubaznosti, zena se cak i nasmijala i klimnula glavom... Dakle, *ebu me cesto, obicno bez ikakvog razloga, rijetko kada imam priliku uzvratiti. Pa kad je prilika naletila, ja je iskoristih... Znam, kompleksi su to, moji, veliki, ali neka sam mu, pa makar me ti prozivao do svetog nikada...