F.K. Olimpik Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Arteta
#2002 Re: F.K. Olimpic
--------------------------------------Kapic--------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
---------------Misic-----------------Karic-----------------Djelmic------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------Vidovic-----------Duljevic---------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------
--------Ivetic-------------Regoje-------------Basic-----------Muharemovic--------
------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------Fejzic---------------------------------------------
-
jesenjin
#2004 Re: F.K. Olimpic
Posto je FK Gorazde dugo bila tema na ovom mjestu evo da vas informisem da je nakon nedolaska FK Olimpic u Gorazde, FK Gorazde dobilo novog predsjednika. Radi se o jednom milioneru, vlasniku Senigor.d.o.o. , covjeku koji je u FK Gorazde vec doveo 18 pojacanja medju kojima su igraci koji su igrali premijer ligu a ono sto posebno treba naglasiti jeste da su dosla i tri Brazilca.
Kako je izjavio ovaj novi predsjednik cilj Gorazda je da ove sezone izbore opstanak i ako se to dogodi da ce naredne sezone jurisati na premijer ligu...
Kako je izjavio ovaj novi predsjednik cilj Gorazda je da ove sezone izbore opstanak i ako se to dogodi da ce naredne sezone jurisati na premijer ligu...
- ultima_palabra
#2005 Re: F.K. Olimpic
A jel to definitivno otpala ta opcija?
-
jesenjin
#2006 Re: F.K. Olimpic
ultima_palabra wrote:A jel to definitivno otpala ta opcija?
Pa vidi, Olimpic i Gorazde su bili sve dogovorili medutim najveci problem je bila registracija kluba u BPK i prenos sredstava sa konto za sport budjeta BPK u visini od skoro pola miliona km iz razloga sto to nije bilo moguce posto Olimpic nije mogao izvrsiti registraciju kluba dok se sezona ne zavrsi.
Nakon toga uslijedli su pregovori sa bivsim sponzorom FK Gorazde i trazilo se od Senigora da bude sponzor. Medjutim vlasnik Senigora koji je ujedno i clan nogometnog saveza rekao je da nece biti sponzor i da je jedino zainteresovan za funkciju predsjednika kluba. Tako je i ucinjeno, novi predsjednik se pojavio na treningu i igracima dao do znanja sta mu je cilj i koji je razlog dolaska u klub. Dovedeno je 18 igraca a govorilo se i o gradnji stadiona koja bi trebala na polu sezoni dobiti licencu....
Eh sad , da li je definitivno sve gotovo kada je u pitanju Olimpic to ne mogu potvrditi... Dolaskom Senigora u klub sacinjena je i nova uprava koju cine Gorazdanski giganti tipa , prvevent , bekto precisa i slicno.... A moram ti reci da je atmosfera u gradu takva da su nekako svi hepi zbog cinjenice da Olimpic nije dosao.... Sva ova desavanja u klubu Gorazde govore nam da se pocelo raditi ozbiljno i ako se ovako nastavi FK Gorazde bi moglo biti novi clan premijer lige mozda vec naredne sezone....
- ultima_palabra
#2007 Re: F.K. Olimpic
Hvala na info
Znači putujući cirkus je do maja u Tuzli, a od maja ko zna gdje...
-
jesenjin
#2008 Re: F.K. Olimpic
Pa vidi, sto posto sam siguran da ce Gorazde izboriti opstanak iako zaostaje 4 boda za trecom ekipom sa zada. Mislim da trenutno imaju jednu od jacih ekipa u prvoj ligi federacije. Mnogo je love ulozeno nakon sto se saznalo da nece Olimpic doci u grad i sve mi to govori da od Olimpica nece biti nista. Medjutim , vidjece se.... Pare vrte gdje burgija nece. Ako Nijaz Gracic bude imao zelju da dodje u Gorazde on ce to uciniti , nadam se da si me shvatio. Mislim da ce biti interesantno na ljeto kada je u pitanju Olimpic i sva desavanja oko Gorazda a jos vise je stvar zakomplicirao Senad Islam vlasnik Senigora i novi predsjednik FK Gorazde.ultima_palabra wrote:Hvala na info![]()
-
sumirprimus
#2009 Re: F.K. Olimpic
damn,jel olimpik stvarno igra u tz??? 
-
EUROBIH
#2010 Re: F.K. Olimpic
igraće u tuzli,a trenirati u sarajevu.....ovaj mjesec takav je raspored da se u tuzli igra samo jedan meč i to u ovu subotu sa gradinom
-
aldinjo
#2011 Re: F.K. Olimpic
Iz federalne lige ispadaju sigurno četiri ekipe uključujući Krajišnik koji je odustao od takmičenja!jesenjin wrote:Pa vidi, sto posto sam siguran da ce Gorazde izboriti opstanak iako zaostaje 4 boda za trecom ekipom sa zada. Mislim da trenutno imaju jednu od jacih ekipa u prvoj ligi federacije. Mnogo je love ulozeno nakon sto se saznalo da nece Olimpic doci u grad i sve mi to govori da od Olimpica nece biti nista. Medjutim , vidjece se.... Pare vrte gdje burgija nece. Ako Nijaz Gracic bude imao zelju da dodje u Gorazde on ce to uciniti , nadam se da si me shvatio. Mislim da ce biti interesantno na ljeto kada je u pitanju Olimpic i sva desavanja oko Gorazda a jos vise je stvar zakomplicirao Senad Islam vlasnik Senigora i novi predsjednik FK Gorazde.ultima_palabra wrote:Hvala na info![]()
-
jesenjin
#2012 Re: F.K. Olimpic
Pa da imaju oni sest bodova zaostatka za Iskrom. Ali jedne sezone su imali i vise i kad su doveli komplet postavi ispostavilo se da su u proljetnom dijelu sezone bili ubjedljivo prvi na tabeli. I ove ce sezone biti isto neka dobiju kod kuce sve utakmice a dobice , i neka sa gostovanja donesu nekoliko pobjeda i to je opstanak. Mislim da iz Gorazda niko nece u proljetnom djelu odnijeti bodove jer svi znamo da se dosta utakmica unaprijed zavrsi....
-
herbion
#2013 Re: F.K. Olimpic
Koliko mi je poznato Gracic je izabrao TZ samo da postigne rezultat i izlazak u Evropu.Tezak raspored kao domacinu mu ne daje sigurnost da ce cilj postici ako utakmice igra na Otoci.
Gracic sigurno nece ici u GZ.
Gracic sigurno nece ici u GZ.
- ellaxaz
#2014 Re: F.K. Olimpic
Prije par godina kad je Olimpik trebao na Koševu da bude domaćin Želji, Gracić je pokušavao da se utakmica odigra bez publike, jer su tada navodno manji troškovi organizacije. Sad će npr. u Tuzlu da putuju i igrači oba kluba i navijači oba kluba, sve zbog manjih troškova.
- ultima_palabra
#2015 Re: F.K. Olimpic
ellaxaz wrote:Prije par godina kad je Olimpik trebao na Koševu da bude domaćin Želji, Gracić je pokušavao da se utakmica odigra bez publike, jer su tada navodno manji troškovi organizacije. Sad će npr. u Tuzlu da putuju i igrači oba kluba i navijači oba kluba, sve zbog manjih troškova.
- ellaxaz
#2016 Re: F.K. Olimpic
Razmišljalo se i o vuckovima, sendviči i tako to.ultima_palabra wrote:ellaxaz wrote:Prije par godina kad je Olimpik trebao na Koševu da bude domaćin Želji, Gracić je pokušavao da se utakmica odigra bez publike, jer su tada navodno manji troškovi organizacije. Sad će npr. u Tuzlu da putuju i igrači oba kluba i navijači oba kluba, sve zbog manjih troškova.
-
EUROBIH
#2017 Re: F.K. Olimpic
+ulaznica 10 KM sa željomellaxaz wrote:Razmišljalo se i o vuckovima, sendviči i tako to.ultima_palabra wrote:ellaxaz wrote:Prije par godina kad je Olimpik trebao na Koševu da bude domaćin Želji, Gracić je pokušavao da se utakmica odigra bez publike, jer su tada navodno manji troškovi organizacije. Sad će npr. u Tuzlu da putuju i igrači oba kluba i navijači oba kluba, sve zbog manjih troškova.
NEPROCJENLJIVO
-
aldinjo
#2018 Re: F.K. Olimpic
Čestitam igračima Olimpica na pobjedi sa igračem manje! 
-
jesenjin
#2019 Re: F.K. Olimpic
Evo obistinilo se ono sto sam govorio, da Olimpic nece imati podrsku u Tuzli.Vukovi' su do pobjede došli s igračem manje i nakon što su gubili 0:1.
Utakmica, koju je pratilo nekoliko stotina gledalaca....
Olimpic nece moci ostati u Tuzli i naredne sezone ce biti protjerani iz tog grada...... pozz
Utakmica, koju je pratilo nekoliko stotina gledalaca....
Olimpic nece moci ostati u Tuzli i naredne sezone ce biti protjerani iz tog grada...... pozz
- karanana
#2020 Re: F.K. Olimpic
Ja vise fakat ne znam ni gdje oni igraju. Neko danas rece da su u gorazdu.
- burekodsira
#2021 Re: F.K. Olimpic
rekoh ti ja na drugom pdf ispisi se s forumakaranana wrote:Ja vise fakat ne znam ni gdje oni igraju. Neko danas rece da su u gorazdu.
vezano za tekmu naravSKI je igraTa u Tuzli, nadam se ipak da ce nesta biti od kakvog premijerligasa sljedece sezone u GZ
-
jesenjin
#2022 Re: F.K. Olimpic
burekodsira wrote:rekoh ti ja na drugom pdf ispisi se s forumakaranana wrote:Ja vise fakat ne znam ni gdje oni igraju. Neko danas rece da su u gorazdu.![]()
vezano za tekmu naravSKI je igraTa u Tuzli, nadam se ipak da ce nesta biti od kakvog premijerligasa sljedece sezone u GZ
Nema od Olimpica nista u Gorazdu.... Nije kriv Gracic kriva je vlast iz Gorazda....
-
jesenjin
#2023 Re: F.K. Olimpic
Fenan Salcinovic bivsi igrac Olimpica a sada Sandjeforda govori o svom bivsem klubu.......
Vaš zadnji klub je bio Olimpic, kako je došlo do raskida ugovora?
"Zadnjih pet mjeseci nosio sam dres Olimpica. To je najveći cirkus u mojoj dosadašnjoj karijeri. Za pet mjeseci sam dobio 60 posto jedne plate. Po meni je to jedan klub koji slovi kao uređen, ali je jako daleko od toga. Pa pogledajte samo sve bolje igrače koji su igrali u evropskim klubovima, koliko njih je imalo ozbiljnu minutažu u Olimpicu? Nemaju uslove da budu uređen klub, oprema se nosi kući i pere, ima tu još mnogo toga, šlag na tortu je šef stručnog štaba koji je dok sam ja bio tu vrijeđao igrače, nakon svega ja mogu definitvno reći da je to najveća greška moje karijere."
"Zadnjih pet mjeseci nosio sam dres Olimpica. To je najveći cirkus u mojoj dosadašnjoj karijeri. Za pet mjeseci sam dobio 60 posto jedne plate. Po meni je to jedan klub koji slovi kao uređen, ali je jako daleko od toga. Pa pogledajte samo sve bolje igrače koji su igrali u evropskim klubovima, koliko njih je imalo ozbiljnu minutažu u Olimpicu? Nemaju uslove da budu uređen klub, oprema se nosi kući i pere, ima tu još mnogo toga, šlag na tortu je šef stručnog štaba koji je dok sam ja bio tu vrijeđao igrače, nakon svega ja mogu definitvno reći da je to najveća greška moje karijere."
- shake69
#2024 Re: F.K. Olimpic
Mislim da lik malo pretjeruje iako kod Gracica ima svasta. Nije on bio starter uopce pa su ga i mogli zavlaciti s lovom a da je tako lose kako prica ne bi ta ekipa igrala zapazenu ulogu u PL i bila ozbiljni kandidat za izlazak na evropsku scenu.jesenjin wrote:Fenan Salcinovic bivsi igrac Olimpica a sada Sandjeforda govori o svom bivsem klubu.......
- Logovan
#2025 Re: F.K. Olimpic
Ma jok ba Salčinoviću, ti griješiš, to ti je najorganizovaniji klub u ligi.jesenjin wrote:Fenan Salcinovic bivsi igrac Olimpica a sada Sandjeforda govori o svom bivsem klubu.......