BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Luke Perry

#2001 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Luke Perry »

Magath i Husnija Fazlic su prijatelji jos od igrackih dana. Nista nije slucajno.
dnaxy

#2002 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by dnaxy »

hidrant wrote:
dnaxy wrote:kako izgleda spahic prelazi u salke..hoce ga magath..pise bild zeitung..ovdje ce nesto bit..oni su uvijek dobro informisani.. :thumbup: :bih:

iako ne volim salke ,drago mi je za spahica..dobar igrac a i radnik,puno srca ima..bas bi bio dobar za gelzenkirhen :bih:
Shalke ima odlicnu ekipu i vjerovatno ce se boriti za titulu,naravno uz Bayern.
ko i zadnje sezone :D
simonese

#2003 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by simonese »

Schalke ima k...... ekipu,prosjek kao Hamburger,Werder,Leverkusen .......
Richard Peti

#2004 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Richard Peti »

simonese wrote:Schalke ima k...... ekipu,prosjek kao Hamburger,Werder,Leverkusen .......
pa dobro, bolje mu je i tamo nego nigdje
pogotovo sto je Magat trener

Ibricic u Hamburg, Stilic u Herthu i Spahic u Shalke, po nasu reprezentaciju super
dnaxy

#2005 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by dnaxy »

dzemmo wrote:
simonese wrote:Schalke ima k...... ekipu,prosjek kao Hamburger,Werder,Leverkusen .......
pa dobro, bolje mu je i tamo nego nigdje
pogotovo sto je Magat trener

Ibricic u Hamburg, Stilic u Herthu i Spahic u Shalke, po nasu reprezentaciju super
ma to su sve nagadjanja..trebamo cekat da potpisu pa da se probiju tamo..nije ni to tako lako..
bijelo_dugme

#2006 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

Slazem se, mislim da bi ipak trebo izabrati Mancester ili Barcelonu :oops:
Richard Peti

#2007 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Richard Peti »

nadati se najboljem

:bih:
simonese

#2008 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by simonese »

bijelo_dugme wrote:
Slazem se, mislim da bi ipak trebo izabrati Mancester ili Barcelonu :oops:
ovo sam mislio opcenito a za Spahica je Schalke odlican izbor
hidrant

#2009 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by hidrant »

Schalke ce biti prvak slj. godine.
Imaju najbolju ekipu u Njemackoj.
bijelo_dugme

#2010 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

Evo Milan pomladjuje ekipu sa Nedvedom.

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... team-agent :-)

Reko sam vam da ovo sranje od kluba nije za Dzeku ;-)
Art-Vandaley

#2011 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Art-Vandaley »

liverpool zainteresovan za dzemala berberovica!
Socijalista

#2012 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Socijalista »

Art-Vandaley wrote:liverpool zainteresovan za dzemala berberovica!
pocelo je lupanje :-D
bijelo_dugme

#2013 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by bijelo_dugme »

Džemal Berberović is considered as one of the most promising Bosnian internationals.
http://en.wikipedia.org/wiki/D%C5%BEema ... rovi%C4%87 :lol:
armin_tz

#2014 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by armin_tz »

Jao!! Ko je dodo ono muda...
Ridjobrki

#2015 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

Džemal Berberović is considered as one of the most promising Bosnian internationals. He is know for having a big "muda", which, in bosnian, means he has a lot of guts. He would put his head where someone wouldn't put his leg.
Klinče Istvude... :roll:

:lol: :lol: :lol:

Wikipedija je čudo od tehnike: "ima golema muda i meće glavu đe neko ne bi nogu"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
armin_tz

#2016 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by armin_tz »

btw ja znam ko ej to dodo :D

ja sam
Ridjobrki

#2017 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

A ko je da je mogao je onda dodati i da "his crosses often end up in ku'ruzi". :roll:
armin_tz

#2018 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by armin_tz »

Ridjobrki wrote:A ko je da je mogao je onda dodati i da "his crosses often end up in ku'ruzi". :roll:
ja sam za muda, eto i ovo sam dodo :D
-danTe-

#2019 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by -danTe- »

His nickname is "Džemica, the cornfield guy". He got this nickname because his crosses often end up in ku'ruzi.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jeste djubrad :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zalizani

#2020 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

Nemanja Supić na Kipru
Nemanja supić, koji je na golu bh. reprezentacije zamijenio Kenana Hasagića u naredne dvije godine branit će za kiparski Anortozis.

Transfer doskorašnjeg golmana Javora iz Ivanjice završio je sarajevski menadžer Nermin Čengić.

- Dogovorili smo saradnju na dvije plus jednu godinu mada sam uvjeren da će već nakon prve sezone, Supića tražiti najbogatiji grčki klubovi - rekao nam je Čengić.

Supić od danas nastavlja pripreme sa nogometnom reprezentacijom za utakmice sa Selekcijom novinara u Sarajevu i reprezentacijom Omana u francuskom Kanu.

- Nastupi bh. reprezentacije su mi pomogli da napravim inostrani trasnfer. Zbog toga sam zahvalan selektoru Blaževiću i našim navijačima - kazao je Supić.
Sve u svemu,dobar deal menadžera i saveza. :thumbup:
Ridjobrki

#2021 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

zalizani wrote:
Nemanja Supić na Kipru
Nemanja supić, koji je na golu bh. reprezentacije zamijenio Kenana Hasagića u naredne dvije godine branit će za kiparski Anortozis.

Transfer doskorašnjeg golmana Javora iz Ivanjice završio je sarajevski menadžer Nermin Čengić.

- Dogovorili smo saradnju na dvije plus jednu godinu mada sam uvjeren da će već nakon prve sezone, Supića tražiti najbogatiji grčki klubovi - rekao nam je Čengić.

Supić od danas nastavlja pripreme sa nogometnom reprezentacijom za utakmice sa Selekcijom novinara u Sarajevu i reprezentacijom Omana u francuskom Kanu.

- Nastupi bh. reprezentacije su mi pomogli da napravim inostrani trasnfer. Zbog toga sam zahvalan selektoru Blaževiću i našim navijačima - kazao je Supić.
Sve u svemu,dobar deal menadžera i saveza. :thumbup:
Ajebajiga da nije dobro branio u klubu i repki ne bi ga kupili sigurno...

Mi imamo Srbina
Što na golu stoji
Ime mu je Nemanja
Nikog se ne boji

:bih: :bih: :bih:
cyprus

#2022 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by cyprus »

Samo naprijed Nemanja :D :thumbup: :thumbup: :bih:
zalizani

#2023 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by zalizani »

Nije problem u Nemanji,sreća pa se ova "avantura" dobro završila po reprezentaciju.Ovo pokazuje da se savez i menadžeri nemiću sa istog mjesta,i ja im od srca cestitam. :mrgreen:
Tulić strikes again,simpatican čovjek :) :
Na nje­go­vom su po­pi­su in­ter­na­ci­onal­ci iz Nje­ma­čke, Aus­tri­je, Švi­car­ske; Ome­ro­vić, Ma­lić, Ča­mav­dić... .

- Svi će do­bi­ti šan­su. Sa ne­ki­ma će­mo raz­go­va­ra­ti, pra­ti­ti nji­ho­vu for­mu i zva­ti ih za oku­plja­nje i uta­kmi­cu sa Slo­ve­ni­jom. Sva­ka uta­kmi­ca, sva­ki tre­ning, sva­ko oku­plja­nje je dra­go­cje­no.

Bi­lo bi do­bro ako bi čel­ni­ci Sa­ve­za, prven­stve­no čla­no­vi Pred­sje­dniš­tva, ima­li slu­ha za mla­du se­le­kci­ju. To je "pred­so­blje" A ti­ma. Uos­ta­lom, Dže­ko, Ibi­še­vić, Sa­li­ho­vić, Ibri­čić pro­šli su ovaj fil­ter. Oni su go­di­na­ma ra­di­li i ra­sli sa Ibrom Zu­ka­no­vi­ćem i Bra­ni­mi­rom Tu­li­ćem. Spo­me­nu­ti kvar­tet da­nas či­ni oko­sni­cu Bla­že­vi­će­vom ti­ma. Iz­vje­sno je da će za ko­ju go­di­nu nji­ho­vim sto­pa­ma kre­nu­ti Še­hić, Ki­so, Šu­njić, M. i N. Pe­jić, Be­kić, Šov­šić, Zec, Mu­jić, Bre­ka­lo, Ome­ro­vić, Ha­sić, Dža­fić, Hu­sić, Be­dak, Ma­lić, Pan­dža, De­mić... . Za­to Tu­lić sa nes­trplje­njem oče­ku­je oku­plja­nje u augus­tu, gdje bi tes­ti­rao sve na­še "di­ja­spor­ce", ka­ko ni­ko ne bi os­tao za­pos­tav­ljen.
anlayan12

#2024 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by anlayan12 »

zalizani wrote:Nije problem u Nemanji,sreća pa se ova "avantura" dobro završila po reprezentaciju.Ovo pokazuje da se savez i menadžeri nemiću sa istog mjesta,i ja im od srca cestitam. :mrgreen:
Tulić strikes again,simpatican čovjek :) :
Na nje­go­vom su po­pi­su in­ter­na­ci­onal­ci iz Nje­ma­čke, Aus­tri­je, Švi­car­ske; Ome­ro­vić, Ma­lić, Ča­mav­dić... .

- Svi će do­bi­ti šan­su. Sa ne­ki­ma će­mo raz­go­va­ra­ti, pra­ti­ti nji­ho­vu for­mu i zva­ti ih za oku­plja­nje i uta­kmi­cu sa Slo­ve­ni­jom. Sva­ka uta­kmi­ca, sva­ki tre­ning, sva­ko oku­plja­nje je dra­go­cje­no.

Bi­lo bi do­bro ako bi čel­ni­ci Sa­ve­za, prven­stve­no čla­no­vi Pred­sje­dniš­tva, ima­li slu­ha za mla­du se­le­kci­ju. To je "pred­so­blje" A ti­ma. Uos­ta­lom, Dže­ko, Ibi­še­vić, Sa­li­ho­vić, Ibri­čić pro­šli su ovaj fil­ter. Oni su go­di­na­ma ra­di­li i ra­sli sa Ibrom Zu­ka­no­vi­ćem i Bra­ni­mi­rom Tu­li­ćem. Spo­me­nu­ti kvar­tet da­nas či­ni oko­sni­cu Bla­že­vi­će­vom ti­ma. Iz­vje­sno je da će za ko­ju go­di­nu nji­ho­vim sto­pa­ma kre­nu­ti Še­hić, Ki­so, Šu­njić, M. i N. Pe­jić, Be­kić, Šov­šić, Zec, Mu­jić, Bre­ka­lo, Ome­ro­vić, Ha­sić, Dža­fić, Hu­sić, Be­dak, Ma­lić, Pan­dža, De­mić... . Za­to Tu­lić sa nes­trplje­njem oče­ku­je oku­plja­nje u augus­tu, gdje bi tes­ti­rao sve na­še "di­ja­spor­ce", ka­ko ni­ko ne bi os­tao za­pos­tav­ljen.

koji Čamavdić sad...?
Ridjobrki

#2025 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post by Ridjobrki »

Evo jedne fantastične vijesti!

Jedan od zaključaka Kongresa FIFA koji je održan na Bahamima prije par dana se odnosi na promjenu prava odabira reprezentacije za igrače sa dvojnim državljanstvom. Navodno je sve pogurao Alžir koji je gubio igrače koji su nastupali za mlade francuske selekcije. Odluka je prošla sa 58% glasova i kaže kako igrači koji nastupe za seniorsku reprezentaciju ostaju vezani za tu reprezentaciju dok igrači koji su nastupali za U-21 i mlađe kategorije i dalje zadržavaju pravo nastupa za drugu reprezentaciju ukoliko ne nastupe za seniorski tim!!!

Ovo je najbolja vijest koja je mogla doći iz FIFA, znate li šta ovo znači za BiH??? Ne moramo se više bojati otimanja igrača i možemo računati na neke koje smo već halalili!!!

Mislim da sam za muštuluka... :D :D :D

Po ovome recimo Medunjanin može igrati za BiH, možda i Begović jer je bio pozivan ali nije nastupio za Kanadu...

http://www.worldcupblog.org/world-footb ... gress.html

[quote]
Change of association (art. 18 of the Regulations Governing the Application of the FIFA Statutes)

58% of the Congress members approved an amendment to the current article. So far, players eligible to change associations in order to play for another national team could only do so until their 21st birthday. The Congress has now decided to lift this age limit, but has maintained all the other provisions of art. 18. [/quote]

Ne znam kako u našim medijima još nema ništa o ovome... Ah, da... Kongrese FIFA prate samo ljudi iz Saveza a dok oni skontaju...
Locked