Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bitte_Halt_ja_ja wrote:Neki dan sam vidio telemach likove caprkaju kablove kod mosta sa strane USaid-a na grbavici. Ne znam sta rade tu ali se nadam da ce telemach provuci svoje kablove kroz grbavicu sto prije.
Provuk'o
http://telemach.ba/Obavjesti/669/Novi+s ... vici.shtml
Poštovani,
Zbog velikog interesovanja stanara Grbavice, kompanija Telemach od danas pruža usluge i na tom području.
Pozivaju se stanari Grbavice da iskoriste akcijsku ponudu priključenja na kablovsku televiziju za 1 KM do 31.01.2011, ili da se besplatno priključe na Internet ili digitalnu D3 televiziju uz potpisivanje ugovora na 12 mjeseci
Zna li iko mogul se kako otkljucati HBO ili Arena sportovi jer ovi papci is Hs-a nece da prodaju CL module, a ja im necu kupovati ono smece od recivera
Mislim da taj TV nema MPEG4 DVB-C tuner. Znaci ne mogu HD kanali na njemu. sorry
tv ima i dvb-c i dvb-t tuner i full HD je
ali nemam slike na hd kanalima vec samo ton
Pa to sam ti i napisao. TV ti je full HD. Znaci da moze prikazati sliku u HD formatu preko HDMI ulaza.
Znam da imas DVB-C tuner ali on je vjerovatno MPEG-2 specifikacije, znaci da moze prikazati samo SD programe.
HD DVB kanali zbog vece kolicine infromacija koriste MPEG-4 kompresiju, i tuner treba da bude u specifikacijama DVB-C MPEG4. Isto se odnosi i na DVB-T tuner.
Nema razloga za brigu jer ce zamjena HS receivera rijesiti tvoj problem. Mislim na nove HD receivere kojim ce zamjeniti ovo staro smece.
Sony Bravia KDL-40ZX402
Panel TV - LCD - 40" Display - Full HD - HD ready - 16:9 - HDMI Interface - DVB-T (MPEG4) - DVB-C (MPEG4)[/b]
Spisak kanala koje imam na digitali bez resivera:
SCI FI
EUROSPORT
EUROSPORT 2
EUROSPORTNEWS
SUPER RTL
DISNEY HD
DUCK TV
MOTORS TV
KIKA
MEZZO
DW TV EUROPA
TV1000
ZDF
NOVA TV
HRT1
HRT2
RTL TELEVIZIJA
B92
DM SAT
OTV VALENTINO
OBN
RTRS
VIVA GERMANY
WORL FASHION
HEMA
BABY TV
FINE LIVING NET
VIVA
RAI1
RTL TELEVISION
VOX
TVE
RAI SCUOLA
DAS ERSTE
REALITY EMEA
HAYAT
NACIONAL GEOGRAPHIC
AJ JAZZERA
CNN
RTV MONTENEGRO
TRT TURK
MTV ADRIA
Sad procitaH OVOoooo... Citat: "Strpite se ljudi cuo sam sad HS se ujedinjuje sa ova 3 operatera tj sa Telemachom i prebacivanje na Telemach ce kostat marka meni sad rece komsija koji radi kod njih." http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=1575
Dezinformacija ili "PRAVA" informacija...ostaje da se vidi???
Jaooo ljudi sinoc slucanjo prelista Tv, kad on sam nasao te HD kanale. Bila utakmica na ARD-u Leverekusen - Dotmund tek sam onda primjetio da u sustini ono prije sto sam konto da je dobro,ustvari je karina
Pa ne znam kako bi drugacije prenosio HD kanale. Frekventni opseg od 8 MHz po transporderu ne bi bio dovoljan ni za jedan HD kanal u MPEG-2 kompresiji. Zbog toga HD kanali i idu u MPEG-4 na DVB-T, DVB-S i DVB-C.
Nogatrans wrote:Jaooo ljudi sinoc slucanjo prelista Tv, kad on sam nasao te HD kanale. Bila utakmica na ARD-u Leverekusen - Dotmund tek sam onda primjetio da u sustini ono prije sto sam konto da je dobro,ustvari je karina
Hehe. Pa napokon docekase mase da vide sta je HD . Pitanje je: kada se to bude naplacivalio, da li vrijedi dati dodatnih 6 KM za ovo. Nema nekog sadrzaja koji bi me posebno privukao, osim na ARD, pokoja tekma i skijanje.
Preko SETUP-a ako je SONY. Pronadji pretraživač samo za digitalne kanale i on ce ih sve pronaći.
Nakon što scenira sve kanale od 1-100% pritisnuti tipku OK i biće svi kanali poredani. Naravno, naići ćeš na kanale koji su kodirani ali jbg ne može se sve imati.
Sony Bravia KDL-40ZX402
Panel TV - LCD - 40" Display - Full HD - HD ready - 16:9 - HDMI Interface - DVB-T (MPEG4) - DVB-C (MPEG4)[/b]
Spisak kanala koje imam na digitali bez resivera:
SCI FI
EUROSPORT
EUROSPORT 2
EUROSPORTNEWS
SUPER RTL
DISNEY HD
DUCK TV
MOTORS TV
KIKA
MEZZO
DW TV EUROPA
TV1000
ZDF
NOVA TV
HRT1
HRT2
RTL TELEVIZIJA
B92
DM SAT
OTV VALENTINO
OBN
RTRS
VIVA GERMANY
WORL FASHION
HEMA
BABY TV
FINE LIVING NET
VIVA
RAI1
RTL TELEVISION
VOX
TVE
RAI SCUOLA
DAS ERSTE
REALITY EMEA
HAYAT
NACIONAL GEOGRAPHIC
AJ JAZZERA
CNN
RTV MONTENEGRO
TRT TURK
MTV ADRIA
shlaufe citaj hs ne tv
citaj oprema hs-a jeli kompresuje u mpeg4 ili mpeg2 ili cak mpeg1
Pa ne znam kako bi drugacije prenosio HD kanale. Frekventni opseg od 8 MHz po transporderu ne bi bio dovoljan ni za jedan HD kanal u MPEG-2 kompresiji. Zbog toga HD kanali i idu u MPEG-4 na DVB-T, DVB-S i DVB-C.
pa ne mora 100% znaciti da ti hs daje orginalni hd
znas i sam da sada postoji milion programa opreme koja ce i hd napraviti skoro pa kao sd ili nesto izmedju a za to koristiti mpeg2 ili kao sto rekoh cak i mpeg1 al ne vjerujem da su toliko pali
isto tako prica oko digitalizacije bih sto se tice tv-a znam da je bilo hoce li mpeg2 ili mpeg4
doduse posto je to jos sveukupno mrtvo slovo na papiru je zasad to najmanji problem
znas i sam da sada postoji milion programa opreme koja ce i hd napraviti skoro pa kao sd ili nesto izmedju a za to koristiti mpeg2 ili kao sto rekoh cak i mpeg1 al ne vjerujem da su toliko pali
isto tako prica oko digitalizacije bih sto se tice tv-a znam da je bilo hoce li mpeg2 ili mpeg4
doduse posto je to jos sveukupno mrtvo slovo na papiru je zasad to najmanji problem
otiso im na kafu na trg heroja: bio, vidio i odusevljen!
1. kod mene na panasonicu se mora izabrati kao država švedska ili finska i tek tada radi dvbc tuner
2. pitanje: ona glupost od HS-ovog stb-a mi javlja da je istekla kartica za digitalne kodirane kanale..
je li neko imao sličan problem? može li se tražiti od njih da se zamjeni za stb sa hdmi priključkom jer su i zvuk i slika katastrofa preko postojećeg stb-a...
Ma sve stoji. Ali generalno mislim da HS koliko god ga kudili nije bas upropastavao izvorni signal na digitalnoj. Ukoliko na kanalu postoji vise izbora jezika za titlove,vise audio izvora, 5.1 audio, EPG, sve se moglo koristiti, tj nista nisu rezali. Vjerovatno imaju dovoljno opreme da ne stede sirok frekventni spektar koji imaju za DVB-C.Dok opet sa nekim kanalima tipa Nova, RTL HR imaju jako los kvalitetu signala.
pa ne znam zato sam na pocetku i pitao jeli koristi mpeg4 ili nize
neko rece da je bio vidio i odusevljen
znaci koristi mpeg4
ne znam znate li slucajno da mpeg2 ima bolji kvalitet slike od mpeg4 jer je mpeg 2 "namjenjen" dvd-u dok je mpeg4 namjenjen streamingu zato jer su velicine fajlova manji od mpeg2 istog sadrzaja
p.s. evo sada bas gledam hd od das erste i cudi me zasto nema raspored programa kad pritisnem ( pretpostavljam da znas na sta mislim ono koja je emisija sada koja ce kasnije itd) dok na obicnom das erste to ima
sad mi to dade sumnju u ovoga sto je posjetio da nije vidio nesto skroz drugo
respo wrote:
p.s. evo sada bas gledam hd od das erste i cudi me zasto nema raspored programa kad pritisnem ( pretpostavljam da znas na sta mislim ono koja je emisija sada koja ce kasnije itd) dok na obicnom das erste to ima
sad mi to dade sumnju u ovoga sto je posjetio da nije vidio nesto skroz drugo
Ma znam na sta mislis. EPG Electronic Program Guide. Ne radi ni meni ni na jednom HD kanalu