Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

noviclan

#2001 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by noviclan »

Realno cevapi su smece jer nikad ne znas sta je u njima uzmes tanjir graha i mirna backa
Porodice Foht

#2002 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Porodice Foht »

Nisam kod Kurte bio dugo, kakvi su mu cevapi sada?
duga puska

#2003 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by duga puska »

MaxPayne wrote:da namiri štetu trpa soju u ćevape,standardna priča kod nas
Kako lupate, ti primjetio soju u njegovom cevapu?
mistek

#2004 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mistek »

Porodice Foht wrote:Nisam kod Kurte bio dugo, kakvi su mu cevapi sada?
Čudni. :D Ne znam kako definisati drugačije. Može biti da je ono kvalitetnije od svih ostalih, ali meni možda baš zato djeluje čudno za ćevap.
Kako god, ultra minus za veličinu. Mislim da je apsolutni rekorder u gradu u negativnom smislu. :D Znači, od desetke se ne može najesti ni dijete od 5 godina :D
AmiĐa_Idriz

#2005 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by AmiĐa_Idriz »

Xavier1 wrote:
racionalista wrote:Kod Beska su me razočarali po pitanju higijene. Neki dan navrnuh na porciju i dok sam čekao da budu gotovi kod njih je bilo ko na autobuskoj stanici. Gospođa što je spremala ćevape je paralelno uz to i jela i pričala sa nekakvom komšinicom. Na kraju ćevapi nisu ličili ni na šta. Ostale dvije su pušile svo vrijeme i bile na relaciji WC-kuhinja, vrh je bio kad je jedna od njih lepine počela da reda odma na izlasku iz WC-a. Isto tako oni što razvoze narudžbe non stop ulaze u kuhinju i idu iza pulta gdje im realno nije mjesto. Na kraju je jedan od njih nakon sto je rashodovao lovu i dok je cekao da stigne nova narudzba uzeo da umotava escajg u salvete, naravno ruke nije oprao prije toga. Minus im je ko kuća zbog toga.
Vjerujem da je kod svih slicno. Kod pekara isto tako. Samo ne treba razmisljati o tome. :lol:
Naravno da je', ako ne kod svih onda kod velikog broja istih...jbg :mrgreen:
duga puska

#2006 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by duga puska »

mistek wrote:
Čudni. :D Ne znam kako definisati drugačije. Može biti da je ono kvalitetnije od svih ostalih, ali meni možda baš zato djeluje čudno za ćevap.
Kako god, ultra minus za veličinu. Mislim da je apsolutni rekorder u gradu u negativnom smislu. :D Znači, od desetke se ne može najesti ni dijete od 5 godina :D
Ni mene Kurto cevap nije dojmio, a tek njegov doner mi je bio ispod prosjeka. Recimo Dzenita je zanimljiva po pitanju cevapa i sudzukice. Totalno je drugačija od ostalih i mislim kvalitativno da je iznad carsijskog prosjeka. Bas je mesno sve :D .
A sto neko spomenu higijenu, o tome je najbolje ne razmišljati :D . Mislim da bi se po tom pitanju na rijetka mjesta moglo izaci i jesti, mislim imalo muhanat insan
muha_sa

#2007 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

Dzenitu Eno drži--zanat od najboljih ucio :-D birvaktile kod Haseta u devetki radio :)

cevape jedem u nekdašnjem Sportu a sad Hodzic A----vežu me lijepe uspomene za tu radnju :D
tempuser

#2008 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tempuser »

duga puska wrote:Recimo Dzenita je zanimljiva po pitanju cevapa i sudzukice. Totalno je drugačija od ostalih i mislim kvalitativno da je iznad carsijskog prosjeka. Bas je mesno sve :D .
Nedavno sam 2 x pojeo cevape kod Dzeniti, cevapi su bili dobri (jedan tehnolog kojeg poznajem i koji od cevapa pravi rocket science tvrdi da je on jedan od rijetkih koji ne koristi juznoamericko smrznuto meso), ali sam oba puta dobio bajat somun koji nije bio naparen sto mi je pokvarilo utisak, a porciju sam dobio u keramickom tanjiru sto je ubilo osjecaj da jedem u cevabdzinici.
Reglan

#2009 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Reglan »

Koliko su vapace kod Dzenite
tempuser

#2010 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tempuser »

Valjda 7, nisam siguran, nikad nije samo porcija cevapa, vazda je jos jedna-dvije petice, sok, kisela, ovo-ono...
muha_sa

#2011 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

tempuser wrote:Valjda 7, nisam siguran, nikad nije samo porcija cevapa, vazda je jos jedna-dvije petice, sok, kisela, ovo-ono...
pokvariš cevape :-) :D
MaxPayne

#2012 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by MaxPayne »

Reglan wrote:Koliko su vapace kod Dzenite
7 KM su
Porodice Foht

#2013 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Porodice Foht »

mistek wrote:
Dobro je znati, hvala. :thumbup: Kurto stipsa i zato treba cijenigi cevape u Petici, Zelji...
tempuser

#2014 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tempuser »

muha_sa wrote:
tempuser wrote:Valjda 7, nisam siguran, nikad nije samo porcija cevapa, vazda je jos jedna-dvije petice, sok, kisela, ovo-ono...
pokvariš cevape :-) :D
Petice, sokovi i kisele nisu moj resor! :lol:
tap3ah75

#2015 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tap3ah75 »

Zmaj na željezničkoj .... otišao da vidim i probam jer je neko ovdje hvalio čevape.

Ono je zlo .... grozno. Pojesti nisam mogao.

Išao na pitu poslije na popravni. :lol:
racionalista

#2016 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by racionalista »

tap3ah75 wrote:Zmaj na željezničkoj .... otišao da vidim i probam jer je neko ovdje hvalio čevape.

Zmaj na stanici se žestoko pokvario otkako su počeli stizati migranti. Gazda valjda skužio da može na njima zaraditi pa je počeo smeće prodavati. Ne treba tamo ići nikako .
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2017 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mk ultra »

Nije ni onaj drugi daleko... :run:
moonca

#2018 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by moonca »

podrigujem joscevape iz zmaja koje sam u subotu jeo, jesu dobri kao da sam ih sad pojeo :mrgreen:
:zoka:
To su cevapcici platis ih da traju i traju a ne ko neki sutra ih odmah izbacujes
Image
JThomas

#2019 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

a vala da je nekad bio nešto dobar, ni to ne znam. bio je dobar kad si pjan u neka doba. ali tad je sve dobro.
ITNet

#2020 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by ITNet »

Bio kod Beska usput neki dan jer sam nesto zavrsavao blizu, uzmem jednu peticu res pecenu tako mi je dobro legla da sam morao uzeti jos jednu :D
tempuser

#2021 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tempuser »

JThomas wrote:a vala da je nekad bio nešto dobar, ni to ne znam. bio je dobar kad si pjan u neka doba. ali tad je sve dobro.
Sjo isjedne li sta bolje od holesterola kad si pipa! :lol:
Prije jedno 15 i vise god u sitne sate smo redovni bili u ER-u, ispod stepenica u Pasazu u Titovoj, ja ne znam jel ista bolje sjedalo od njihovog cizburgera koji je vjerovatno bio bezzeze da ga jedes trijezan.
Revolucionar ★

#2022 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Revolucionar ★ »

Specijal ima fantasticne cevape, nikad prepeceni, nikad promjena oblika, teksture, sve pohvale. Mrkva fenseraj obicni postala. Mrkvi i Zelji se moze veliki prigovor napravit u ljetnoj sezoni za doslovno istjerivanje gostiju iz cevabdzinice kako bi druga musterija sjela. Doslovno ti halale 15 minuta, i odmah pocne "domacica" siktat iznad glave i cekat da pojedes zadnji zalogaj, da nosi sve ispred tebe :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2023 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

specijal i zmaj na stanici su najgori cevapi koje sam pojeo u sarajevu...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2024 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by konektovan »

ITNet wrote:Bio kod Beska usput neki dan jer sam nesto zavrsavao blizu, uzmem jednu peticu res pecenu tako mi je dobro legla da sam morao uzeti jos jednu :D
Ja i kolege jucer narucili na poslu, niko se nije zalio
amar1994

#2025 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by amar1994 »

tap3ah75 wrote:Zmaj na željezničkoj .... otišao da vidim i probam jer je neko ovdje hvalio čevape.

Ja zadnji put narucio,smrdili majke mi :run:

Jedva pojeo u pm,a bolji su bili prije 5god sigurno..

Vecinom u hrasnom kupim i nemam problema,to zimi,a ljeti kupi kod mujanica i ispecem sam na el rostilju,nit knacerogeno nit dimi :-D
Post Reply