N.K. Čelik Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Eborg

#2001 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Naravno da ne može, ali problem je što takvi ljudi čine većinu i formiraju veliki dio javnog stava o Čeliku. Ako su oni zadovoljni onda će svi ići za njima umjesto da bude obratno.
splend

#2002 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by splend »

Eborg wrote:@splend: Kako da ne. Ovdje se milijardu puta govorilo zašto Ibraković nije neki trener. Kukavičke igre nam je bilo svima preko glave i skidanja gaća u gostima. No to me svejedno nije spriječilo da mu dam podršku kada su bili oni protesti pred istočnom tribinom jer je otjeran zbog lopovluka u upravi, a ne zbog (ne)rezultata. Tu sam stao u njegovu odbranu jer nije bilo fer da se njega okrivi za sve ali i dalje mislim da nije trener za Čelik. Možda jeste za neku drugu ekipu sa drugim igračima i stilom igre ali za Čelik ne.

@slobodni armirach: Nažalost, 60% navijača su Facebook protestanti. No više me zabrinulo kada sam vidio i šta se u gradu priča, isti taj stav.
jel ti ovo ozbiljno mislis, i fakat ozbiljno shvatas forumase koji kao znaju da ibrakovic nije neki trener :mrgreen:
pa jel ti znas da ti isti forumasi kazu da ni mancini nije neki trener, kao ni gvardiola, pa nadju svaki put manu alexu fergusonu i itd. i ti njih i sebe shvatas ozbiljno i kazes da se ovdje milijardu puta zakljucilo da ibrakovic nije neki trener :mrgreen: svaka vam cast, fakat.
bas me zanima, koga bi to ti postavio za trenera?
Eborg

#2003 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Ibraković se uslika sa Magathom i Kloppom i masa ga odmah stavlja u rang s takvim imenima, kao da je on objedljivo najjači trener u BiH. Koliko mi je poznato, on jedini ima Pro licencu u BiH i zbog toga ima moje puno poštovanje. No, to ga, barem za sada, ne čini trenerom kakvim ga u Zenici pa i širom BiH smatraju jer i ja mogu dobiti tu licencu, to je malo jači kurs. Kada osvoji nešto bitno i razvije stil igre u kojoj njegova ekipa može da se nosi sa svakom ekipom (pa makar i izgubili) onda možemo da pričamo o Ibrakoviću kao velikom Stručnjaku. Za sada, on je obični premijerligaški prosjek kojem je i trenerska klupa Slaven Belupa ili iranskog prvoligaša uspjeh karijere. A moraš priznati da Čelik nije gotovo ni pokušavao uraditi ništa u gostima, čak i protiv livadarskih ekipa što je nedopustivo. Trener je tu najodgovorniji, na njemu je da izvuče maksimum iz svojih igrača i svako zna da se u našoj ligi manjak znanja igrača može značajno kompenzovati fizičkom spremom i trudom na terenu. To mu zamjerim, imao je čitavu sezonu i osim kupa (u kojem nas je sreća djelimično poslužila) ostalo je bilo ispod prosjeka.

S ovakvim temeljima se ne možemo ničemu nadati, koga god postavili za trenera. A kada Ibraković u nekom drugom klubu pokaže da je naučio voditi ekipu i u gostima rado bih ga volio vidjeti u Čeliku.

A koga bih ja postavio za trenera? Hoćeš iskreno evo? Muhameda Konjića! Zašto?

1) Čovjek je finansijski neovisan i ne treba se bojati da će za 200-300 KM nekog menadžera/roditelja nekog antitalenta gurati u ekipi.
2) Nije iz Zenice i nije podložan tim nekim mahalskim manipulacijama i nema prošlost ni s kim u klubu.
3) Koliko god glupo zvučalo, pošten je čovjek i sumnjam da bi se upuštao u bilo kakva mešetarenja oko igrača.
4) Navikao je na profesionalizam i može donijeti kvalitete i metode koji drugi nemaju.
5) Ako mu počnu raditi o glavi, uvijek ih može sve poslati u neku stvar i otići da se nikada više ne vrati, svi "naši" ostali treneri pokušavaju igrati na više strana da se nikome ne zamjere kako bi se eventualno vratili jednog dana
6) Ima sve licence kao i ostali naši treneri.
7) Ima ambiciju da uspije i napravi nešto, Gavran, Musemić, Ištuk, Ibraković i ostali će uvijek kružiti Premijer ligom neovisno od rezultata jer su sebi već napravili kakvo-takvo ime.

Činjenica je da je neiskusan ali sumnjam da bi mogao gore od donje polovine tabele što nam je standard već duže vrijeme.
samo_ti

#2004 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Vi pisete kao da je Ibrakovic vec trener :| pa imamo mi jos posla, onih 5-6 glavonja jos sjedi u upravi, polako ... za sada pricajte o Beganovicevim kvalitetima :D
Gandalf

#2005 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

samo_ti wrote:Vi pisete kao da je Ibrakovic vec trener :| pa imamo mi jos posla, onih 5-6 glavonja jos sjedi u upravi, polako ... za sada pricajte o Beganovicevim kvalitetima :D
:mrgreen: Nije naš problem ni trener ni balvani od igrača, već uprava koja dovodi balvane od igrača - trener je tu tek kolateralna šteta, jučer Kemo, danas Ibraković, sutra Musemić, svejedno je sve dok se oko Čelika vrte fudbalski sladokusci Huso, Demiri, Šeki :mrgreen: Riješimo li se ove "gospode" iz uprave, napravili smo 50% posla ka ozdravljenju Čelika.
Eborg

#2006 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Upravo tako, ljudi u rukovodstvu kluba su problem jer oni dovode i balvane i polutrenere pored toga što uzimaju lovu koja treba ići klubu.
bosnovizija

#2007 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Objavljeno 24.08.2011. u 15:20
Želi da se vrati u Čelik
Ibraković: Ako trebam dolazim i pješke

Nakon brojnih dnevnih i ponoćnih dešavanja oko Nogometnog kluba Čelik "vox populi" nosi poruku da se na upražnjenu klupu prvog trenera vrati Abdulah Ibraković, koji je proteklu sezonu završio sa nastupom u finalnoj utakmici Kupa BiH.
Želja i glas navijača naravno ima i puno prepreka, jer se moraju usaglasiti sa klupskim Odborom za hitnost, ali i sa htijenjem trenera Ibrakovića.
"Ja sam voljan da se vratim, jer sam uvijek govorio da je Čelik veliki klub, a problema sa kakvim se danas susreće ima svuda i bit će ih. Siguran sam da u nekim klubovima ima i većih problema, ali u Zenici ih iznose na jedan transparentiji način jer žele da ih što prije riješe. U ovom trenutku treba vidjeti ko će ubuduće voditi klub i kada se to sazna ja sam voljan da se vratim u Zenicu i radim.
Naravno da sam voljan da se vratim, jer ne mogu zaboraviti 15 autobusa da krenu na gostovanje, kada imate sve na raspolaganju TV, internet, medije. Ako trebam dolazim i pješke", rekao je za Zedu Abdulah Ibraković.

Izvor: Sarajevo-x :sax:
motorola01

#2008 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by motorola01 »

Malo offtopica...Vidim ovu vijest na sa-x u vezi studenca i hladjenja zenicana.Zar nije donedavno iznad studenca bila obavijest da ta voda nije odavno za koristenje?!I to ta vijest je bas bila na istoj stranici,a sad fol hladjenje :lol:

Bas me zanima jel se i novinar napio malo te vode :)
Ajatolah_

#2009 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Danas jad od utakmice protiv Olimpica... U prvom poluvremenu bez udarca u okvir gola. :D Doduše, to se dijelom može opravdati vrućinom, pa je u drugom dijelu k'o bila nešto gledljivija utakmica. Penal, jebi ga, nisam vidio baš najbolje, pogledao sam tek kad je pao igrač. :-) Imam osjećaj da se ni navijači nisu baš nadali penalu u tom trenutku, pa sam nešto skeptičan, ali bit će večeras snimak. Olimpik slabiji nego što sam očekivao, nisu imali nekih ozbiljnijih prilika, ali eto, falili su im Subašić i Vladavić.
samo_ti

#2010 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Jest da veze nemaju, ni jedni ni drugi :D ali na 37 stepeni igrati je Bgmi nehumano...nista se ne moze ni ocekivati :)
Ajatolah_

#2011 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Moglo bi kad bi bilo izdržljivijih igrača, ne vjerujem da je Ist. Sarajevo nešto hladnije. ;-)
samo_ti

#2012 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

EdoI wrote:Moglo bi kad bi bilo izdržljivijih igrača, ne vjerujem da je Ist. Sarajevo nešto hladnije. ;-)
Sarajevo, pa i Istocno je uvijek hladnije od Zenice :P
Ajatolah_

#2013 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Ma haj', nebitno. :-D
Nego, ko nam sljedeći dolazi, da ne tražim?
Rob_Atl

#2014 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Rob_Atl »

Idemo Saraj'vu, pa dolazi Zeljo... 4 kola zaredom igramo sa Sarajevskim klubovima :-) :D
bosnovizija

#2015 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

EdoI wrote:Danas jad od utakmice protiv Olimpica... U prvom poluvremenu bez udarca u okvir gola. :D Doduše, to se dijelom može opravdati vrućinom, pa je u drugom dijelu k'o bila nešto gledljivija utakmica. Penal, jebi ga, nisam vidio baš najbolje, pogledao sam tek kad je pao igrač. :-) Imam osjećaj da se ni navijači nisu baš nadali penalu u tom trenutku, pa sam nešto skeptičan, ali bit će večeras snimak. Olimpik slabiji nego što sam očekivao, nisu imali nekih ozbiljnijih prilika, ali eto, falili su im Subašić i Vladavić.
Bio sam iza gola gdje je napravljen penal. Hadžić je povučen za dres žestoko, te je pao nakon tog povlačenja i prekršaj je, zaista, postojao!
sadmire

#2016 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

Sezona za nas tek sad pocinje! Sarajevo i Borac nek se cuvaju, najopasniji smo u ulozi lovca!?
Jos kad bismo pri tome uspjeli barem dvije ekipe ostaviti iza nas, ma gdje bi nam bio kraj!?
Gandalf

#2017 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Eto riješili smo se Gavrana, i odnah smo počeli igrat' atraktivan fudbal k'o Barsa :D - da li je Beganović novi Guardiola :lol: Upravu otjerat' do zadnjeg čovjeka :x - smijenio bih čak i čistačicu - tek sa potpuno novim ljudima u klubu, koji se ni u putu nisu sreli sa aktuelnim glavonjama, Čelik može krenuti u bolje sutra - do tada nažalost patnja.
cappy_tempo

#2018 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by cappy_tempo »

i kad ih otjerate nemojte misliti da je to to i da ste sad rahat. nakon sto otjerate iz kluba i sa tribine sve mamlaze opet ce tu biti mjesanja i slicno ali onda trebaju ljudi koji ce imati muda uraditi nesta kontra tih ljudi pa ce lagano vremenom lopova sve manje biti
Mustang1

#2019 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Ma sta se palite sto se rezultata tice .. Kupljena utakmica 1000 % Pa morali su to uraditi da se smire strasti kolko tolko
Ajatolah_

#2020 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Gracić sigurno ne bi prodao... Onaj penal bih volio vidjeti opet, ima li gdje?
Mustang1

#2021 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Ma kako pise na scsport ili na sportsport ne znam gdje .. "Hadzic je pao u guzvi" Meni je dovoljno vala ...Utakmica bez suta na gol..a gol postignut iz penala ..
sadmire

#2022 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

nije klasicno kupljena, ali su dogovorili tri za tri pa se na isto svodi.
A morali su nekako penal skriviti, inace Celik do sutra ne bi gol postigao. Ovako svi ostaju relativno cista obraza prema javnosti, i sudija i klubovi!
Mobile_Disco

#2023 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mobile_Disco »

Pa svi su bili tako uvjereni u pobjedu prije utakmice, i pobjedise :D
Ne ide mi u glavu da nas Zrinjski pobjedi kuci 3:1, a Olimpik trehne Zrinjski 4:2 u gostima, i sad mi odjednom jaki pobjedimo Olimpik, nema logike, pobjeda za "mir u kuci", kako to samo oni znaju :D
Mustang1

#2024 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Cini mi se da je i prosle godine bio krug sa nama zrinjskim i olimpicom ... ili je slavija bila ne znam .. uglavnom znam da je bilo par utakmica zaredom sa tim ekipama u kupu i ligi .. pa je bilo zanimljivih rezultata koliko se ja sjecam :D
motorola01

#2025 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by motorola01 »

Tražimo da navijači iskažu svoje mišljenje na Skupštini kluba i tražimo da se u klub vrate Mirsad Čizmo, Nihad Perčo, Tarik Filipović i svi drugi ljudi koji žele dobro ovom klubu. Samo takvi imaju našu podršku.

:lol: Ovo je komedija ziva..Hebe lud zbunjenog :skoljka: Nema ovdje nikad napretka :run:
Post Reply