Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Haris.ba

#2001 Re: Pravni fakultet

Post by Haris.ba »

vriskica wrote:ja sam se upisala...sredila index i sve ostalo...je li sad sam cekam deveti mjesec i predavanja...niss vise ne treba (nadam se xD)
Nadam se da ne govoriš o drugom ciklusu. A pripreme za početak nek ti budu "vježba zauzimanja mjesta u sali", "žetoniranje prema profesorima i asistentima", "počni spremati ustav, taman za drugu godinu", "pronalazak fine kahvane u kojoj ćeš provesti većinu predavanja"... za početak mislim da ti je dovoljno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2002 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Haris.ba wrote:
vriskica wrote:ja sam se upisala...sredila index i sve ostalo...je li sad sam cekam deveti mjesec i predavanja...niss vise ne treba (nadam se xD)
Nadam se da ne govoriš o drugom ciklusu. A pripreme za početak nek ti budu "vježba zauzimanja mjesta u sali", "žetoniranje prema profesorima i asistentima", "počni spremati ustav, taman za drugu godinu", "pronalazak fine kahvane u kojoj ćeš provesti većinu predavanja"... za početak mislim da ti je dovoljno.
moj joj je savjet da više vremena provodi u čitaonici nego na predavanjima. efikasnije je i sazna se više informacija. pogotovo na kasnijim godinama...
nuki_cika

#2003 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Ne znam da li sam dobro primjetio,ali nedzla predaje neki predmet i u drugom ciklusu studija?
Oj,pa ja njoj ne bi dao da predaje ni u nekoj ruralnoj osnovnoj školi,a kamo li budućim magistrima i doktorima pravnih nauka :x
Miki123

#2004 Re: Pravni fakultet

Post by Miki123 »

nuki_cika wrote:Ne znam da li sam dobro primjetio,ali nedzla predaje neki predmet i u drugom ciklusu studija?
Oj,pa ja njoj ne bi dao da predaje ni u nekoj ruralnoj osnovnoj školi,a kamo li budućim magistrima i doktorima pravnih nauka :x

Pa vi i dalje idite na postdiplomske studije.. :D
Eborg

#2005 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Žao mi je ljudi koji to upisuju, to dođe kao rang Kiseljaka. :-)
nuki_cika

#2006 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Jad i čemer-šta drugo reći :-)
LeonardoAC

#2007 Re: Pravni fakultet

Post by LeonardoAC »

Možete li nam, o Vaša visosti, u kratkim crtama izložiti zašto je to jad i čemer ?
:-) :-)
nuki_cika

#2008 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Da si pratio temu u zadnja dva mjeseca znao bi o čemu pričamo
LeonardoAC

#2009 Re: Pravni fakultet

Post by LeonardoAC »

nuki_cika wrote:Da si pratio temu u zadnja dva mjeseca znao bi o čemu pričamo
Pratio sam temu, kao i stanje na PFSA. Zar ne misliš da je previše ovih genijalaca opšte prakse kojima je, eto žao, što ljudi upisuju nastavak studija... !?
PFSA "drmaju" (neke) afere, al' da se razumijemo, to je i dalje najkvalitetniji pravni studij u državi :wink: ma šta ko o tome mislio i govorio.
Posebno su mi simpatični ovi što svoj neuspjeh i životni sunovrat opravdavaju riječima: "Ma sad je to po bolonji" Inače, kad upišete studij "po bolonji" - jedino što trebate je uredno se javljati na studentsku službu, ništa više...
pfffff :run:
Chmoljo

#2010 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

bitno je da sam ja boljih od onih anamo, a kaki sam ja, koga briga :mrgreen:

nikad mi na zelenu granu :-)
BASS

#2011 Re: Pravni fakultet

Post by BASS »

Izašao je konkurs za drugi ciklus za Univerzitet,ali nisam vidio za Pravni fakultet.Sad je kolektivni godišnji odmor,do 22.augusta,kad god dođem do zgrade fakulteta - zaključano- ako ko bude imao nekih informacija neka podijeli.
Irm@

#2012 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

kolega Pravni fakultet je dio Univerziteta..tako da se konkurs odnosi i na nas fakultet i dokumenti se predaju u roku koji je naveden u spomenutom konkursu...

u vezi s raspravom..u potpunosti dijelim misljenje da je ovo najkvalitetnije pravno obrazovanje u drzavi..u prilog tome cu reci da sam se ja zaposlila u roku od 7 dana od diplome (bez ikakve stele) :!: i naravno da cu upisati master jer se zelim obrazovati i jer sam uvidjela koliko sam stekla dodiplomskim studijem i svakako da smatram da ce se moje znanje obogatiti na postdiplomskom studiju...
BASS

#2013 Re: Pravni fakultet

Post by BASS »

Predpostavljam da barem treba biti objavljen program smjerova po katedrama,nema mi smisla "na slijepo" prijavljivati.
LeonardoAC

#2014 Re: Pravni fakultet

Post by LeonardoAC »

Chmoljo wrote:bitno je da sam ja boljih od onih anamo, a kaki sam ja, koga briga :mrgreen:

ne, nije bitno da sam ja bolji od onih anamo... al' smo malo pretjerali sa kritikama, na kraju će biti "ogledajte se na Kiseljak" :-)
gaius

#2015 Re: Pravni fakultet

Post by gaius »

LeonardoAC wrote:
Chmoljo wrote:bitno je da sam ja boljih od onih anamo, a kaki sam ja, koga briga :mrgreen:

ne, nije bitno da sam ja bolji od onih anamo... al' smo malo pretjerali sa kritikama, na kraju će biti "ogledajte se na Kiseljak" :-)
upravo tako.. zbog par likova na fakultetu, koji uzgred svi (osim omanovića) predaju predmete koji se slobodno mogu izbaciti iz programa, trebaju trpjeti časni profesori na tom fakultetu a svi mi moramo biti stigmatizirani kao oni koji su završili fakultet/javnu kuću...

istina ja bih na čelu fakulteta volio vidjeti nekog zaista sposobnog, da malo razdrma stvari, ovo do sad je bilo sve gluho bilo (a ima se zahvaliti bošnjačkoj minder-politici)...
Irm@

#2016 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

BASS wrote:Predpostavljam da barem treba biti objavljen program smjerova po katedrama,nema mi smisla "na slijepo" prijavljivati.
pa bit ce do 26.08. no sikiriki ;-)
JThomas

#2017 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

gaius wrote: upravo tako.. zbog par likova na fakultetu, koji uzgred svi (osim omanovića) predaju predmete koji se slobodno mogu izbaciti iz programa, trebaju trpjeti časni profesori na tom fakultetu a svi mi moramo biti stigmatizirani kao oni koji su završili fakultet/javnu kuću...

istina ja bih na čelu fakulteta volio vidjeti nekog zaista sposobnog, da malo razdrma stvari, ovo do sad je bilo sve gluho bilo (a ima se zahvaliti bošnjačkoj minder-politici)...
ono, ne mora čak biti ni neki naučnik, nego čisto da zavede malo reda i organizacije.

al' iskreno - od ovih što su sada tu, meni ne pada na pamet niko da i približno ima potencijala da uradi tako nešto. oni koji nešto vrijede - ne trzaju se baš pretjerano. navikli se i oni na nerad i neodgovornost, da se ne lažemo. prevelika žabokrečina, koja većini odgovara...
Chmoljo

#2018 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:
ono, ne mora čak biti ni neki naučnik, nego čisto da zavede malo reda i organizacije.

al' iskreno - od ovih što su sada tu, meni ne pada na pamet niko da i približno ima potencijala da uradi tako nešto. oni koji nešto vrijede - ne trzaju se baš pretjerano. navikli se i oni na nerad i neodgovornost, da se ne lažemo. prevelika žabokrečina, koja većini odgovara...
čime su to i studenti bolje zaslužili? time što neki dobro uče? :D pffff
JThomas

#2019 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

nigdje ja nisam napisao da jesu :D al' fakultetom ipak upravljaju dekan i upravni odbor, a ne studenti...
Chmoljo

#2020 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

isto ko što i državom političari, pa opet se kaže - kakav narod, takva vlast :mrgreen:

ja, koji sam dvije godine vuko obligacije (što svojom zajebancijom, što zbog nekih stvari nevezanih za faks) govorio sam i u tom periodu, i sada govorim: hvala Abedinu što koliko toliko traži da se zna. i što od toga ne odstupa. on je razlog da fakultet ne bude u rangu FPN-a (da izvinu politilozi i mrsimudolozi :mrgreen: ).

eh, sad, kad bi se zaveo red, pa ispiti počeli imati značaj koji zaslužuju (recimo uprava i GPP) koliko bi zadovoljnih studenata bilo? :mrgreen:

samo da potcrtam, glede uprave i Duvnjaka, ono je fakat bilo maltretiranje.
JThomas

#2021 Re: Pravni fakultet

Post by JThomas »

ma da izvineš...ko ih jebe :mrgreen: da se većinu naših studenata pita, svima bi odmah dali diplome, al' to nije razlog da i bude tako...
elSaik

#2022 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Ma kakav Abedin. Chmoljo, ne budi naivan...
Chmoljo

#2023 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

što? šta je sa Abedinom?
Lakat Jebić

#2024 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

ma da se studenti pitaju prvi bi duvnjak letio. ja mogu iz svog iskustva reci da s covjekom nikakvih problema nisam imao...
Chmoljo

#2025 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Lakat Jebić wrote:ma da se studenti pitaju prvi bi duvnjak letio. ja mogu iz svog iskustva reci da s covjekom nikakvih problema nisam imao...
pretjerivo je na upravi. neka njega, Nećko je rega... samo je trebo biti malo konkretniji i korektniji na upravi :)
Post Reply