Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
-
girl
#2001 Re: Ginekologija i vagine....
vala wewa i meni je problem kome da vise covjek ide od tih doktora. kad me neko pita, nikog nemam da preporucim. taibom sam jedino bila zadovoljna u posljednje vrijeme, ali mu nisam isla zbog bilo cega znacajnijeg.
- prilagodjena
#2002 Re: Ginekologija i vagine....
kod mene to još nije konačno...fol je u tome što sekod leukoplakije nikako ne može uzeti bris tog dijela grlića tako da je opasnost da se ispod nje nešto "izrodi"girl wrote:ja cujem da zene s takvim nalazom papa testa odu kod drljevica, oni im radi ono neko lasersko skidanje umjesto konizacije. 2 zene mi to rekle da su radile. nisam tu radi reklame, i sama sam se bila zabrinula kad mi se jednom pojavio ascus na papi, pa se sva preznojavam svaki put kad ga trebam raditi. ako neko ima kakvih iskustava sa drljevicem po tom pitanju, valjda ce nam napisati. znaci zanima me iskljucivo po pitanju te laserske operacije, jer nisam cula da to ovdje jos neko radi.
iz tog razloga je u razmatranju neka vrsta skidanja tog dijela a o tome na koji način moram još vidjeti.konizacija je jedan od opcija.
ako je neko radio tako nešto laserom neka nam napiše svoje iskustvo,bila bih jako zahvalna
- Lobotomija
#2003 Re: Ginekologija i vagine....
I jesi li radila biopsiju? Izgleda da cu i ja morati to 
jesam,nalaz je glasio cin 1 ... ako se ne odljušti moraće mi raditi konizaciju
Jao draga moja
pa jel imas neku terapiju za to? Tek se sada utrtarih
. Boli li?
jesam,nalaz je glasio cin 1 ... ako se ne odljušti moraće mi raditi konizaciju
Jao draga moja
- prilagodjena
#2004 Re: Ginekologija i vagine....
nemam nikakvu terapiju,sad će mi ponoviti biopsiju pa ćemo vidjetiLobotomija wrote:I jesi li radila biopsiju? Izgleda da cu i ja morati to
jesam,nalaz je glasio cin 1 ... ako se ne odljušti moraće mi raditi konizaciju![]()
Jao draga mojapa jel imas neku terapiju za to? Tek se sada utrtarih
. Boli li?
mene biopsija nije boljela
-
tvile
#2005 Re: Ginekologija i vagine....
Znali li neko kakve su cijene kod dr. Anje Tomić, samo papa test?
- azurna_obala
#2006 Re: Ginekologija i vagine....
Evo da podijelim svoje iskustvo sa Sanasom i njihovim ginekologom. Meni djeluje kao fin čiko, šta sam ga pitala, i objasnio mi je, bio je ljubazan i nježan
. One dvije sestre koje rade sa njim, isto tako. Radila sam ultrazvuk i papa test, s tim što bi papa trebao bit gotov do kraja sedmice, a sigurno sljedeće.
Vidim imaju neku kao akciju usluga, između ostalog tu je i ginekološka, koja uključuje ginekološki pregled, ultrazvuk, papa test i kolposkopija, sve za 100 KM.
Vidim imaju neku kao akciju usluga, između ostalog tu je i ginekološka, koja uključuje ginekološki pregled, ultrazvuk, papa test i kolposkopija, sve za 100 KM.
- Lobotomija
#2007 Re: Ginekologija i vagine....
50 KMtvile wrote:Znali li neko kakve su cijene kod dr. Anje Tomić, samo papa test?
-
fragola
#2008 Re: Ginekologija i vagine....
Djevojke, ima li neka od vas iskustva sto se tice tzv. ranice na grlicu, ektopije ili eritroplakije (to bi trebali biti razliciti nazivi za istu stvar?). Uglavnom ja bih to uklonila krioterapijom kod Drljevica, zanima me da li je neko vec radio to?
-
girl
#2009 Re: Ginekologija i vagine....
imala ja prije 3 godine veliku ektopiu preko vise od pola grlica. Dr. mi rekla da ima sanse da sama zaraste, sve zavisi kakva ti je kolposkopija. moja bila ok. Za sada je zaraslo oko 70 % . Nazalost pojavio se njezni mozaik na jednom dijelu, pa vidjet cu kakav ce papa doci da vidim sta dalje. A i mene zanima ima'l ko da je to rjesavao kod Drljevica. I cula sam da je kantarionovo ulje na tamponu dobro za to - nisam probala, a mozda hocu. I dr. mi je rekla to.
- Kona__
#2010 Re: Ginekologija i vagine....
@girl, možda je bolje probati vaginalete od kantariona, nisu skupe, a bolje mi zvuči od natopljenog tampona...
- PriNc_ba
#2011 Re: Ginekologija i vagine....
Sta vam radi ovaj Drljevic ?
malo malo pa skuzim neku "curicu", zenu, djevojku, babu... kako izlazi uz obavezno da je 2 jaranice nose k'o vojnika Ryana
i ko duh svaka :/ haman providna :/ mislim znam da ima zeznutih i zahvata i stvari kod ginekologa ali kako svaka koju vidim da je bas takva 
malo malo pa skuzim neku "curicu", zenu, djevojku, babu... kako izlazi uz obavezno da je 2 jaranice nose k'o vojnika Ryana
-
radenska
#2012 Re: Ginekologija i vagine....
Evo druga godina braka, godina pokusaja na bebi i nista. Isla kod spahovica ponovo, on preko ultrazvuka kaze sve uredu, malo mi je smetalo sto mi je preko telefona samo rekao da mi je papa test uredu, bukvalno za dvije sekude mi je spustio slusalicu.
Sad cu vjerovatno ici kod nekog drugog, samo ne znam kod koga. Divanovic, Mehmedbasic, ne znam sta mislite o njima, da li je neka isla kod njih. Mislim da su stvarno profesionalni ali i ljubazni. Dovoljno sam frustrirana sto dobijem svaki mjesec i ne znam sta mi je vise ciniti. Isto u tunelu.
Sad cu vjerovatno ici kod nekog drugog, samo ne znam kod koga. Divanovic, Mehmedbasic, ne znam sta mislite o njima, da li je neka isla kod njih. Mislim da su stvarno profesionalni ali i ljubazni. Dovoljno sam frustrirana sto dobijem svaki mjesec i ne znam sta mi je vise ciniti. Isto u tunelu.
- ciki4
#2013 Re: Ginekologija i vagine....
Jezero i Prof. Godinjak, Mehmedbašić ti nikako ne preporučujem, bila, vidjela, probala, izgubila vrijeme, novac, rezultat 0 bodova. Godinjak puno ne priča, ali je stručan i ima rezultate! Plus što razlika u svim postupcima ogromna, oprema je gore vrhunska, tretiraju te kao čovjeka. Ja se kod M osjećala kao da sam u dršavnoj bolnici dok me gore tretirali bolje nego u 90 % privatnih ordinacija.babyline wrote:mehmedbasic i dr maja slakovicradenska wrote:Evo druga godina braka, godina pokusaja na bebi i nista. Isla kod spahovica ponovo, on preko ultrazvuka kaze sve uredu, malo mi je smetalo sto mi je preko telefona samo rekao da mi je papa test uredu, bukvalno za dvije sekude mi je spustio slusalicu.
Još se raspitaj, ovo je moje iskustvo.
-
radenska
#2014 Re: Ginekologija i vagine....
Kako se narucuje kod njega. Hocu li morati cekati stoljece na termin
- ciki4
#2015 Re: Ginekologija i vagine....
Nećeš, i ja sam mislila da se puno čeka, mjesec max. Poslaću ti br. i više detalja u pp
-
girl
#2016 Re: Ginekologija i vagine....
ja ne znam kod kojeg si ti Godinjaka bila, al' kod onog na Kosevu na sterilitetu te 100% ne tretiraju sjajno - jer nemaju vremena. istina je da su sestre izuzetno ljubazne i susretljive, Godinjak ne prica skoro nista, dobar je da se odradi dijagnostika, ali da te super tretira, mislim
otprilike ti izgleda ovako: dodjes u pola 8, on zaglavi na operaciji, ti i jos 50 zena u cekaonici cekate da se pojavi. nekad za sat, nekad za 2, nekad za 5, nekad za 8, nekad se ne pojavi.... mislim ne zato sto nece, nego zato sto je prezauzet i sto ima neke hitne operacije i sl. i na tu strpljivost se moras pripremiti. nego se ti lijepo spremi i odi kod Godinjaka privatno, on radi dole u hotelu Terme (bar je radio), tu ce te prvo pregledati i napraviti ti plan pretraga koje ces dalje raditi na klinici (brisevi, papa, hormoni, spermiogram, folikulometrija za pocetak). Ako krenes odmah da ga trazis po klinici, nacekat ces se i pola godine do prvog pregleda. Eto, sretno.
- petunija
#2017 Re: Ginekologija i vagine....
babyline wrote:mehmedbasic i dr maja slakovicradenska wrote:Evo druga godina braka, godina pokusaja na bebi i nista. Isla kod spahovica ponovo, on preko ultrazvuka kaze sve uredu, malo mi je smetalo sto mi je preko telefona samo rekao da mi je papa test uredu, bukvalno za dvije sekude mi je spustio slusalicu.
+1
I ja idem kod dr. Maje
Divanović je dobar kao stručnjak ali je počesto drzak prema pacijentima
-
kredenac-ac
#2018 Re: Ginekologija i vagine....
Zanima me cime odrzavate intimnu higijenu.
Svaki doktor kojeg sam posjetila prica drugu pricu. Jedina ista prica je pamucni bijeli ves je najbolji i jedini prihvatljiv za everyday use...
Sada ovi "zbunjujuci":
1. Nikako nicim NIKADA ne tretirati osim vodom.
2. Ispirati cajevima.
3. Koristiti ph5.5. proizvode. :S nije li to cudno :S
4. NIPOSTO koristiti Avon, Nivea, Oriflame i tako te "kozmeticke" gelove i sapune, samo medicinske.
5. Nema medicinskih sapuna i gelova, sve je to kozmetika.
6. Koristiti samo nevenovu kremu i kantarion ulje.
7. Koristiti domace pripravke (bijeli luk, kantarion ulje, soda bikarbona, jogurt)...
U apoteci mi je zena rekla da su svi ti gelovi i sapuni manje vise isti samo je razlika u proizvodjacu... Haj' sad budi pametan...
Svaki doktor kojeg sam posjetila prica drugu pricu. Jedina ista prica je pamucni bijeli ves je najbolji i jedini prihvatljiv za everyday use...
Sada ovi "zbunjujuci":
1. Nikako nicim NIKADA ne tretirati osim vodom.
2. Ispirati cajevima.
4. NIPOSTO koristiti Avon, Nivea, Oriflame i tako te "kozmeticke" gelove i sapune, samo medicinske.
7. Koristiti domace pripravke (bijeli luk, kantarion ulje, soda bikarbona, jogurt)...
U apoteci mi je zena rekla da su svi ti gelovi i sapuni manje vise isti samo je razlika u proizvodjacu... Haj' sad budi pametan...
-
girl
#2019 Re: Ginekologija i vagine....
meni se do sad najbolje pokazao latacyd za pranje, ima u dva pakovanja kupiti u dm-u. nije skupo i drugo traje, jer se pranje intimnih dijelova bilo cime osim vodom ne preporucuje preko jednom dnevno ili cak svaki drugi dan. a zene oko mene su se isto slozile da im lactacyd najbolje odgovara i obicni dove sapun.
- ciki4
#2020 Re: Ginekologija i vagine....
I gdje je tu loš tretman? Da, gužve su ogromne, ali ja sam i kod Mehmedbašića znala čekati po 2 h samo na folikumetrijugirl wrote:ja ne znam kod kojeg si ti Godinjaka bila, al' kod onog na Kosevu na sterilitetu te 100% ne tretiraju sjajno - jer nemaju vremena. istina je da su sestre izuzetno ljubazne i susretljive, Godinjak ne prica skoro nista, dobar je da se odradi dijagnostika, ali da te super tretira, mislimotprilike ti izgleda ovako: dodjes u pola 8, on zaglavi na operaciji, ti i jos 50 zena u cekaonici cekate da se pojavi. nekad za sat, nekad za 2, nekad za 5, nekad za 8, nekad se ne pojavi.... mislim ne zato sto nece, nego zato sto je prezauzet i sto ima neke hitne operacije i sl. i na tu strpljivost se moras pripremiti. nego se ti lijepo spremi i odi kod Godinjaka privatno, on radi dole u hotelu Terme (bar je radio), tu ce te prvo pregledati i napraviti ti plan pretraga koje ces dalje raditi na klinici (brisevi, papa, hormoni, spermiogram, folikulometrija za pocetak). Ako krenes odmah da ga trazis po klinici, nacekat ces se i pola godine do prvog pregleda. Eto, sretno.
-
girl
#2021 Re: Ginekologija i vagine....
pa eto lijepo da su se liste cekanja smanjile to je pod jedan. a pod dva, svako ko misli da je dobar tretmane cekanje od po 8 sati super , blago njemu.
nazalost, svjesna sam ja da bas i nema bolje, al' da se to smatra dobrim tretmanom .... 
- petunija
#2022 Re: Ginekologija i vagine....
kredenac-ac wrote:Zanima me cime odrzavate intimnu higijenu.
Sada ovi "zbunjujuci":
1. Nikako nicim NIKADA ne tretirati osim vodom.![]()
2. Ispirati cajevima.
Dječjim sapunom
i intimnu i svaku drugu.
Napominjem da se ponekad i dva puta dnevno operem, sapunom i nisam primjetila nikakve posljedice zbog toga.
-
fragola
#2023 Re: Ginekologija i vagine....
hahaha... sad mi je smijesno kad to tako kazes, ali mi nije bilo smijesno kad sam izasla iz ordinacije bijela ko zid i zamalo pala u nesvjest... doduse, ja sam si uzela vremena i sjedila u cekaonici dobrih pola sata dok ne dodjem sebi, pa sam izasla vani kolko-tolko normalna...PriNc_ba wrote:Sta vam radi ovaj Drljevic ?![]()
malo malo pa skuzim neku "curicu", zenu, djevojku, babu... kako izlazi uz obavezno da je 2 jaranice nose k'o vojnika Ryanai ko duh svaka :/ haman providna :/ mislim znam da ima zeznutih i zahvata i stvari kod ginekologa ali kako svaka koju vidim da je bas takva
-
DotLady
#2024 Re: Ginekologija i vagine....
Nije cudno. Prirodna sredina zenskog intimnog podrucja je blago kisela (pH oko 5.5), jer to sluzi kao prirodna zastita od bakterija. Pretjerano koristenje sredstava za pranje na bazi sapuna remeti pH vrijednost i sa stetnim bakterijama ubija i one korisne. Zbog toga pretjerana higijena moze imati jednako stetne posljedice kao i nedovoljna higijena. Svakodnevno pranje treba da se obavlja samo cistom vodom (ukoliko nema neke posebne potrebe za necim drugim), a kupke i sapune ograniciti na svega dva ili mozda tri puta sedmicno, mozda cak i manje, zavisno od individualnih potreba. Uglavnom, ne treba pretjerivati.kredenac-ac wrote:Zanima me cime odrzavate intimnu higijenu.
Sada ovi "zbunjujuci":
1. Nikako nicim NIKADA ne tretirati osim vodom.![]()
2. Ispirati cajevima.
Neven, kantarion, bijeli luk i ostalo sluze za lijecenje posebnih problema, kao sto su upale ili iritacije, ne za redovnu higijenu.
Takodjer je vazno da se intimno podrucje osim cistim, odrzava i suhim, da bi se sprijecile gljivicne infekcije koje vole takvu sredinu, kao i druge razne iritacije. U tome pomaze pamucno rublje, koje omogucava kozi da dise.
-
Kapri
#2025 Re: Ginekologija i vagine....
Kod doktorice Frljak je kolposkopija i papa test 50km.Kakva je doktorica jel ok,jel njezna,ja sam uvjek isla kod Spahovica ali sada nemogu vise.Pa sam mislila kod nje.Samo me zanima jel joj laka ruka jer nisam sila kod zena nikada