Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
dinooh

#2001 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

quarterback wrote:
Meda_s_kasike wrote: hoću da otvorim PayPal račun i sad kako da počnem (nisam isčitao prošle stranice ima ih mnogo xd)
:fazlija:
:thumbup:
FreakyStyley

#2002 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by FreakyStyley »

Vozdra svima, imam par pitanja vezano za ovo, oko nekih stvari koje mi nisu 100 posto jasne. Dakle, poceo sam zaradjivat nesto sitno(USD) na netu, podnio zahtjev za visa electron debitnu karticu u Unicredit banci i rekose mi da se ceka 20ak dana. Eh, sad, skont'o sam sve ove vezano za odobravanje racuna na paypalu, ispravite me ako grijesim. Dakle, dobije se kartica, pa se zatrazi izvod, unesu se odredjeni brojevi s kartice na paypal, pa ti skinu nesto sitno s kartice radi verifikacije paypal naloga i registrujes se.

Mene zanima, koliko ce trebat da mi pare s ove stranice na kojoj radim dodju na paypal (mada, pretpostavljam da je to u roku od odmah :lol: ) i koliko ce mi trebat da mi stignu na karticu, tj. da ih mogu dic s bankomata? Jos nesto, ako sam dobro shvatio banka automatski vrsi konverziju iz USD u BAM?
quarterback

#2003 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

sve si dobro shvatio ( :thumbup: za citanje foruma) novac na karticu legne obicno prvog u mjesecu, mislim da se moze i ranije dici ali se placa neka provizija, dobiti ces isplatu u BAM
dinooh

#2004 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

Ovo za registraciju pp, prvo se registriraj na paypal, unesi podatke kartice i onda ce ti trazit da uneses kod za verifikaciju.. Nakon 3-4 dana odes u banku iz zatrazis izvod za tekuci mjesec i na njemu bi trebao pisati kod ili ih nazoves i pitas kod
FreakyStyley

#2005 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by FreakyStyley »

Hvala. :thumbup:
johntra

#2006 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by johntra »

Interesuje me po kojoj to kursnoj listi paypal vrši konverziju valuta..konkretno, uzeo sam nešto iz GB i ukupno sa poštarinom me to dođe 36 funti, što je prema kursu CBBiH oko 80 KM...međutim, kad sam otvorio paypal, tamo je pisalo da me to sve dođe 94 KM i oni su naveli kursnu cijenu od 0,3821 funti za jednu KM...kad to sračunam, dođem otprilike na isti kurs kao i po CBBiH...pa zato pitam, je li moguće da mi je to provizija paypala, jer ako jeste fakat je prevelika ili je ovdje u pitanju razlika među kursevima centralnih banaka...platio sam ja, nije problem, ali ovo mi je prvi put da uzimam nešto ovako skuplje, jer je do sad sve bila sića i nisam gledao koliko uzima paypal...
DON_eARL

#2007 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

johntra wrote:Interesuje me po kojoj to kursnoj listi paypal vrši konverziju valuta..konkretno, uzeo sam nešto iz GB i ukupno sa poštarinom me to dođe 36 funti, što je prema kursu CBBiH oko 80 KM...međutim, kad sam otvorio paypal, tamo je pisalo da me to sve dođe 94 KM i oni su naveli kursnu cijenu od 0,3821 funti za jednu KM...kad to sračunam, dođem otprilike na isti kurs kao i po CBBiH...pa zato pitam, je li moguće da mi je to provizija paypala, jer ako jeste fakat je prevelika ili je ovdje u pitanju razlika među kursevima centralnih banaka...platio sam ja, nije problem, ali ovo mi je prvi put da uzimam nešto ovako skuplje, jer je do sad sve bila sića i nisam gledao koliko uzima paypal...
http://www.klix.ba/forum/internet-kupov ... 8#p9250119

Navodno je to rješenje. :D
quarterback

#2008 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

johntra wrote:Interesuje me po kojoj to kursnoj listi paypal vrši konverziju valuta..konkretno, uzeo sam nešto iz GB i ukupno sa poštarinom me to dođe 36 funti, što je prema kursu CBBiH oko 80 KM...međutim, kad sam otvorio paypal, tamo je pisalo da me to sve dođe 94 KM i oni su naveli kursnu cijenu od 0,3821 funti za jednu KM...kad to sračunam, dođem otprilike na isti kurs kao i po CBBiH...pa zato pitam, je li moguće da mi je to provizija paypala, jer ako jeste fakat je prevelika ili je ovdje u pitanju razlika među kursevima centralnih banaka...platio sam ja, nije problem, ali ovo mi je prvi put da uzimam nešto ovako skuplje, jer je do sad sve bila sića i nisam gledao koliko uzima paypal...
xebiga druze ne pratis, pisalo je ovdje prije mjesec dana o tome, hvala MehEmedu :D
johntra

#2009 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by johntra »

hvala ti...uradio sam to, ali vidiš koji je to ciganluk...mamu im njihovu...nego, da pitam, kad sam usput...stoji mi u obavještenjima ova verifikacija kartice, moram li to uraditi, ili?

a ne pratim, jbga...ne kupujem baš često i ovo mi je bila prva malo skuplja kupovina...do sad sam kupovao preko havera i njegovog paypal profila... :D
dinooh

#2010 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

johntra wrote:hvala ti...uradio sam to, ali vidiš koji je to ciganluk...mamu im njihovu...nego, da pitam, kad sam usput...stoji mi u obavještenjima ova verifikacija kartice, moram li to uraditi, ili?

a ne pratim, jbga...ne kupujem baš često i ovo mi je bila prva malo skuplja kupovina...do sad sam kupovao preko havera i njegovog paypal profila... :D
trebao bi verificirat karticu. na izvodu mora biti kod sa 4 broja koja tu ukucas. Treba ti izvod iz mjeseca kad si se registrirao na paypal
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2011 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Velkoski »

Jesam ja lud il' ovaj Paypal ima svoje neke conversion rate-ove? 38 eura su mi naplatili kao 83.5 KM, wtf?
hopcup

#2012 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by hopcup »

Woole Triwunovich wrote:Jesam ja lud il' ovaj Paypal ima svoje neke conversion rate-ove? 38 eura su mi naplatili kao 83.5 KM, wtf?
Image
shandrprcSA

#2013 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shandrprcSA »

hopcup wrote:
Woole Triwunovich wrote:Jesam ja lud il' ovaj Paypal ima svoje neke conversion rate-ove? 38 eura su mi naplatili kao 83.5 KM, wtf?
Image
4 posta iznad imao je link :D
holowey

#2014 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

vec je bilo rijeci na forumu o tome...

ulogujes se na paypal, pa klik na "profile"...onda klik na "my money"...tu odaberes opciju "my preaproved payments"...onda kliknes na "set available funding sources"...tu ce ti se prikazati jedna ili vise kartica koje imas registrovane na paypalu... i odes na "conversion options" i ne das vise paypalu da on vrsi konverziju nego da ti tvoja banka radi konverziju...

tako ces izbjeci paypal deranje sa konverzijom...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2015 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Velkoski »

fala..

nabijem ih na kurac :-) i to tek vidim danas, opališe me 10km po ušima, mjera.
aless

#2016 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by aless »

I meni se nakon 40-tak transakcija tek juce prvi put pojavilo da paypal konverziju napravi. Sreca pa sam vidio bilo bi po usima.
Brkooo

#2017 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Brkooo »

hvala holowey... :D

neg da vas pitam

sta mi se desava sa paypalom...

dobio sam 20 mailova..(svakih 10 min u prosjeku) od paypal ... nije neki belaj ...samo me iritiraju mailovi :D

mail:

"Your automatic transfer could not be completed"

I onda dole

PayPal was not able to transfer your available balance from your account to your Visa card issued in Bosnia and Herzegovina. We're sorry, but you cannot use this card to receive payments and withdraw funds any more.

imam paypal 4-5 godina...i sve normalno bilo...sad ovo nesto zeza... (uglavnom trenutno je pozitivna 0 na paypalu, a sa karticom sve u redu...
holowey

#2018 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

Brkooo wrote:hvala holowey... :D

neg da vas pitam

sta mi se desava sa paypalom...

dobio sam 20 mailova..(svakih 10 min u prosjeku) od paypal ... nije neki belaj ...samo me iritiraju mailovi :D

mail:

"Your automatic transfer could not be completed"

I onda dole

PayPal was not able to transfer your available balance from your account to your Visa card issued in Bosnia and Herzegovina. We're sorry, but you cannot use this card to receive payments and withdraw funds any more.

imam paypal 4-5 godina...i sve normalno bilo...sad ovo nesto zeza... (uglavnom trenutno je pozitivna 0 na paypalu, a sa karticom sve u redu...
sta je sa validnoscu kartice? da nije istekla? jesi li skoro mijenjao karticu? ako je sa karticom sve u redu mozda je banka mijenjala neku politiku poslovanja? provjeri prvo sa svojom bankom...

i neka ti osnovno pravilo bude, kada ides na paypal ili ebay, ili neku drugu stranicu gdje trosis pare, nikada nemoj klikati na linkove u emailu... uvijek u browser address baru upisi https://adresa_na_koju_ides
Brkooo

#2019 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Brkooo »

sve je uredu sa karticom, provjericu sa bankom onda...

u svakom slucaju zahvaljujem ! :thumbup:
Saka

#2020 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

To je nesto do PayPala. Ta greska se obicno pojavi ako je neuspio automatski transfer na karticu (npr. ako je iznos prevelik), a automatski transfer se desava svakog prvog u mjesecu.

Tako da se obrati PayPalu jer vjerovatno je do njih s obzirom da nije prvi i da nemas nista za transfer.
Brkooo

#2021 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Brkooo »

Uspio sam rjesiti ...sad je sve ok

:thumbup:
Ford_Fiesta

#2022 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Ford_Fiesta »

Help, kako u Paypal-u naznaciti da novac saljem kao gift-dar? Gdje je ta opcija? :? i da li na to ''gift'' uzimaju proviziju?
Jazzy.ba

#2023 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Jazzy.ba »

Send money > I'm sending money to family or friends
Ford_Fiesta

#2024 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Ford_Fiesta »

Jazzy.ba wrote:Send money > I'm sending money to family or friends
Tenkju :wink:
makse seljanko makse

#2025 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by makse seljanko makse »

Prije dva dana sam dobio novu karticu,maestro u sber banci i odmah sam tamo na salteru odradio te neke formulare koji se trebaju kao popunit da bi se mogla kartica koristiti online,posto jucer nisam stigao pokusao sam danas da istu registrujem na paypal i skrill ali nigdje nije moguce,Jel zna neko do cega moze biti? :D
Post Reply