Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bpsang

#2001 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

JA, kao pokretac ove teme bi stvarno zamolio sve prisutne da obrate paznju sta pisu i da ne izrazavaju znak mrznje prema bilo kome, te bi zamolio pojedince da sve svoje netrpeljivosti prema drugim forumasima rijesavaju putem PP-a,
Tako ce mo odrzati temu , koja je namjenjena upravo nama vozacima i da skrenemo paznju sto vise na oprezniju voznju, jer vidite koliko mladosti gubi zivote da bi se dokazalo ko je brzi jaci .Zbog toga vas molim da spustite tenzije i da sami sebi pomognemo da jos duze vozimo i zivimo u duhu normalnog Covjeka.

U nadi da ce mo spustiti tenzije sve vas pozdravljam i zelim ugodnu i laganu voznju.
bpsang

#2002 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Juce kod nedovrsenog trznog centra HECO .Golf se bukvalni zabio u zadnji dio Tam-ica Sa* L * oznakama, slike nemam jer je policija vrsila uvidjaj,tako da mi bilo ofirno slikati, jer sam vec jedamput dobio opomenu, kad je stradao motorista kod Nedzarica .
Uglavnom udes se desio oko 10h i 30 min. a kad sam ja prolazio gledao sam kako viljuskarem dizu zadnji dio kamiona da bi izvukli Golfa.
Skyfox

#2003 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

Pricao mi kolega, auto se skroz podvukao pod kamion...
bpsang

#2004 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Skyfox wrote:Pricao mi kolega, auto se skroz podvukao pod kamion...
da mu nije bilo nosaca sajbe otisao bi i dalje,jer mu se zguzvalo sve do sajbe koja se rasula po Golfu, kazem ti viljuskar digao kamion iznad zemlje jedno pola metra a nosacima skela advajali golfa od kamiona one velike cijevi od tri metra
Skyfox

#2005 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

Dzaba sve i dobre ceste i nova auta kad voze ko kamikaze... Nekad me znoj oblije dok se dovezem do kuce... nema nam pomoci.
ODVRATAN_i_GADAN

#2006 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Skyfox wrote:Dzaba sve i dobre ceste i nova auta kad voze ko kamikaze... Nekad me znoj oblije dok se dovezem do kuce... nema nam pomoci.
Ima pomoci ali nema ko da pomogne! Promjena sistema kaznjavanja po principu procenta je idealno rijesenje uz dodatnu mogucnost privremenog oduzimanja vozila! Primjera radi, prolazak kroz crveno je 30% od mjesecnih primanja pocinioca sto ce reci da onome ko ima 500 KM mjesecno to iznosi 150 KM, a onome ko ima 2000 KM to je 600 KM pa niti jednom, a niti drugom nece vise pasti na pamet da se fata fursata! Ovako odokativno fercera sistem u Swiss sa tim da oni imaju sistem "prisilne" naplate tj. plata ide prvo na racun Opstine, kada se oni namire ostatak proslijedjuju na tvoj racun! Naravno, postoji minimum koji moraju prebaciti tj. onoliko koliko ti je minimalno potrebno za zivot! Kod nas je to tesko izvodljivo iz vise razloga ali privremeno oduzimanje vozila dok ne izmiris dugovanje bez obzira na visinu primanja, a u roku od jedne godine kada bi vozila prelazila u vlasnistvo drzave i samim tim bila prodavana na licitaciji ili pak unistavana ako su bezvrijedna! Maaaa mogucnosti je mnogo ali zelje i volje malo pa tako da to divljanje ulicama grada jos uvijek prolazi! Elem po ovom sistemu striktno provodjenom za pola godine bi se SVI pridrzavali pravila i lijepog ponasanja!
respo

#2007 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by respo »

jedino oko oduzimanja bi kod nas palilo ostalo nista
kod nas po zavodu klincima palcima 40% nezaposleno a svaka skoro familija ima auto odakle jbm ga ja
vaznije imati auto nego hljeba jesti izgleda
ODVRATAN_i_GADAN

#2008 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

respo wrote:jedino oko oduzimanja bi kod nas palilo ostalo nista
kod nas po zavodu klincima palcima 40% nezaposleno a svaka skoro familija ima auto odakle jbm ga ja
Najgore je kod nas sto kada razgovaras sa ljudima ti isti te ubjedjuju kako je auto POTREBA, a stvarno stanje je to da onome ko radi bilo gdje u gradu, a auto mu nije sretstvo za rad, apsolutno nije potrebno! O odmoru, vikendu... necu kucati jer je to nesto drugo ali ostalo... Eh da i jos nesto... Kada cujem "opravdanje" da neko nema da plati kaznu za saobracajni prekrsaj pozli mi jer shvatit cu saobracajnu nesrecu koja se moze svakome desiti ali crveno, prebrza voznja, oduzimanje prvenstva prolaza, ne zaustavljanje i ne propustanje pjesaka na pjesackom... Ma sve treba derati! REDOM!!!!
kijameta

#2009 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by kijameta »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
Skyfox wrote:Dzaba sve i dobre ceste i nova auta kad voze ko kamikaze... Nekad me znoj oblije dok se dovezem do kuce... nema nam pomoci.
Ima pomoci ali nema ko da pomogne! Promjena sistema kaznjavanja po principu procenta je idealno rijesenje uz dodatnu mogucnost privremenog oduzimanja vozila! Primjera radi, prolazak kroz crveno je 30% od mjesecnih primanja pocinioca sto ce reci da onome ko ima 500 KM mjesecno to iznosi 150 KM, a onome ko ima 2000 KM to je 600 KM pa niti jednom, a niti drugom nece vise pasti na pamet da se fata fursata! Ovako odokativno fercera sistem u Swiss sa tim da oni imaju sistem "prisilne" naplate tj. plata ide prvo na racun Opstine, kada se oni namire ostatak proslijedjuju na tvoj racun! Naravno, postoji minimum koji moraju prebaciti tj. onoliko koliko ti je minimalno potrebno za zivot! Kod nas je to tesko izvodljivo iz vise razloga ali privremeno oduzimanje vozila dok ne izmiris dugovanje bez obzira na visinu primanja, a u roku od jedne godine kada bi vozila prelazila u vlasnistvo drzave i samim tim bila prodavana na licitaciji ili pak unistavana ako su bezvrijedna! Maaaa mogucnosti je mnogo ali zelje i volje malo pa tako da to divljanje ulicama grada jos uvijek prolazi! Elem po ovom sistemu striktno provodjenom za pola godine bi se SVI pridrzavali pravila i lijepog ponasanja!
Ovaj sistem sa procentima je daleko najbolji. Citao sam u Finskoj je taj sistem i prije jedno pola godine je policija klepila Raikonena ili Hakinena,ne sjecam se sad tacno kojega ali bilo je to zbog prekoracenja brzine i kazna je bila nevjerovatna,radilo se o desetina hiljada eura.
Kod nas gdje je bahatost enormna i gdje je divljanje autom,statusni simbol taj nacin kaznjavanja bi bio idealan. Naravno kod nas vecina ljudi radi u sivoj ekonomiji ali i ako na papiru nema prihoda,ima auto kao sredstvo preko kojega se moze vrsiti naplata kazne.
kijameta

#2010 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by kijameta »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
Skyfox

#2011 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

a sta kazu statistike koliko ih vozi bez vozacke...
respo

#2012 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by respo »

Skyfox wrote:
a sta kazu statistike koliko ih vozi bez vozacke...
ma to je nevazno uopste

zaustavi te nemas vozacku po hitnom postupku prelazi u policijsko auto kolega u tvoje auto i pravac u policijsku stanicu auto u garazu tebi prekrsajna prijava zabrana polaganja 5 godina i to je to
ako si povratnik opet uzeti auto i onda novcanu kaznu uz oduzimanje
itd itd
Gile Šampion

#2013 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Gile Šampion »

Evo prije nekih 10 minuta sivi golf 2 opalio neka 3 lika u alfi romeo čini mi se kod pekare As...i pobježe sa lica mjesta...ovi za njim odjuriše prema Grbavici,odnosno Željinom stadionu...

Slika nema... :D
Neelix

#2014 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

maloprije lancani ispred bbi, dva g2 i neka astra cini mi se, a sve djeca, dabogda 20 da imaju. oni nafurani trkaci musafa mi. neka, nije da mi je zao.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2015 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Romeo 80 »

Neelix wrote:maloprije lancani ispred bbi, dva g2 i neka astra cini mi se, a sve djeca, dabogda 20 da imaju. oni nafurani trkaci musafa mi. neka, nije da mi je zao.
Manje Golfova 2 za sigurniji Grad Sarajevo! :D :lol:
burek_in_space

#2016 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by burek_in_space »

Gile Šampion wrote:Evo prije nekih 10 minuta sivi golf 2 opalio neka 3 lika u alfi romeo čini mi se kod pekare As...i pobježe sa lica mjesta...ovi za njim odjuriše prema Grbavici,odnosno Željinom stadionu...

Ne raspravljaj se s njim, nabodi ga, nabodi ga, nabodi gaa
:D
bpsang

#2017 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Zamolio bi vas bez izazivanja mrznje i tjeranja na linc.

Danas oko 14 h raskrsnica Nedjarici nekoga je automobil pokupio na pjesackom prelazu ,sve sto vidjeh je policiski automobil i ogradjen prostor oko automobila, sa druge strane ceste nekoliko policajaca sa biciklima,automobil je bio iza pjesackog prelaza prema gradu nekih desetak metara, u krajnjoj lijevoj traci
fatality

#2018 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by fatality »

Neelix wrote:maloprije lancani ispred bbi, dva g2 i neka astra cini mi se, a sve djeca, dabogda 20 da imaju. oni nafurani trkaci musafa mi. neka, nije da mi je zao.
nije astra nego opel insignia , ali prejako , njemu samo ogrebotina a ova dvojica ne mogu auta upaliti :-)
edit : zapazio sam i koku i jednoj "dvici" , i mislim da nece na vrijeme stici na dzej-ev koncert u inn :roll:
Last edited by fatality on 21/09/2009 23:51, edited 1 time in total.
burek_in_space

#2019 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by burek_in_space »

100_KA wrote:Zamolio bi vas bez izazivanja mrznje i tjeranja na linc.

Danas oko 14 h raskrsnica Nedjarici nekoga je automobil pokupio na pjesackom prelazu ,sve sto vidjeh je policiski automobil i ogradjen prostor oko automobila, sa druge strane ceste nekoliko policajaca sa biciklima,automobil je bio iza pjesackog prelaza prema gradu nekih desetak metara, u krajnjoj lijevoj traci
Ne pozivam na linch i nasilje, ali mi je nekako logichan slijed dogadjaja da se desi ovo shto sam ja napisao. :-)
Nedavno je bio sudar nedaleko od moje kuce( a inache se jako chesto "kucnu"), i prva stvar koju su uradile lole nakon izlaska iz auta je bilo da se poshaketaju. :roll:
Neelix

#2020 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

fatality wrote:
nije astra nego opel insignia , ali prejako , njemu samo ogrebotina a ova dvojica ne mogu auta upaliti :-)
edit : zapazio sam i koku i jednoj "dvici" , i mislim da nece na vrijeme stici na dzej-ev koncert u inn :roll:
jes, dobro si ;) a onaj srednji crveni je najvise slupan (logicno), dok bi zadnji mozda i mogao se odvesti. ne vidjoh curicu al sam primjetio hrpu balavaca okolo, i cini mi se da je bas crveni kriv, kao da se pokusao uvaliti izmedju insignie i ovog drugog golfa, pa ga ovaj spucao ozada, a on u opela naprijed.
ranger

#2021 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ranger »

Neelix wrote:
fatality wrote:
jes, dobro si ;) a onaj srednji crveni je najvise slupan (logicno), dok bi zadnji mozda i mogao se odvesti. ne vidjoh curicu al sam primjetio hrpu balavaca okolo, i cini mi se da je bas crveni kriv, kao da se pokusao uvaliti izmedju insignie i ovog drugog golfa, pa ga ovaj spucao ozada, a on u opela naprijed.
zali Boze nove Insignije...
dimu

#2022 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

fatality wrote: nije astra nego opel insignia , ali prejako , njemu samo ogrebotina a ova dvojica ne mogu auta upaliti

ne budi tako siguran... branik se samo uvije i vrati nazad, ne puca, pa ti se cini da nema stete, a ispod moze biti havarija ako je jaci udar bio, znaci gepek, stopke, stranice itd ...
Gile Šampion

#2023 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Gile Šampion »

burek_in_space wrote:
Gile Šampion wrote:Evo prije nekih 10 minuta sivi golf 2 opalio neka 3 lika u alfi romeo čini mi se kod pekare As...i pobježe sa lica mjesta...ovi za njim odjuriše prema Grbavici,odnosno Željinom stadionu...

Ne raspravljaj se s njim, nabodi ga, nabodi ga, nabodi gaa
:D
Misliš:

Nemoj se sa njim raspravljati...nabodi ga...nabodi ga...

:lol: :lol:
black

#2024 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by black »

fatality wrote:
ma klasichni krkani, balavci :mrgreen:
ako me oke nevaraju na opelu ipak ima malo ostecenja, kao da je nesto odvaljeno ispod zadnjeg branika
dimu

#2025 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by dimu »

Her Flick wrote:
dimu wrote:
fatality wrote: nije astra nego opel insignia , ali prejako , njemu samo ogrebotina a ova dvojica ne mogu auta upaliti

ne budi tako siguran... branik se samo uvije i vrati nazad, ne puca, pa ti se cini da nema stete, a ispod moze biti havarija ako je jaci udar bio, znaci gepek, stopke, stranice itd ...
eki dimu-a, opet kontrira :wink:

pa tako je to, branici su fleksibilni radi pjesaka i opcenito radi upijanja udaraca, a ako je jaci udar moze dosta toga ispod stradati, vidio sam ja jednu astru tako izvana branik samo izgreban, a kad su ga skinuli kompletan se prag gepeka podvio prema dole, bas puno stete...
Locked