Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
zvjezdica_7

#2001 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

BHF_Manijak wrote:Ee sve mi zao otic Allahami,tako je fino muhabetit sa ovim divnim insanima...selamim vas sviju redom,maksuzije za "ranoranioca" Istocnjaka :mrgreen:

@Zvjezdica,ma slabo se snalazim po vratnickim sokacima,pa dok mi je objasnila, povuci tamo povuci vamo,drz` ne daj,dok skontah put....nista se ne brini,pod kontrolom sam :mrgreen:

@Istocnjak,necu te pred rajom,ali znaj,samo te gledamo i posmatramo, Sahan i ja... 8-)
Ma nemoj se sad izvlačiti. Lafo teško skontati put, smo kreneš nizbrdo. Ih, ko te ne zna... :lol: :lol: :P
istocnjak

#2002 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

hadzinica wrote:
BHF_Manijak wrote:Ee sve mi zao otic Allahami,tako je fino muhabetit sa ovim divnim insanima...selamim vas sviju redom,maksuzije za "ranoranioca" Istocnjaka :mrgreen:
on se jedini na vakat digne ...da sabah ne prespi :D
Tako je hadzinice na vrijeme se legne spavati. :sleep: Nisam k'o neki sto po noci preskacu ograde i odvaljuju parmake. :D

Image
ružmarin-a

#2003 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

znači istočnjak, kako neko reče prije neko veče

dodala bih, može dodat lokacija: odo Merkatora

odnosno Ložionička pp (nije bb nego punom parom) :D

esselamu alejkum i lijepo nedjeljno jutro svim našim učesnicima a i gledateljstvu :thumbup:
HomeArt

#2004 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

ružmarin-a wrote:znači istočnjak, kako neko reče prije neko veče

esselamu alejkum i lijepo nedjeljno jutro svim našim učesnicima a i gledateljstvu :thumbup:
Alejkumu-s-selam, pa gdje si ti :)

spava istocnjak, umori se jasajuci po vratniku :-)
medaaa

#2005 Re: Ramazan, opet ;)

Post by medaaa »

selamun alejkum i od mene, ne bi mene sinoc, :D :D al moram reci da mi je bilo prelijepo na iftaru i sijelu poslije, ko i sa vama sto bude... :) :) nego trebalo mi je 40 minuta da iscitam ovim 8 strana, vrijedni ste bili nocas :)

evo vam jedne hem ramazanske, hem i vratnik, i bistrik se spominju... :)

Kad zauči ezan sa vrha bistrika, odgovara
tekbir s visokog vratnika.
Sarajevo cijelo prekrili ezani,
radost nek donesu ramazanski dani.

ružmarin-a

#2006 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

:) ja sam i 'vako nenaspavana
a ne da ostajem posvu noć do sehura
maksimum 1:00 a.m
ili ugasim računar pa ostanem i duže

kako vrijeme leti...ukoračismo u cca 56,7% Ramazana :oops: :)

a hvala Bogu i malo se temperatura spustila
HomeArt

#2007 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

ružmarin-a wrote::) ja sam i 'vako nenaspavana
a ne da ostajem posvu noć do sehura
maksimum 1:00 a.m
ili ugasim računar pa ostanem i duže

kako vrijeme leti...ukoračismo u cca 56,7% Ramazana :oops: :)

a hvala Bogu i malo se temperatura spustila
Eh pa mogla si navratiti, bilo sjelo pravo :-)
istocnjak

#2008 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

ružmarin-a wrote::) ja sam i 'vako nenaspavana
Jesu l' to dolazili i u tvoju mahalu ove moje ašik-pendžer-muhabetlije, pa nisi mogla oka sklopit'? :D
istocnjak

#2009 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

sahan wrote:
ružmarin-a wrote:znači istočnjak, kako neko reče prije neko veče

Alejkumu-s-selam, pa gdje si ti :)

spava istocnjak, umori se jasajuci po vratniku :-)
Izvidjam i pripremam teren za vas dvojicu ...
Samo polahko uzbrdo za BHF-om, on je vec bio gore na visinskim pripremama. :D
Cuvajte se samo da vas zvjezdica ne iznenadi negdje usput, kad budete pravili ašik-pauze sa njenim konama. :D
ružmarin-a

#2010 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

:lol:

a viđu ovog rižotamanćera 8-) :D što diplomatski odgovara na ova prozivanja :oops:

imal kak'og hajira od te tvoje marketinške aktivnosti ? :wink:
BHF_Manijak

#2011 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Ruzmarina,nista se ne brini,od maherski paznju sa sebe skrece na mene i mog ahbaba Sahana,i sebi priprema vratnicki terena,jes ti vidjela naseg Istocnjaka,lafo marketing ovo ono :mrgreen:
Ne znam ja istocnjace koje parmake i tarabe odvaljiv`o sinoc u kasne sate po vratnickim sokacima i mahalama,cujem bilo je i FK Bjezanije a?! :lol: :P
i Sahan i ja kad idemo pod pendzere,mi bar znamo kome odemo,i onom,potrudimo se da ne bihuzirimo okolo komsije,da nas ne stigne kakav parmak u kasne sate,ko neke ovdje :mrgreen: :P
istocnjak

#2012 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

ružmarin-a wrote::lol:

a viđu ovog rižotamanćera 8-) :D što diplomatski odgovara na ova prozivanja :oops:

imal kak'og hajira od te tvoje marketinške aktivnosti ? :wink:
Evo upravo sam se vratio sa terena radi se punom parom. Naime, napravio sam im dobar marketing plan, vrsi se uveliko segmentacija potencijalnih mladih. Polahko se osvaja teren preko amidjicnih, daidjicnih, rodica, komsinica, mama i nana. Kvalitetnim marketingom pokusavam da im popravim imidz, kako bi imali prolaz kod sarajki od Vratnika pa do Hadzica.

Vidjecemo sta ce biti, uglavnom bili su na visinskim pripremama oko Bijele tabije izvidjali teren sticali kondiciju. Ma znas ono team work. Ne znam, ne bih za sada nista prognozirao hoce l' imat prolaz ili ne jer od njih najvise zavisi ishod. Uglavnom u dobroj su kondiciji vidi sliku niže sa priprema na Bijeloj tabiji:

Image

Do njih je - to be married or not to be married question is now ... :D
HomeArt

#2013 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

Zar ti ne rece da si na Vratniku zamal' vrat slomio pa sad hoces nas da uvalis, c c c
istocnjak

#2014 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:Ruzmarina,nista se ne brini,od maherski paznju sa sebe skrece na mene i mog ahbaba Sahana,i sebi priprema vratnicki terena,jes ti vidjela naseg Istocnjaka,lafo marketing ovo ono :mrgreen:
Ne znam ja istocnjace koje parmake i tarabe odvaljiv`o sinoc u kasne sate po vratnickim sokacima i mahalama,cujem bilo je i FK Bjezanije a?! :lol: :P
i Sahan i ja kad idemo pod pendzere,mi bar znamo kome odemo,i onom,potrudimo se da ne bihuzirimo okolo komsije,da nas ne stigne kakav parmak u kasne sate,ko neke ovdje :mrgreen: :P
Ma suti ba ... kazu da su vas gadjale bidermajerima i posipali rižom po mahalama ... :D
ružmarin-a

#2015 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

:) jes vidio susjede ša radi @istocnjak,

dok si rek'o pirinač :D on sve osmislio

od mapa do marketing plana

pravi strateg :D
HomeArt

#2016 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

ružmarin-a wrote::) jes vidio susjede ša radi @istocnjak,

dok si rek'o pirinač :D on sve osmislio

od mapa do marketing plana

pravi strateg :D
Ma jasta bona misli on nama praviti mape ali minske, garant bi nas posl'o da jos fasujemo pa da on iskoristi situaciju. Samo imamo mi insajdera gore ;-)
istocnjak

#2017 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

sahan wrote:Zar ti ne rece da si na Vratniku zamal' vrat slomio pa sad hoces nas da uvalis, c c c
Ma necu ba gdje bi ja to.
Samo vi kad dodjete gore recite da ste samnom dobri i da sam vas ja poslao na Vratnik. Pravo ce vas docekati. :lol:
ružmarin-a

#2018 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

@istocnjak: slika je za 10 samo se pitam ko je onaj s podignutim rukama u vis :-?

kanda se raduje nešto :lol:

@sahan: nisam baš u toku ko ovdje osim@hadzinice kuha ipotkuhava i zakuhava
HomeArt

#2019 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

istocnjak wrote:
sahan wrote:Zar ti ne rece da si na Vratniku zamal' vrat slomio pa sad hoces nas da uvalis, c c c
Samo vi kad dodjete gore recite da ste samnom dobri i da sam vas ja poslao na Vratnik. Pravo ce vas docekati. :lol:
To mene i brine, ja mislim kad bi te spomenuli gore da bi letili niz Vratnik ko bez glave, proleti'li bi i sebilj dole, mozda bi se kod Careve zaustavili tek :run:
HomeArt

#2020 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

ružmarin-a wrote:@istocnjak: slika je za 10 samo se pitam ko je onaj s podignutim rukama u vis :-?

Ma hadzinica to sve drzi na nisanu :D

Meni na onoj slici vise lici kao da je onaj hudnjak pos'o da se strmekne sa kule :roll: :lol:
istocnjak

#2021 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

ružmarin-a wrote:@istocnjak: slika je za 10 samo se pitam ko je onaj s podignutim rukama u vis :-?

Ma ono ti je nas brat BHF, kada je rekao na Vratniku da dobar samnom istrcao je na vrh Bijele tabije za manje od deset sekundi. Samo ne znam sta je bilo sa bratom sahanom? MoR'e bit' bidne da ga koja nije usput svratila na kahvicu. :D
istocnjak

#2022 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

sahan wrote:
istocnjak wrote:
To mene i brine, ja mislim kad bi te spomenuli gore da bi letili niz Vratnik ko bez glave, proleti'li bi i sebilj dole, mozda bi se kod Careve zaustavili tek :run:
Ma ne cak naprotiv bila bi gotiva ... kahvica, rahatlokum, sokic ... kazem vam samo vi slobodno. :lol:
BHF_Manijak

#2023 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Ruzmarina draga,nas Istocnjak ti je mutikasa veliki,on kad zakuha,brat brata ne vidi od bugije koja se digne,to je da Allah sacuva kako on to umuti i upakuje :mrgreen:
i tako nas brat veli,da kad dodjemo u vratnicke mahale da njega spomenemo...sto rece Sahan,Allah zna gdje bi se zaustavili kad bi nas zaganjale hanume odozgo,letile bi i oklagije,sahani,tave,lonci,uu ma to je da Bog sacuva... ne bi mi trebala trola do kuce,lasnirale bi me zracnom linijom :mrgreen: vele nane gore po Vratniku,prica se,da kad mladim hanumama gore spomenes "Istocnjak",to ti je ulaznica da fasujes degenek!! :lol:

@Sahan,nama je haman bolje,da se Zvjezdicnih informacija prihvatimo,ovaj nam brat muti,nisu mu sahih predaje nikako :mrgreen:
HomeArt

#2024 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

BHF_Manijak wrote:Ruzmarina draga,nas Istocnjak ti je mutikasa veliki,on kad zakuha,brat brata ne vidi od bugije koja se digne,to je da Allah sacuva kako on to umuti i upakuje :mrgreen:
i tako nas brat veli,da kad dodjemo u vratnicke mahale da njega spomenemo...sto rece Sahan,Allah zna gdje bi se zaustavili kad bi nas zaganjale hanume odozgo,letile bi i oklagije,sahani,tave,lonci,uu ma to je da Bog sacuva... ne bi mi trebala trola do kuce,lasnirale bi me zracnom linijom :mrgreen: vele nane gore po Vratniku,prica se,da kad mladim hanumama gore spomenes "Istocnjak",to ti je ulaznica da fasujes degenek!! :lol:

@Sahan,nama je haman bolje,da se Zvjezdicnih informacija prihvatimo,ovaj nam brat muti,nisu mu sahih predaje nikako :mrgreen:
Ma daif kazem ja, nego nesto kontam dok on nas navlaci na Vratnik on garant ordinira po Bistriku, sta mislis :shock:
ružmarin-a

#2025 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

@bhfm il se meni čini, il ti stalno našu @zvjezdicu dozivaš ? :-D

eto si joj ukazao povjerenje, reklo bi se :D

e sad, nisam upratilaje li vam @istočnjak pravio plan il nije :lol:
Locked