Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jon Spencer

#2001 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Dead Man Walking wrote:
Jon Spencer wrote:. Ja te u špici uopšte ne bih vozio, jer šta da radim nakon što završim s tobom - opet u gužvu a malo je vjerovatno da ću koga nafatati u povratku. Izgubim sat, sat i po za 8,5 KM a potrošio najmanje 2-3 litra goriva puta 2,55 i nigdje me nema još sam na gubitku.
Fakat ljudi, koji vam je qratz da se u spici vozikate taxijem? Zar vam nije lakse pomjeriti radno vrijeme i svoje obaveze i prilagoditi se taksistima, da vas voze kad je njima usput a ne kad se vama cejfne da se vratite kuci s posla ili da idete na posao?
Pa vidi bolan gdje čovjek živi, još mu i karte zafalilo do kuće. Garant bespravna gradnja na nekom od klizišta Sokolja i onda mu taxo kriv. Tebi treba žičara a ne taxi! Izvini ali ta vožnja je ekonomski neisplativa.

Viđoh da me nekakav mahalac spominje, baš mi je drago da prati moj lik i djelo.
respo

#2002 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

a ti stanujes u titovoj pretpostavljam preko puta ceke
Jon Spencer

#2003 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

plain vanilla wrote:
illuminated wrote:
plain vanilla wrote: Sad je 2 KM

Tuzla ima dvije "glavne" ulice, sjevernu i juznu magistralu. ako zaustavis taksi na sjevernoj, mozes se voziti 7-8 km za 2 KM, ali ako npr zelis da te prebaci na juznu ili da skrene u kakvu mahalu, onda je otprilike pola marke skuplje (sto bi u Tz rekli pet bonova :mrgreen: )
Medjutim, vazno je napomenuti da taksi nemas samo za sebe, nego taksi uredno staje i ostalim putnicima dokle ima mjesta u autu :mrgreen:
I zato se to isplati taksistima...rijetko voze jednog putnika
Kako radi taximetar za vise putnika? jel se broji za svakog posebno, ili se "rastaljuje" onako "od oka"?
Npr. putnik A se vozi 7km po kosturu, a putnika B udje vozi se 3KM i izadje...on placa svoje kad izadje?
Ako da, kako se to mjeri..?
PS pitanje je za sve iz Tuzle..
nema taksimetra :mrgreen:
ja udjem u taksi i dam 2 KM i kazem da idem npr do Pivnice
nakon kilometar-dva ulazi dvoje koji isto idu do Pivnice..i oni daju po 2 KM :D
To o čemu raspravljate nije taxi prevoz nego faza javnog gradskog saobraćaja koja prethodi taxi prevozu karakteristična za manje sredine.
Jon Spencer

#2004 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

respo wrote:a ti stanujes u titovoj pretpostavljam preko puta ceke
Sve znaš, nemam ništa dodati.
respo

#2005 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

jbg steta samo sto mjesto stanovanja ne odredjuje nivo kulture i ostale karakteristike kod osobe
dzaba da si i na beverly hills-u papak ostaje papak :D

znam znam sve znam nemam nista vise dodati :D
Jon Spencer

#2006 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

respo wrote:jbg steta samo sto mjesto stanovanja ne odredjuje nivo kulture i ostale karakteristike kod osobe

Baš si samokritičan. A i kulturan. Zadovoljan sam tvojim postom.
cove41

#2007 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by cove41 »

To o čemu raspravljate nije taxi prevoz nego faza javnog gradskog saobraćaja koja prethodi taxi prevozu karakteristična za manje sredine.[/quote]

Eh, samo da bude sreće pa da nikad i ne izadjemo iz te faze koja je karakteristična za manje sredine, jer "navozasmo" se mi u tim manjim sredinama.
Anti Anti Fa

#2008 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Anti Anti Fa »

Taxi prevoznik je duzan musteriju odvuci na lokaciju koju musterija odredi i putem koji musterija odredi.

Nemas tu vise sta ni dodat ni oduzet
aduka11

#2009 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Ne razumijem zašto je toliko teško shvatiti narodu da se nijednom taxisti ne isplati voziti u vrijeme špice u gradu ? Pa više se potroši goriva nego što se može zaraditi, nebitno i da je relacija van grada, dok se vratiš u grad želja za životom te prođe... :D

Haj' sad počnite mjenjaj profesiju, gdje si na štandu itd.. :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2010 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

Jon Spencer wrote:
plain vanilla wrote:
To o čemu raspravljate nije taxi prevoz nego faza javnog gradskog saobraćaja koja prethodi taxi prevozu karakteristična za manje sredine.
tacno, tako je kod nas u provinciji

a to o cemu vi raspravljate je karakteristicno za velike sredine gdje vlada anarhija i bahacenje
pocev od onog da ne vozis prtljag :? preko onog sto kaze da ce zapaliti cigaretu ako mu je ceif, pa do onih sto ne ukljucuju taksimetar i pljackaju narod (turiste s aerodroma)

ali Tuzla nije tema, tema je "Sarajevski taksisti -dno dna" :wink:
Jon Spencer

#2011 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

plain vanilla wrote:
Jon Spencer wrote:
plain vanilla wrote:
tacno, tako je kod nas u provinciji

a to o cemu vi raspravljate je karakteristicno za velike sredine gdje vlada anarhija i bahacenje
pocev od onog da ne vozis prtljag :? preko onog sto kaze da ce zapaliti cigaretu ako mu je ceif, pa do onih sto ne ukljucuju taksimetar i pljackaju narod (turiste s aerodroma)

ali Tuzla nije tema, tema je "Sarajevski taksisti -dno dna" :wink:
Pa dobro nisam te htio uvrijediti. Što se nerviraš, opusti se.
plain vanilla

#2012 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

zasto bih se uvrijedila? pa nisam sarajevski taksista :lol:
Jon Spencer

#2013 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

plain vanilla wrote:zasto bih se uvrijedila? pa nisam sarajevski taksista :lol:
Pa ni nemožeš biti, možeš eventualno biti tuzlanska taksistkinja. Ili tuzlanska prevoznica u ranoj fazi gradskog saobraćaja (karakterističnoj za male sredine). Unaprijed se izvinjavam ako sam u zagradi naveo nešto što ti izaziva duševnu bol i osvježava komplekse.
plain vanilla

#2014 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

Jon Spencer wrote:
Pa ni nemožeš biti, možeš eventualno biti tuzlanska taksistkinja. Ili tuzlanska prevoznica u ranoj fazi gradskog saobraćaja (karakterističnoj za male sredine). Unaprijed se izvinjavam ako sam u zagradi naveo nešto što ti izaziva duševnu bol i osvježava komplekse.
naravno da nisi
to je bas jadan pokusaj, probaj malo bolje
ja sam ponosna na to sto sam Tuzlanka i bas nikakav kompleks nemam zbog toga :wink:

ovo sto pises govori samo o tebi, a nista o meni
Skenderijaba

#2015 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Skenderijaba »

Ne kontam cemu ovo "pa nisam sarajevski taksista", ti si kao, nesto bolja od njih ili nekog drugog taksiste? Po cemu si to zakljucila, zato sto nece da vozi prtljag, nece da ti naplati, pusi cigaru ili? Pa pitatel se zasto vas levate? Jer mogu, jer date da vas levate. Koristim taksi prijevoz 12godina, dvanaest slovima, nikad incident imao nisam. Nikad u taxi usao nisam a da ne pitam prvo, oprostite, raditel? Tek nakon odgovora ulazim s pozdravom "dobar dan, zdravo ja bih do te i te ulice, to i to naselje, preko tog i tog dijela". Ukoliko sam raspolozen za pricu, pricam, ukoliko nisam, dam mu do znanja na lijep nacin. Sto se tice toga da ne pali taximetar, pa sami ste krivi. Kad god vidim da ne upali, pitam ga jeli besplatna voznja, te pokazem na taximetar. Isti upali odmah, te naplati od te destinacije gdje ga je i upalio. Cuj ti molim te bezobrazluka, pa nisam taksista, a sta si to ti Boga ti ? Dokle mislimo se razdvajat po profesiji te pokusavat nekog ponizavat ? Odakle tebi uopste pravo da ti mislis da si bolja od nekog ? Jeli to tebi ispod casti taxirat na danasnjem vremenu? Najlakse je kad te neko levati i guli sutit, poklopit se usima. Pa kasnije se logovat na sa-x, svu svoju huju i ljutnju i nepravdu ispisat i kanom nekoga pokusavat ismijavat. Pa sto to ne radite, svi od reda, na licu mjesta? Mislite da ce vas udarit, istjerat? Lijepa rijec otvara zlatna vrata, zapamti sta sam ti reko.
53k postova, pa nije ni cudo. Provodi malo vise vremena medju narodom, nije kao virtualni svijet gdje je sve perfektno, ali je bolja grafika.
Last edited by Skenderijaba on 23/10/2012 02:22, edited 2 times in total.
Jon Spencer

#2016 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

plain vanilla wrote:
Jon Spencer wrote:
naravno da nisi
to je bas jadan pokusaj, probaj malo bolje
ja sam ponosna na to sto sam Tuzlanka i bas nikakav kompleks nemam zbog toga :wink:

ovo sto pises govori samo o tebi, a nista o meni
Pa nije baš tako djelovalo al hajd nek ti bude. Pozdrav od bahatog sarajevskog taxe. Sa srećom i bez kofera! :evil:
Dead Man Walking

#2017 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dead Man Walking »

aduka11 wrote:Ne razumijem zašto je toliko teško shvatiti narodu da se nijednom taxisti ne isplati voziti u vrijeme špice u gradu ? Pa više se potroši goriva nego što se može zaraditi, nebitno i da je relacija van grada, dok se vratiš u grad želja za životom te prođe... :D

Pa znas li koliko je poslova koji nisu uvijek 100% isplativi, pa ljudi ne rade selektivno i ne cekaju da se skupe 2-3 musterije nego drze radnje otvorene onako kako im nalaze radno vrijeme. Cuj ne isplati se voziti u vrijeme spice. :-) Treba i onaj u granapu reci necu da radim od 10 do 2, slabo mi raja dolazi u tom terminu, ili doktor reci ne isplati mi se doci na posao zbog jednog pacijenta, ili bilo koji radnik u bilo kojoj bransi, da ne karikiram vise. Ako si se prihvatio tog posla i obavezao se da radis to sto radis, treba da radis profesionalno i onako kako zakon nalaze. U protivnom kao sto i sam rece, mjenjaj profesiju. :wink: I jos se cude taksisti sto ih ljudi ne vole i otkud ovakva tema. :run:
wajar

#2018 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by wajar »

...
Last edited by wajar on 24/10/2012 02:37, edited 1 time in total.
respo

#2019 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

Jon Spencer wrote:
respo wrote:jbg steta samo sto mjesto stanovanja ne odredjuje nivo kulture i ostale karakteristike kod osobe

Baš si samokritičan. A i kulturan. Zadovoljan sam tvojim postom.
jos kad bi znao sta je samokritika dobro bi bilo :)
respo

#2020 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

aduka11 wrote:Ne razumijem zašto je toliko teško shvatiti narodu da se nijednom taxisti ne isplati voziti u vrijeme špice u gradu ? Pa više se potroši goriva nego što se može zaraditi, nebitno i da je relacija van grada, dok se vratiš u grad želja za životom te prođe... :D

koji klinac onda radis na taxiju kad je spica?
posebno vi sto ste sami sebi gazde
ja ako zaustavim taxi da me vozi od centralne na alipasino boli me briga hoce li se njemu isplatiti ili ne
ja cu platiti voznju a on moze sto se mene tice voziti i na kerozin a i na zrak
plain vanilla

#2021 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

Skenderijaba wrote:
Ne kontam cemu ovo "pa nisam sarajevski taksista", ti si kao, nesto bolja od njih ili nekog drugog taksiste? Po cemu si to zakljucila, zato sto nece da vozi prtljag, nece da ti naplati, pusi cigaru ili? Pa pitatel se zasto vas levate? Jer mogu, jer date da vas levate. Koristim taksi prijevoz 12godina, dvanaest slovima, nikad incident imao nisam. Nikad u taxi usao nisam a da ne pitam prvo, oprostite, raditel? Tek nakon odgovora ulazim s pozdravom "dobar dan, zdravo ja bih do te i te ulice, to i to naselje, preko tog i tog dijela". Ukoliko sam raspolozen za pricu, pricam, ukoliko nisam, dam mu do znanja na lijep nacin. Sto se tice toga da ne pali taximetar, pa sami ste krivi. Kad god vidim da ne upali, pitam ga jeli besplatna voznja, te pokazem na taximetar. Isti upali odmah, te naplati od te destinacije gdje ga je i upalio. Cuj ti molim te bezobrazluka, pa nisam taksista, a sta si to ti Boga ti ? Dokle mislimo se razdvajat po profesiji te pokusavat nekog ponizavat ? Odakle tebi uopste pravo da ti mislis da si bolja od nekog ? Jeli to tebi ispod casti taxirat na danasnjem vremenu? Najlakse je kad te neko levati i guli sutit, poklopit se usima. Pa kasnije se logovat na sa-x, svu svoju huju i ljutnju i nepravdu ispisat i kanom nekoga pokusavat ismijavat. Pa sto to ne radite, svi od reda, na licu mjesta? Mislite da ce vas udarit, istjerat? Lijepa rijec otvara zlatna vrata, zapamti sta sam ti reko.
53k postova, pa nije ni cudo. Provodi malo vise vremena medju narodom, nije kao virtualni svijet gdje je sve perfektno, ali je bolja grafika.
Mene jos nije izlevatio sarajevski taksista, i cak sam drzala njihovu stranu na ovoj temi :mrgreen:
Dok se nije pojavio kolega koji je mislio mene uvrijediti cinjenicom da nisam Sarajka kao da je to nesto gluho bilo, cega se trebam stiditi :wink:
aduka11

#2022 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

wajar wrote:Imati predrasude prema taxistima, a pogotovo onim iz Sarajevo TAXI-ja je barem u Sarajevu normalna i opravdana stvar. Radi se o tome ko u Sarajevu postaje TAXI vozač.

Nije Sarajevo Helsinki da ideš u školu i na edukaciju da budeš TAXI vozač ili New York da doktori nauka iz neke zemlje voze TAXI.

Jednostavno - većina naših TAXista su u suštini najniži društveni sloj, većina bila i ostala jednom nogom u sitnom kriminalu, i ne radi se ni o kakvim ljudima vrijednim poštovanja ili pažnje - jao si ga onom ko mora da koristi njihove "usluge". Svašta možeš doživjeti u njihovim vozilima, a ako me nevolja natjera da ih koristim, onda nastojim da šutim i da ako moram pričam o vremenu.

Čuo sam čak od nekih radnika na recepcijama sarajevskih hotela, da goste sa rezervacijama razvoze na adresu koja njima odgovara, a ne na onu koju trebaju. Ako im hotel ne plaća reket - oni voze u drugi hotel, iako gost ima uredno unaprijed plaćeno u ovom prvom.

U nekim zemljama bi odrobijali za to pod optužbom za kidnapovanje i reket, a eto kod nas i takve gadosti rade.

O tome da u pola vožnje stanu pa se udvaraju nekim maloljetnicama da ne govorim, da ima države i zakona, pola bi ih bilo u zatvoru zbog uznemiravanja i seksualnog napastvovanja maloljetnica.

Ružno je to i neprijatno iskustvo imati veze sa njima - bilo kakve.
Najniži društveni sloj ?

Baš ti hvala emancipovani. :lol:
aduka11

#2023 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

respo wrote:

koji klinac onda radis na taxiju kad je spica?
posebno vi sto ste sami sebi gazde
ja ako zaustavim taxi da me vozi od centralne na alipasino boli me briga hoce li se njemu isplatiti ili ne
ja cu platiti voznju a on moze sto se mene tice voziti i na kerozin a i na zrak
Sam si sebi odgovorio na pitanje, zato što sam sam svoj gazda, i hvala Bogu imam opciju da biram kad i koliko ću da radim, koga da vozim itd, itd... ;-)
Saka

#2024 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

aduka11 wrote:Sam si sebi odgovorio na pitanje, zato što sam sam svoj gazda, i hvala Bogu imam opciju da biram kad i koliko ću da radim, koga da vozim itd, itd... ;-)
Hvala bogu i mi imamo opciju da NIKAD ne uzmemo Sarajevo Taxi zbog takvih kao što si ti.
aduka11

#2025 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Saka wrote:
aduka11 wrote:Sam si sebi odgovorio na pitanje, zato što sam sam svoj gazda, i hvala Bogu imam opciju da biram kad i koliko ću da radim, koga da vozim itd, itd... ;-)
Hvala bogu i mi imamo opciju da NIKAD ne uzmemo Sarajevo Taxi zbog takvih kao što si ti.
Sve najbolje, uživajte u vožnji. 8-)
Post Reply